Monday, October 6, 2008

#469 ZADNJE ZATEZANJE OMČE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

19. maj, 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 469

http://republic-bosnia-herzegovina.com


SADRŽAJ

1. ZADNJE ZATEZANJE OMČE

2. STA JE PATRIOTSKA PROTUIGRA

3. DA LI CE POPIS STANOVNISTVA BITI USLOVLJEN PROMJENOM ZAKONA O DVOJNOM DZAVLJANSTVU?

4. Špiriceva vlada inicira Popis stanovništva - uknjizavanje rezulatata genocida u Ujedinjenim nacijama

5. LAGUMDJIJIN KADAR KOMSIC ZABIJA NOZ U LEDJA SREBRENICANIMA

6. I KOMSIC JE ODGOVRAN AKO SREBRENICA OSTANE U RS

7. Jedna interesantna statistika o Thompsonovom koncertu u Sarajevu

8. "POBJEDNIČKA PJESMA" PLAGIJAT ALBANSKE PJESME IZ MARTA 2006.

9. HALO BEOGRAD PRIŠTINA IS CALLING

10. Eurovision Winner 2007 - Serbia (special song contest)


Ovo izdanje "Online glasnika" ide na preko 30,000 e-mail adresa.


1. ZADNJE ZATEZANJE OMČE

Piše: Ing. Sven Rustempašić

Sada je ubrzana godinama tinjajuća inicijativa da se Sarajevo oduzme Bošnjacima.
Dok četnici - bilo granatama, bilo trikovima - ne osvoje Sarajevo, svoj pohod na Bosnu i Hercegovinu neće ocijeniti uspješnim, niti će se ikada primiriti dok taj cilj ne ostvare! U tome im pomažu GO SDA, SBiH, SDP ... svi tzv. bošnjački lideri.

Evo nekih glavnih strateških smjernica kojima se godinama, a sada ubrzano i fokusirano, kreće ¨end game¨ proces uništenja države Bosne i Hercegovine, uništenja građana Bosanaca i Hercegovaca kao relevantnog faktora, te državotvornosti i dugoročne opstojnosti Bošnjaka u bilo kojem profilu osim prostorno rastrgane, ekonomski pauperizirane i sveukupno podjarmljene vjerske skupine.

1. Sada Sulejman Tihić obavlja operaciju čišćenja SDA od svih kadrova koji su se prošle godine direktno ili indirektno pobunili protiv njegove veleizdaje države BiH i bošnjačkog naroda. Eliminira sve učesnike ¨pobune¨ iz Sarajevskog i Zeničko-Dobojskog kantona. Mnogi ovih dana padaju na koljena pred ¨Sulejmanom¨, moleći ga da im oprosti što su mu se usprotivili. A ¨nepopravljivi¨, koji nisu klekli, već su ili odstranjeni ili suspendirani sa bilo kakve značajnije pozicije.

2. Haris Silajdžić od februara 2007. pokazuje da će uraditi isto što i Tihić. Jedina je razlika što sada vlada njegova koalicija SDA-SBiH, umjesto prošle godine nametane SDA-SDP. Dakle, kao da izbora i izbornih obećanja i mandata kojega je Silajdžić od naroda dobio za spas države BiH, nikada nije niti bilo.

3. Američki i Britanski ambasadori, uz elemente EU, tjeraju da se u narednim mjesecima totalno ozakoni Republika srpska. Na to su Tihić-Lagumdžija-Silajdžić spremni, što su dokazali novom izdajom Srebrenice, kada su odbacili i onih nekoliko korisnih elemenata Presude Svjetskog suda koji presuđuju da je Republika srpska genocidna tvorevina. Ujedno bi Silajdžić priznao i Policiju RS.

4. Sada je ubrzana godinama tinjajuća inicijativa da se Sarajevo oduzme Bošnjacima. Naime, prema Washingtonskom ugovoru iz marta 1994, Federacija BiH je federacija dva naroda, Bošnjaka i Hrvata. U Tuđman-Izetbegović odn. HDZ-SDA dogovorenoj podjeli FBiH između Bošnjaka i Hrvata, SDA je Hrvatima bjanko predala Zapadnu Hercegovinu (ustvari, još od 1992) i Zapadni Mostar kao njen centar. Za uzvrat, Bošnjaci su dobili (i računaju na) Sarajevo kao svoj grad. Ali, Bošnjaci su uveli sve jaču kategoriju Srba u FBiH – navodno, radi obnove države BiH (koja podrazumijeva ukidanje RS, dakako). Sada su ti Srbi, podosta opravdano, neki će kazati, nezadovoljni, pa ti Srbi, a i Hrvati u Bosni, zahtijevaju da Kanton Sarajevo postane Distrikt ili pak, Grad Sarajevo – kojim bi upravljali Srbi, Hrvati i Bošnjaci u omjeru 1:1:1. To je bila i taktika Jakova Fincija, iz jevrejske zajednice, kao i SDP-a, koja je godinama odbacivana (i ja sam jedan koji je pridonio njenom odbacivanju, na što su mi upravo ti Bošnjaci odmjerili ¨od šake do lakta¨!).

Stoga je na pomolu ¨metod opsadnih hordi¨. Naime, u historiji je poznato da osvajačke vojske, horde ... mogu osvojiti velike teritorije pa i cijelu državu – ali dok ne slome obranu glavnog grada, dok glavni grad ne poharaju, zapale, siluju, opljačkaju ... i dok ga konačno ne zauzmu i pretvore u svoj, horde ne priznaju da je država pokorena! Dok četnici - bilo granatama, bilo trikovima - ne osvoje Sarajevo, svoj pohod na Bosnu i Hercegovinu neće ocijeniti uspješnim, niti će se ikada primiriti dok taj cilj ne ostvare! U tome im pomažu GO SDA, SBiH, SDP ... svi tzv. bošnjački lideri.

Članovi GO SDA i SBiH, konkretno familije Izetbegović, Branković, Bukvić, Gavrankapetanović, Silajdžić ... su dobili i još će dobiti svoj dio plijena. Ali, sve je to u državnom formatu sitna, a dugoročno gubiteljska varijanta. Pri tome imenovane profiterske porodice/klanovi imaju mnogo novaca za život u inozemstvu, ako se događaji budu razvijali kako i njima više ne odgovara.

5. Biskupska konferencija je ljeta 2005. godine, na zasjedanju u Mostaru dala na znanje da se protivi entitetima, te da se zalaže za četiri ekonomsko-geografske regije koje nisu bazirane na etnosu/vjeri. Zatim su se Hrvati namjerno podijelili. Jedni su ostali na tuđmanovskom nacističkom planu - ¨treći entitet¨ odn. ¨Hrvatska Republika Herceg-Bosna¨ - kako djeluje HDZ BiH. Ali, formirana je i nova stranka, HDZ 1990, da se pruži ruka Bošnjacima koji žele obnovu države BiH na tragu prijedloga Biskupske konferencije ili slično tomu. Toj se inicijativi 2006. godine odazvao Patriotski blok, branioci države BiH, kojima se, nažalost, ¨na grbaču navalio¨ i Dr. Haris Silajdžić.

Sada, godine 2007., Hrvati uviđaju da je Haris Silajdžić obična podvala, obična seoska varalica, te da od njegove izborne platforme iz 2006. godine, nema ništa - a time niti od njegove borbe za obnovu države BiH. Hrvati se stoga priklanjaju politici “daj šta daš” tuđmanovskog HDZ BiH Dragana Čovića. I zato nakon što RS dobije sve ¨papire¨ od Silajdžić-Tihić-Lagumdžije (plan za narednih nekoliko mjeseci), kreće hrvatska inicijativa za treći entitet odn. Herceg-Bosnu, bilo formalno bilo neformalno (da se to podrazumijeva kao što je i sada slučaj sa Hercegovačko-Neretvanskim kantonom i sličnim oblastima). To Hrvatima nudi i Milorad Dodik, kao mamac da pristanu na podjelu BiH - a kada RS bude ozakonjena, onda ćemo vidjeti koliko će Hrvati doista dobiti. Dakle, nakon što se ozakoni RS, idu Hrvati sa svojim teritorijalnim zahtjevima.

Šta ostaje ¨Bošnjacima¨ i ¨ostalima¨?! Prvo, nema nikakve ¨Muslimanije¨ ili ¨Bošnjačke republike¨. Naprotiv, kada se Srbi totalno ozakone u RS, te Hrvati uzmu ¨Zapadno Hercegovački kamenjar¨, onda će Bošnjaci biti razbacani na nefunkcionalnim, nepovezanim dronjcima enklava oko Bihaća (relativno lagan plijen za "Srpsku krajinu", na duže staze), Tuzle (zalogaj za Srbe), Goraždanskog geta (plijen za četnike, lagan), Ze-Do kantona (Zenica, Visoko do Travnika; neki rastrgani rezervat za Bošnjake, uz srpsku i hrvatsku prisutnost). Sarajevo pada: postaje distrikt ili grad - ne bošnjački, nego svačiji, de jure najmanje bošnjački. Sva ta preostala teritorija ustvari postaje kvazi-¨mala Jugoslavija¨ sa nekim, hajde da kažemo, prisustvom Bošnjaka u njoj.

End game!

2. STA JE PATRIOTSKA PROTUIGRA

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Kada se pročita gornja analiza, nameće se prirodno pitanje: "Imaju li BH patrioti ikakvu protivigru, tj. postoji li ikakva sansa da se izvućemo iz kandži KOS-a. (Neko lijepo ovih dana definisa da se u Bosni i Hercegovini kaže da neko je KOS-ovac, ako je pripadnik bilo koje tajne službe, jer se KOS u ratu pokazao kao dominantna četnička tajna organizacija.)

Mišljenja smo da imamo šansu za spas domovine, ali da će borba dugo trajati. NAŠA NADA JE DA ĆE SE ONA TIHA PATRIOTSKA VEČINA PROBUDITI I ZBACITI IZDAJNIKE SA GRBAČE.

Da ta tiha patriotska većina postoji dokaz su svaki izbori, uključujući i referendum za nezavisnost i zadnje izbore, GDJE JE SILAJDŽIC UBJEDLJIVO POBIJEDIO JER JE OBAĆAVAO BORBU ZA UKIDANJE ENTITETA.

Danasnja Bosna i Hercegovina je drzava u kojoj nad Bošnjacima čvrsto vlada jedna malobrojna "elita". I dok se u drugim državama u vladajuću elitu ulazi bilo kraljevskim ili plemićkim porijeklom, bilo bogatstvom, bilo sposobnošču, u Bosni i Hercegovini je jedini kriterij ulaska u elitu odanost srpstvu.

Ta "naša" elita, koju narod zove "KOS-ovci" ili "UDBA-ši" nikada nije ni ispuštala vlast u BiH. Ona je samo preuzela već potpuno izgrađenu infrastrukturu komunističkih tajnih službi, u svim porama BH društva, uključujući i Islamsku zajednicu, SDA stranku, SDP, HDZ i SBiH. Oni su od BiH napravili čvrsto kontorlisanu policijsku državu.

Pri ovome ne tvrdinmo da su svi koji su u vlasti pripadnici te KOS-ovske "elite". Postoje ljudi koje ova elita srbalija tolerise. U najvecem broju su to tzv. poslusnici. Ima tu i naivnih izmanipulisanih ljudi, najvise medju socioloski neobrazovanim vjernicima, ali i medju socioloski neobrazovanim "intelektualcima". Poseban soj su oni koji su dozvolili da im se stavi oraha u dzepove pa sada moraju slusati KOSovu pjesmu.

Nazalost, Bosna i Hercegovina nema vremana da ceka da se tiha vecina probudi, kao sto ga imaju druge drzave. Za razliku od drugih drzava, BH patrioti se moraju probuditi ubrzo, jer Bosna i Hercegovina svakodnevno nestaje. Svakodnevno nasi vlastodrsci daju nove papire kojima se lagalizuje RS i cime se priblizavamo mracnim predvidjanjima iz prethodnog clanka.

3. DA LI CE POPIS STANOVNISTVA BITI USLOVLJEN PROMJENOM ZAKONA O DVOJNOM DZAVLJANSTVU?

Jedan od vaznijih papira koji treba Republici Srpskoj da se legalizuje je NOVI POPIS STANOVNISTVA KOJIM CE SE EVIDENTIRATI, tj. U UN UKNJIZITI NOVO "FAKTICKO STANJE" na etnicki ociscenim teritorijama RS.

Ne postoji nikakav razlog da mi to ucinimo cetnicima, da im damo jos jedan papir drzavnosti, da legalizujemo jos jedan aspekt genocida nad nama.

Nazalost izdajnicka "elita" ide krupnim koracima u tom pravcu. U slijedecem prilogu, clanku prenesenom iz Avaza, se govori o pokretanju incijative za novi popis stanovnistva.

Obratite paznju kako nam cetnici nude ulazak u Evropu kao mamac da pristanemo na popis, a za njih nema govora da pristanu na na bilo sta zbog Evrope, kao npr. na reformu policijskih regija i tri evropska principa. Kada cetnici treba da se bilo cega odreknu radi puta u Evropu, oni samo kazu: "Moze to Evropa macku o rep objesiti."

Primjetimo kako jedan od najistaknutijih "KOS-ovaca" Mirsad Ceman vjesto hoce da se izbori za novi popis, pa predlaze da toboze u vlasti ostanu kvote prema starom potpisu iz 1991. On dobro zna da to nece biti moguce poslije novog popisa. Medjutim, njemu je vazno je da se popis dogodi, da RS dobije i taj papir, a onda mi mozemo ganjati neke Cemanove kvote iz starog popisa koliko hocemo, bas kao sto Srebrenicani ganjaju ljudska prava na salterima RS.

Bezbrojne su podvale slicne Cemanovoj, ali neko vidi, a neko nece nikada progledati.

Primjetimo da se u clanku napominje da ce se morati promjentiti Zakon o statistici da bi se obavio taj popis. SA SIGURNOSCU MOZEMO TVRDITI DA CE "BOSNJACKI" POSLANICI IZICI U SUSRET CETNICIMA I PROMJENITI TAJ ZAKON DA BI SE MOGAO OBAVITI POPIS, A DA TO NECE USLOVITI SA PROMJENOM ZAKONA O DVOJNOM DRZAVLJANSTVU.

Slijedi kompletan clanak o pokretanju incijative popisa stanovnistva iz Avaza.

4. Špiriceva vlada inicira Popis stanovništva - uknjizavanje rezulatata genocida u Ujedinjenim nacijama

Agencija za statistiku BiH radi plan aktivnosti

Akcija košta oko 19 miliona eura * Nijedna država ne može u EU bez popisa

Prvi poslijeratni popis stanovništva u BiH mogao bi biti obavljen 2011. godine. Tako kažu predsjedavajuci Vijeca ministara BiH Nikola Špiric i celništvo Agencije za statistiku BiH, koja ce uskoro državnoj vladi uputiti pripremni plan aktivnosti za popis stanovništva. Zamjenica direktora Agencije Slavka Popovic kazala je za "Dnevni avaz" kako je EU dala preporuku da sve zemlje našeg regiona istovremeno obave popis.

- Jasno je i zašto, nijedna država ne može postati clanica EU bez provedenog popisa stanovništva i poljoprivrede. Hrvatska, Srbija i Crna Gora imat ce popis 2011., što se poklapa i s narednim popisom stanovništva u EU. To je realna godina i za popis u BiH, koji ne treba više odgadati - kaže Popovic.

Iako je poznato da je popis stanovništva skup, Popovic istice da to nije jedini razlog što on do sada nije obavljen. Pojašnjava da je dosadašnja prepreka bio Zakon o statistici, prema kojem popis nije moguce izvršiti dok se ne implementiraju aneksi Dejtonskog sporazuma, pa i onaj o povratku svih na svoje.

- Agencija se 1999. obracala Vijecu ministara i OHR-u s ambicijama da popis obavi 2001. No, tada je povratak tek pocinjao i brojne izbjeglice su popis cinile neizvodivim - rekla je Popovic.

Popis iz 1991. koštao je 14 miliona KM. Mada se precizno ne zna koliko ce za naredni platiti gradani, Popovic otkriva kako neke procjene govore da se radi o iznosu od oko 19 miliona eura.

S. ŠKULETIC

Pitanje povratka

Da je popis u BiH neophodan, ali ne sada, pa ni u 2011. godini, smatra clan Predsjedništva HDZBiH Velimir Jukic.

- Povratak nije završen, a to znaci da u BiH još nisu stvorene pretpostavke za popis. U ovakvom stanju on bi doprinio samo cementiranju stanja podijeljenosti BiH - rekao je Jukic.

Realna slika

Pored statisticara, najsnažniji zagovornici popisa su u redovima SNSD-a, ciji potpredsjednik Krstan Simic istice da popis ne ogranicava bilo cije pravo na povratak te da takve tvrdnje iznose oni koji žele ispolitizirati ovaj proces.

- On daje realnu krvnu sliku stanja. Svjetska praksa kaže da se nakon ratova vraca maksimalno 20 posto stanovništva. Sada je pitanje hocemo li biti taoci onih koji su napustili Banju Luku ili Sarajevo. Šesnaest godina je dovoljan period cekanja da se oni koji žele vrate na svoje i izvrši popis - kazao je Simic.

Ustavna rješenja

Clan Predsjedništva SDA Mirsad Ceman kaže kako ima smisla razmišljati o popisu u 2011. godini.

- S obzirom na to da je promjena etnicke strukture rezultat genocida, etnickog cišcenja i drugih zlocina, ustavne amandmane i zakonska rješenja treba urediti na nacin da se participacija u vlasti na svim nivoima vezuje uz prijeratni popis stanovništva - kazao je Ceman.

Slika o migraciji

Sadržaj upitnika koji ce gradani popunjavati tokom popisa još nije dogovoren. Poznato je samo da ce biti vodJen prema preporukama UN-a i EU. Poznato je i to da ce biti vodJen i podatak gdje su gradJani živjeli 1991. godine, cime ce biti stvorena jasna slika o migraciji ovdašnjeg stanovništva.

5. LAGUMDŽIJIN KADAR KOMŠIĆ ZABIJA NOŽ U LEĐA SREBRENIČANIMA

Udruženje gradJana "Majke Srebrenice i Podrinja" zaprepašteno je izjavama i stavom clana Predsjedništva BiH Željka Komšica koji se odnosi na Srebrenicu, koje je iznio u sinocnjoj emisiji "60 minuta" FTV-a.

Naime, Komšiceva tvrdnja da Srebrenica nema nikakvih šansi za posebnim statusom, te da ce 99,9 posto ostati sastavni dio Republike Srpske, kako se navodi u priopcenju, zadala je veci udarac nego sve dosadašnje izjave premijera RS-a Milorada Dodika.

“Dodikov zadatak je cuvati genocidnu i zlocinacku tvorevinu RS, dok bi posao Komšica trebao biti implementacija presude Medjunarodnog suda pravde u Haagu", navodi se u priopcenju Udruženja "Majke Srebrenice i Podrinja" i dodaje da Komšic svojom izjavom izravno negira pravo žrtve, a prihvaca "cinjenicno" stanje.

U priopcenju se zakljucuje da se Komšic, kao dokazani antifašist, svojom izjavom izravno svrstao na stranu izvršitelja genocida.

“Nakon ovakvih izjava Komšic može spominjati Srebrenicu samo kao humanitarac, koji žrtvama genocida treba podijeliti koji paket hrane, a svako drugo spominjanje Srebrenice u pravnom kontekstu za njega je viša matematika”, zakljucuje se u priopcenju.

Ibran Mustafic, Predsjednik

FENA

6. I KOMŠIĆ JE ODGOVRAN AKO SREBRENICA OSTANE U RS

Da Srebrenicani imaju podrsku od Silajdzica, Tihica, Komsica ili Lagumdjije, oni bi usvojili pravosnaznu odluku o izdvajanju Srebrenice iz RS, kako im je njihov advokat prof. Boyle savjetovao i tada bi svijet uvazavao to "fakricko stanje" u istoj mjeri u kjojoj uvazava "fakticko stanje" koje se zove RS. Tada bi sanse da Srebrenica bude slobodna bile 99.9%.

Medjutim, nasi izdajnici su nasavjetovali Srebrenicane da ne usvajaju odluku sa pravnom snagom, nego da samo mole druge, a koji nisu nadlezni, da im daju slobodu. Zato srebrenicani nisu nista ni dobili.

To sto Komsic kaze da je 99.9% sanse da im se nece dati samostalnost je tacno, jer im se ni ne moze dati nesto sto nisu pravosnazno ni trazili, ali u tome ima veliki dio i njegove odgovornosti, jer i on je bio sa Silajdzicem, Tihicem i Lagumdjijom na istoj strani kada su odgovoarali Srebrenicane od pravoga puta.

Kada smo vec kod Srebrenice, prilika je da se osvrnemo i na one koji su se svrstali na stranu cetnika, tvrdeci da bi izdvajanje Srebrenice iz RS bilo "priznanje RS". Svako se u Bosni bavi piskaranjem, pa ima i takvih koji ne shvataju da bi odluka Srebrenice o izdvajanju iz RS bila mina pod cijeli Dayton, da bi se RS srusila kao kula od karata.

Kod nas se zaista cesto ne zna gdje zavrsava budala i gdje pocinje izdajnik.

Dr. Muhamed Borogovac

7. Jedna interesantna statistika o Thompsonovom koncertu u Sarajevu

Na web straici sarajevo-x trajala je anketa poslednjih sedmica uoci nesudjenog Thopsonovog nastupa u Sarajevu.

Pitanje je bilo: Odobravate li održavanje koncerta Marka Perkovica Thompsona u Sarajevu?

"DA" je odgovorilo preko 40,000 tj. preko 85% citalaca

"NE" je odgovorilo oko 7,000 tj. oko 15% citalaca.

Medjutim, u javnosti se stekao utisak o potpuno obrnutom raspolozenju Sarajlija. To samo jos jednom dokazuje ono sto se odavno zna, da i vlast i medije u BiH potpuno kontorlise relativno malobrojna, ali nevjerovatno sposobna i dobro organizovana srbofilna grupa medju toboznjim Bosnjacima, "elita" KOS-ovaca o kojoj smo pisali pod tackom 2.

NAPOMENA: Postoji mogucnost da gornja anketa ima neku gresku, npr. moguce da su linkove stavile i neke druge web stranice, npr. u Hrvatskoj, tako da su gornji brojevi donekle "pomjereni" u korist Thompsona.

Slijedi link do ankete

http://www.sarajevo-x.com/ankete/326

8. "POBEDNIČKA PESMA" PLAGIJAT ALBANSKE PJESME IZ MARTA 2006.

Evo linka do obje, alabanske i "srpske" pjesme iz kojega je ocigledno da je "srpska" "Molitva" totalni plagijat:

http://youtube.com/watch?v=zzm48JhKREs

Jedino sto je originalno srpsko na Evroviziji je troprsta brkata cetnikuša koja je iskoristila priliku da ljudima citave Evrope pokazuje njene prste. Samo fasisti imaju neke svoje nacionalne znakove, "pozdrave". Tako nam i treba kad smo glasali za cetnikušu.

K. R.

9. HALO BEOGRAD PRIŠTINA IS CALLING

Stiglo nam je mnogo pisama o dogadjajima sa Evrovizije.

Objavili smo gornje reagovanje zbog kratkoće, a preporučujemo opširniji komentar Esada Jaganjca na slijedećem linku:

http://republikabih.net/

10. Eurovision Winner 2007 - Serbia (special song contest)

Slijedi link do originalne srpske muzike. Tu nema plagijata, osim "Moj druze Zagrebacki". Koja je muzika kod Srba popularnija, Srpska ili Albanska, najbolje se vidi iz cinjenice da je ovaj specijalni "srpski Eurovision contest" posjetilo mnogo vise Srba nego Albansku pjesmu "Molitva" na "YOUTUBE".

http://www.youtube.com/watch?v=44eJ9cvu1iw&mode=related&search=

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: