Monday, December 17, 2007

#265 ZAKON O CARINI DEFINITIVNO DIJELI BiH

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

22. juli 2003.

ONLINE GLASNIK BOSANSKOG KONGRESA - VANREDNO IZDANJE

Br. 265

ZAKON O CARINI DEFINITIVNO DIJELI BiH

Ako ne zelite da primate nase poruke samo posaljite Reply na bilo koju nasu poruku u KOJEM CETE TO IZJAVITI i odmah cete biti izbrisani iz nasega adresara.

_______________________________________________________________________________

ZAKON O CARINI DEFINITIVNO DIJELI BiH

Postovani Bosanci I Hercegovci,

Radi vase informacije prvo procitajte slijedci veoma vazan clanak iz BiH Starta.

Poslije clanka slijedi proglas Predsjednistva Bosanskog kongresa sa uputama kako da djelujete.

Naslov: Zakon o uredenju carina ce definitivno podijeliti Bosnu i Hercegovinu

Medunarodna zajednica je poklekla pod pritiskom Republike Srpske i umjesto jedinstvene carine prihvatila fiskalni suverenitet entiteta. Politicka teorija kaze da dva fiskalna suvereniteta jesu jednako dvije drzave

Umjesto jedinstvene carine, BiH ce imati entitetske fiskalne suverenitete. Ovo je nedavno potvrdio federalni ministar finansija i clan Komisije za indirektno oporezivanje Dragan Vrankic. Bosanskohercegovacka javnost ostala je potpuno hladna na ovu izjavu koja najavljuje definitivni raspad Bosne i Hercegovine! Naime, politicka teorija dozvoljava da u jednoj drzavi mogu postojati dvije policije, vojske, sudovi... Ali kada je u pitanju fiskalni suverenitet, onda dupliranja nema! Racunica je jasna - fiskalni suverenitet je jedna drzava, a dva takva sistema jesu dvije drzave. Prema misljenju pojedinih eksperata iz ove oblasti, ovakav prijedlog zakona o uredenju carina u BiH je najjaci pokusaj podjele Bosne i Hercegovine nakon Lisabona. Podsjecanja radi, medunarodna zajednica je trazila hitno uvodenje jedinstvene carine, ali je poklekla pod pritiskom Republike Srpske i precutno prihvatila verziju da carine budu podijeljene u sedam okruga, a koji ce se ipak poklapati s entitetskim linijama. Do donosenja ovog zakona ostalo je jos desetak dana, a reakcija jos nema. Hoce li BiH saptom pasti? Bez ispaljenog metka...

Kraj citata iz magazina BiH Start.

____________________________________________________________________________

Dakle, dosli smo do kraja. Bosanci I Hercegiovci koji su se tako hrabro oduprli cetncima nisu se uspjeli oduprijeti nasim izdajnicima, lukavim izrodima koji koji su visestruko opasniji I od cetnika I od HVO-a I od Amerike I Evrope. Ipak, radi nasega unutrasnjega mira postavimo nekoliko pitanja "nasim" liderima, prvenstveno Sulejmanu Tihicu.

- Kako to da je I dalje jedino vazno samo ono sto "Srbi" hoce, a potpuno nevazno sta Bosnjaci hoce?!

- Zar po Daytonskom Ustavu nemaju I Bosnjaci pravo veta, a ne samo Srbi?

- Zasto niste stavili veto na Zakon o carinama, kao I na ostale ranije zakone, kojim se Republici Srpskoj, u Skupstinskim klupama Bosne I Hercegovine, malo po malo daje apsolutni suverenitet, cime se istovremeno Bosnjaci I Hrvati pretvaraju u gradjane drugog reda na polovini bivse Republike Bosne I Hercegovine. Da vas podsjetimo, da biste usvojili bilo koji zakon Daytonske Bosne I Hercegovine, vi prvo morate ukinuti zakon gradjanske, jedinstvane Republike BiH, za koju se je narod izjasnio na Referendumu o nezavisnosti, I koju je tako hrabro branio sa nevidjenim zrtvama.

- Gdje vam je ljudsko dostojanstvo I osnovno ljudsko postenje da pretaneta lagati svoju izbornu bazu te da prestanete usvajati "Zakone o prestanku vazenja zakona Republike BiH", da bi odmah potom usvajali zakone kojima se trajno konstituise cetnicka tvoreviam Republika Srpska.

Bosanski kongres poziva lidere stranke SDA, a u prvom redu Tihica, da se stavi veto po svaku cijenu na takav Zakon o carinama.

Ukoliko taj zakon bude izglasan, definitivno cemo znati de je Tihic izdajnik kao I svi oni iz rukovodstva BiH stranaka koji se nisu suprotstavili tome zakonu. Pozivamo sve vas koji procitate ovo, da reagujete na bilo koji nacin, da sirite ovu vijest o izdaji hiljadugodienje drzave Bosne I Herceogvine, da zovete svoga poznanika novinara ili politicara, da svi slozno damo Tihicu na znanje koga cemo ga smatrati grobarom Bosne I Hercegovine, ako bude usvojen ovaj zakon. Na slijedecoj web stranici cete naci telefone, email adrese faxove nasih funkcionera I novinara. Dakle, svi u akciju imamo jos samo 7 dana vremana.

http://www.step2make.com/BH1/KiSzK.html

Predsjednistvo Bosanskog kongresa

Dr. Vahid Sendijarevic

Dr. Muhamed borogovac

Mr. Kenan Saracevic

No comments: