Friday, March 19, 2010

#654 ZAUZELI SMO NASU SKUPSTINU KAO I '92.!!!‏

REPUBLIKA BOSNA - HERCEGOVINA

2. mart 2010.

ONLINE GLASNIK Nacionalnog kongresa Republik BiH - br. 654

SADRZAJ - CONTENT:

1. ZAUZELI SMO NASU SKUPSTINU KAO I '92.!!!

2. IBRAN MUSTAFIC PONIZIO VLADAJUCU ELITU I INSTITUCIJE GENOCIDNE DAYTONSKE BIH

3. POSLANIK REPUBLIKE BiH ULAZI U SVOJU SKUPSTINU NE MOLECI CETNIKE ZA ODOBRENJE

4. SADA ZNAMO, HAPSENJE U GORNJOJ MAOCI JE POMOC KARADZICU NA SUDJENJU

5. UHAPSEN GRBAVICKI KOLJAC ZVANI "BATKO" U SPANIJI

------------------------------------------------------------------------
Ovaj Glasnik ide na 31,786 ispravnih adresa. Za primanje Glasnika prijavite se na adresu: [mailto:Bosanski_kongres@hdmagazine.com]

If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. ZAUZELI SMO NASU SKUPSTINU KAO I '92.!!!

Evo vracam se puna "utisaka" sa svecane sjednice koja se održala u parlamentu BIH, doduše pocela je sa sat i po zakašnjenja.

Dugo smo cekali pred vratima, a onda su rekli da idemo uz stpenice, ušli smo u jednu ovalnu salu koja je izgledala mala da primi ssviju, jer osim naših zvanicnika bili su pozvani i predstavnici stranih ambasada. !!

Kad smo sjeli, rekli su nam da nam se ponavlja 92' , da predsjedavajuci Doma naroda Živkovic nije odobrio korištenje sale, i da je, kao što znamo, za Srbe iz BIH ovo obican radni dan.???

Ali receno je da ne pristanemo na ucjene, te da sakupljamo stolice okolo, jer ih nije bilo dovoljno.

Trebalo je da "prkosno" odemo i isperd sale i održimo sjednicu. Svi su spremno krenuli, cak i Tihic i Silajdžic. Doduše nisu se našli odgovornim i nisu se obratili da objasne zašto smo u ovakvoj situaciji.

Došli smo pred salu, ja sam usput otpravnici poslova Kineske ambasade objašnjavala o cemu se radi i nagovarala je da se strpi i ostane jer ce se svecana sjednica ipak održati.

A onda je hrabri Ibran Mustafic prekinuo lance na vratima sale i uzeo ih kao trofej (kasinje ih je držao oko vrata i pokazivao novinarima), a mi koji smo bili do vrata, cini mi se Kešo, Bicakcic i još neki zajedno smo sa kamerama ušli u potpuno mracnu salu.

Poceli smo pipati po zidovima da nadjemo prekidace i upalimo svjetlo, ali bezuspješno.

Neko je imao svjetiljke, neko je upalio mobitele i blicevi su osvjetljavali taj "MRAK", a neko je predlagao da u MRAKU držimo svecanu sjednicu jer i u ratu nismo imali svjetla, pa šta?

Opet smo cekli i niko nije znao kako da osvjetlimo salu. Tek poslije 15 minuta su se upalila svjetla, ali ne i mikrofoni. Ali predsjedavajuci kaže da cemo ih cuti bez obzira na sve i taj problem smo prebrodili, a onda dode sledeci na red. Ne možemo pustiti himnu. Ivica Šaric je htjede otpjevati, ali se sjetismo da nema teskta i opet ništa.

Tada predsjedavajuci rece hajmo zamisliti kako slušamo himnu i svi ustati. Uradismo to.

Nakon 10 minuta pojavio se hor koji je inace bio tu i izveo himnu "aaaa...aaaa..." ostali su prkosno mumlali.

I onda se smijeni nekoliko govornika izmedju ostalog Muhamed Filipovic je nešto rekao.

Desilo nam se ovov i 92', a nama se historija inace ponavlja, pa stoga ništa nije cudno, navikli...

Doduše nisu se obratili oni koji su glavom bez obzira izjurili kroz vrata, cim je sjednica završena i nikog nisu mogli pogledati u oci, koji su misleci kako ostati na vlasti, usput GUBILI DRŽAVU!

JADOVI.....SVI REDOM....SMRT FASIZMU, SLOBODA NARODU!!!

SRETAN TI RODJENDAN DOMOVINO, HRABRA MAJKO BOSNO I HERCEGOVINO.....

P.S. OVO JE IZVJESTAJ SVIH NAS, NORMALNIH UTEMELJENIH BOSANACA, KOJI ZELIMO DA ZIVIMO U BOSNI, U MIRU, LJUBAVI, SRECI I SLOBODI. OSTALI NEKA SE SNALAZE GDJE IM JE BOLJE!!!


Ivana Mostarac

________________________________


2. IBRAN MUSTAFIC PONIZIO VLADAJUCU ELITU I INSTITUCIJE GENOCIDNE DAYTONSKE BIH

Pise: Dr. Vahid Sendijarevic

Grupa patriota na celu sa Ibranom Mustaficem je razvalila sindzire na vratima velike sale u Parlamentu genocidne Daytonske BiH kako bi se mogla odrzati svecana sjednica povodom Dana nezavisnosti Republike BiH i time je dokazala da su institicije nastale na agresiji i genocidu nelegalne i neodrzive.

Istorijski dogadjaj od 1-og marta 2010-te ce biti zabiljezen kao pocetak kraja genocidnih institucija Daytonske BiH, kao dan u kojem su patriotske snage Republike BiH postigle prvu znacajnu pobjedu na putu povratka na legalni ustav Republike BiH koji je suspendovan agresijom i genocidom, povratak na ustav koji ne priznaje nikakve etnicke, rasne niti vjerske podjele u nasoj domovini BiH.

Dogadjaji od 1-og marta 2010-te su otkrili da su izdajnici doveli podjelu suverene drzave Republike BiH do takvog nivoa das su cak i prostorije zgrade Parlamenta podijeljene po etnickoj osnovi i da u velikoj sali u kojoj je 1992-ge godine Skupstina Republike BiH proglasila njenu nezavisnost, po genocidnom Daytonskom uredjenju ne moze obiljeziti niti Dan nezavisnoti BiH.

Predstavnici elite genocidnih institucija na celu sa Clanom Predsjednistva BiH Harisom Silajdzicem, predsjedavajucim Doma naroda Parlamenta BiH Sulejmanom Tihicem i ministrom sigurnosti BiH Sadikom Ahmetovicem, u prisustvu predstavnika nekoliko ambasada u Sarajevu i drugih zvanicnika iz svijeta, je sramno ponudila da se Svecana sjednica povodom Dana nezavisnosti Republike BiH odrzi u hodniku ispred zakljucanih vrata velike sale u Parlamentu. Izdajnici pristaju na svako osobno ponizenje i na svako ponizenje svog naroda samo sa jednim ciljem, a to je da se finalizira legalizacija genocidnih Daytonskih institucija.

Time sto je Ibran Mustafic sa grupom patriota razvalio masivna vrata na velikoj sali Parlamenta, spasio je obraz svih gradjana BiH koji se bore i zele drzavu bez etnickih i vjerskih podjela u kojoj ce svaki njen gradjanin biti suveren na svakoj stopi njene teritorije. On je time ponizio institucije genocidne Daytonske BiH i njenu vladajucu elitu Tihica, Silajdzica i Ahmetovica jer ih je ostavio bez izbora – doveo ih je u situaciju da su ponizeni morali uci u salu sa nasilno otvorenim vratima i da odglume kako uvazavaju Dan nezavisnoti drzave koju ruse.

____________________________


3. POSLANIK REPUBLIKE BiH ULAZI U SVOJU SKUPSTINU NE MOLECI CETNIKE ZA ODOBRENJE

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Zamislte koliko ponizenje su dozivjeli cetnicke sluge Silajdzic i Tihic?! Pred njihovim ocima Ibran Mustafic, poslanik Skupstine Republike BiH, razvali vrata suprotno odluci cetnika i njih dvojice, jer oni i njihove stranke su dale ovlastenje Zivkovicu da raspolaze sa Skusptinskim prostorom upravo ovako, da moze i zabraniti obiljezavanje Dana nezavisnosti Republike BiH. A Tihic i Silajdzic su tu dosli, ne da bi istinski obiljezili Dan nezavisnoti, nego da odigraju igrokaz i ponize Republiku BiH jos jednom, da u hodnicima Skupstine "mirno protestuju" pred zatvorenim vratima kao nasom sudbinom, i da onda kazu: "Eto mi smo htjeli obiljeziiti Dan nezavisnosti, ali Srbi ne daju." Oni bi time jos jednom na djelu pokazli kako su "Srbi" nedodirljivi, hrabri, cvrsti, jaki itd.

I onda dodje Ibran i razvali im igorkaz, ponizi i njih i cetnike, provali unutra i narod za njim.

Dakle, nisu cetnici tako golemi nasem narodu kao sto ih Daytonski izdajnici, oliceni u Silajdzicu i Tihicu prikazuju.

Ovaj dogadjaj nosi dosta simbolike. Ibran, koji je poslanik Republike BiH ne uvazava odluke cetnika i izdajnika i otvara vrata svoje skupstine, a njih dvojica, bivsi i sadasnji predsjednik "Daytonske BiH", pokorno ulaze u salu koju nisu mogli oni otvoriti, nego im je otvorio jedan poslanik Republike BiH.

To ujendo pokazuje da oni znaju da su izdajnici i da moraju glumiti patriotizam, da moraju slijediti Ibrana kada razvaljuje vrata njihove dajtonske skupstine i otvara vrata svoje Skupstine, Skupstine Republike BiH.

Zivjela Republika BiH u kojoj necemo moliti cetnike za dozvolu da slavimo nase svetinje.

____________________________


4. SADA ZNAMO, HAPSENJE U GORNJOJ MAOCI JE POMOC KARADZICU NA SUDJENJU

Pise: Dr. Vahid Sendijarevic

Zahvaljujuci uvodnoj izjavi Radovan Karadzica na sudjenu za ratne zlocine na Tribunalu u Hagu, sada je jasno zasto bas u ovom monentu i u cijem interesu je izvedena masovna policijska akcija pod nazivom „Svjetlost“ u Gornjoj Maoci u kojoj je uhapseno nekoliko nevinih ljudi pod optuzbom das su “Islamsi fundamentalisti” i pod optuzbom da za cilj imaju rusenje drzvnog poretka, to jest da hoce da uspostave Islamsku drzavu na teritoriji BiH.

Kako prenosi BBC, Guardian i druga sredstva informisanja, Radovan Karadzic je svoju odbranu 1. Marta 2010-te na Haskom Tribunalu poceo sa izjavom da je srpska borba u BiH bila pravedna i sveta, da je to bila borba protiv islamskog fundamentalizma, da je u 1990-tim godina bila grupa muslimana u Bosni - onda i danas – koji su htjeli 100% vlast [u Bosni I Hercegovini]. Da bi stavio argument u Karadziceve ruke i da bi podrazo njegovu izjavu, Sadik Ahmetovic, ministar sigurnosti BiH, sa akcijom “Svjetlost” “proizvodi” Islamske fundamentalist u BiH isto kao sto je Alija Izetbegovic prekidao sjednice Skupstine Republike BiH da bi toboze klanjali dzumu i time obezbjedili agresoru argument da muslimani u BiH hoce da stvore islamsku drzvu.

Ovo svakako nije prvi put da se Sadik Ahmetovic stavlja u sluzbu zlocinaca. Kada su patrioti na celu sa Ibranom Mustaficem i profesorom Francis-om Boyle-om unijeli zastave Republike BiH sa ljiljanima na Memorijalni Centar u Potocarima pred 50 hiljada okupljenih na skupu 11-og jula 2005-e kojim je obiljezena desetogodisnjica genocida u Srebrenici, Sadik Ahmetovic je bio jedan od onih koji je obezbjedio da se zavihore Turske zastave na memorijalnom centru kako bi se podrzala izjava Mladica nakon ulaska cetnika u Srebrenicu da je Srebrenica napokon oslobodjena od Turaka.

Kada su patrioti na celu sa Ibranom Mustaficem vodili akciju u prvoj polovici 2007. da Skupstina Opstine Srebrenica usvoji Deklaraciju o nezavisnosti koja je pripremljena uz pomoc profesora Boyle-a na osnovu presude Internacionalsnog suda pravde o genocidu, Sadik Ahmetovic je bio u poziciji da sprijeci donosenje Deklaracije na glasanje pred delegate Skupstine, sto je i ucinio. Delegati Skupstine opstine Srebrenica su svojim potpisima potvrdili da su bili spremni da usvoje Deklaraciju o nezavisnosti.

Eto, ko zna po koji put se ponavlja da kada zlocincima protiv covjecnosti trebaju argumenti za odbranu, izdajnici hapse nevine ljude sa namontiranim optuznicnicama da su "muslimanski fundamentalisti". Sada znamo u cijoj je sluzbi Sadik Ahmetovic – u sluzbi Karadzica i zlocinacke Republike Srpske.
_____________________________


5. UHAPSEN GRBAVICKI KOLJAC ZVANI "BATKO" U SPANIJI

MADRID (Reuters) - Spanish police said Tuesday they had arrested a man on charges of genocide, rape and torture committed during the Bosnian war between 1992 and 1995.

WORLD

A statement said Veselin Vlahovic, who was born in Montenegro in 1969, had three international arrest warrants pending against him and was also wanted in Spain on charges ranging from armed robbery to burglary.

Also known as "Batko," Vlahovic is accused of hundreds of murders during the war in Bosnia, and was jailed after the conflict for an armed robbery in Montenegro in 1998.

Bosnia's Presidency Chairman Zeljko Komsic said the country's ambassador to Spain would ask Madrid to begin proceedings against Vlahovic to extradite him to Bosnia, where he is wanted on charges of genocide.

"The state prosecutor will Wednesday file the extradition request to the justice ministry, which will then be delivered to Spain's authorities via Bosnia's foreign ministry, expectedly the same day," Komsic said in a statement.

Vlahovic had been at large since he escaped from the jail in 2001. He was sentenced to 15 years in prison for shooting a man dead in Serbia shortly after his escape.

In Spain he is suspected of having taken part in a shoot-out in a night club in 2004, of armed robbery in 2005, when he also allegedly shot at police to escape arrest, in addition to forced entry.

Police arrested Vlahovic Monday near his home in the southeastern province of Alicante as part of an investigation into a wave of burglaries.

(Reporting by Teresa Larraz; Writing by Martin Roberts; Additional reporting by Maja Zuleva in Sarajevo; Editing by Charles Dick)

No comments: