Monday, December 17, 2007

#266 Banjalucka ljepotica Ferhadija Opet na Naslovnoj Strani

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

27. juli 2003.

ONLINE GLASNIK BOSANSKOG KONGRESA

Br. 266

1. Uvodnik: Banjalucka ljepotica Ferhadija Opet na Naslovnoj Strani

2. PETICIJA O OCUVANJU DRZAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE __________________________________________________________________

1. Banjalucka ljepotica Ferhadija Opet na Naslovnoj Strani

Pise: Esad Jaganjac - Bosanski kongres

Da je cuveni Ferhat Pasa Sokolovic znao one davne 1579-te godine da ce se oko imena njegove zaduzbine, prelijepe dzamije Ferhadije na Vrbasu okupiti brojni bosanski patrioti i to jos u virtualnom svijetu, bio bi jos vise ponosan i na sebe i na ljepoticu koju je sagradio. Nazalost ljepoticu Ferhadiju su ubile nemani kojima nije ni do ljepote ni do kulture, ali nisu mogli pobiti sve one koji ljepotu vole, a kulturi se dive.

Tako je nastala web stranica www.ferhadija.com da nas danas podsjeca sta smo imali, sta jos imamo i sta nam je unisteno. Patrioti Bosne iz cijelog svijeta navracaju na ovu stranicu da procaskaju sve svoje zivote izmedju dva straha, jednog za prosla vremena, a drugog onog iza coska, koji vreba novu zrtvu, novu ljepotu. Te nemani nikada site nisu, a danas nam spremaju jos jedno rusenje, ovaj puta rusenje jos jednog Zakona Republike BiH.

Naime, prijedlogom Zakona o uredjenju carina uvodi se cak i fiskalni suverenitet entiteta, cime se ukida jos jedan Zakon Republike BiH, koji je bar na fiskalnom planu odrzavao kakvu takvu suverenost drzave BiH.

Po ovom prijedlogu taj suverenitet dobijaju dvije nove drzave tzv. Republika srpska i tzv FBiH, na tlu nekadasnje Republike BiH, sto bi bila jos jedna pobjeda sila mraka i zlocina, koje su i kreirale ova dva aprthejda.

Patrioti republike Bosne i Hercegovine okupljeni oko web stranice Ferhadija.com odlucise da se ovom peticijom suprotstave ocitom nastavku rata drugim sredstvima protiv vec skoro unistene Republike BiH.

Ovdje je link za PETICIJU O OCUVANJU DRZAVNOSTI BOSNE I HERCEGOVINE: www.ferhadija.com/peticija , a ja pozivam sve iskrene prijatelje Bosne I Hercegovine, sve Bosance i Hercegovce, koji vole svoju domovinu, da se pridruze davanjem svoga glasa PROTIV neljudi, koji nece s mirom odustati od svojih mracnih ciljeva.

ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA _________________________________________________________________________

P E T I C I J A

O OCUVANJU DRZAVNOSTI BOSNE i HERCEGOVINE

Ovih dana se prave i posljednji, odlucni koraci potpunog razbijanja drzave Bosne i Hercegovine od strane nekih nosilaca aktuelnih bh. vlasti, a uz saglasnost medjunarodne zajednice. Prijedlogom Zakona o uredjenju carina uvodi se cak i fiskalni suverenitet entiteta, sto bi doista bio kraj svake drzavnosti Bosne i Hercegovine, te pocetak potpunog suvereniteta Republike srpske - genocidne tvorevine u kojoj su Bosnjaci i Hrvati gradjani drugog reda. Zato mi, prije svega gradjani Bosne i Hercegovine, raseljeni po cijelom svijetu zbog kreiranja zlocinacke Republike srpske, kao i gradjani koji zive u BiH, zahtijevamo od bh. vlasti slijedece:

1. Da se odmah zaustavi proces ukidanja zakona Republike BiH, jedinstvene drzave koja je u interesu svih gradjana Bosne i Hercegovine i za koju su ti gradjani glasali na Referendumu o nezavisnosti 29. februara i 1. marta 1992., za koju su se tako hrabro borili i za koju su platili toliko visoku cijenu. Dakle, ni po koju cijenu nema vise usvajanja "Zakona o prestanku vazenja Zakona Republike BiH...."

2. Da se po svaku cijenu odbije Prijedlog Zakona o uredjenju carina. Upozoravamo nase politicare, odnosno nosioce funkcija u organima vlasti BiH da oni nisu izabrani samo zato da primaju visoke plate, nego da stite interese Drzave i Naroda, kao i da se zrtvuju, ako je to potrebno, radi ocuvanja Drzave i Naroda.

3. Zahtijevamo od gospode Sulejmana Tihica i Sakiba Softica, ljudi u cijoj je iskljucivoj nadleznosti Tuzba Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore za genocid, da smjesta zatraze od Medjunarodnog suda pravde u Hagu da se zakaze datum usmenog dijela procesa pred tim Sudom.

4. Zahtijevamo od gospodina Sakiba Softica da tu Tuzbu iskoristi za delegalizaciju Republike srpske, buduci da je ista nastala na zlocinima genocida, te zlocinima protiv covjecnosti i obicaja rata, odnosno na raseljavanju gradjana Bosne i Hercegovine koji sada zive razbacani sirom svijeta. Takodjer zahtijevamo da ukljuci prof. Francisa Boyle-a, naturalizovanog Bosanca i bosanskog patriotu, u tim bosanskih advokata. Mi, bosansko-hercegovacki patrioti sirom svijeta, kao i iz Matice, smo vec formirali Fond Tuzbe, http://www.hdmagazine.com/Fond/ te se obavezujemo da cemo pokriti sve profesorove troskove u predstojecim fazama procesa.

Pozivamo sve gradjane Bosne i Hercegovine u Domovini i inostranstvu da svojim potpisima, koji se mogu ostaviti na ovoj web.stranici www.Ferhadija.com doprinesu ocuvanju drzavnosti nase jedine Domovine - Bosne i Hercegovine.

STAB PETICIJE

No comments: