Sunday, November 23, 2008

#502 IZDAJNCI POTPISALI DEKLARACIJA O REFORMI POLICIJE‏

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

28. oktobar 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 502

Vanredno izdanje

SADRZAJ:

1. VOJO I IVO KAO NAPADAJU – HARE I ŽELJA NAS KAO BRANE

2. PATRIOTSKA PETARDA ZELJKA KOMSICA

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------


1. VOJO I IVO KAO NAPADAJU – HARE I ŽELJA NAS KAO BRANE

Pise: Amar Delic, Sarajevo

SARAJEVO, 28.10.2007. Vecerašnje "iznenadno" potpisivanje Deklaracije o reformi policije u Mostaru (Silajdžic-Tihic-Ivanic-Dodik-Covic-Ljubic) je nažalost daleko od puke formalnosti kakvom je udbaški mediji pokušavaju predociti. Silajdžic jem naime, prije tri dana u Avazu "usput" u jednom sasvim nezapaženom clanku pripomenuo da se "intenzivno radi na novom dogovoru o policiji koji bi trebao biti usvojen prije kraja oktobra".

Pažljivim citanjem Mostarske deklaracije vidi se da je to taj pripremani akt: ustvari Protokol Dodik-Silajdžic s tim što sad ima šest umjesto samo dva potpisa (evo ga i Tihic "leg'o na rudu" - da nije komicno možda bi bilo i žalosno) kojim se reforma policije ostavlja za - dogovor oko ustava. Dakle, to je UDBIN prljavi plan: podciniti reformu policije reformi Ustava (koja pocinje 30 dana od danas) kao neformalnom dogovoru politicara umjesto - tri evropska principa! Deklaracija je potom "ponudjena OHR-u na prihvatanje". Spomenimo da je jutros vec najavljeno da su se navodno "pravni eksperti OHR-a i RS-a usaglasili (šta god to znacilo) da ce sutra finalizirati sve nesporazume".

Naravno, kao šlag na tortu za sutra (ponedjeljak) je najavljeno da ce se cijela "RS" dici na noge: sve ce stati, potpuna paraliza, demonstracije, štrajkovi, okupljanja, akademije, marševi, povici, peticije, ukratko - DEŠAVANJE NARODA (samo barikade fale, ali znaju da bi ovaj put fasovali pa ne smiju). Nakon što "narod, bre, kaže svoje", opet ce se "naši" kao prepasti rata, a Lajcaka ce pritisnuti da "poštuje volju naroda". Cirkuska predstava se tako bliži kraju. Ako EU nasjedne na ovaj akt šestorice udbaša, to je isto kao da su nasjeli i na onaj od prije 2 sedmice kad su ga potpisala samo - dvojica udbaša. Smislili izdajnici da su šest nula i nešto halabuke u vidu "dešavanja naroda", jace od - dva nula.

Sada su se razjasnila i potpuno nelogicna medijska šupljiranja proteklih dana (koje je Lajcak sasvim ispravno nazvao - smiješnim) oko Sanaderovih odnosno Koštunicinih navodnih ataka na suverenitet BiH. Za razliku od Lajcaka koji razmišlja logicno, "naši" su "napade" dvojice grotesknih lidera s kojima se njihovi vlastiti narodi uveliko šprdaju, shvatili - SMRTNO OZBILJNO!? Naravno, bila je to tek slabo izrežirana šansa za Hareta i Željka da opet prikace znackicu patriotizma, a Bosanci i Hercegovci još jednom progutaju pricu dok ovi besramni izdajnici OBAVE POSAO. Naime, da je Komšic danas uistinu patriota, on ne bi bez ijedne rijeci protesta (vidimo da je na rijecima odlican!), a kamoli akcije (protjerivanje srbijanskog ambasadora je u njegovoj i nadležnosti "zaboravnog" Silajdžica) pustio da PRAVI PATRIOTA Tuzlak Jurišic trune u srbijanskim kazamatima, zar ne?

Danas svako dijete zna da je upravo Koštunica glavni šef Službe državne bezbednosti (UDBE), kao i da su SDA i HDZ ispljuvci istog RAM plana komadanja Republike Bosne i Hercegovine, koji je kako General Sefer Halilovic rece još uvijek na sceni. Ova je situacija identicna insceniranom "ratu" izmedju Slovenije i JNA 1991, kad je na tadašnjoj YUTEL televiziji vojnik JNA (inace Bosanac koji je poslije tragicno izgubio život) s puškom u ruci zadihanom novinaru u kameru izjavio "Ma ovo ti je ba... rat ko fol... mi ko nešta napadamo.... a oni se onda, ko fol nešto... brane!" Ocito, UDBA ima najdužu historiju (iskustvo) insceniranja "sukoba" na Balkanu.
_______________________________

2. PATRIOTSKA PETARDA ZELJKA KOMSICA

Autor: S. Rustempašic

Sarajevo, 28. oktobar, 2007. – Predsjednik predsjedništva dejtonske unije BiH, Željko Komšic (SDP) je prkosnom, patriotskom porukom Vojislavu Koštunici, samo javnosti na zabavu i utjehu bacio jednu blještavu, jednu praskavu ¨patriotsku petardu¨! Njen prasak je pokrio u tišini obavljene pregovore Dodik-Silajdžic, uz asistenciju Tihica (SDA) i "hrvatskih" stranaka.

Petardu patriotizma je Željko Komšic bacio da se populus malo u ove prohladne dane zagrije nadom; uzviknuo je patriotsku parolu da bi se državi BiH odanom narodu -- koji je 2006. godine izabrao Silajdžica 3:1 protiv Tihica na talasu izbornog (praznog) obecanja da ce se spašavati država BiH -- u ovih par dana srce ispuni nadom. Da ta nada grije ljude i prasak petarde zagluši sluh, dok se istovremeno Haris Silajdžic vec danima sastaje sa Miloradom Dodikom da zajedno zaobidju inicijativu EU i SAD ka povratku gradjanske, jedinstvene i cjelovite države BiH.

Rezultati vijecanja Dodik-Silajdžic u Banja Luci, djelomicno su otkriveni sada u Mostaru, gdje je potpisan novi protokol koji ustvari i policiju i ustav daju u kandže velikosrpskom i (djelomicno) velikohrvatskom projektu, a protiv države BiH – dok Bošnjake i preostale gradjanski opredijeljene Bosance i Hercegovce smješta nepovratno u nekoliko enklava-bantustana, kojima planiraju upravljati neo-feudalci iz SDA i SBiH metodom vjerskog (kvazi-vjerskog, doista) nacizma i primitivizma.

Kada je 1990 i 1991. godine došlo do raspada federacije od šest republika, tada su Slovenci, Hrvati, Srbi, Crnogorci, Makedonci, ... svi krenuli ka interesima svoje države i državnih projekata, dok je jedino Bošnjacima utovareno nedodirnuto DB-ovo vodstvo koje ih sada nepovratno zatvara u ¨bantustane-enklave¨ od istocne enklave Goražda, do zapadne enklave Bihaca.

Sve u svemu, Komšiceva izjava je samo ¨patriotska petarda¨, bacena da se uz njen prasak ne cuje uništenje države ciji je jedan segment upravo potpisan u Mostaru. Pogledati treba samo sadržaj deklaracije iz Mostara koju su potpisali lideri šest stranaka, pa ce biti jasno da je Republika srpska ocuvana, a s time i njena policija. To što se taksativno spominju ¨tri evropska principa¨, uglavnom je irelevantno kada se tome doda stavka u istom dokumentu o novom ustavu, za kojega je jasno da uz održavanje Republike srpske ujedno održava i njenu policiju.
-----

KOMENTAR: Ponavlja se stara prica - "nasi" su najglasniji u patriotizmu kada se spremaju za najvece izdaje.

M. B.
*********************************************************************

No comments: