Saturday, December 15, 2007

#259 ZABRANIMO TIHICU TRGOVINU SA TUZBOM

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

Maj 19. 2003.

ONLINE GLASNIK BOSANSKOG KONGRESA - VANREDNO IZDANJE

Br. 259

1. UVODNIK OVOG BROJA - ZABRANIMO TIHICU TRGOVINU SA TUZBOM

2. BOSNJACKI POLITICKI VRH PRIPREMA SE NA ODUSTAJANJE OD TUZBE

3. NE DOZVOLITMO PRODAJU GENOCIDA

4. Najnovija vijest - TIHIC DEMANTUJE DA CE PREGOVATI O TUZBI

5. NE MOZE SKUPSTINA DAYTONSKE BiH RATIFIKOVATI DAYTON

6. AHMET ZILIC PRODAJE BOSNU DA BI SE DRUZIO SA "KREMOM"

Ako ne zelite da primate nase poruke samo posaljite Reply na bilo koju nasu poruku u kojem cete to izjaviti i odmah cete biti izbrisani iz nasega adresara.

_________________________________________________________________

1. UVODNIK OVOG BROJA - ZABRANIMO TIHICU TRGOVINU SA TUZBOM

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je "Bosnjacki" politicki vrh stupio u pregovore sa Srbima, o odustajanju od Tuzbe. O ovoj temi je "Valter" odmah intervjuisao Prof Boylea (vidi prilog 2.). Iz intervjua se vidi da je vec i Hag obavijesten o pregovorima. Dakle, izdajnicko odustajanje od Tuzbe je trebalo biti tajna jedino za gradjane Bosne i Hercegovine. Zahvaljujuci magazinu "Valter", te Prof Boyle-u, i na kraju ovom broju "Online glasniku Bosanskog kongresa" narod Bosne i Hercegovine ce biti na vrijeme obavijesten. Sada ostaje na nama, narodu Bosne i Hercegovine, da izvrsimo pritisak na "nase" liderstvo, prije svega na Sulejmana Tihica, koji je dobio izbore obecavajuci da nece odustati od Tuzbe za genocid, i da mu jasno kazemo da mi znamo da je sudbina Tuzbe samo u njegovim rukama, i da ce nama svima biti jasno da je on srpski agent, ako izda ovu posljednju liniju odbrane nase djece od buducih genocida. (vidi prilog 3.)

Vec danas nasi neprijatelji u saradnji sa nasim izdajnicima prave prvi korak. Vlada u Beogradu pusta mamac Bosnjacima kako Beograd pristaje da rasformira Republiku srpsku, a da mi za uzvrat odustanemo od Tuzbe. To je dobro poznata prevara jos iz vremena Izetbegovicevih pregovora. Na primjer, kada je nasa Armija oslobadjala po jednu carsiju dnevno Izetbegovic i Sacirbegovic zaustavise armiju BiH pred Banja Lukom, tako sto u Genevi potpisase da "Srbima pripada 49% BiH". Da bi bacili pijesak narodu u oci rekose kako ce pregovarati o razoruzanju Banja Luke. Time su prevarili Bosnjake i preduprijedili nezadovoljstvo naroda zbog zaustavljanja pobjede. Narod ih pusti na prgovore o razoruzanju Banja Luke, kad ono bijase samo legalizovano da je Banja Luka "Srpski grad" u legalizovanoj Republici srpskoj. Isto se dogadja i sada. "Daje" nam se rasformiranje Republike srpske, samo da bi poceli pregovori, zbog kojih cemo odustati od Tuzbe.

Da nasi izdajnici ne misle ozbiljo na rasformiranje Republike srpske ne bi bas sada pokrenuli ratifikaciju Daytona. Dok god Dayton nije ratificiran ni Republika srpska nije potpuno legalna. Nasi izdajnici idu da definitivno legalizuju RS, a nama se samo na rijecima nudi rasformiranje Republike srpske. Ovo je najbolji dokaz da neki "nasi" "pravni experti" djeluju u sprezi sa neprijateljima. (Vidite priloge 5. i 6.)

Nasa sudbina je samo u nasim rukama, jer nasi politicari su duzni da slusaju narod koji ih je izabrao, a ne obratno. To smo dokazali nedavno kada smo slozno ustali u odbranu dvojnog drzavljanstva. Bitka za dvojno drzavljanstvo je napokon dobijena, suprotno zeljama nasih dusmana i nasih izdajnika koji su jos 1998. godine cak i zakon bili usvojili da bi nas istjerali iz BiH drzavljanstva. Nemamo sada vremana da slavimo tu pobjedu, zato citiramo samo kratku vijest RTV BiH.

ZASTUPNIHKI DOM PARLAMENTA BiH USVOJIO PRIJEDLOG IZMJENA I DOPUNA ZAKONA O DRAVLJANSTVU Sarajevo, 13.05.2003. - Zastupnicki dom dr-avnog Parlamenta usvojio je Prijedlog izmjena i dopuna Zakona o dr-avljanstvu, kojima se eliminira mogufnost gubitka dr-avljanstva Bosne i Hercegovine u slucaju dobrovoljnog sticanja dr-avljanstva druge dr-ave. - kraj citata

Ako zelimo da spasimo nasu Tuzbu, svi mi koji smo se angazovali za dvojno drzavljanstvo, trebamo isto uciniti i sada, slati faxove i emaile u SDA, na ruke Sulejmanu Tihicu i ostalim liderima SDA, kao i liderima ostalih stranaka i institucija BiH, jasno im porucujuci da se ne igraju sa nasom sudbinom.

Objavljujemo adrese BiH institucija na koje mozemo slati nase proteste.

http://www.mvp.gov.ba/HTML/Bos/BH_Ambasade.htm

http://www.mvp.gov.ba/HTML/Bos/BH_Misije.htm

http://www.fbihvlada.gov.ba/bosanski/bosna/index.html

http://www.bhembassy.org/

Fax i Telefoni BiH Konzulata

Ambasada BiH Berlin (Njemacka)

ibsenstra_e 14

Berlin 10439

Fax: (+49) 0308/147-1210

Tel: (+49) 0308/147-1211

BiH Konzulat u Bonnu (Njemacka)

Friedrich-Wilhelm-Str. 2

53113 Bonn

Fax: (+49) 0228/35006-98

Tel: (+49) 0228/365911/12

Generalni konsulat BiH M|nchen (Njemacka)

Montsalvatstra_e 19

80804 M|nchen

Tel:089/9828064

Fax:089/9828079

General Konsulat BIH Stuttgart (Njemacka)

Olga str.97b

70180 stuttgart

Tel:0711/6075032

Fax:0711/6075433

Ambasada BIH u Washington,USA.

2109 E Street NW

Washington, D.C. 20037

Tel: (212) 593-1042, 593-0264, 593-1132, 593-0847

Fax: (212) 593-0843

CONSULATE GENERAL OF B&H

866 U.N. Plaza, Suite 580

New York, NY 10017

Tel: (212) 593 1042, (212) 593 0264, (212) 593 1132,

(212) 593 0847, (212) 753 1178, (212) 753 1092

Fax: (212) 593 0843

Email: info@bhembassy.org

BiH Ambasada Hag (Holandija)

The Hague 2495 AL

Hezuidenhoutseweg 223

Tel: 003-170-358-8505

Fax: 003-170-358-4367

BIH ambasada u Stokholmu

Birger Jarlsg. 55 3tr, Box 7102

103 87 STOCKHOLM 08-24 83 60

Fax +46(08)-24 98 30

Bih Ambasada Canberra (Australija)

5 Beale Crescent

Deakin, ACT 2600

Tel: +61-262-324-646

Fax: +61-262-325-554

Email:embaucbr@webone.com.au

INFORMATIOVNI MEDIJI

Oslobodjenje - info@oslobodjenje.com.ba

Ljiljan - ljiljan@bih.net.ba

PBSBiH - kontakt@pbsbih.ba

BH Dani - info@bhdani.com

Slobodna Bosna - sl.bos@bih.net.ba

Avaz - webmaster@avaz.ba

Hrvatska rijec - hrijec@europe.com

BHPress - bhpres@bih.net.ba

RTV Mostar - rtvmo@rtvmo.ba

NTV Hayat - ntv_hayat@ntvhayat.com

NTV Hayat direktor - elvir@ntvhayat.com

RTRS - desk@rtrs.tv

HABENA - habena-info@habena.ba

Sluzbeni list BiH - slist@bih.net.ba

SDP - kabinet.predsjednika@sdp-bih.org.ba

SDP - generalni-sekretar@sdp-bih.org.ba

SNSD - snsd@snsd.org

SNSD - office@snsd.org

SNSD - predsjednik@snsd.org

HDZ BiH - hdzbih@hdzbih.org

Nacionalni demokratski institut za medjunarodne odnose - office.sa@ndi.ba NDI za medjunarodne odnose - office.tz@ndi.ba

Ambasada u Australiji - embaucbr@webone.com

Ambasada u Danskoj - ba-emab-dk-cph@mobilixnet.dk

Ambasada u Nizozemskoj - lukovac7@zonnet.nl

Ambasada u Pakistanu - ambassador@bosnianembassypakistan.org

Ambasada u SAD-u - info@bhembassy.org

Ambasador u SAD-u - ambassador@bhembassy.org ____________________________________________________________________________

2. BOSNJACKI POLITICKI VRH PRIPREMA SE NA ODUSTAJANJE OD TUZBE (prenoseno iz "Valtera")

VANSUDSKA NAGODBA NA VIDIKU

U Haagu se vec sada spominje da bi bh. vlasti mogle uci u razgovore s Beogradom i to na vlastitu stetu. Poznajuci nacin kako razmisljaju i rade bosnjacki politicari, postoji bojazan da ce oni pristati na pritiske i ucjene srpskih partnera u vlasti, cime ce se htjeti dokazati famozna bosnjacka kooperativnost sa svim i svacim, sto najcesce ide na stetu Bosni i Hercegovini, a pogotovo Bosnjacima kao najvecim zrtvama proteklog rata. To je ono sto, i pored svega sto sam vidio i bio svjedokom, zaista ne mogu da shvatim.

Pie: Prof. dr. Francis A. BOYLE

Iracki civili podigli su protiv SAD tuzbu za pocinjene ratne zlocine. Nesto slicno pokusale su uciniti i Majke Srebrenice i Podrinja kada su angazirale advokate da pokrenu postupak protiv Srbije i Crne Gore za genocid. Nikada nije doslo do pocetka procesa, jer je nedostajalo novca. Njima je tada jedino preostalo da vjeruju da ce medjunarodni tribunal u Haagu osuditi Beograd nakon sto je Bosna i Hercegovina pokrenula spor pred ovim sudom. U nekoliko navrata, dok sam jos zastupao interese Bosne i Hercegovine, uspio sam dobiti sporove o nadleznosti ovog suda za daljnje procesuiranje.

Vansudsko ubijanje Bosne

Medjutim, u spor se uvukla politika ili, bolje receno, politikanstvo vladajucih garnitura (prvo Lagumdzijin SDP, a potom i koalicija SDA, SDS, HDZ) u Sarajevu. Zbog, u najmanju ruku, cudnih poteza bh. politicara, bh. tuzba pred medjunarodnim sudom u Haagu mogla bi imati neslavan epilog. U pitanju nije novac, njega ima i moze ga se naci jos. To se i dokazalo u nekoliko navrata. Razlog moje zabrinutosti zapravo je sve glasnije saputanje da bi moglo doci do vansudske nagodbe, za koju se tako vatreno zalaze zvanicni Beograd, a koja bi mogla - pored stotina hiljada nevinih zrtava za koje su odgovorne Srbija i Crna Gora - sahraniti i nade da ce te zrtve dobiti moralnu zadovoljstinu. U pitanju, ponovo, nije novac, vec barem djelimicno zadovoljenje pravde za one koji su preostali iza skoro zatrtih porodica. Da budem posve jasan, vansudska nagodba ne znaci da bi Srbija i Crna Gora bile amnestirane za genocid pocinjen u Bosni I Hercegovini. Na vansudsku nagodbu bi se moglo pristati uz uvjet da Beograd prizna odgovornost po tacki bh. tu-be za zlodjela koje je proizveo Miloevicev rezim. Tada bi se svakako moglo razgovarati o iznosu novcane odstete koju bi Srbija i CG morale platiti i to je ono o cemu bi se eventualno moglo vansudski nagoditi. I to je sve.

Kako ne uvrijediti Karad-ica

Moju zabrinutost izazvale su neke cinjenice koje cu sada iznijeti. Naime, u Haagu se vec sada spominje da bi bh. vlasti mogle uci u razgovore s Beogradom i to na vlastitu stetu. Poznajuci nacin kako razmisljaju i rade bosnjacki politicari, postoji bojazan da ce oni pristati na pritiske i ucjene srpskih partnera u vlasti, cime ce se htjeti dokazati famozna bosnjacka kooperativnost sa svim i svacim, sto najcesce ide na stetu Bosni i Hercegovini, a pogotovo Bosnjaka kao najvecih zrtva proteklog rata. To je ono sto, i pored svega sto sam vidio i bio svjedokom, zaista ne mogu da shvatim. Zar je moguce da se bonjacko rukovodstvo tako poigrava sudbinom drzave i svoga naroda? Zar je moguce da oni ne shvataju da bi odustajanje od ove tuzbe bio uvod u potpunu reviziju novije historije i da bi se ovim pristajanjem izjednacili zlocinci i zrtve? Razumiju li oni da bi svijet time konacno mogao oprati svoju uprljanu savjest i podijeliti odgovornost, sto bi njihovoj (bosnjackoj) djeci opet negdje u buducnosti nadnijelo noz nad vrat? U pocetku sam se pitao zbog cega je SDA usla u koaliciju sa strankom Radovana Karadzica i zbog cega za partnera nije uzela partiju koju predvodi Haris Silajdzic? A onda sam saznao da je i Stranka za BiH dio i ove koalicije. Htio sam vjerovati da je gospodin Silajdzic shvatio koliko je stete tuzbi Bosne i Hercegovine protiv Beograda napravila Alijansa. Pogotovo stoga sto je Silajdzic, shvatajuci njenu sustinu, uvijek bio odlucan zagovornik ove tuzbe. Ne znam kako shvatiti cinjenicu da se na izjave srbijanskih zvanicnika - posljednji je bio Goran Svilanovic - o tome kako ova tuzba otezava normaliziranje odnosa dvaju zemalja i kako se za rat ne treba niko nikome izvinjavati, niko od bh. vladajucih (pogotovo bosnjackih, iako su najpozvaniji) politicara nije nasao za shodno da direktno reagira.

Shvatam cinjenicu da Sulejman Tihic nije Alija Izetbegovic, da ratna i poratna bh. politicka scena nije ista, ali postoji nesto sto se zove kontinuitet i dosljednost, pogotovo kada se radi o ovako krupnoj stvari za Bosnu i Hercegovinu kakva je tuzba protiv Srbije i Crne Gore. Sve drugo, svaka nagodba u kojoj nema krivca za genocid, odavanje je pocasti zlocinu i zlocincima tipa Radovana Karad-ica i Ratka Mladica i uvreda i ponizenje za zrtve i za zive. Smiju li Bosanci to sebi priustiti? ____________________________________________________________________________

3. NE DOZVOLITMO PRODAJU GENOCIDA

NE DOZVOLIMO DA NAM BEOGRAD I SRBOSLAVENI SA MUSLIMANSKIM IMENIMA OD GOTOVINE (jos jednom!) NAPRAVE VERESIJU

Autor: Sven Rustempasic - Sarajevo

Za Online Glasnik BOSANSKOG KONGRESA

Sarajevo, 19. maj, 2003.

Dana 19. maja, 2003. godine, dakle danas, u Sarajevu je osvanuo list

"Dnevni Avaz" sa velikim naslovom na prvoj strani, da je Beograd spreman

cak UKINUTI Republiku Srpsku, samo da se napravi vaninstitucionalna

nagodba povodom Tuzbe RBiH protiv SRJ. Neki od nas konacno sebi moramo

cestitati, jer se pokazalo da smo godinama, uz sve zrtve (pogotovo na

licnom planu) ipak na pragu uspjeha, jer se pokazalo da je istinita nasa

dugogodisnja tvrdnja i strategija da -- Tuzba UKIDA Republiku Srpsku!

Stoga nam Beograd sada zeli od gotovine napraviti veresiju, kao i mnogo

puta do sada u proteklih 100 i vise godina!

Ne pristanimo na ovu podvalu, ovo bogohuljenje!

Naime, Beograd zna da ce se rociste za Tuzbu uskoro najaviti, vjerovatno

za jesen ove godine, na Svjetskom sudu, gdje cemo pobijediti! A preko

te pobjede cemo dobiti i presudu, automatski, da je RS nelegitimna

genocidna tvorevina. Zato velikosrpski projekt zeli spasiti Srbiju od

Tuzbe, tako da malim kupljenim balijicama proda rogove u vreci, po ko

zna koji puta -- tj. da nam jednu te istu robu prodaju po nekoliko puta,

kao sto to desetljecima cine (sa velikim uspjehom za sebe). Sada kazu

"hajdemo se mi, bre, nagoditi pa cemo mi sami ukinuti Republiku Srpsku" --

a poznato nam je da ce Svjetski sud to ionako uciniti. Dakle, oni od

"velikih muslimana" traze da spase cetnike od presude koja ce jednom za

sva vremena utvrditi i potvrditi istinu o genocidu, kazniti velikosrpski

projekt, i na kraju ukinuti Republiku Srpsku. Osim toga, postoji mnogo,

dodatnih dobiti od pobjede na Svjetskom sudu. Neke od njih su:

moralna pobjeda, satisfakcija, historijska i internacionalno-pravna

istina, ispravna definicija, garant buduce slobode i prosperiteta, brana

od nekih buducih genocida, itd.

Stoga, ako se sada "veliki muslimani" odluce da kao bajagi nasjednu, a u

stvari podbace pod ovu podvalu i doista pocnu pregovore o genocidu u BiH

izvan Svjetskog suda pravde u Haagu, tada je ovo na kraju samo

"gradjanski rat", "sve strane su krive", "vjerski rat", ustanak

"fundamentalista" protiv legitimnog rezima u Beogradu, itd. itd.

Da li doista sebi trebamo to dopustiti?! Nikada! Nikada!

Prema tome, ne treba konzekvencu (lazno ukidanje RS) mijenjati za princip,

moral, definiciju i konacnu pravednu presudu te istinsko ukidanje RS. A

konzekvenca, ukidanje RS, je bez pregovora neminovna, a u pregovorima

upitna, izlozena nadigravanju, razvlacenju i podvalama. Dakle, TREBA ODMAH

ODBITI OVU PODVALU IZ BEOGRADA -- I APSOLUTNO NE DOPUSTITI

DA SE SUDJENJE ODGODI ILI ODBACI BILO KAKVOM NAGODBOM!

U tom smislu treba ovu istinu razglasiti na sve strane, pod jednom od

parola: NE DOZVOLIMO DA PRODAJU GENOCID! Sto se tice Republike

Srpske, njeno ukidanje je neminovno, jer je Internacionalno pravo jace

od cetnickih hordi -- ali i od veleizdaje i pohlepne gluposti malih

jugoslava i srpskih sluganera sa tzv. muslimanskim imanima, koji nam

vladaju po principu "Najteza su vremena kada se fukara dokopa para!".

Ovu podvalu moramo odbaciti, hitno! Izdrzimo!

___________________________________________________________

4. Najnovija vijest- TIHIC DEMANTUJE DA CE PREGOVATI O TUZBI

Evo sta je Tihic izjavio za "Oslobodjenje":

"Dok god sam clan Predsjednistva BiH tuzba BiH protiv SRJ pred Medjunarodnim sudom pravde u Hagu nece biti povucena", izjavio je u ponedjeljak za Oslobodjenje Sulejman Tihic, clan bh. drzavnog vrha. Prica o vansudskoj nagodbi u slucaju bh. tuzbe za genocid i agresiju ocito potice od beogradskog "pozutjelog" dnevnika Blic ciji su se novinari prije nekoliko dana obaracali Tihicu sa tvrdnjom kako su neki krugovi u Srbiji zainteresirani za pregovore prije sudskog procesa. "Pitali su me da li je tacno da li su medjunarodni zvanicnici trazili da pristanem na povlacenje tuzbe protiv SRJ ukoliko Srbija i Crna Gora odustanu od tuzbe protiv NATO-a, kaze Tihic.

I Alija Izetbegovic je izjavljivao dok nije ucvrstio vlast da "nikada nece podijeliti Bosnu", a znamo da je tada vodio pregovore sa Karadzicem. Cak i kada je potpisao podjelu i osnivanje Republike BiH, Alija je govorio "Sacuvali smo jedinstvenu BiH. ZATO, PAMTIMO I CUVAJMO OVU TIHICEVU IZJAVU. NADAJMO SE DA JE VECI KARAKTER OD ALIJE, I DA NECE TAKO BESTIDNO LAGATI. M. B.

__________________________________________________________

5. NE MOZE SKUPSTINA DAYTONSKE BiH RATIFIKOVATI DAYTON

Selam

Postovani, u attachment-u ove poruke saljem vam dva teksta koja sam skinuo sa on line izdanja Dnevnog avaza od 19.05.2003. godine. U jednom se prenose reakcije nasih "iznenadjenih" politicara na izjavu premijera Srbije Zorana Zivanovica da srpski dio Bosne i Hercegovine u slucaju otcjepljenja Kosova kao kompenzaciju treba pripojiti Srbiji, dok je u drugom intervju sa pravnim ekspertom Ahmedom Zilicem po pitanju ratifikacije Dejtonskog sporazuma od strane Bosne i Hercegovine. Smatram da bi bilo jako dobro dati komentar na ova dva teksta.

U prvom nasi politicari daju jasnu sliku o tome koliko "znaju" o okruzenju u kojem se nalazi Bosna i Hercegovina, nevjerovatno.

U drugom tekstu mi nije jasno kako moze Parlamentarna skupstina Bosna i Hercegovine ratificirati Dejtonski sporazum kada je isti potpisao Predsjednik predsjednistva Republike Bosne i Hercegovine. Laicki gledano, taj sporazum moze ratificirati samo SKUPSTINA REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE. Bilo bi pozeljno da nama laicima ovo pitanje pojasni sa pravnog stanovista neko iz redova Bosanskog Kongresa.

Edin Zecevic

__________________________________________________________________________________________

6. AHMET ZILIC PRODAJE BOSNU DA BI SE DRUZIO SA "KREMOM"

Edine, ti nisi pravni expert, kao ni ja, a znas da niko drugi nije mogao, niti ikada moze ratifikovati Daytonski sporazum osim tadasnja Skupstina Republike Bosne i Hercegovine, a to kao bajagi ne zna pravnik Ahmed Zilic.

Po ustavu svake drzave na svijetu da bi bilo koji zakon ili Ustav bio legalno usvojen, on mora proci unaprijed propisnu proceduru u Skupstini. Tek kada stara Skusptina usvoji novi Ustav, onda se formira nova Skusptina u skladu sa novim Ustavom. Medjutim, stara Skupstina (tj. Skusptina Republike BiH) je samo uslovno usvojila Dayton. Kasnije, kada je pregovaracki proces potpuno zavrsen, i potpisan pravi mirovni sporazum u Parizu (umjesto provizornog u Daytonu) nasi izdajnici su se plasili iznijeti Pariski sporazum pred delegate Skupstine Republike BiH, jer su se plasili da ga delegati nece htjeti ratifikovati, buduci da je od Daytona do Pariza proslo dosta vremana, te su se poslanici bolje upoznali sa sadrzajem izdajnickog sporazuma. Izetbegovic vise nije imao faktor iznenadjenja, te se nije usudio iznijeti Pariski sporazum pred delegate. Isao je sa time, da kada Republika srpska postane "reaklnost", niko je vise nece ni dovoditi u pitanje. Mejdutim, nedavno su Majke Srebrenice podnijele Tuzbu Ustavnom sudu protiv Izetbegovica za Dayton u kojoj su iznijeli i to da Dayton, a pogotovo Pariz, nikada nisu ni ratifikovani, sto je odjednom ponovo bacilo svjetlo na nelegalnost Republike srpske.

Zato sada nastupaju izdajnici iz drugog safa, kao sto je Ahmet Zilic, pa pokusavaju na brzinu ponovo prevariti Bosnjake. Ahmet Zilic nije nikakav strucnjak. On je napisao jednu potpuno bezvrijednu knjigu koju su mu financirali Amerikanci. Zahvaljujci toj knjizi, koju niko ne cita, njega Amerikanci vodaju po unaprijed pripremljniem mjestima rezervisanim za "eksperte iz drzava treceg svijeta". Kada je bio u Bostonu prije nekoliko godina, nazvao me je, mada ga do tada nisam poznavao, i u razgovoru smo proveli cijelo poslije podne. On savrseno dobro zna da je Alija izdajnik. Ovo su njegove rijeci: "Da je samo Alija sjedio skrstenih ruku i da nije nista radio, mi bismo imali Republiku BiH, jer niko osim njega nije imao mandat da je podijeli." Razisli smo se prijateljski jer ja nisam znao da ce on pokusati da pokrene ratifikaciju Daytona u skupstini Daytonske BiH, sto sada pokusava prema navodima iz "Avaza", a to je cin veleizdaje.

Sad je potpuno jasno, Ahmed Zilic nikada nece staviti domovinu ispred sebe i on ce prodati ako treba i dvije tri domovine da bi se druzio sa "kremom" i predstavljao svoju bezvrijednu knjigu od 600 strana, narucenu od strane nasih neprijatelja, koja samo sluzi da opere one koji unistise Republiku BiH. Jer eto ta knjiga dokazuje da su Bosnjaci sretni da zamijene suverenitet, koji su imali, za ljudska prava na salterima Republike Srpske. Ahmed Zilic je samo jedan od bezbrojnih izdajnika iz drzava treceg svijeta koji, radi svoga slikanja sa "kremom", prodaju svoju domovinu, i kojima se ta ista "krema" iza ledja smije zbog te njihove slabosti. Nazalost, nije on jedini, Bosna ima takvih i previse.

Dr. Muhamed Borogovac


No comments: