Saturday, October 18, 2008

#486 REPUBLIKU BiH NISU RAZBILI “ISLAMSITI” NEGO CETNICI PRERUSENI U MUSLIMANE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

8. septembar 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 486

SADRZAJ:

1. Silajdžic: Lajcak je trebao konkretno imenovati odgovorne za zastoj u reformama

2. DOKLE CE SILAJDZIC VARATI OVAJ NAROD

3. ISTINA O DOGADJAJIMA U VLASENICI

4. ZIVI SJECANJE NA VELIKANA REPUBLIKE BiH HAMDIJU POZDERCA

5. PRAVO JE BITNO, A ISTORIJA JE NEBITNA ZA OPSTANAK BOSNE I HERECGOVINE

6. DAYTON NIJE DONIO MIR, NEGO JE SPASIO CETNIKE

7. CETNICI ODJEDNOM ZABORAVILI DA SE TREBAJU SELITI IZ AVLIJE FATE ORLOVIC

8. MORAMO CESCE PODSJECATI I NA IZDAJE KOJE SU PRETHODILE DAYTONU, UKLJUCUJUCI I WASHINGTON

9. REPUBLIKU BiH NISU RAZBILI “ISLAMSITI” NEGO CETNICI PRERUSENI U MUSLIMANE

10. PREMINUO VELIKI PJEVAC I PATRIOTA REPUBLIKE BiH SAFET ISOVIC

11. SARENA REVOLUCIJA

12. KBSA urucio memorandum Željku Komšicu

13. GRAFICKI DOTJERANI STARI GLASNICI

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. Silajdžic: Lajcak je trebao konkretno imenovati odgovorne za zastoj u reformama


Clan Predsjedništva BiH i lider Stranke za BiH Haris Silajdžic zamjerio je visokom predstavniku i specijalnom predstavniku EU Miroslavu Lajcaku što danas u svom govoru pred državnim parlamentarcima nije konkretno imenovao kocnicare reformskih procesa u BiH.

On smatra kako bi bilo korektno da je visoki predstavnik kazao ko je sprijecio odredjene projekte u BiH, kao što je reforma policije, jer bi to "pomoglo da se dodje do cilja".

Silajdžic je ponovio stav SDA i SBiH prema kojem Lajcakov prijedlog o reformi policije ide naruku zahtjevima stranaka iz Republike Srpske, te da je Federacija BiH u tom prijedlogu potpuno devalvirana.

"Taj prijedlog je neshvatljiv i lici na provokaciju", kazao je Silajdžic u Parlamentarnoj skupštini BiH nakon obracanja visokog predstavnika.

Naveo je kako su u svim dosadašnjim dogovorima o reformi policije stranke iz FBiH sve prihvatale, a stranke iz RS-a odbijale. Takoder, kazao je da je Izvještaj Direkcije za reformu policije bio najprihvatljiviji za sve strane.

Silajdžic zakljucuje kako raspodjeljivanje krivice, što prema njegovoj ocjeni trenutno cini medunarodna zajednica, ne vodi nicemu.

"Upravo je ova linija manjeg otpora u medjunarodnoj zajednice sve ove godine bila problem i ukoliko se nastavi nece donijeti rezultate", kazao je Silajdžic.

(FENA)

___________________________________


2. DOKLE CE SILAJDZIC VARATI OVAJ NAROD


Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Rasvijetlimo neke prevare iz gornjeg Silajdzicevog nastupa. To nece biti tesko jer su to vec izlizani Alijini trikovi. Medjutim, bitna razlika je sto su Bosnjaci sada zreliji.

Na primjer, gornjim govorom Silajdzic implicira kako je veoma vazno svidjeti se Lajcaku i "medjunarodnoj zajednici". Naime, on se ljuti na Lajceka sto njega, koji je bio kooperativan, nije pohvalio i sto Dodika nije prekorio, sto nije upro prst u Dodika kao "kocnicara".

Time nam Silajdjzic salje poruku da je vazno svidjeti se "medjunarodnoj zajednici" pa i po cijenu da izdas kljucne stvari za buducnost drzave i naroda. Kao da se desetogodisnje curice sekaju i upiru prstom u onu koje ne da svoje krpice!?

Sta ima veze hoce li nama pljeskati Lajcak ili imaginarna "medjunarodna zajednica", ako je ulog bio da se izda reforma policije za taj pljesak?

Osim toga, Siljadzic se ponovo zapleo u svojim lazima. Naime, on se toboze ljuti na Lajcaka sto je dao prijedlog u korist RS, i toboze ljutitio kaze da je taj prijedlog "provokacija", a prvo nam je otkrio da je on bio kooperativac u pregovorima, za razliku od Dodika?! Pa ako si bio kooperativac ne mozes nista drugo ocekivati osim da ce posrednik, u ovom slucaju Lajcak, iskoristiti tu kooperativnost i dati prijedlog koji je prihvatljiviji drugoj strani.

Sta je drugo Silajdzic mogao ocekivati nego da ce i Dodik iskoristiti Silajdzicevu kooperativnost da sacuva policiju RS. Kako on moze ocekivati da Dodik bude kriv za svoje pregovaracke stavove, a sam Silajdzic ih vec "kooperativno" usvojio (osim sto je trazio neznatnu promjenu imena policije RS). A onda Silajdzic pravi predstavu sto Lajcak ne okrivi Dodika kao "kocnicara" reforme?!

Nazalost, Dodiku, za razliku od "nasih" pregovaraca, je vaznija njegova novokomponovana otadzbina RS nego da li ce se svidjeti nekoj imaginarnoj "medjunarodnoj zajednici". Nikada ne cujemo ni od jednog svjetskog drzavnika, pa ni od Dodika, izjave u stilu Alije Izetbegovica: "Svijet hoce ovo ili ono." Jer svijet funkcionise tako sto svaki drzavnik odlucuje o sudbini svoje drzave i naroda.

Izjave tipa "Svijet hoce ovo ili ono." su rezervisane za Aliju, Harisa, Mustafu Cerica, Bakira Izetbegovica, Sulejmana Tihica, Zlatka Lagumdjiju...., ima izdajnika ko kusih pasa.

Najnovija vijest - Silajdzicu stize pomoc od Mustafe Cerica i Bakira Izetbegovica. Naime, oni ga "pritiscu" da usvoji Lajcakov prijednog, da zavrsi posao. To je takodjer "vec vidjeno". To je slijedeca faza igrokaza, kada se svi toboze obrusavaju na "patriotu" Silajdzica, da bi se kada Silajdzic usvoji Lajcekov prijednog moglo kazati "svi Bosnjacki lideri su bili za to, pa valjda je dobro za nas".

U isto vrijeme nije izostala pomoc Silajdzicu ni sa cetnicke strane. I to je takodjer vec vidjeno. Kao sto su poslije daytonske izdaje cetnici pomagali Aliji da dobije izbore medju Bosnjacima optuzujuci ga za "genocid" nad Srbima, tako sada Ivanic optuzuje Silajdzica za "radikalizam". Tako cetnici pomazu Silajdzicu da izgleda kao pravi drzavnik, sto on i jeste, ali samo na rijecima. Kada su djela u pitanju Silajdzic je obican izdajnik.

_______________________________________________________


3. ISTINA O DOGADJAJIMA U VLASENICI

Absurdno je sto pisu Srpske novine, a ostali izvori prenose da je navodno napadnuta Policiska uprava Vlasenica. Prije svega Policija se ne bi trebala bojati sake muslimana povratnika. A da ne govorimo sta bi postigli tim napadom. Da nije slucajno al-qaida ili mozda neka terosristicka organizacija poput Obraz koju ima radiklana srpska stranka pitam se?

Ili je pa mozda vec poznata repriza filma o toboze Zelenim beretkama!
Znaju to oni, a znamo to i mi

Suludo je to da u gradu kome si rodjen i imas pravo da zivis budes gradjanin drugog reda, uskracen od prava za sopstveni zivot i sigurnost. Ponekad se zapitam i utjesim, dobro je da sam ziv.

Naime, momci o kojima pisu su izasli u carsiju. Vracajuci se autu kojeg su parkirali preko puta kladionice grupa takozvanih “Mladica” srpske nacionalnosti ih je provocirala rijecima. Sta je balije? Hodite vamo da vas nabijemo na munaru! Kao i popratne uvredljive rijeci vezano za dzamiju tek sagradjenu prije nekoliko dana, koja je trn u oku takvom izabranom narodu.

Odjedanput su pocele da lete i flase u pravcu Bosnjaka. Tu je i eskalirao incident, gde se tuklo cak i stolicama. Epilog toga je bio da Bosnjak Baki Patkovic zadobio ozlijedu saraficiger u obraz.

Uputivsi se Dom zdravlja Vlasenica su bili odbijeni rijecima: "Idite u Zvornik ili u Federaciju." Nepojmljivo, ali istinito, da je i lijecnicima Srbima vaznija mrznja od profesije, sramite se...

Nakon boravka u Kladnju ukazane medicinske pomoci dobili su savjet da podnesu krivicnu prijavu.

Uputili su se automobilom u Vlasenicu. Vec su na ulazu u Vlasenicu primjetili parkirana vozila i momke koji su telefonirali mobilnim i gledali kada su pored njih prosli. Oni su uzurbano sjeli u dva auta i krenuli za njima. Oni su odmah nakon toga skrenuli prema policiskoj stanici. Stigli su do PU Vlasenica, tu je vec bila manja grupa momaka Bosnjaka, 6 momcica koji su culi za incident i dosli da vide sta se desilo. Ne znajuci da su oni bili u Kladnju. Na obroncima oko PU oko poste i Rakite se okupilo mnosto srpskih momaka kao i starih ljudi oko 100 koji su skandirali Balije Balije gadjajuci ih kamenjem i palicima koje je kasnije Policija RS prepisala Bosnjacima, kao orudje koje su navodno koristili da se naslilno zauzme PU Vlasenica. Znaci odnos je bio 11 prema 100, fer nema sta!

Od silnog kamenovanja su 3 momka potrcala prema PU govorivsi im da rade svoj posao, ali na stepenistu ih je policija blokirala iz “nepoznatih razloga” (Ali svima nama je to vec poznato zbog cega.) Pozivajuci se na zastitu licne sigurnosti su im uskracivali zastitu. Jedan od policajaca je dobio naredbu, ako mislis da ostanes policajac udaraj.

Sada u Vlasenici kada vas neko napadne pustite da vas udara, ali ni u kom slucaju nemojte da se zalite jer ce te dobiti duplo. Ostalo je sve suvisno......Nazalost

A. J.

----------------

KOMENTAR: Svaka cast hrabrim i dostojanstvenim Bosnjacima iz Vlasenice koji nisu odustali od svojih prava i koji su se upustili u neravnopravnu borbu, radije nego da se pokore cetnicima. Neka se srame izdajnici koji se pretvaraju da brinu za narod, a izdadose evo i reformu policije, nazivajuci tu izdaju “kooperativnost”.

_______________________________________________________


4. ZIVI SJECANJE NA VELIKANA REPUBLIKE BiH HAMDIJU POZDERCA

Pise: Amar Delic, Sarajevo

SARAJEVO, 01.09.2007. Danas je prigodnom manifestacijom obilježena godišnjica (devetnaesta) od smrti bosansko-hercegovackog velikana Hamdije Pozderca. Na sjednici u Cazinu, pred više stotina patriota koji su do posljednjeg mjesta ispunili veliku salu opštine, govorili su intelektualci koji se ponose svojim Bosanstvom kao što su Ivo Komšic i Nijaz Durakovic. Durakovic je za Pozderca rekao i da se radi o "najvecem misliocu po pitanju nacionalne svijesti u BiH". Iako je poznat po tome što voli kamere te kao neko ko gura nos u svaki javni skup, ipak nismo zapazili Filipovic Muhameda, iako je i on, kao i Hamdija, iz Bosanske krajine.

Isti dan, umjesto da nas informise o ovom znacajnom skupu patriota povodom 19 godina od muckog smaknuca posljednjeg istinskog drzavnika Bosne i Hercegovine, Radoncic Fahrudin zvani "Scepo" je preko pola naslovne strane svog (tacnije, Alijinog) lista obilježio desetogodisnjicu smrti – engleske princeze.

Racunao je Radoncic i na pamet Bosnjaka, kojima je vaznija Engleska princeza koja je jedne prilike provela par sati kod nas (na putu za Somaliju) u znak podrške projektu uklanjanja mina u Bosni, nego posljednji BH drzavnik, covjek koji je zivot dao za Ustav Republike BiH, covjek koji prvi osjetio koje se zlo i opasnost po Republiku BiH krije u Aliji Izetbegovicu, te ga smjestio na dugogodisnju robiju.

Nazlaost, cetnici su ubili Hamdiju i pustili Aliju 7 godina prije odsluzenja zasluzene kazne za “Udruzivanje u cilju rusenja Ustavnog uredjenja Republike BiH”. A pustili su ga da im potpisuje promjene Ustava Republike BiH, istog onog zbog kojeg je Hamdija Pozderac radije dao zivot, nego da bude "kooperativan" sa cetnicima u rusenju istog, tj. u unistenju bh republike.

_______________________________________________________


5. PRAVO JE BITNO, A ISTORIJA JE NEBITNA ZA OPSTANAK BOSNE I HERECGOVINE

Autor: Sven Rustempašic

Sarajevo, 5. septembar, 2007. -- Javno naklapanje o ¨hiljadugodišnjoj historiji Bosne i Hercegovine¨, opsesija historijom uz beskrajne price koje rangiraju od cinjenica, preko anegdota i kafanskih doskocica, do apsurda – specijalnost je demagoga kao što je akademik Muhamed Filipovic, koji 17 godina u svim medijima (koji su mu maksimalno dostupni) do zamora forsira svoju psihopatološku opsjednutost historijom uz mantru ¨da je Bosna historijska kategorija¨.

Iz historije države Bosne i Hercegovine, u prakticne svrhe njene obrane trebamo samo pravne cinjenice vezane za slijedeca dva dogadjaja:

1. zasjedanje ZAVNOBiH-a i AVNOJ-a 1943. godine, kada je država Bosna i Hercegovina obnovljena kao republika i priznata kao takva u jugoslavenskoj federaciji, i

2. proljece 1992. godine, kada su Republiku BiH priznale Ujedinjene Nacije, tj. kada smo primljeni u svjetsku zajednicu suverenih i ravnopravnih drzava.

Eto, te dvije tacke sadrže svu historiju države Bosne i Hercegovine koju trebamo za njenu obranu. Sve ostalo naklapanje, pogotovo na nacin Muhameda Filipovica, bacanje je prašine u oci i zatrpavanje ove dvije jedino bitne cinjenice.

¨Historijski faktor¨ u internacionalnom državnopravnom poretku je nebitan. Skoro niti jedna država u Evropi danas nema iste granice plus državni status kao na pocetku 20. vijeka.

Na primjer, Vojvodina je pripadala Madjarskoj, ali sada legalno pripada Srbiji, te Madjari nemaju nikakvog osnova da je vrate; cak se ne smiju miješati ni u ¨unutrašnje stvari Srbije¨ da zaštite tamošnje Madjare od cetnickog divljanja, jer su to samo gradjani Republike Srbije, koja im je dužna dati zaštitu. Zato se mi borimo protiv legalizacije RS, jer ako se to dovrši, onda ce to biti definitivan kraj Bosne i Hercegovine, bez obzira na sve historijske fakte.

Sve što trebamo za obranu Republike Bosne i Hercegovine je primjena internacionalnog pravnog poretka uspostavljenog nakon Drugog svjetskog rata osnivanjem Ujedinjenih Nacija i Poveljom UN, u svrhu zaštite integriteta i suvereniteta punopravne clanice UN, Republike BiH.

Konkretno nam je potrebno i dovoljno jedino to da je Republika Bosna i Hercegovina priznata od citavog svijeta tako što je 22. maja, 1992. godine primljena kao 177. clanica UN.

_______________________________________________________


6. DAYTON NIJE DONIO MIR, NEGO JE SPASIO CETNIKE

Da se ne zaboravi istina o velikoj pobjedi, ali i o velikoj daytonskoj izdaji.

Slijedi svjedocenje jednog borca slavne Armije Republike BiH preuzeto sa foruma sarajevo-x.

---

Za tvoju informaciju bio sam u Armiji BiH, istina mlad, ali sam bio, vidio probao.

Ako ne znas ili se pravis da ne znas nista o Armiji BiH preporucujem ti cetnike iz Prnjavora, Ozrena, Blizine, kod njih se najbolje mozes informisati o Armiji BiH

Jer ako iko u BiH od cetnika moze kazati da je Armija BiH mogla i bila u stanju izvoditi operacije u ratu onda su to cetnici sa podrucja Doboja, Ozrenskog platoa i Prnjavora, koji su fasovali od vojske za koju tvrdis da nije bila u stanju izvoditi vojne operacije.

Ko je i kada oslobodio Vlasic, ko je i kada oslobodio oko 400 kvadratnih kilometara ili dvije trecine ukupnog masiva planine Ozren, Blizna, Bijela Ploca (sjedište tzv. srpske opcine Maglaj), Jablanicu i još petnaestak sela.

Ko je i kada oslobodio putne komunikacije Maglaj - Zavidovici, Banovici - Zavidovici.

Ko je i kada u potpunosti povezao teritoriji zenickog i tuzlanskog regiona, te maglajske i zavidovicke opcine.

Armija BiH je imala svoju "Oluju", ali silom okolnosti nije uspijela da se razvije jer to bosnjacko politicko rukovodstvo nije dozvolilo pravdajuci se pritiscima od strane MZ. Vojni rezultati koje je Armija BiH postigla na podrucju Vozuce i Ozrena su kao prvo bili liseni bilo kakvih politickih kalkulacija i Armija BiH ih je ostvarila mnogo prije Oluje.

Armija BiH je razbila nakon cetiri godine ratovanja jedno od najvecih cetnickih utvrdjenja gredu Podsjelovo, U Doboj se mogla i trebala samo usetati i proci kroz njega jer je bio sav ispraznjen. Eh, sada zamisli sta bi se se sve izdesavalao kada Armija BiH se spojila sa trecim korpusom, kada se oslobadjanjem tzv Vozuckog djepa automatski nekoliko hiljada vojnika je ostalo na raspolaganju jer se linija odbrane skratila u korist Armije BiH, cetnicki gubitci su bili najveci od pocetka rata za nekoliko dana po njihovom priznanju poginulo ih je oko 400, moral Armije BiH NIKADA od pocetka rata nije bio veci, Vojska RS-a nikada definitivno nikada se nije nalazila u gorem polozaju.

Dakle, sta mislis sta bi se desilo da nije potpisan dejtonski sporazum?

Kada je Armija BiH mogla i bila sposobna ostvariti pobjede i nanijeti tezak udarac neprijatelju, prije svih ovih dogadjanja, sta bi tek bila u stanju uraditi poslije svih ovih rezultata koje je ustvarila. Samo cudo bi moglo spasiti Vojsku RS od vojnickog poraza.

_________________________________________________


7. CETNICI ODJEDNOM ZABORAVILI DA SE TREBAJU SELITI IZ AVLIJE FATE ORLOVIC

Opcini Bratunac upucen zahtjev za narodno veselje

Crkva želi obilježiti krsnu slavu u avliji Fate Orlovic

Kako saznaje "Dnevni avaz", Srpska pravoslavna crkva podnijela je zahtjev nadležnom organu Opcine Bratunac da joj bude odobreno održavanje javnog skupa povodom obilježavanja krsne slave crkve sagradene na imanju Fate Orlovic u Konjevic-Polju.

Avaz 2. septembar 2007.

-------------------

KOMENTAR: Evo vec djeluje pojacanje koje je Kacavendi obezbijedio Silajdzic svojim uzdrzanim "protivljenjem"?

___________________________________________________


8. MORAMO CESCE PODSJECATI I NA IZDAJE KOJE SU PRETHODILE DAYTONU, UKLJUCUJUCI I WASHINGTON

Web stranica ¨Bošnjaštvo¨ (koju pogoni neki Dedo) u mnogo toga je u krivu i ima pogrešne ideološke postavke, da li namjerno da li slucajno teško je konacno presuditi. Ali, u kritici koju dole citiram, a koja se pojavila kao komentar na Online glasnik 485 kojega i ta stranica skoro redovno prenosi, imam definitivno mišljenje da je ¨Dedo¨ u jednom u pravu.

Naime, velika je greška pisati i ponavljati da je Republika BiH izdana u Dejtonu. To nikada ne smijemo pisati, jer je Dejton bio KUMULACIJA i ZAVRŠNI CIN izdaje -- koja je pocela još 1986. godine kada su se predstavnici zatvorenika iz grupe koja je osudena 1983. godine na tzv. ¨Sarajevskom procesu¨, sastali u Beogradu sa akademicima SANU, da dogovore ono što je u intervjuu ¨Ljiljanu¨ gen. Halid Cengic Hadžija priznao da je bila ¨neka srpsko-muslimanska Jalta¨. Sve smo mi to mnogo puta ponovili. I upravo zato što mi to znamo i ponavljamo, ipak NIKADA ne treba pisati da je RBiH nestala u Dejtonu 1995. godine, nego uvijek treba pisati da je uništenje RBiH u Dejtonu bio kumulacija preko 16 potpisa na izdaju RBiH i mnogo dogovora još od 1986. godine, a zatim od izbora 1990 i od kada je SDA uzela vlast na jesen 1990. godine, a zatim cijelo vrijeme nakon toga, što je KULMINIRALO u Dejtonu.

Dakle, Dedo je sasvim u pravu kada kritizira i piše da je RBiH izdana konacno u Washingtonu marta 1994, kada je sa HVO/HDZ potpisan ugovor koji je stvorio Federaciju BiH itd.

Treba se SVAKI PUTA naglasiti i ono što je istinito napisao u svojoj knjizi o Bosni, Lord David Owen -- valjda znajuci da ta knjiga ostaje za daljnja pokoljenja i da je njegova reputacija u pitanju -- da je ¨Dejton (tek) kumulacija svih dotadašnjih mnogobrojnih potpisa o podjeli BiH¨.

Znam da je ovo možda cjepidlacenje, ali neko kao Dedo je spreman na tome kapitalizirati i kritizirati -- kada je u pravu, kao ovaj put.

Što se pak tice Dedine primjedbe da Alija i njegovi u SDA itd., nisu ustvari Srbi i da ne rade za Srbiju, nego da su ¨islamisti¨ koji su doista samo tražili ¨neku teritoriju za muslimane¨, mislim da je u pitanju pogrešna tacka gledišta. Naime, svojim traženjem ¨neke teritorije za muslimane¨ doista je Alija pogodovao cetnicima maksimalno -- a svako ko je u startu vidio da je to nemoguce ostvariti, mogao je zakljuciti da Alija radi za cetnike, što je zakljucio uostalom i Hamdija Pozderac i njegova garnitura državotvornih bh. patriota koja je Izetbegovica osudila ne za to što je musliman, nego zato što je rušio državu BiH. I to treba naglasiti. Ujedno treba sa islamske teološke tacke gledišta dokazati da nije islamska država ona koja ima ¨preko 80% muslimana¨, što sam ja pokazao kroz primjer Indije kojom su muslimani kao manjina vladali 400 godina. Uostalom, i u Otomanskom carstvu, pogotovo na Balkanu odn. u Evropi, ne vjerujem da je stanovništvo bilo ¨preko 80% muslimana¨, nego je bilo svakakvih vjera i to u znatnom omjeru.

Slijede citati iz Dedinog clanka:

U pravu je Borogovac kad kaze da se Genocidna Republika Srpska ( GRS ) nije mogla instalirati kao drzava, tamo gdje je nikad nije bilo, bez pristanka M(m)uslimana, ali je u krivu kad tvrdi da je to ucinjeno u Deytonu. Ustav R BiH je pogazen, prvi put zvanicno, Vasingtonskim sporazumom kad je iskonstruisana, takodje genocidna, Federacija Bosnjaka i Hrvata ( FBiH ). Ustavom genocidne FBiH je odlucena sudbina onog dijela BiH pod okupacijom srpskih separatista.

Naime i najvecem ustavno-pravnom laiku je jasano da je do potpisivanja Vasingtonskog sporazuma (1994) izmedju velikohrvata i islamista na sceni bila agresija na R BiH, a dijelovi teritorija R BiH pod kontrolom velikohrvata i velikosrba smatrani su okupiranim dijelom R BiH, koje je Armija R BiH imala ustavno pravo i obavezu da oslobodi. Dogovorom velikohrvata i islamista 1994 godine u Vasingtonu i stvaranjem F BiH legalizovano je i pravo srbima na GRS. Za nevjerne Tome navodim Clan 1. stav 1. i stav 2. ustava F BiH kojim je prakticno formirana i G RS.

Ustav Federacije Bosne i Hercegovine

Clan 1.

(1) Bošnjaci i Hrvati kao konstitutivni narodi, zajedno sa ostalima, i gradani Republike Bosne i Hercegovine, ostvarujuci svoja suverena prava, preoblikuju unutrašnju strukturu teritorija sa vecinskim bošnjackim i hrvatskim stanovništvom u Republici Bosni i Hercegovini u Federaciju Bosne i Hercegovine koja se sastoji od federalnih jedinica sa jednakim pravima i odgovornostima.

(2) Odluke o ustavnom statusu teritorije Republike Bosne i Hercegovine sa vecinskim srpskim stanovništvom bit ce donesene u toku pregovora o miru na Medunarodnoj konferenciji o bivšoj Jugoslaviji.

I ta odluka o ustavnom statusu teritorije RBiH sa vecinskim srpskim stanovnistvom je donesana i parafirana u Daytonu, a zvanicno verifikovana u Parizu 1995 godine. Ovo gospodo znaci da su velikohrtvati i islamisti otvorili sirom vrata cetnicima da ozvanice svoju genocidnu republiku, a svi zajedno ukinu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Kongresmen Borogovac godnima ponavlja neistinu da su Izetbegovc, Silajdzic, Ceric i klika iz vrha SDA i IZBiH mentalni Srbi, cetnicki agenti, produzena ruka SANU i slicne gluposti. Zna dobro Borogovac da to nije istina, zna dobro da je izdajnicka islamisticka klika vodjena idejom stvaranja islamske drzave i da je to ne samo ideja vodilja vec i obaveza svih M(m)uslimana. Islamisti su izdali R BiH bas zato sto su Islamisti, a ne zato sto su mentalni ili neznam ti kakvi Srbi.

Kraj citata

S. R.

_____________________________________________


9. REPUBLIKU BiH NISU RAZBILI “ISLAMSITI” NEGO CETNICI PRERUSENI U MUSLIMANE

Od samog nastanka Washingtonskog sporazuma do danas mi smo desetine puta objasnili to da je Alija stalno akumulirao ustupke dok nije kreirao Republiku Srpsku i da je to finalizirano u Daytonu. Mi taj mehanizam prevare objasnimo gotovo u svakom Glasniku, istina, ne spominjuci nazive 16 pred daytonskih pregovora i potpisa. Jos se mogu naci nase analize iz vremena Washingtona gdje objasnjavamo da su izdajnici u Washingtonu izveli legalno otcjepljenje Bosnjaka i Hrvata od Republike BiH, jer svijet nije mogao priznati ilegalno otcjepljenje Karadzicevih Srba, koji nisu imali vecinu u parlamentu Republike BiH.

Ono sto izdvaja Dayton od svih drugih dogovora i zasto se moze reci da je u Daytonu R BiH unistena je to sto nikada prije Daytona, ukljucujuci i Washingtonski sporazum, nisu bila data SVA TRI potpisa. Naime, ugovori vrijede, tek ako su potpisani od svih zainteresovanih aktera. Tek u Daytonu imamo i Srbe kao potpisnike. Osim toga, sadasnji Ustav BiH je Aneks 4, dakle Daytonski konkretan dokument, kojega mi rusimo.

A Dedo nama trazi dlaku u jajetu. Osim toga, ono sto on radi, proglasavajuci Islam za motor projekta unistenja BiH, je cista cetnicka propaganda, jer cetnici su kreirali Aliju, toboznjeg velikog “muslimana”, koji pravi avliju, da bi za razbijanje Bosne i Hercegovine bio kriv Islam, a ne cetnistvo.

Alija i Haris su samo cetnicki agenti, a ne nekakvi veliki muslimani. Jedine zaista organizovane snage u Jugoslaviji, koje su bila u stanju ovako doboro organizovati projekt unistenja Republike BiH, od skidanja Hamdije Pozderca sa vlasti do pustanja Alija iz zatvora, su bile jugoslovenske (tj. srpke) tajne policije ukljucjuci KOS, UDBU i SANU. Nema govora da su neki “mladi muslimani” koji su djelovali ispod povrsine, u ilegali, bili toliko nevidljivi za UDBU i toliko dobro organizovani i mocni da su bili u stanju organizovati unistenje Republike BiH. Muslimani vjernci su bili “saka jada” u komunistickoj Jugoslaviji. Ja se sjecam jednog Ramazana u Mostaru kada iz Karadzozbegove dzamije, dakle najvece dzamije u gradu, sa teravije izlazi 5 vjernika, i to Albanaca.

A cijela Islamsa zajednica je prozeta agentima UDBE. To je samo cetnicka podvala o nekoj velikoj organizaciji “Mladih muslimana” koja je iznijela Aliju na celo i unistila Republiku BiH. Ta velika tajna “islamisticka” organizacija ima jedno pravo ime - UDBA, i jedno maskirno ime - Islamska Zajednica.

Dr. Muhamed Borogovac

__________________________________________________________

10. PREMINUO VELIKI PJEVAC I PATRIOTA REPUBLIKE BiH SAFET ISOVIC

O Safetovoj velicini najbolje govori njegova pjesma.

http://www.youtube.com/watch?v=N4vR_CSzdDQ&mode=related&search=

____________________________________________________


11. SARENA REVOLUCIJA

Ovi momci zasluzuju svaku pohvalu, ako ni za sta drugo, a ono za hrabrost i dostojanstvo. Pravo je osvjeznje vidjeti Bosnjake ljudine koji ce ne boje nikoga do Boga, a “drota” k’o dorata svoga.

Izrodili smo se nekako, pa je malo buntovnika medju nama - sve go ulizica. Zato ovim momcima skidam kapu, bez obzira sto je njihova akcija utopija. A utopija je bas zato smo smo takvi, vise ulizice pred vlastima, nego buntovnici.

M. B.

http://www.youtube.com/watch?v=QcHXL7si3Bk&NR=1

_______________________________________________________


12. KBSA urucio memorandum Željku Komšicu

Saint Luis, 09-01-2007

MEMORANDUM KBSA ZA PREDSJEDNIŠTVO BOSNE I HERCEGOVINE

Slijede vaznije tacke Memoranduma

2. KBSA traži stavljanje Clana 17 Zakona o državljanstvu BiH van snage. KBSA apeluje na sve relevantne domace i medunarodne faktore i sve dobronamjerne gradjane da zajednickim naporima osiguraju uspjeh ove inicijative u Parlamentarnoj Skupštini BiH. KBSA posebno traži od Visokog predstavnika da upotrijebi svoj uticaj i, ukoliko je potrebno, bonske ovlasti, kako bi se ova inicijativa sprovela u djelo. Svi oni koji se protive ukidanju clana 17 ce biti tretirani kao zagovornici nastavka genocida. Clan 17 Zakona nalaže gubitak BiH državljanstva kada osoba stekne državljanstvo druge države s kojom BiH nije sklopila bilateralni ugovor o dvojnom državljanstvu. Takvi ugovori trenutno postoje samo s nekoliko država, a vecna država u kojima se nalaze BiH državljani uopšte ne praktikuje sklapanje ovakvih ugovora. Shodno tome, opstanak Clana 17 rezultirati ce lišavanjem BiH državljanstva više od pola miliona BiH državljana koji su protjerani putem genocida i etnickog cišcenja, a koji su u medjuvremenu stekli državljanstva drugih država kako bi tamo ostvarili što normalniji život.

4. KBSA traži od Centralne izborne komisije BiH izmjene Pravilnika o vodjenju Centralnog izbornog spiska u cilju stvaranja uslova za veci odziv biraca putem pošte na izborima. Navedenim izmjenama Pravilnika o vodjenju Centralnog izbornog spiska treba omoguciti da registracija biraca putem pošte bude kontinuiran proces, da se bh gradani u dijaspori mogu registrovati elektronskim putem, da u izvode iz konacnog centralnog birackog spiska za birace koji glasaju izvan BiH po automatizmu budu ukljuceni podaci iz CIPS-ove evidencije o izdatim pasošima u inostranstvu, kao što je slucaj sa CIPS-ovom evidencijom o izdatim licnim kartama, da bh gradjani u dijaspori mogu glasati u bh diplomatsko-konzularnim predstavništvima.

5. Popis stanovništva BiH je jedino moguc u uslovima pravednog riješenja svih posljedica genocida, upotrebe mehanizma zaštite od manipuliranja i zloupotreba bilateralnih ugovora o dvojnom državljanstvu sa bh susjedima.

6. KBSA traži da se u povodu predstojecih pregovora u reformi policije insistira na primjeni tri principa EU, te da se nipošto ne prihvati daljnje postojanje policije RS koju je Medunarodni sud pravde u Hagu eksplicitno oznacio kao pocinitelja genocida nad Bošnjacima u Srebrenici.

7. KBSA osudjuje neprincipjelno potpisivanje Osnovnog ugovora Predsjedništva BiH sa SPC, koja se do sada nije javno ogradila od zlocina genocida nad Bošnjacima i Hrvatima u BiH.

Predsjednik UO KBSA

Emir Ramic

____________________________________________________


13. GRAFICKI DOTJERANI STARI GLASNICI

http://republikabih.net/

*************************************************************8

No comments: