Saturday, January 17, 2009

#584 BOSNJACI SABOTIRAJU EVROPSKI DAN SJECANJA NA GENOCID U SREBRENICI‏

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

17. januar 2009.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 584

SADRZAJ:

1. KAKO "BOSNJACKI" POLTICARI SABOTIRAJU EVROPSKI DAN SJECANJA NA GENOCID U SREBRENICI

2. SREBRENICANIMA TREBA PRAVDA, A TO JE POVRATAK USTAVA REPUBLIKE BiH

3. RS NE PRIZNAJE REZOLUCIJU EVROPE, A BOSNJACI ZA OSVETU UKIDAJU DAN DRZAVNOSTI I DAN NEZAVISNOSTI BiH

3.1 Milorad Dodik: Za RS neprihvatljivo obilježavanje 11. jula

3.2 Ukidaju se Dan drzavnosti BiH i Dan nezavisnoti BiH

4. TO STO CETNCI RUSE DRZAVU, NIJE RAZLOG DA IM SE I MI PRIDRUZIMO

5. TIHIC I SILAJDZIC OPET GLUME SVADJU, DOK ODRADJUJU POSAO ZA SRBIJU

6. Na vidjelo izbio jos jedan spisak KOS-ovaca

PREGLED MEDIJA

7. VOLU SE KO DVA GOLUBA BELA

8. PRAVA SEVDALINKA, BEZ TRUNKE SHUNDA

9. ZA RAZLIKU OD ADMINISTRACIJE, AMERICKI NAROD NE ODOBRAVA IZRALESKE ZLOCINE U GAZI

10. NAJBOLJA ZANIMANJA U AMERICI?

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. KAKO "BOSNJACKI" POLITICARI SABOTIRAJU EVROPSKI DAN SJECANJA NA GENOCID U SREBRENICI

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Svi svjetski i BH mediji su javili da je 15. januara 2009. Evropski parlament donio rezoluciju kojom se proglasava 11. juli za Evropski dan sjecanja na genocid u Srebrenici.

Nazlaost, domaci izdajnici su odmah poduzeli korake da i ova rezolucija, kao i mnoge druge do sada, bude iskoristena protiv Bosne i Hercegovine i Bosnjaka. Oni su tu rezoluciju spretno docekali saopstenjem "Asocijacije studenata Srebrenice" koje prenosi MINA od. 15. januara 2009. i u kojem se vec u naslovu kaze:

"Buducnost Srebrenice i Bosne i Hercegovin nije moguca bez istine, pravde i pomirenja"

Dakle, "studenti Srebrenice" koriste tu rezoluciju da poruce svijetu da je RS neupitna, a da je opstanak BiH uslovljen POMIRENJEM. Znaci, sudbina Bosne se predaje u ruke cetnicima, jer ako oni odluce da nema pomirenja, onda nema ni Bosne i Hercegovine. Zasto je uopste trebalo uslovljavati Bosnu i Hercegovinu u ovoj prilici?! To samo pokazuje koliko su izdajnici dobro organizovani i koliko su suptilni u politici rusenja drzave BiH, kako svaku priliku koriste da joj nanesu udarac.

Vjerovatno je ovu podvalu studentima podmetnuo neko od iskusnih starih udbaskih kadrova iz Tihic-Izetbegovic-Silajdzceve vlasti, ali kakvi su to studenti, ako su dozvolili da budu ovako manipilisani protiv svoje domovine i svoga okupiranog zavicaja. Svugdje u svijetu su studenti revolucionarna snaga, otvorena za sve ideje, pronicljiva i buntovna protiv ucmalih politicara i uvrijezenih mitova i stereotipa, a u Bosni i Hercegovini se studentski bunt svodi na pitanja u i oko menze, tj. u starom bosanskosm stilu "pojes', popit i pokopit'".

Dakle, umjesto da ovu rezoluciju iskoriste za relativiziranje zlocinacke tvorevine RS koja je pocinila taj genocid u Srebrenici, umjesto da se konstatuje da zlocinci ne mogu biti nagradjeni sa pola drzave, i umjesto da u svijet ode poruka da bi dalje razbijenje BiH bio nastavak genocida, srebrenicki studenti relativiziraju Bosnu i Hercegovinu, rijecima da "bez pomirenja nema BiH". A ako je samim zrtvama genocida upitna BiH, a neupitna je RS, onda su i Evropi vezane ruke da nam pomogne.

A neko iz naroda prokomentarisa ovu vijest na portalu sarajevo-x rijecima: "Sada ce se sastati Tihic i Dodik i napravice kompromis da Vidovdan bude dan sjecanjana sve zrtve rata."

___________________________________


2. SREBRENICANIMA TREBA PRAVDA, A TO JE POVRATAK USTAVA REPUBLIKE BiH

Udruženje gradana "MAJKE SREBRENICE I PODRINJA"

Patriotske lige 22 SARAJEVO;
tel 0038733218842, 432970;
fax 0038733218842;
mobil 061170803

SAOPŠTENJE ZA JAVNOST

Nakon „euforije“ koja je nastala poslije donošenja Rezolucije Evropskog Parlamenta kojom je 11. juli proglasava Danom sjecanja, ne možemo, a da ne reagujemo, obzirom da su najnovijom Rezolucijom najzadovoljniji upravo oni koji vec trinaest godina manipuliraju Srebrenicom.

Isti ti manipulanti doveli su narod na dijelu BiH na kojem dominiraju u vlasti u jednu bezbadežnu situaciju, a samu Srebrenicu pretvorili u mrtvu opštinu u kojoj je stanje svakog dana sve gore i gore.

Iako pozdravljamo Rezoluciju Evropskog Parlamenta, nemožemo precutati, a da istu ne nazovemo njenim pravim imenom, jer u protivnom Rezolucija ce samo poslužiti manipulantima za novu manipulaciju probosanskohercegovacke javnosti.

Rezolucija Evropskog Parlamenta je samo jedan novi IN MEMORIAM Bosni i Hercegovini i Srebrenici koja apsolutno nista ne znaci, obzirom da ista Rezolucija nema nikakvu zakonsku snagu.

Da bi potkrijepili našu tvrdnju, podsjeticemo probosanskohercegovacku javnost da je Srebrenica još uvijek pod Rezolucijom 819 koja je donesena od strane Savjeta bezbjednosti UN, a da je pod istom Rezolucijom doživjela GENOCID koji je u Daytonu ozakonjen.

Bosanskohercegovacki manipulanti, ovjekovjeceni pod okriljem Stranke demokratske akcije i Islamske zajednice BiH cija je personifikacija aktuelni reisu-l-ulema, ugušili su inicijativu za donošenje ODLUKE Opštinskog vijeca Srebrenice o proglašenju iste DISTRIKTOM BiH po kojom bi Srebrenica i cijelo Podrinje doživjeli odredenu satisfakciju, preživjele žrtve GENOCIDA slobodu, a ubijeni konacni smiraj.

Nakon donešene Rezolucije Evropskog Parlamenta, istog momenta se oglasio aktuelni Visoki predstavnik u BiH Miroslav Lajcak, koji izjavljuje da „Srebrenici dugujemo pravdu i sjecanje“.

Zahvaljujemo se na njegovoj izjavi i napominjemo da i bez Rezolucije Srebrenica ima sjecanje, ali da nama treba pravda.

Pravda ne treba samoj Srebrenici. Pravda treba cijeloj Bosni i Hercegovini, a pravde nema dok je na snazi GENOCIDNI Daytonski Ustav BiH koji je legalizorao genocid i ratne zlocine.

Zbog toga porucujemo istinskim domoljubima BiH da nama ne trebaju nikakve Rezolucije, Deklaracije, Izjave i drugi manipulativni pamfleti za nove manipulacije beznadežnih gradana naše domovine.

Nama treba Ustav Republike BiH koji ce negirati krvavu aneksiju bosanskohercegovacke teritorije i zakonski akti kojim ce žrtve genodida doživjeti satisfakciju.

Nove pripremljene Rezolucije, Deklaracije, IN MEMORIAMI, koji nece ništa znaciti, iste medunarodne institucije ce donositi kroz desetak godina za Gazu ako nestane Palestine i palestinskog naroda.

Sarajevo, 16.01.2009.

Za Udruženje
Ibran Mustafic, predsjednik UO

______________________________________


3. RS NE PRIZNAJE REZOLUCIJU EVROPE, A BOSNJACI ZA OSVETU UKIDAJU DAN DRZAVNOSTI I DAN NEZAVISNOSTI BiH

3.1 Milorad Dodik: Za RS neprihvatljivo obilježavanje 11. jula

Predsjednik Vlade RS-a Milorad Dodik izjavio je u petak da je za "RS neprihvatljiv 11. juli kao datum obilježavanja stradanja tokom rata u BiH".

-----

3.2 Ukidaju se Dan drzavnosti BiH i Dan nezavisnoti BiH

Prema zakonskom prijedlogu upucenom u parlamentarnu proceduru, državni praznici u Bosni i Hercegovini trebali bi biti Nova godina, Medjunarodni praznik rada - 1. maj, Dan pobjede na nad fašizmom (Dan Evrope) - 9. maj i Medjunarodni dan za podršku žrtvama nasilja - 26. juni.

Dakle, definitivno se ukidaju Dan državnosti i Dan nezavisnosti BiH.

"Zakon o državnim praznicima u BiH nije donesen do sada zbog politickih razloga jer se oko ovog zakona trebaju dogovoriti entitetski predstavnici u Parlamentu BiH. Stvar politike je procijeniti pa odluciti koji to dani da budu praznici BiH. Napravili smo radni materijal zakona i predložili Vijecu ministara BiH, koje ga je usvojilo i uputilo Parlamentu BiH", kazao je za list "San" pomocnik ministra civilnih poslova BiH Damir Dizdarevic.

Kako je naglasio, ovaj zakon predvidja i neradne dane za vrijeme vjerskih praznika.

________________________________


4. TO STO CETNCI RUSE DRZAVU, NIJE RAZLOG DA IM SE I MI PRIDRUZIMO

Sta ima veze sto cetnici ne priznaju dan Drzavnosti i Dan nezavisnosti BiH? To su drzavni praznici nase domovine i nema nikakve potrebe da ih se i mi odricemo samo zato sto se ne svidjaju nasim neprijateljima. Ako se cetnici bore protiv nase domovine, mi je trebamo valjda braniti, a ne pridruzivati im se u rasturanju drzave.

I gdje je dostojanstvo "nasih" politicara koji i dalje, pred ocima cijelog naroda, udovoljavaju cetnicima i ukidaju drzavu, cak i onda kada Dodik ne priznaje ni Evropski dan sjecanja za zrtve genocida u Srebrenici?! To su ljudi bez dostojanstva, u stvari ljudski sljam koji sluzi cetnike, dok ih gospodari (s pravom) preziru.

Jedina utjeha u svemu tome je sto ce i ti cetnicki jataci koji od Bosne i Hercegovine prave Palestinu doci na svoje - ni njima nece biti nista bolje, nece im cetnici reci hvala, kada nestane drzave BiH.

M. B.
__________________________________


5. TIHIC I SILAJDZIC OPET GLUME SVADJU, DOK ODRADJUJU POSAO ZA SRBIJU

Sinoc 11. januara 2009. je U HRT Dnevniku u 19:30 objavljena vijest da Hrvatska razmatra mogucnost izgradnje ukapljenog plina iz Katara,
koji je jeftiniji i sigurniji od ruskog.

Taj projekat bi voljeli realizirati, kako kazu, zajedno sa BiH.
Medjutim, objavili su da je Sulejman Tihic protiv jer on zeli da centar za snabdjevanje plinom bude Srbija, i da se BiH i dalje snabdijeva iz Rusije.

Objavili su takodje da je Haris Silajdjic zainteresovan za tu ideju (katarski plin), ali da on zeli da BiH bude centar. Skadiste bi navodno bilo u Plocama.

To me ponukalo da se upitam kakvu politiku vodi Tihic ustvari?
Sta je njegov cilj?
...

Mate Bosnjak
(Sarjevo-x forum)
____________________________________________

PREGLED MEDIJA

6. Na vidjelo izbio jos jedan spisak KOS-ovaca

Pretrazite malo spisak, mozda naidjete na nekog vaseg prijatelja. Obratite paznju na dousnika broj 610.

http://www.lijepanasadomovinahrvatska.com/text07/03_10_07_kos.htm

______________________________________


7. VOLU SE KO DVA GOLUBA BELA


http://republikabih.net/

_______________________________________


8. PRAVA SEVDALINKA, BEZ TRUNKE SHUNDA

http://de.youtube.com/watch?v=qbfn_nWzffk

_______________________________________


9. ZA RAZLIKU OD ADMINISTRACIJE, AMERICKI NAROD NE ODOBRAVA IZRALESKE ZLOCINE U GAZI

http://www.endtheoccupation.org/article.php?id=1775

_______________________________________


10. NAJBOLJA ZANIMANJA U AMERICI?

Trostruka pobjeda matematicara.

http://online.wsj.com/article/SB123119236117055127.html

***********************************

No comments: