Sunday, September 27, 2009

#631 POREZ NA NEKRETNINE U RS: PONOVO "SRBI" OTIMAJU “TURSKA” IMANJA

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

26. septembar 2009.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 631

http://republikabih.net/kafe/index.php?topic=793.0

SADRZAJ:

1. POREZ NA NEKRETNINE: NOVI ZLOCIN DAYTONSKE BiH NAD BOSNJACIMA

2. U BOSNI NISTA NOVO: PONOVO "SRBI" OTIMAJU “TURSKA” IMANJA

3. Špiric: Protivljenjem popisu se prikriva etnicko cišcenje Srba u BiH

4. ODGOVOR SPIRICU: KARADZIC JE POZVAO SRBE DA NAPUSTE FEDERACIJU DA BI NASELILI GENOCIDNU RS

5. INZKOVA DJELA,VISE NEGO RIJECI, DAJU NADU ZA BOSNU I HERCEGOVINU

6. TIRAZI MEDIJA U BiH

PREGLED MEDIJA

7. U zadnjih deset godina broj ucenika u Tuzli se smanjio za 17.100

8. SVJEDOCENJE: “SILAJDZIC I IZETBEGOVIC SU STVORILI RS”

9. BOSNO I HERCEGOVINO MOJA DOMOVINO

10. KOGA COVIC VARA: Ima li još budala za politicke igrokaze?

----------------------------------------------------------------------------------------
Ovaj Glasnik ide na 33,817 ispravnih adresa. Za primanje Glasnika prijavite se na adresu: [mailto:Bosanski_kongres@hdmagazine.com]

If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your e-mail address will be promptly deleted.
_______________________________________________________________


1. POREZ NA NEKRETNINE: NOVI ZLOCIN DAYTONSKE BiH NAD BOSNJACIMA

Zakon o oporezivanju nepokretnosti u RS primjenjivat ce se od 1. januara naredne godine, a gradjani ce placati prvi dio poreza do 30. juna i drugi dio do 31. decembra. Za razliku od poreza koji se nekada placao kao porez na imovinu i prema kojem je osnovica bila kvadratura nepokretnosti, prema novom zakonu porez ce se placati prema tržišnoj vrijednosti imovine.

No, do sada se prijavilo tek 165.000 gradjana, pri cemu Banjalucani prednjace, a potom slijede Prijedor i Doboj sa po više od 30.000 gradjana koji su ispunili zakonsku obavezu. Ovaj broj mnogo je manji od ocekivanoga, odnosno oko tri miliona gradjana koji se trebaju registrirati u RS. Ocekivalo se cak da ce dnevno biti podnošeno 100.000 prijava.

- Nažalost, moram naglasiti da je rok vec jednom u aprilu bio produžen i nema apsolutno nikakvih naznaka da ce se to ponovo desiti - izjavila je za "Dnevni avaz" Mila Štrkic, portparol Porezne uprave RS.

Kako za stanovništvo RS tako i za gradane koji žive u Federaciji BiH, a imaju imovinu u manjem bh. entitetu, postoji niz nejasnoca. Za prijavu se trebaju obratiti u lokalnu podružnicu Porezne uprave u RS, svaki dan osim nedjelje do 18 sati, ponijeti licne dokumente i besplatno popuniti prijavu u dva primjerka kako bi ušli u bazu podataka.

No, vec pri donošenju novog zakona bilo je zamjerki da on nije dovoljno jasan. Te zamjerke pokazale su se opravdanim i na licu mjesta, jer se gradjani susrecu s nizom problema prilikom popunjavanja prijave.

Koje su olakšice

Zakonodavac je predvidio oslobadjanje poreza za obradivo zemljište i nepokretnosti koje se nalaze u minskom polju. Kada je rijec o kuci ili stanu, obveznik ima pravo na umanjenje osnovice za vrijednost do 50 kvadratnih metara za sebe i po deset kvadrata za svakog clana svog domacinstva.

Ostavinske rasprave

Novim zakonom definirano je da za ispunjavanje porezne obaveze nije potrebno utvrdjivanje vlasništva nad nepokretnošcu, vec samo korištenje. Tako je i sa slucajevima u kojima nije završena ostavinska rasprava ili drugi sudski postupci kojima se utvrdjuju vlasnicka prava, pa prema tome ta cinjenica nece ometati Poreznu upravu da na temelju korištenja nekretnine naplati porez.

Visina stope

Visinu porezne stope utvrdivat ce skupštine opcina, s tim što ova stopa ne može biti niža od 0,05, niti viša od 0,5 posto. Porez ce se uplacivati na racun opcine na cijem se podrucju nalazi imovina, a procjena je da ce to opcinama omoguciti sigurniji i stabilniji prihod.

_____________________________________________


2. U BOSNI NISTA NOVO: PONOVO "SRBI" OTIMAJU “TURSKA” IMANJA

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Ovaj "Zakon" o porezu na nakretnine u RS je jos jedan pokusaj cetnika, uz potpunu saglasnost njihovih saradnika iz SDA, SBiH i SDP, da natjeraju Bosnjake iz RS da bud-zasto prodaju svoja imanja. Primjetimo nedostatak preciznih mjerila za odredjivanje poreske osnovice u ovom "zakonu". Umjesto da se porez odredjuje nekim objektivnim metrom, kao sto je npr. povrsina zemlje, ovim "zakonom" imovina se oporezuje prema navodnoj “trzisnoj vrijednosti”. Svaki ekonomista na svijetu zna da se ne moze znati “trzisna vrijednost” imovine ako imovina nije na trzistu, tj. ako vlasnik ne prodaje imovinu itd. Upravo zato se u svim drzavama poreska osnovica odredjuje nekom preciznom jedinicom, kao sto je povrsina imanja, da ne bi bilo “od oka" odredjivanje poreza, prema vjerskoj i etnickoj pripadnosti ili cak prema licnoj netrpeljivosti. A jedini nacin da se odredi “trzisna vrijednost” imanja je da se sastane komisija u opstini i svakom pojedinacno “uzmu mjeru” onako, po svom cetnickom nahodjenju, tj. prema vjerskoj i etnickoj pripadnosti. Neprecizan zakon je u stvari bezakonje i drzavni teror.

Znajuci cetnike, jedini razlog za ovako neprecizan "zakon", je da se dovrsi otimanje bosnjacke i hrvatske zemlje u RS. Poslije svakog dosadasnjag genocida na “turcima”, nastavak je bio drzavna pljacka “begovske”, “aginske”, “turske” zemlje. Nekada se taj drzavni teror i pljacka zvala “agrarna reforma”, zatim “nacionalizacija”, a sada se zove “oporezivanje nekretnina prema trzisnoj vijednosti”.

Osim proizvoljnog odredjivanja poreske osnovice proizvoljne su i poreske stope, od 0.5% do 5%. Ni na jednoj zemlji na svijetu, ne postoji toliko "progreesivan" sistem oporezivanja, da jedni placaju desetrostruko veci procenat poreza od drugih. U Americi, se placa progresivna poreska stopa, bogatiji placaju znatno vise poreza od siromasnijih, zato sto imaju vise, ali najveca poreska stopa nije ni slucajno 2 puta veca od najmanje, a u RS je deset puta veca? Sama ta cinjenica jasno ukazuje na veoma prljave namjere zakonodavca u RS. Dakle, ovo je scenarij:

Bosnjacima, Hrvatima i Albancima opstinski sluzbenici genocidne RS voluntaristicki procjenju imanja kao “trzisno veoma vredna” sto im povecava poresku osnovicu, a time upadaju u progresivnu poresku stopu, koja ide i do 5% godisnje od vrijednosti imanja.

Ako placate 5%, to je dvadesetina vrijednosti imanja. To znaci da svake godine otplatite dvadesetinu svoga imanja Republici srpskoj. Medjutim, to znaci da vi u stvari za manje od 20 godina otplatite cjelo svoje imanje Republici Srpskoj, jer novac koji svake godine dajete za porez Republci Srpskoj bi vi inace mogli akumulirati u nekoj vasoj investiciji ili u banci. Dakle, ako je npr. prinos vase invetsticje samo 5%, vi svakih 15 godina otkupite svoje imanje od Republike Srpske. Znaci jedan Bosnjak koji zivi 75 godina u svome zivotu otkupi svoje imanje do RS 5 puta.

Kako se ponasati u svemu tome? Ni u kom slucaju ne treba svoje imanje prodavti, pogotovo ne Srbinu, jer je upravo to i cilj "poreza". Prodaj ga Albancu, ili Bosnjaku bilo iz BiH, bilo iz Sandzaka, ako bas moras. Jednostavno ne treba im placati porez. Nikakvo placanje poreza i igranje po njihovim notama nece nas spasiti od ove najnovije nacionalizacije “turske zemlje”. Jedino nas moze spasiti bankrot i ukidanje genocidne tvorevine. Svaka kooperacija sa genocidnom tvorevinom samo produzava nasu agoniju, ali neminovno dovodi do naseg kraja. Ili cemo se mi, koristeci se internacinalnim pravom i presudom za genocid obracunati sa RS, ili ce nam RS svima doci glave. To je uvijek bilo tako. Ko god nam propovjeda da sa RS moze drukcije ili je budala, ili je (mnogo vjerovatnije) provokator, iz Dodik-Tihic-Siljadzc-Lagumdjijnog tima.

Zakon po kojem RS ima poseban poreski sistem nije mogao proci bez saglasnosti "bosnjackih" poslanika. A skupljanje poreza je funkcija drzave. Dakle, "bosnjacki" politicari su dali i taj atrubut drzavnosti cetnickoj tvorevini, a nama pricaju da RS nije drzava, da je to "samo entitet". Zovi ga kako hoces, ako to ima ingerencije drzave, ako ti moze odredjivati porez kojim te tjera da trajno nestanes iz svoje carsije, to je drzava.
I ovaj zakon nije mogao proci, da su "bosnjacki" politicari stavili veto. Dakle, nisu nam krivi Srbi. Alija im je dao drzavu da imaju "zakonite" mogucnosti da nas dalje progone. A za taj specificni "zakon" su digli svoje ruke i "bosnjacki" poslanici u Skusptini BiH i u Skupstini RS, jer nisu stavili veto na tu najnoviju pljacku Bosnjaka od strane RS.

Ima jedna pravda u svemu ovome. Svima onima nedrzavotvornim, sebicnim budalasima koji vicu: “Mani politike, vazna je ekonomija.”, evo je dosla politika glave. Jer ne mozes ti proizvesti koliko ti drzava moze uzeti jednim ovakvim porezom. Zato oni narodi koji su znali cijeniti slobodu, tj. drzavu, imaju i ekonomiju i drzavu, a oni koji su prezirali drzavu, nemaju ni ekonomiju ni drzavu, a i ono sto imaju od ekonomije, sluzi im da izdrzavaju cetnicku drzavu. To vrijedi i za ove u Fedreaciju, jer ovo je samo probni balon za klapu na vlasti u Fedraciji. Ako taj zakon profunkcionise u RS evo ga i u Federaciji. Oni moraju na neki nacin doci do para kojima ce finacirati svoje ogromne plate od 8,000KM.

_____________________________________


3. Špiric: Protivljenjem popisu se prikriva etnicko cišcenje Srba u BiH

Popis stanovništva morao bi da odgovori na pitanje gdje su Srbi iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Travnika, Bugojna, Jajca...

20.09.2009. 12:13

Predsjedavajuci Savjeta ministara BiH Nikola Špiric izjavio je danas da je cilj nastojanja da popis stanovništva u BiH bude održan bez nacionalne odrednice prikrivanja etnickog cišcenja u Federaciji BiH (FBiH).

On je istakao da bi popis stanovništva morao da odgovori na pitanje gdje su Srbi iz Sarajeva, Mostara, Zenice, Travnika, Bugojna, Jajca, Bihaca i svih drugih gradova.

Prema njegovom mišljenju, neuralgicna tacka price o popisu stanovništva je Mostar, jer je on sveden na dvonacionalnu pricu i mnogo je primjera koji ovo potvrduju.

"Bošnjacka politicka elita zna da bi popisom stanovništva po standardima Eurostata i uz nacionalne i jezicke odrednice, na kojima se insistira, bile razoblicene mnoge domace i medJunarodne laži koje su služile, a i danas služe za satanizaciju srpskog naroda", rekao je Špiric.

On je naglasio da bi popis stanovništva potvrdio da, iako postoji multieticnost u BiH, da je ona jedino prisutna na prostorima Republike Srpske /RS/.

Predsjedavajuci Savjeta ministara BiH smatra da je razlog zašto se Bošnjaci zalažu da rezultati popisa iz 1991. godine budu osnov za raspodjelu vlasti, taj što je RS multieticna i taj princip može biti zadovoljen, ali ne i u FBiH.

"Tamo Srba nema i taj princip ništa ne znaci. Cetiri godine i više nije bilo moguce konstituisati Dom naroda FBiH, jer je sa Srbima, po mišljenju bošnjacke politicke elite, posao završen. Sada treba preci na RS. Suviše naivno da bismo im vjerovali", porucio je Špiric.

Prema njegovim rijecima, BiH je bez popisa stanovništva neupravljiva zemlja, bez sadržaja i fikcija.

"Zato mi je žao što ne postoji razumijevanje da 2011. godina bude ciljna godina popisa stanovništva da bi bile ispravljene demografske nepravde u BiH", istakao je Špiric.

-----

KOMENTAR: U svakoj drugoj drzavi ovakav Spiricev nastup bi potpuno sahranio svaku mogucnost odrzavanja popis za kojega se Spiric toliko zalaze. Zasto? Pa zato sto dostojanstveni ljudi nikada ne bi smjeli “kupiti” njegove argumente i odrzati taj popis, jer bi to znacilo da se slazu sa njegovim argumentima, da smo mi Bosnjaci pocinili genocid i etnicko ciscenje Srba u Federaciji, a ne obratno.

Znaju to nasi izdajnici i to zna i Spiric i bas zato ide na ovo. Niko od “Bosnjackih” lidera na vlasti nije odgovorio Spiricu, ali je iz naroda stiglo stotine zestokih i argumentovanih odgovora. U slijedecem prilogu navodimo jedno svjedocenje o “ciscenju” Jajca i Sarjeva od Srba.

M. B.

__________________________


4. ODGOVOR SPIRICU: KARADZIC JE POZVAO SRBE DA NAPUSTE FEDERACIJU DA BI NASELILI GENOCIDNU RS

Obavezno procitati Halilovicevo pismo Spiricu. Ima i na Cirilici i malo nize na linku prevedno na latinicu.

http://republikabih.net/kafe/index.php?topic=1033.0
__________________________


5. INZKOVA DJELA,VISE NEGO RIJECI, DAJU NADU ZA BOSNU I HERCEGOVINU

Inckova djela, više od rijeci, vracaju nadu, ali ne daju osnova za iluzije da ce visoki predstavnik i stranci rješavati sve probleme u BiH

19.09.2009. 07:10

(seadn@avaz.ba)

Visoki predstavnik Valentin Incko (Inzko) ponovo je posegnuo za bonskim ovlastima. Nametnuo je odluke kojima se otvaraju vrata za okoncanje supervizije za Brcko Distrikt i otklonio neke od blokada Republike Srpske u funkcioniranju "Elektroprijenosa BiH".

Time je ponovo ušao u klinc s premijerom RS Miloradom Dodikom. Ako je suditi prema najavama, sudara ce biti još!

Dodik, zbog svog lopovluka, nastoji eliminirati strane sudije i tužioce iz Suda BiH. Kada se riješi njih, onda ce krenuti i na eliminaciju samog Suda BiH.

Incko to ne može dopustiti i, kako nema drugog izbora, vrlo brzo morat ce posegnuti ponovo za bonskim ovlastima i produžiti misiju strancima u Sudu i Tužilaštvu BiH.

Po mnogocemu Incko je netipicni visoki predstavnik. Emotivan, razgovorljiv, srdacan, iskren i srcan, duboko uvjeren u ispravnost moralnih i drugih postulata koje slijedi, pokazao je da, kada smatra da je u pravu, nece ustuknuti ni pred bahatijim i mocnijim od Dodika.

Izvor: Dnevni avaza

-----

KOMENTAR: Novinarov naslov je odlican. Naslov izmedju redova podcrtava kontrast izmedju Inzka i "nasih" politicara koji na rijecima glume patriotizam, dok su im djela uvijek u korist RS.

Mi smo u proslim brojevima Glasnika naveli mnogobrojne primjere gdje su Silajdzic i Tihic spasavali i RS i Dodika od pokusaja Evrope i svijeta da sacuvaju Bosnu i Hercegovinu i obuzdaju RS. "Nasi" su uvijek do sada vezivali ruke Evropi stajuci uz Dodikove zahtjeve, pa ce se ta praksa vjerovatno nastaviti i u buduce. Dakle, ne treba se mnogo nadati, bez obzira sto Inzko vjerovatno jeste dobronamjeran.

____________________________________


6. TIRAZI MEDIJA U BiH

Interesantan je podatak je iznijelo vise izvora ovih dana, i koji izgleda dosta solidan, a to da ¨Dnevni avaz¨ prijavljuje da dnevno prodaje 50 000 primjeraka svojeg svakog izdanja, dok stvarni broj prodanih novina iznosi maksimalno 17,000. U stvari 50,000 je bio nekadasnji rekordni tirak, koji se postizao jedino petkom kada izlazi TV progrm. Dakle, tiraž te novine realno nije veci od 17 000 prodanih primjeraka dnevno, pri cemu velika vecina citalaca cita sport, oglase, službene objave, smrtovnice i ostale lokalne, nepoliticke vijesti.

Kada se uzme u obzir da ¨Oslobodjenje¨ vjerojatno ima oko 5 000 prodanih primjeraka, kao i to da niti tjednici ¨Slobodna Bosna¨, niti ¨Dani¨ nemaju mnogo tiraž veci od 5 000 stvarno prodanih primjeraka, onda je jasno da je Online glasnik NK RBiH ustvari REALNO i PROVJERENO najtiražniji tjednik u Bosni i Hercegovini i cijeloj bh. dijaspori, dakle najtiražniji medijski produkt u domenu pisane rijeci od svih medija u BiH i vezano za BiH - sa svojih preko 33 000 potvrdjenih stvarnih, provjerenih e-mail adresa na svojem adresaru.

To što je Glasnik besplatan i što se distribuira preko Interneta, doista mnogo ne mijenja ovo stanje, jer su clanci istiniti, a uostalom, Glasnik takodjer ne uzima novac od bilo kakvih sponzora, od bilo kakvih politickih lobija i interesnih grupacija, niti uzima novac od reklama, itd., kao što to cine ostali, ovdje imenovani štampani dnevni i tjedni mediji, cime je položaj Glasnika još bolji.

Mi imamo veoma sofisticiran program kojim veoma uspjesno brisemo nevazece adrese, tako da imamo najvise do 3% vracenih poruka zbog tehnickih razloga. Tirazu od 33,000 dodajte i Glasnike koji se citaju na raznim web stranicama, a ima ih makar desetak koje stalno ili povremeno prenose Glasnike.

Medjutim, veoma je tesko znati koliki broj od tih 33,000 Glasnika zaista i procita, a koliki se samo izbrise. Cak i da se procitaju svih 30,000 Glasnika, ipak to nije ni priblizno tiraz kojega imaju TV i radio stanice koje su u sluzbi daytonske podjele drzave, a od kojih vecina naroda prima informacije. Sve u svemu, moze se kazati da je narod BiH jos uvijek u medijskoj blokadi.

Buduci da Internet jos nije rasprostranjen u Bosni i Hercagovini kao sto je u drugim drzavama Evrpe, svi vi koji primite Glasnik imate zadatak da sirite istinu, po mogucnosti da stampate Glasnik i distribuirate do ljudi koji nemaju internet.

S. R. i M. B.

_______________________________________


PREGLED MEDIJA

7. U zadnjih deset godina broj ucenika u Tuzli se smanjio za 17.100

12.09.2009.

Vlada Tuzlanskog kantona danas je usvojila Informaciju o stanju u oblasti predškolskog, osnovnog i srednjeg obrazovanja u Tuzlanskom kantonu.
U Tuzlanskom kantonu radi 9 predškolskih ustanova, 88 osnovnih i 33 srednje škole.

Obrazovno-odgojnim procesom obuhvaceno je 73 321 dijete, a u ustanovama predškolskog odgoja radi 233 zaposlena, u osnovnom obrazovanju 4 269, a u srednjem 2 089.

Na podrucju Tuzlanskog kantona obrazovni proces realizuje se u ukupno 220 školskih objekata. Broj ucenika osnovnih škola ima tendenciju pada tako da je u školskoj 2008/2009. godini bilo za cak 17 100 ucenika manje u odnosu na školsku 1998/1999. godinu.

U 33 srednje škole u Tuzlanskom kantonu 22 253 ucenika nastavu pohada u 845 odjeljenja. Prosjecan broj ucenika po odjeljenju u srednjim školama je 26,33 i krece se u okviru optimalnog broja prema Pedagoškim standardima.

I broj srednjoškolaca opada, tako da je u prošloj školskoj godini bilo 1 568 ucenika manje u odnosu na školsku 2007/2008. a u ovoj školskoj godini je 949 ucenika manje u odnosu na prošlu.

Izvor: Tuzlarije


KOMENTAR: Sta drugo reci osim, ako se ne trgnemo i ne pocnemo radjati djecu, nece ni trebati novi genocid. Kao sto je poznato RS je uvela agresivne mjere stimulsanja nataliteta i to donosi rezulate. Mi ne mozemo od nasih izdajnika nista slicno ocekivati, pa nam jedino ostaje da se sami trudimo, svako da pravi svoju djeci. (mala shala)

Uostalom, djeca su najbolja polica osiguranja za roditelje u starosti, kao i za drugu djecu tokom zivota, pogotovo u nefunkcionalnim drzavama kao sto je Daytonska Bosna i Hercegovina. Na zapadu, gdje je "bijela kuga" davno pocela, bez obzira sto se radi o bogatim drzavama sa brojnim starckim domovina, stari ljudi koji nemaju dovoljno djece da se brinu o njima toliko se pate po stare dane, da mnogi od njih traze pravo na dostojnu smrt i nalaze doktore koji ce ih bezbolno injekcijama ubiti da ne dozive duboku starost, bez ikog svog na ovom svijetu.

______________________________


8. SVJEDOCENJE: “SILAJDZIC I IZETBEGOVIC SU STVORILI RS”

Izvodi iz intervjua Sefera Halilovica za "Dane" godine 2000, br. 177

DANI: Sta zamjerate Silajdzicu?

HALILOVIC:On je autor, zajedno s Izetbegovicem, Republike Srpske, oni su je napravili.

Konacno, postoji dokument o podjeli Sarajeva koji je potpisao gradonacelnik Kresevljakovic, dokument koji definira da je lijeva obala Miljacke srpsko, a desna muslimansko Sarajevo. Nije to Kresevljakovic mogao sam potpisati, njega je Izetbegovic gonio da ne bi on potpisao.

DANI: Oprostite, o kakvom dokumentu govorite? Kad je to potpisano?

HALILOVIC: To je bilo krajem´93 ili pocetkom´94 godine. Cijelo vrijeme rata izaslanici su razgovarali.I ja sam saznao sasvim slucajno da se Krajisnik sastaje s Behmenom u PTT inzinjeringu! Bio sam sokiran, otisao sam kod Izetbegovica, pitao ga, a on mi je rekao: "Pa, mora se razgovarati. I Tito je razgovarao sa Nijemcima."

DANI: Kako ocjenjujete ulogu Fikreta Muslimovica u Armiji BiH?

HALILOVIC: Mislim da je on i danas cetnicki oficir ovdje medju nama. Naravno, dosao je i ostao na zadatku KOS-a. S obzirom da je podjela BiH dogovorena prije rata, on je imao zadatak da se ukljuci u ovu strukturu koja se borila za bosnjacku fildzan-drzavicu i da njoj da sve atribute potrebne da se tako prikaze pred medjunarodnom zajednicom. Jer, njegovim jacanjem u drzavnoj hijerarhiji Armija BiH pretvara se u vojsku SDA, njemu se daje ta tzv. islamska ornamentika, iz Armije se udaljavaju Bosnjaci koji su za cjelovitu, nezavisnu i suverenu BiH. Armija se cisti od bosanskih Srba, bosanskih Hrvata i nepodobnih Bosnjaka. Njegove veze sa Islamskom zajednicom su oduvijek jake konacno, i Izetbegovic u vise svojih intervjua kaze da je KOS imao najvise saradnika medju hodzama. Citava ta struktura ima zadatak da medju obicnim svijetom pokaze kako je zivot sa Srbima i Hrvatima nemoguc i kako se BiH mora podijeliti.

-----

KOMENTAR: Zbog ovakvih intervjua je Halilovic dugo uzivao povjerenje bh patriota. Medjutim, od njegove podrske Aprilskom paketu i podrske brcanskom amandmanu, on dobrovoljno prelazi na stranu onih koje ovdje kritikuje. Ovakvim intervjuima Halilovic je dokazao da sve zna, da zna sta je projekat, da zna ko su izvodjaci, a sta on cini?! Umjesto da se kao general koji je polozio zakletvu Republici BiH da ce i zivotom braniti Ustav i granice Republike BiH stavi svim silama u odbaranu Bosne i Hercegovine, on se pridruzuje zavjerenicima.

Ne postoji nikakav razlog kojim se moze opravdati izdaja jednog generala, to neka Halilovic zna.

Dr. Muhaemd Borogovac

____________________________________


9. BOSNO I HERCEGOVINO MOJA DOMOVINO

Obavezno poslusajte ovaj estetski veoma vrijedan "spot"

http://www.youtube.com/watch?v=p0BThN3XDZ8

_______________________________________________


10. KOGA COVIC VARA: Ima li još budala za politicke igrokaze?

Pametni su odmah znali da od pregovora prudske trojke nema ništa.

Piše: Dean Rant

Dragan Covic ponovo je inicijator sastanka prudske trojke. Kako prenosi Srna, pozivajuci se na Radoncicev Avaz (gle slucajnosti), a tko bi drugi, Covic je izjavio da su akteri iz Pruda u telefonskim razgovorima nacelno potvrdili dolazak na sastanak. Da odmah nešto smrdi vidljivo je iz njegove izjave da tocno vrijeme i mjesto sastanka još nisu utvrdeni.

Takoder, prema njegovim rijecima na sastanku se nece ništa operativno dogovarati. Cemu onda sastanak koji je dogovoren, jednog dana u nekoliko sati, na nekom mjestu? A uz to, na njemu se nama što specijalno dogovarati, samo cemu onda bombasticne najave i to u probranim medijima?

Rekao bih netko ovdje nekoga farba po starom obicaju. Pametni su odmah znali da od pregovora prudske trojke nema ništa. Oni manje pametni to su doznali skoro. Covic ocito misli da još ima budala koji vjeruju u politicke igrokaze ove vrste.

Da ne bih prejudicirao Coviceve namjere i izmišljao toplu vodu, radije cu parafrazirati druge kolege koji su to vec podrobnije objasnili na više BiH portala.

Naime Miloradu Dodiku dogorjelo je do prstiju. Svojom arogancijiom povukao je medunarodne cimbenike za nos i ponovo mu prijete sa novim sankcijama. Da Dodig ne bi dobio po turu sada uskace Covic sa svojim lažnim izjava kako bi spasio brata po poštenju od "terora" medunarodne zajednice.

Covic u spašavanju Dodika ima iskustva. To je prvi put ucinio u studenom prošle godine oragniziranjem dogovora u Prudu. Naravno i Tihic je morao pomoci da bi sve bilo uvjerljivije. Da podsjetim tada su Dodiku prijetile sankcije od strane medunarodne zajednice zbog blokade institucija BiH.

Nastavak je na web stranici: http://www.domaljevac.com/bih/bosnaihercegovina4/kogacovicfarba/index.html

**********************************************************

1 comment:

Pokerfan said...

Poker sajtovi sa licencom EU može da ponudi oslobođen poreza profit za igrače, kako će biti kada Srbija uđe u EU za srpske igrače?