Sunday, May 25, 2008

#439 PRIJEDLOG REFORME POLICIJE: NA KRAJU IPAK UDOVOLJENO DODIKU

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA
25. decembar 2006.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 439

http://republic-bosnia-herzegovina.com/

1. ŠTA JE DOBILA SBiH, A ŠTA TIHIĆ U DOSADAŠNJIM PREGOVORIMA O "KOALICIJI"

2. SILAJDŽIĆ GOVORI JEZIKOM VAZALA, A DODIK JEZIKOM DRŽAVNIKA

3. BELKIĆ ODBIO TIHIĆEVU UCJENU

4. PRIJEDLOG REFORME POLICIJE: NA KRAJU IPAK UDOVOLJENO DODIKU

5. "MIĆO" I "RISTO" - JEDNO TE ISTO !

6. Pucanj u nogu generala Halilovića

7. ODLIČNE VIJESTI: BUĐENJE POJEDINIH BiH MEDIJA

8. Ako Sarajevo ne bude grad svih građana, neće biti ni BiH kao države

PREGLED MEDIJA

9. KARLA U ZEMLJI ČUDA

10. INTERESANTNE VIJESTI NA BH WEB STRANICAMA

11. BH PATRIOTI NA YOUTUBE.COM

1. ŠTA JE DOBILA SBiH, A ŠTA TIHIĆ U DOSADAŠNJIM PREGOVORIMA O "KOALICIJI"

Piše: Dr. Muhamed Borogovac


I ostale Silajdžićeve izjave sa Skupštine Saveza demobilisanih boraca su, u najmanju ruku, veoma čudne. Naime, Silajdžić se upadno trudi da zvuči britko i odlučno, ali pri tome veoma dobro pazi da ne kaže onu jedinu pravu stvar, a to je DA ĆE ON KAO ČLAN PREDSJEDNIŠTVA STAVITI VETO NA PROLJETOŠNJE USTAVNE AMANDMANE.






Mnoge odgovore na pitanje iz gornjeg naslova možemo naći u Avazu od 19. decembra 2006., slijedi citat:

Delegacija SDA, koju su uz predsjednika Sulejmana Tihića, činili i potpredsjednik Bakir Izetbegović te generalni sekretar stranke Amir Zukić, iznijela je suprotan stav.

- Naglasili smo da ostajemo pri stavu da mandatar bude Adnan Terzić. Ponovili smo da nastupamo sa SBiH u koaliciji i partnerskim odnosima sa SNSD-om, te sugerirali da se u vlasti nade onaj HDZ koji je osvojio više glasova na neposrednim izborima - rekao nam je Zukić. - Kraj citata.

Pogledajmo malo šta je dobila SDA, a šta SBiH u dosadašnjim dogovorima o "koaliciji". Kao prvo, Tihić je odmah poslije katastrofalnog izbornog poraza bio natjeran od članstva SDA da ide u koaliciju sa SBiH, umjesto u "Amandmansku koaliciju" SNSD, SDP i SDA, koju je on intimno želio. Već na početnim dogovorima je SBiH prepustila Tihiću pravo da se SDA sa SNSD-om bori za mjesto predsjednika Vijeća ministara. To pravo će vjerovatno biti zamijenjeno za dva ključna ministarstva po izboru SDA, ako Špirić postane predsjedavajući Vijeća ministara. Šta tu dobiva SBiH? Ništa.

Uz to bilo je dogovoreno da se u koaliciju uzme "onaj HDZ koji ima većinu u Domu naroda", a tada se nije znalo koji je to HDZ. Međutim, kada je neočekivano ispalo da je to "anti-amandmanski" HDZ 1990, Tihić se sastaje sa Silajdžićem i mijenjaju taj dogovor. Sada je novi dogovor na snazi, "da je u vlasti onaj HDZ koji je osvojio više glasova na NEPOSREDNIM izborima", a znalo se od početka da je to "amandmanski" Čovićev HDZ. Dakle, i "dogovor" o Vijeću ministara i "dogovor" o HDZ-u u korist SDA, dakle, 2:0 za SDA.

Međutim, najviše što je Silajdžić poklonio Tihiću je upravo taj sastanak sa Tihićem uoči glasanja o povjerenju Tihiću na Glavnom odboru SDA. Tim sastankom je Silajdžić maksimalno uvažio i ispoštovao Tihića kao legitimnog lidera SDA, u ključnom trenutku kada je to Tihiću bilo najpotrebnije, pred glasanje o povjerenju.

Silajdžić je tada imao Tihićevu sudbinu u svojim rukama. Trebao je samo, umjesto odlaska na sastanak sa Tihićem, poručiti: "Čekaćemo da se završi sastanak Glavnog odbora SDA o povjerenju Tihiću, da vidimo ko će izaći kao legitimni predstavnik SDA." Tim gestom bi ohrabrio Tihićeve protivnike u Glavnom Odboru SDA da kažu šta misle.

Teško je povjerovati da Silajdžić, iskusni političar od karijere, ne zna sve ovo bolje od nas, a ipak eto nekako uvijek pogriješi.

Sada kada Tihić postepeno uvodi kontrolu u SDA, sve je bliži dan kada će amandmani ponovo doći na dnevni red u Skupštini. Taj dan će odrediti Tihić kada bude siguran da ima potpunu kontrolu situacije.

Međutim, još uvijek postoji mogućnost da Silajdžić prekine sve ove igre oko već jednom odbačenih amandmana, da SLUŽBENO, KAO ČLAN PREDSJEDNIŠTVA, poruči BH javnosti: "Ja ću staviti veto u Predsjedništvu na odbačene amandmane." Tek onda bi njegovo deklarativno zalaganje za "novi Ustav" bilo ozbiljno shvaćeno.

Dok god to Silajdžić ne učini, u igri su proljetošnji amandmani. Samo on zna zašto neće da kaže tu jednu rečenicu kojom bi presjekao igre bez granica oko već jednom odbačenih amandmana.

Nažalost, Silajdžić ovih dana ide u potpuno suprotnom pravcu. Naime, na godišnjoj Skupštini saveza demobilisanih boraca on izjavljuje: "Ustavne promjene usko su povezane sa stanjem Kosova." To naprosto nije tačno, jer to su dva potpuno različita pravna problema. Tačno je jedino da bi svi neprijatelji BiH rado da povezu sudbinu RS i Kosova. Sjetimo se da su sve nadležne svjetska institucije bezbroj puta rekle da statusi Kosova i RS i nisu ni u kakvoj vezi.

I ostale Silajdžićeve izjave sa Skupštine Saveza demobilisanih boraca su, u najmanju ruku, veoma čudne. Naime, Silajdžić se upadno trudi da zvuči britko i odlučno, ali pri tome veoma dobro pazi da ne kaže onu jedinu pravu stvar, a to je DA ĆE ON KAO ČLAN PREDSJEDNIŠTVA STAVITI VETO NA PROLJETOŠNJE USTAVNE AMANDMANE. Umjesto toga on, prema Avazu od 24. decembra 2006., govori: "Stranka za BiH neće pristati na aprilski paket ustavnih amandmana..." Problem sa tom izjavom je što Stranka za BiH može biti preglasana u Skupštini, a on ne može, jer on ima pravo VETA u Predsjedništvu. U tom kontekstu, kada on kaže "Ja to neću", on govori kao stranački čovjek, a ne kao član Predsjedništva koji ima pravo VETA, tj. mogućnost da to sve zaustavi.

Naprosto, Silajdžić veoma pažljivo i precizno IZBJEGAVA da kaže tu pravu stvar, da na vrijeme zaustavi igre oko amandmana, koje se sve više zahuktavaju, i koje uskoro neće biti moguće zaustaviti.

Njegovi glasači očekuju da on učini pravu stvar, jer narod je sve zreliji i razlikuje bofl robu od pravog kvaliteta.

2. SILAJDŽIĆ GOVORI JEZIKOM VAZALA, A DODIK JEZIKOM DRŽAVNIKA

Piše: Dr. Vahid Sendijarević


POSTAVLJAMO JEDNOSTAVNO PITANJE SILAJDŽIĆU: Zašto on ne ODLUČI I NE OBJAVI DA NEĆE PRIHVATITI AMANDMANE, umjesto što to traži od Evropljana?




Ako čitamo vijesti sa posljednjeg sastanka "naših" lidera u Briselu, tamo se Dodik ponaša kao državnik, tj. čovjek koji je nadležan da donosi odluke, te on "odbija" ili "prihvata" prijedloge. Sa duge strane, Silajdžić se ponaša kao neko ko ne donosi odluke, čak i ni one koje Ustav propisuje da su u njegovoj nadležnosti. Naime, on nikada ne kaže kao Dodik "ne prihvatam" ili "odbijam", nego uvijek samo moli gospodare sa Zapada da donesu povoljne odluke za BiH.

Na primjer, prema Avazu od 8. decembra 2006. Silajdžić ubjeđuje Evropljane riječima: " ...i u Državnom parlamentu je odbacivanjem amandmana POSLANA JASNA PORUKA. Ne TREBA nam to što je dva puta odbijeno." Međutim, nije tačno da je POSLANA PORUKA. Tačno je da je DONESENA PRAVOSNAŽNA ODLUKA. Ispravno bi bilo da je Silajdžić rekao: ¨Državni parlament je PRAVOSNAŽNO ODLUČIO da odbaci amandmane. Ja NIKADA NEĆU POTPISATI te amandmane u Predsjedništvu, ako nam ih ponovo pokušaju nametnuti.¨

Svojim vazalskim jezikom Haris Silajdžić daje Evropljanima žezlo vlasti u ruke, tj. on prenosi na njih pravo da donesu odluku umjesto njega, odričući se svoje ustavom garantovane nadležnosti da donese takvu odluku.

POSTAVLJAMO JEDNOSTAVNO PITANJE SILAJDŽIĆU: Zašto on ne ODLUČI I NE OBJAVI DA NEĆE PRIHVATITI AMANDMANE, umjesto što to traži od Evropljana? Odluka je u njegovoj nadležnosti - zašto bi je prepustio Evropljanima, i tako od gotovine pravio veresiju?

3. BELKIĆ ODBIO TIHIĆEVU UCJENU

Piše: Amar Djelić

SARAJEVO, 23.12.2006. U pravom informbiro-ovskom stilu večeras je pokrenuta sva mašinerija neprijatelja Bosne i Hercegovine. U glavnom dnevniku FTV udarno mjesto dobio je izdajnik Tihić koji je svojim, danas ozvaničenom dokumentom, iznio zahtjev o tzv. "tri principa koja SBiH mora prihvatiti da bi ušla u koaliciju sa SDA".

Prema ovom najnovijem podmetanju izdajničke bande, ta tri uslova su:

1. borba protiv kriminala i korupcije,
2. preispitivanje nezakonito stečene imovine,
3. usvajanje proljetos odbačenih amandmana.

U prva dva zahtjeva Tihić podmeće šuplju priču: naime, on NE traži hapšenja i smjene korumpiranih političara od kojih je 90% iz rukovodstva SDA kao ni poništavanje privatizacija koje su već u postupku, nego stvari postavlja maglovito kroz nekakve nedefinirane FLOSKULE. I sam način na koji su tri sramna zahtjeva poredana dovoljno govori: u pokušaju da bude lukav (čime zapravo ispada smiješan), Tihić svoj ključni zahtjev stavlja kao zadnji. Da bi prikazao FTV neutralnom, komentator je praveći se nevješt naglasio da "ostaje nejasno da li uopće i postoji koalicija".

Na pitanje Tihića (izrečeno izvještačeno plačljivim tonom): "Pa ko može biti protiv borbe protiv korupcije i zahtjeva za preispitivanje privatizacije?", odgovorio je putem telefona odlučno i nedvosmisleno potpredsjednik SBiH Beriz Belkić, rekavši: "Protiv korupcije može biti samo potpuna budala!" Po ko zna koji put odbivši propale izdajničke amandmane, Belkić je uz opasku da Tihić iz nekog razloga prenosi diskusiju o koaliciji u medije, još napomenuo i da je u već postignutom DOGOVORU o koaliranju SBiH i SDA zaključen SPORAZUM da različit odnos prema ustavnim amandmani neće predstavljati problem.

Sada je svima kristalno jasno zašto se izdajnicima žuri sa ustavnim amandmanima i da nije niti trebalo biti nikakve "druge" faze. Naime, presuda za Genocid na Internacionalnom sudu pravde u Hagu se donosi za dva mjeseca, što izdajnici i njihovi strani sponzori znaju pa NAVALJUJU SVIM SILAMA da završe posao i legalizuju RS do tada, da presuda o genocidu ne bi mogla ugroziti RS.

4. PRIJEDLOG REFORME POLICIJE: NA KRAJU IPAK UDOVOLJENO DODIKU

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Sjetimo se, Evropa je tražila funkcionalne regije i progurala je dogovor da o reformi policije odlučuje stručno, a ne etničko tijelo, tj. "Direkcija za reformu" koja odlučuje prostom većinom glasova, a ne usaglašavanjem predstavnika konstitutivnih naroda. Nažalost, "našim" predstavnicima je važnije da udovolje željama četnika iz RS nego da udovolje sebi, bez obzira što su imali pravo da nadglasaju predstavnika RS. Naime, na kraju su ipak "legli na rudu" vodili računa o "konsenzusu". Slijedeći citati iz "Nezavisnih" od 23. decembra 2006. sve objašnjavaju:

"Nismo ulazili u određivanje broja i granica lokalnih policijskih oblasti. Mi smo utvrdili vrlo precizne kriterije za određivanje ovih oblasti, a njihov broj će biti preciziran u narednoj fazi", kazao je Selimović.

Uroš Pena, direktor policije RS koji od maja ove godine u radu Direkcije sudjeluje kao posmatrač, jučer je kazao da konačna verzija dokumenta ima dosta nedorečenosti, ali da je solidna osnova za dalje razgovore.

Komentarišući utvrđene kriterije za određivanje lokalnih policijskih oblasti, Pena je ukazao da su oni dosta korektni, jer se polazi od ustavnopravne strukture u BiH.

"Navodi se mogućnost poštovanja administrativnih granica i u tom smislu misli se na granice opština, kantona i entiteta", istakao je Pena.

"Direkcija je provela raspravu zasnovanu na konsenzusu i kompromisu. Moja je procjena da ovaj izvještaj u potpunosti ispunjava uvjete iz političkog dogovora postignutog u oktobru 2005", rekao je Švarc-Šiling.

- Kraj citata.

Dakle, Direkcija nije iskoristila svoje pravo da većinom glasova izglasa funkcionalne policijske regije umjesto etničkih i entitetskih policija. Glavnu stvar, granice policijskih regija su ostavili dogovorima političara, a znamo da se bošnjački političari utrkuju da udovolje Dodiku. Trebala je Direkcija izglasati pravu stvar, pa neka se Dodik pravda Evropi ako neće da je usvoji. Ovako će nešto biti usvojeno, ali će to nešto biti samo nova legalizacija policije RS.

Sada je jasno zašto se Tihić nije uzbuđivao kao Dodik te je smireno puštao da Direkcija završi posao. On je znao da ima stvar pod kontrolom i da Dodik džabe pravi paniku.

Dakle, u Bosni ništa novo, kola i dalje idu nizbrdo, jer "nema tu čovjeka", kako reče jedna Bosanka, posmatrajući gomile bezveznih balija kako uživaju igrajući "lopte" u izbjegličkom logoru, ne sekirajući se ni zbog domovine, ni zbog svoje budućnosti.

5. "MIĆO" I "RISTO" - JEDNO TE ISTO !

Piše: Amar Delić, Sarajevo

SARAJEVO, 23.06.2006. Večeras su u organizaciji "Glasa Srpske" i "Nezavisnih Novina" iz Banja Luke proglašeni tzv. "novinar godine" i "ličnost godine" za 2006.: prvi je Bakir Hadžiomerović, zvani "Risto", jer stilom podsjeća na pokojnog Ristu Đogu", a drugi je Milorad Dodik "Mićo". Obojica su večeras gostovali u studiju RTRS, što je popraćeno "svečarskim" prilogom iz neke kafane u kojoj Bakiru čestitaju, sasvim prikladno, najljigavije političke utvare B-H scene na čelu sa Špirić Nikolom.

Pošto je većina gradjana BiH svojim glasom na izborima jasno rekla da je PROTIV onoga što ova dvojica omraženih individua rade i znače, jasno je da su SDB-ovi planeri u Beogradu sada krenuli na sve ili ništa čim su Bakiru, jednom od svojih ključnih novinarskih pera infiltriranih u medijima Federacije, JAVNO počeli dodjeljivati priznanja. U razgovoru koji je svo vrijeme izazivao gađenje, nije se znalo ko kome više podilazi.

Najodvratnija izjava, te potpuno dno, kojom je Bakir Hadžiomerović definitivno raskrinkan i za najnaivnije, desila se kad je on ne trepnuvši rekao da je "BOSNA JEDNA FRANKENŠTAJNSKA TVOREVINA NASTALA NAKON RATA VJEŠTAČKIM SPAJANJEM NEKOLIKO NESPOJIVIH DIJELOVA". Ovo je u stvari izjava potpuno prikladna za pomenutu "svečanost" jer jasno objašnjava zašto su novinari iz RS bas Bakira izabrali za najvišu nagradu. Dakle, sada znamo i mi, a ne samo četnici da je u Bakiru četništvo dobilo još jednog mlađahnog baliju koji spreman na sva kada je spas Republike Srpske u pitanju.

Ovim se potvrdilo ono što smo u zadnje vrijeme u vise navrata isticali, a to je da je četnička klika Tihić, Lagumdžija, Zulfikarpašić sa svojim rođakom Bakirom u potpunosti raskrinkana, te sad idu otvoreno na sve ili ništa u finalnu bitku za amandmane.

6. Pucanj u nogu generala Halilovića

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Saznajemo da je Sefer Halilović izrazio zadovoljstvo sa Tihićevom “pobjedom” na Glavnom odboru SDA stranke riječima: "Sada kada je ratnoprofiterska opcija poražena u SDA, BiH ima šansi." Time je on uništio svoj kredibilitet, što će vjerojatno biti iskorišteno od izdajnika BiH da bi se devalvirala Halilovićeva svjedočenja o Izetbegovićevoj izdaji države.

Naime, podržavajući Tihića, Izetbegovićevog nasljednika u projektu razgradnje Bosne i Hercegovine, Halilović nesvjesno poručuje da on nema ništa protiv Izetbegovićevog projekta, nego mu je jedino krivo što je njega lično Izetbegović smijenio. Halilović nije povezao da je postavljanje Tihića na čelo SDA od strane Izetbegovića, bilo motivisano istim ciljem kao i postavljanje Rasima Delića na čelo Armije RBiH. Izetbegović je uložio sav svoj ugled i svo svoje lukavstvo da bi doveo Tihića na čelo SDA samo zato što je u njega imao najviše povjerenja da će dovršiti projekt podjele BiH. Izetbegović je sišao sa čela stranke dok je još bio živ i zdrav, da bi mogao uticati na izbor nasljednika i da bi nadgledao Tihićevo učvršćivanje na vlasti u SDA jer ništa nije htio prepustiti slučajnosti. On je ranije sišao sa vlasti samo zato da bi dok je još živ obezbijedio budućnost kakvu on želi.

A nije to A. Izetbegović uradio zbog lične ljubavi prema Tihiću, nego isključivo zato jer je ocijenio da sa Tihićem na čelu njegov projekt podjele BiH ima najviše šansi na uspjeh.

Isto tako, nije Alija smijenio Sefera Halilovića zato što ga je lično mrzio, nego zato što je ocijenio da mu nije podoban koliko Rasim Delić za podjelu BiH. Jer Sefera Halilovića je morao iz dana u dan varati, a sa Delićem je mogao biti otvoren da je na djelu projekt podjele države. To je jedina razlika između Sefera Halilovića i Rasima Delića, zbog koje je prvi smijenjen, poslije slučajno izbjegnutog atentata od strane Izetbegovićevih ubica, a drugi postavljen na njegovo mjesto.

Alija Izetbegović je nadigrao sve svoje protivnike zato što je imao “ispravnu” listu prioriteta, a to je:

Njegov projekt podjele BiH je bio prioritet broj jedan. Zatim slijedi 10 praznih mjesta, pa njegova familija i on lično. Zatim slijede materijalno bogaćenje, lopovluk i ostale “trice i kučine”.

S druge strane, Sefer Halilović pokazuje da je njegov prioritet broj jedan odnos prema njemu lično, pa mržnja prema lopovluku, pa tek onda Bosna i Hercegovina. Jer, kako drukčije objasniti stalno Halilovićevo kritikovanje Alije Izetbegovića, a podržavanje drugog lica iste te politike koja je ne samo likvidirala Republiku BiH, nego i njegovu suprugu?!

Definitivno je ovim neopreznim gestom general pucao sebi u nogu, a to može ispraviti jedino ako ubuduće ostane na kursu cjelovite BiH i makar sada, kada više nema Izetbegovića, stane njegovoj zmiji za vrat i spriječi da se definitivno amandmanima legalizuje RS i udavi R BiH.

7. ODLIČNE VIJESTI: BUĐENJE POJEDINIH BiH MEDIJA

Piše: Amar Delić, Sarajevo

SARAJEVO, 19.12.2006. U odlično koncipiranoj emisiji TVSA, urednika i voditelja Muje Delibegovića, inače iskusnog novinarskog profesionalca, večeras su kao gosti nastupili proljetošnji heroji, poslanici Mehmed Žilić i Sead Avdić, te književnik i politički analitičar Zlatko Hadžidedić.

Značaj ovog istinskog događaja mjeseca je u tome što je po prvi put u elektronskom medijskom prostoru BiH postavljena jedna emisija koja je i samim svojim konceptom patriotski orijentisana. U njoj nije bilo zaglupljivanja gledalaca kakvo je obavezno npr. u emisijama Bakira Hadžiomerovića, Senada Pećanina, Mate Džakovića itd. Naprotiv, na ovdašnjoj Kantonalnoj televiziji mogli su se čuti isključivo argumenti zdrave logike. Dobra vijest je i da je od početka pa do kraja emisije govoreno u duhu i na isti način na koji BH patrioti govore već godinama, ali ne dobijaju publicitet na kontrolisanim BH medijima. Za ilustraciju samo navedimo da su svi prisutni argumentovano zaključili da je istinita ocjena Profesora Boylea u pretprošlonedjeljnom Centralnom dnevniku putem satelitskog linka iz Chicaga o tome da je na sceni najprljavija trgovina i komadanje Bosne, a prije presude u Haagu.

Interesantno je i ponašanje Avaza, koji doduše daje veliki prostor izdajnicima te još i veći njihovim stranim sponzorima. Međutim, na sreću, gotovo jednak prostor daje se i patriotama.

Ima još veoma dobrih novinara, pojedinaca u svim ostalim redakcijama, ali to nije predmet ovog članka.

8. Ako Sarajevo ne bude grad svih građana, neće biti ni BiH kao države

Pod gornjim naslovom održana je tribina Kluba 99. To je uvod na ponovljene pokušaje da se od dijela Sarajeva koje je u Federaciji napravi distrikt glavnog grada.

Jedini logičan prijedlog iznio je dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić. To je ono ispod čega građani Sarajeva ne bi smjeli ići u novom Zakonu o Glavnom gradu koji se priprema u Skupštini BiH. Slijedi prijedlog Jurišića, kako ga je FENA prenijela, citat:

Dogradonačelnik Sarajeva Josip Jurišić je govorio o velikim planovima Grada, naglašavajući da svi oni nameću ponovno ujedinjavanje grade. Jurišić je kazao kako sadašnja struktura grada, u kome su samo četiri opštine, ne zadovoljava potrebe građana, te da bi novim ustavnim promjenama grad Sarajevo trebalo vratiti u predratne okvire, odnosno da obuhvati područja ranijih deset opština.

“Statutom Grada, tim opštinama je omogućeno da traže ulazak u Grad. Sarajevo je Bosna i Hercegovina u malom i glavni integrativni faktor države. Ono je ogledalo Bosne i Hercegovine kakva jeste i kakva treba da bude”, kazao je Jurišić.



PREGLED MEDIJA

9. KARLA U ZEMLJI ČUDA
http://www.oslobodjenje.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=49598&Itemid=46


10. INTERESANTNE VIJESTI NA BH WEB STRANICAMA


http://bosna-ba.com/

http://republikabih.net/


11. BH PATRIOTI NA YOUTUBE.COM

Prošli put smo prikazali neke četničke ratne spotove. Ovaj put idemo do pravih momaka.

Obratite pažnju na izvanredni, nadahnuti spot o našoj zastavi.
http://www.youtube.com/watch?v=6xMSHUZsuuA&mode=related&search=


Viteška 505. Bužimska brigada
http://www.youtube.com/watch?v=rSqHAielxwo&mode=related&search=


Odličan bosanski rap: "Hajmo ih rušit mater im ...."
http://www.youtube.com/watch?v=BAYrEanBxVo

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: