Saturday, October 18, 2008

#484 SILAJDŽIC OTVORIO SIROM VRATA PRAVOSLAVNOJ DOMINACIJI U BOSNI I HERCEGOVINI

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

25. avgust 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 484

SADRZAJ:

1. SILAJDŽIC OTVORIO SIROM VRATA PRAVOSLAVNOJ DOMINACIJI U BOSNI I HERCEGOVINI

2. PRIHVACEN UGOVOR IZMEDJU BiH i SPC - Silajdžic suzdržan

3. SILAJDZIC ZABIO NOZ U LEDJA FATI ORLOVIC, KOTORANIMA, DIVICANIMA I OSTALIM ZRTVAMA SPC-a U BiH

4. DODIK: IZDVAJAMO SREDSTVA DA RASPRSIMO IDEJU O SREBRENICA - DISTRIKTU

5. Ljubic: Pronadjeno kompromisno rješenje za reformu policije

6. OD TOBOZNJEG UKIDANJA DO STVARNOG CEMENTIRANJA CETNICKE POLICIJE

7. NITI JE FILIPOVIC POTKUPLJEN, NITI JE SENILAN

8. I "BOSNJACI.NET" ZABRANJENI ZA NEISTOMISLJENIKE

9. JEDNA MISAO HAMDIJE POZDRECA

10. I na IslamBosni padaju tabui i mitovi

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. SILAJDŽIC OTVORIO SIROM VRATA PRAVOSLAVNOJ DOMINACIJI U BOSNI I HERCEGOVINI

Pise: Amar Delic

SARAJEVO, 20.08.2007. Na današnjoj sjednici daytonske troglave zvjeri – Predsjedništva BiH – usvojen je Sporazum sa državom Vatikan kako je i ocekivano, ali sasvim neocekivano je prošao i sporazum sa "Srpskom pravoslavnom crkvom". Tako je nakon dvosedmicnog odugovlacenja jedna od historijski najvecih drama završila na najgori moguci nacin i sa nesagledivim posljedicama po buducnost BiH.

Silajdžic se kod glasanja samo uzdržao, umjesto da je glasao protiv i tako iskoristio daytonsko pravo veta da bi blokirao sporazum sa SPC. Podsjetimo, predstavnci RS koriste to pravo veta kada god nesto ne odgovara Republici srpskoj. Sjetimo se npr. da cetnici ne oklijevaju da blokiraju svaku akciju Srebrenicana, zrtava genocida, da bi sacuvali integritet genocidne tvorevine RS, dok Silajdzic nikada do sada nije blokirao ni jedan cetnicki potez unistavanja BiH.

Silajdzic se toboze zalaze za ukidanje clana 17 zakona o dvojnom drzavljanstvu, a sve incijative sa bosnjacke strane, cak i od strane OHR-a da se ukine taj clan politicari iz RS blokiraju. Zar npr. Silajdzic nije mogao blokirati ovaj sporazum sa SPC i postaviti uslov: Ja cu dici blokadu kada i vi pristanete da se ukine clan 17. A to je samo jedan primjer. Otkako je pocao rat u BiH, od tandema Izetbegovic-Karadzic do tandema Siljadzic-Dodik, uvijek se vodi ista politika, a to je: "Nasi" nikada nista ne blokiraju te cetncima sve prolazi, a cetnici uvijek sve blokiraju.

Da bi nam bacio prasinu u oci Silajdzic je izdao saopstenje u kojem, po njegovom starom obicaju, on dobro govori i objasnjava zasto sporazum sa SPC nije dobar za BiH. Medjutim, umjesto sto nam to "objasnjava", on je mogao samo glasati protiv istog i tako odraditi ono sto je obecavao za vrijeme izbora - da ce jacati BiH, a ukidati RS.

Narodu je teško dokuciti kolika je težina ovog poteza za buducnost, ali se radi o vrhunskom i jednom od posljednjih koraka ka konacnom potpadanju BiH pod pravoslavnu, rusko-srpsku sferu uticaja. U proslom broju Glasnika smo ostavili otvorenu mogusnost da se možda Komšic zbunio pa kao "neiskusan" možda eto "nije znao" šta radi. Medjutim, sad je jasno da je on crven, tj. socijalista, tek onoliko koliko i svaki rusofil, tj. samo izvana, za raju, dok je u sustini protagonista velikosrpske i pravoslavne politike.

Na žalost, nisu ni drugi izdajnici ništa manji rusofili. Ceric Mustafa vec odavno otvoreno ispoljava svoju naklonost prema pravoslavlju tvrdeci kako su Agresija i Genocid u BiH 1992-1995 bili "bratoubilacki rat", isto što nam je pred izbore u lice tvrdio i Bakir Izetbegovic.

Za vrh SDA, HDZ i IVZ odavno znamo da rade za UDBA-u tj. interese Velike Srbije (a danas, kad je zapelo oko Kosova, jasno je i Rusije).

Najvažniji detalj veceras sa sjednice Predsjedništva BiH bio je u samom kraju izvještaja kad je novinar BHT "onako usput" pomenuo da je Radmanovic negirao nagadjanja da je Silajdžic pustio Sporazum sa SPC "u zamjenu za pristanak srpske strane na predstojece usvajanje Zakona o restituciji", a koji ce, kako smo i mi pisali, stvoriti novu/staru "begovsku" kastu u BiH otimacinom nevjerovatnih 80 MILIJARDI MARAKA od dosadasnjeg vlasnika, naroda i institucija Republike Bosne i Herecgovine i podijeliti tu imovinu entitetima, u cilju dovrsenja podjele drzave.

Tako se ovih dana, na najneocekivanije moguce nacine, Bosna i Hercegovina stavlja u rusku sferu uticaja, gdje nije bila ni za vrijeme staljinizma. Sjetimo se da rusku sferu uticaja karakterišu prljave tehnologije, divlje privatizacije te mucke likvidacije npr. novinara u Rusiji koji pisu "protiv vlasti". Sjetimo se da je nedavno ubijen Komandant odbrane Sarajeva, major Ramiz Delalic koji je bio nepozeljan kao potencijalni organizator ponovnog oružanog otpora nadirucim stepskim psima - 'slucajno' je smaknut u stilu ruske mafije.

Ovim potezom je Silajdzic jos jednom, dokazao da je pravi zocinac, ucesnik genocidnog projekta protiv Bosnjaka. Dobro je to sto je on ovim postupkom postao jasan i mnogim ljudima koji se ne razumiju u drzavnu politiku, ali dobro razumiju sta je ovim Siljadzic uradio za pravoslavlje, npr. postao je jasan i ljudima kojima je vjera vazniji od drzave.

Slijedi agencijska vijest o sporazumu BiH sa SPC.

_________________________________________________


2. PRIHVACEN UGOVOR IZMEDJU BiH i SPC - Silajdžic suzdržan

Predsjedništvo BiH je na današnjoj sjednici u Sarajevu ratificiralo Osnovni ugovor izmedu BiH i Svete stolice i Dodatni protokol na Osnovni ugovor.
Prihvacen je Osnovni ugovor izmedu BiH i Srpske pravoslavne crkve (SPC) sa dva glasa "za" i jednim uzdržanim.

Clan Predsjedništva BiH Nebojša Radmanovic je na pres-konferenciji nakon sjednice kazao da je uzdržan bio clan Predsjedništva BiH Haris Silajdžic.

Novinarima je podijeljeno i saopcenje za javnost iz Kabineta dr. Harisa Silajdžica u kojem se navodi da on nije podržao odluku Predsjedništva BiH o prihvatanju ugovora sa Srpskom pravoslavnom crkvom jer su za njeno donošenje korišteni pogrešni Ustavni i zakonski osnovi.

Dodaje se da odluka, koja je usvojena glasovima Komšica i Radmanovica, precizira da se ista donosi na osnovu Clana V.3(d) Ustava BiH, koji Predsjedništvu daje ingerencije za zakljucivanje medjunarodnih ugovora, te na osnovu Zakona o postupku zakljucivanja i izvršavanja medjunarodnih ugovora.

"Iako je ovaj Ustavni i zakonski osnov korišten pri donošenju odluke o slicnom ugovoru sa Svetom stolicom, SPC, za razliku od Vatikana, nije suverena država, te se taj osnov nije mogao koristiti za ugovor sa SPC-om ukoliko se želio izbjeci presedan po kom Bosna i Hercegovina crkve i druge nevladine organizacije tretira kao države", navodi se u Silajdžicevom saopcenju.

Dodaje se da je on cak ponudio alternativnu i potpuno legitimnu osnovu za prihvatanje tog ugovora, koja je prethodno usaglašena sa OHR-om. Taj prijedlog je predvidjao da se ugovor sa SPC prihvati na osnovu clana II.3(g) Ustava BiH, koji garantuje pravo na slobodu vjere, clana V.3(h) Ustava BiH, koji Predsjedništvu daje ingerencije za koordinaciju sa nevladinim organizacijama, te na osnovu Zakona o Slobodi vjere i pravnom položaju crkava i vjerskih zajednica u BiH, koji zakon Predsjedništvu BiH daje eksplicitne ingerencije da zakljucuje sporazume sa crkvama i vjerskim zajednicama u vezi "pitanja od zajednickog interesa za BiH i neku ili više crkava, odnosno vjerskih zajednica".

Na novinarsko pitanje koja je bila agrumentacija da se ugovor sa SPC potpiše kao medjudržavni, Radmanovic je kazao da nije bila rasprava i nije pitanje da li je medjudržavni ugovor.

"Ugovor je prošao proceduru onu koja je potrebna i na osnovu clana V Ustava Predsjedništvo odlucuje o takvim ugovorima i odlucivalo je danas i odlucilo kao što sam rekao", kazao je Radmanovic.

FENA
_________________________________________________


3. SILAJDZIC ZABIO NOZ U LEDJA FATI ORLOVIC, KOTORANIMA, DIVICANIMA I OSTALIM ZRTVAMA SPC-a U BiH

Evo napravili su ugovor sa Srpskom Pravoslavnom Crkvom. Silajdzic prica da je protiv ugovora, ali ga je mogao blokirati, a nije nego je bio suzdrzan. U ugovoru ima i dio o imovini SPC. Pitam se kako ce to uticati na borbu da se izmjeste crkve iz Kotorskog, Divica, sa imanja Fate Orlovic, i sa drugih mjesta po RSu?

Silajdzic je na ovaj nacin doveo pojacanje preko Drine domacim cetnicima cime je ojacao Kacavendu i slicne, a ugorzio sve pozitivne pomake do kojih se doslo upornom i strpljivom borbom Bosnjaka iz Divica, Konjevic Polja, Kotorskog ...

Ovim aktom je Silajdzic za mene definitivno prekrizen kao zlocinac.

Tarik

_________________________________________________


4. DODIK: IZDVAJAMO SREDSTVA DA RASPRSIMO IDEJU O SREBRENICA - DISTRIKTU

Udruženje gradjana "MAJKE SREBRENICE I PODRINJA"

Patriotske lige 22 SARAJEVO;
tel 0038733218842,432970; fax 0038733218842; mobil 061170803
Racun 129-101-10004773-07 Central Profit Banka Sarajevo; JIB: 4200266850003

SREDSTVIMA JAVNOG INFORMIRANJA

Nakon posljednje izdaje Srebrenice i njenih žrtava genocida, kada je ucinjeno sve da bi se opstruirala implementacija presude Medjunarodnog suda pravde u Hagu kojom je Srebrenica dobila apsolutno pravno uporište da bi bila proglašena Distriktom BiH, nismo imali razloga za javna oglašavanja, ali su nas poslednja javna prozivanja na relaciji Bosic – Dodik ponukala da se oglasimo.

Naime, nakon izvjave predjednika SDS-a Mladena Bosica da je tokom izgradnje putne infrastrukture na prostoru, kako oni kažu, regije Srebrenica bilo pranja novca i velikog kriminala (što je nepobitno tacno), oglasio se i Milorad Dodik koji je rekao istinu, da je Vlada RS sredstva za putnu infrastrukturu izdvojila kako bi se raspršila ideja o Srebrenici – Distriktu BiH.

Mada prema Miloradu Dodiku imamo mnogo primjedbi, mi mu ovog puta zahvaljujemo na njegovim istinitim rijecima, ali isto tako moramo da mu skrenemo pažnju na neke cinjenice koje ga djelimicno demantuju.
Istina je da je Milorad Dodik ulaganjem u putnu infrastrukturu pokušao raspršiti ideju o Srebrenici – Distriktu BiH, ali svojom finansijskom intervencijom nije ugušio ideju.

Ideju je privremeno ugušila sarajevska izdajnicka politika preko svojih kriminogenih satelita u samoj Srebrenici tako što nije dozvolila odbornicima pod svojom kontrolom da SO Srebrenica donese legalnu i legitimnu Odluku o proglašenju Srebrenice distriktom BiH, ali dok postoji i jedna živuca istinska žrtva genocida, ideja Srebrenica – Distrikt BiH nece biti ugušena.
I najnovija podjela freza u Srebrenici, koju ne finansira Milorad Dodik, je pokušaj gušenja ideje o distriktu od pojedinih sarajevskih politickih krugova.

Osnovna zavjerenicka zamisao je srebrenicke žrtve genocida, nakon putne infrastrukture, zabuniti frezama i izazvati haos, jer se freze dijele i nekim ljudima koji nekoliko poslednjih godina imaju stalno prebivalište u SAD-u, tako da ce povjerenik OHR za Srebrenicu g-din Bond, morati organizirati i prevoz freza do SAD-a.

Naravno, vecina freza ce na kraju završiti u rukama poljoprivrednika srpske narodnosti po bagatelnim cijenama kao i vecina dosadašnjih donacija, tako da ce na putnoj infrastrukturi, frezama, kravama, nepovratnim donacijama, ponovo biti oprana velika kolicina novca.

I od dosadašnjih donacija najvecu korist su imale kriminalne politicke strukture, kriminalne organizacije kao što je UNDP i CARE, mnogobrojna srpska udruženja u Srebrenici koja od genodida žive, a minimalnu korist ce imati povratnici. Oni koji brane dostojanstvo žrtve nece, kao i do sada, imati nikakvu korist, jer svaki covjek koji brani pravo žrtve je unaprijed kažnjen.

Zato porucujemo svim zavjerenickim krugovima da se spremaju za nove donacije, jer poslije ovog vruceg ljeta, možda ce „i jesen biti jako vruca“, a sa pocetkom narednog proljeca „buknuce novi požari“, koje nece moci ugasiti freze. Neka se spremaju za nabavku aviona – kanadera.

Zato porucujemo svima, Srebrenica ce biti Distrikt BiH, jer mi u to vjerujemo, a samo vrijedi umrijeti za ono u šta se duboko vjeruje.

Sarajevo,23.08.2007.

Predsjednik UO Udruženja

Ibran Mustafic

_________________________________________________


5. Ljubic: Pronadjeno kompromisno rješenje za reformu policije


MOSTAR -Mislim da smo blizu dogovora o reformi policije, izjavio je sinoc u emisiji Upravo suprotno HTV Oscar C predsjednik HDZ 1990. dr Božo Ljubic.

- Rješenje je pronadeno u nazivima policijskih oblasti, koja mogu biti prihvatljiva svim stranama. Ti nazivi bi bili: Policija BiH u RS, Policija BH u F BiH, u kojoj bi bilo deset policijskih oblasti i policija BiH u Distriktu Brckom, izjavio je Ljubic objašnjavajuci kako bi entitetsku granicu prelazila jedino sarajevska policijska oblast.

Dodao je kako ostala pitanja, financiranje, zakonodavstvo i zapovjedanje s razine BiH nisu sporna.

Nadam se kako cemo u rujnu prihvatiti sporazum o reformi policije, cime bi BiH ispunila uvjet za potpisivanje sporazuma o stabilizaciji i pridruživanju s EU, izjavio je predsjednik HDZ 1990. dr Božo Ljubic.

______________________________________


6. OD TOBOZNJEG UKIDANJA DO STVARNOG CEMENTIRANJA CETNICKE POLICIJE

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Kako smo od polazne, veoma povoljne pozicije u reformi policije dosli do gornjih minimalistickih prijedloga, koje navodi Ljubic?


Na incijativu Evrope, koja zeli normalnu drzavu BiH u Evropi, a ne bolesnika koji ce biti leglo kriminala i izvor nestabilnosti, krenulo se u reformu policije poslije koje bi Policija BiH bila organizovana, ne po entitetskim linijama, nego po funkcionalnim oblastima, kao policija jedinstvene drzave BiH, a ne kao unija dvije entitetske policije.

Bez obzira na tako povoljnu polaznu poziciju i bez obzira sto je Evropa isposlovala cak i odluku Skusptine RS kojom je oformljena direkcija koja odlucuje vecinom glasova, a ne entitetskim usaglasavanjem, ipak se doslo do gornjih veoma nepovoljnih dogovora. Znajuci "nase" pregovarace (tj. Silajdzica), vjerovatno ce biti i gore od onoga sto je iznio Ljubic u prethodnom tekstu.

A kako se od veoma povoljne polazne pozicije doslo do potpuno nepovoljnog gornjeg "dogovora"? Po srijedi je slijedeca metodologija prevare.

Na svakim pregovorima bi Silajdzic ponesto popustio, a Dodik ne bi popustio bas nista. Onda je slijedeca runda pocinjala od vec usvojenog Silajdzicevog popustanja, i tako se islo sve dalje u jednostranom popustanju.

To je isti onaj metod kojim je Alija osnivao Republiku Srpsku. Alija je popustao na svakim pregovorima i tako akumulirao ustupke cetnicima, koji su onda postajali novi "kompromisni" prijedlozi medijatora (posrednika) za buduce pregovore. Izdajnicka propagandna masinerija bi onda krivila medijatore da dijele BiH, zanemarujuci da oni samo iznose prijedloge u kojima su akumulirani Alijini ustupci cetnicima.

Tu metodologiju smo vec vise puta objasnili, ali sada to ponavljamo, da se zna da sada Silajdzic koristi istu metodologiju, prihvatajuci po nesto na svakim pregovorima, akumulirajuci ustupke. Plan je da na kraju ostane policija RS, u nekoj uniji sa kantonalnim policijama - dakle, status kvo, s tim sto na ovaj nacin policija RS dobija pecat Evrope, priznanje da je to nova reformisana evropska policija.

Kada smo vec objasnili kako nas vara Silajdzic, objasnimo i Dodikov udio u prevari.

Ovih dana je Milorad Dodik prijetio da ¨necemo imati ni ono što je dogovoreno u Dejtonu¨, te da ¨ako ne bude Dejtona, nece biti ni Bosne i Hercegovine¨.

Na to su se odazvali svi Dodikovi ljudi s "bosnjacke" strane, da brže bolje odbrane Dayton! Drugi pozitivan efekat za Dodika koji bi trebao proisteci iz Dodikove prijetnje je novo popustanje "bosnjaka" u pregovorima o policiji.

Ima tu i ljudi koji nisu neprijatelji, ali su naivni za politiku, koji nasjeli na prijetnju. To su ljudi koji jos uvijek vjeruju prevarama tipa, "Vazno je da smo u Daytonu spasili drzavu.", a u stvari u Daytnu smo ozbiljno ugorzili vec priznatu drzavu Republiku BiH i osnovali RS.

A šta je istina o Dodikovoj prijetnji? Istina je slijedeca:

Ako nema Daytona tj. ako se proglasi da je Daytonski ugovor propao, onda se stvari vracaju na prethodno pravno stanje, a to je Republika BiH.

Dakle, ako nema Daytona, onda ima Republike BiH, a nema Republike srpske. I zato, ne može nama prijetiti Dodik sa ukidanjem Daytona, nego ukidanjem Daytona možemo mi prijetiti Dodiku! Tako bi se radilo da su na celu Bošnjaka patrioti, a ne Dodikovi saucesnici u zlocinackom poduhvatu: Haris Silajdžic, Bakir Izetbegovic, Zlatko Lagumdzija, Sulejman Tihic....

_________________________________


7. NITI JE FILIPOVIC POTKUPLJEN, NITI JE SENILAN

Autor: Sven Rustempašic

Sarajevo, 21. august, 2007. -- Izvjesni Muhamed Mahmutovic je napisao tekst o Miloradu Dodiku, u kojem je ustvrdio i slijedece, citat:

¨Ko god ima šta reci protiv bošnjackih ili probosanskih politicara, dobro je došao u Dodikove ¨Nezavisne novine¨. Nedavno je podkupio i senilnog akademika Muhameda Filipovica, koji je doskora važio za bošnjacku intelektualnu gromadu. On je sad Dodikov kolumnist!¨ -- kraj citata.

Da li autor Mahmutovic griješi? Da. Napravio je grešku koju 17 godina prave stotine hiljada Bošnjaka -- grešku vjerovanja Muhamedu Filpovicu. Ali, neki od nas, sa ponosom treba naglasiti, tu grešku nisu napravili još od 1990. godine.

U cemu je greška autora Mahmutovica? Pa u tome što, kao i mnogi danas, tvrdi da su Muhameda Filipovica sada cetnici odn. Milorad Dodik, ¨potkupili¨. Nikada cetnici nisu niti morali ¨potkupiti¨ Muhameda Filipovica Tunju – jer je on srcem i dušom uvijek bio NJIHOV! Dakako, za te kolumne Dodik svoga Tunju placa, ali ga za velikosrpstvo nije trebao ¨potkupiti¨. To Tunjo radi ¨za badava¨.

Druga greška autora Mahmutovica je tvrdnja da je Muhamed Filipovic ¨senilan¨ (što bi mu bila neka olakotna okolnost, valjda). Ali, on nikako nije senilan. Daleko od toga! Niti je potkupljen, niti je senilan -- nego se sada tek totalno otvorio, ko je i šta je, pa nam svima porucuje: ¨Bošnjaci, 17 godina sam vas vukao za nos, varao i radio za cetnike ... a evo vam to sada i ovako javno dokazujem!¨.

Srecom, ima nas koje Muhamed Filipovic nikada nije prevario. Davno smo ga procitali i godinama objasnjavamo njegove podvale. Nazalaost, medju nama ima dosta pokvarenih ljudi kojima domovina nista ne znaci, te "Tunjo" hara u bh medijima, do danasnjeg dana.
-----------------------

KOMENTAR: Svugdje u svijetu se novinari trude da postavljaju neugodna pitanja sagovornicima, dok se nasi "novinari", cast izuzecima, uglavnom jarane dok prijateljski caskaju sa izdajnicima.

_______________________________________


8. I "BOSNJACI.NET" ZABRANJENI ZA NEISTOMISLJENIKE

Pise: Agic Nurija - Uppsala/S

Dobar dan Dobri Bošnjani!

Ovaj put ne mogu, a da se ne javim sa nekoliko dobronamjernih rijeci, u vezi "KBSA". Naime, "Bošnjaci.net", stranica na kojoj ova nazovi bošnjacka (americka?!) organizacija ima pretplaceno i pocasno, možda i suvlasnicko (dirigentsko) mjesto, poligon je dosta intenzivne SDA-politicke promocije, gdje se preplicu intervjui velikih i poznatih aktera bosanskog (zlog) usuda, kvazi-literati kao Ademir Jerkovic, hvalospjevi još uvijek bezimenoj, jer je bez vlastite zemlje i naroda, islamskoj zajednici i njenom mobilnom poglavici, Cericu koji, uprkos svemu ne prestaje da putuje (o cijem trošku i u cijoj službi?) svijetom, baš kao da je on licno božiji otac-papa. Naravno na toj stranici štrljacne po gdje koja istina, da ne bi baš bilo skroz upadljivo onima koji su na talasima bosanskog kongresa i opce istine, s druge strane medalje.

Meni osobno je od strane njihovog "urednika" izvjesnog Esada Krcica vec godinama zabranjen pristup u "javnim komentarima", pa se s njim "sretnem" putem "kontakta na stranici" i evo ovom prilikom šaljem jedan od njegovih odgovora (a bilo ih je mnogo grubljih i mnogo prostackijih koje sam s gadjenjem brisao), što sve skupa govori o ljudskom kvalitetu i intelektualnom nivou "bošnjacko-americkih prijatelja".

Rezime: Neko bi trebao da napiše jednu ozbiljnu knjigu o ovoj net-stranici i njenom ucešcu u promociji antibosanske politike, posebno medju bosanskom dijasporom. Na žalost nisu usamljen slucaj.

-----------------------

Postovani gosp. Agic,

ako ce Ti biti lakse, znaj da je tamo zabranjen prostup svakome ko ima pameti. Od pameti ti Krcic bjezi k'o vampir od glogova kolca.

Na zalost, ne mozemo Ti udovoljiti i prenijeti njegov "nadahnuti" istup - necemo rusiti verbalnu estetiku Glasnika, radi jednog Esada Krcica.

A nema ni govora da bi se pisala knjiga o njima - ne puca se iz topa na miseve.

Medjutim, treba primjetiti da i pored toga sto izdajnici kontrolisu megamedije, TV, radio i stampu, oni su prinudjeni da pomocu likova kao sto su Esad Krcic na Bosnjaci.net i "MirCerka" na Sarajevo-x kontrolisu (cenzurisu) cak i alternativne medije, web stranice sa samo nekoliko desetina posjetilaca. To samo pokazuje koliko se plase argumentovanog dijaloga, tj. koliko se plase da bi se mogla otkriti istina o veleizdaji Republike BiH.

Zato ce jos dugo, bez obrazlozenja nestajati i nepodobni "nickovi" i nepodobne (a u stvari aktuelne i bitne) teme sa tih web stranica.

Te dvije web stranice su na istom zadatku - jedna ispira patriotizam iz mozgova "gradjanski orijentisanih Bosnjaka", a druga iz mozgova vjerski orijentisanih Bosnjaka, jer nama Bosnjacima je sve dozvoljeno, osim da budemo patrioti i da se borimo za Republiku BiH.

Dr Muhamed Borogovac
____________________________________________


9. JEDNA MISAO HAMDIJE POZDRECA

"Ne daju Bosnjastvo, nude muslimanstvo... Da prihvatimo i to što nude, makar i pogrešno ime - ali cemo otvoriti proces"

____________________________________________


10. I na IslamBosni padaju tabui i mitovi

http://www.islambosna.ba/forum/index.php?topic=3795.135

*******************************************************************

No comments: