Thursday, June 5, 2008

#461 MULTI-ČETNIČKA BOSNA I HERCEGOVINA

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

16. april, 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 461

http://republic-bosnia-herzegovina.com


SADRŽAJ

1. SILAJDŽIĆ ODLIČNO GOVORI, ALI UVIJEK O ONOME ŠTO NIJE NA "DNEVNOM REDU"

2. KAKO IZDAJNICI OBEZBJEĐUJU POSLUŠNOST

3. MULTI-ČETNIČKA BOSNA I HERCEGOVINA


Ovo izdanje "Online glasnika" ide na preko 30,000 e-mail adresa.



1. SILAJDŽIĆ ODLIČNO GOVORI, ALI UVIJEK O ONOME ŠTO NIJE NA "DNEVNOM REDU"




Dakle ponovo predstavnici RS nemaju nikakvih problema da urade ono što je isključivo njihova volja, i za što su im “Alija i Haris” dali nadležnost u Daytonu, bez obzira što je ta odluka necivilizovana i što ugrožava slobodu drugih, u ovom slučaju žrtava genocida protjeranih širom svijeta. Oni nemaju nikakva stida da usvajaju odluke kojima se nastavlja genocid. Oni nemaju nikakvih problema što je Christian Schwartz Schilling protiv te odluke.

Dr. Muhamed Borogovac

Mediji su prenijeli slijedeću vijest, citiram:

Na jučerašnjoj sjednici Parlamentarne skupštine BiH, zastupnici iz RS-a blokirali su entitetskim glasanjem ukidanje člana 17. Zakona o državljanstvu BiH po hitnom postupku, nagovijestivši svoju namjeru da ovu inicijativu blokiraju na isti način i u redovnoj proceduri. – kraj citata.

Dakle ponovo predstavnici RS nemaju nikakvih problema da urade ono što je isključivo njihova volja, i za što su im “Alija i Haris” dali nadležnost u Daytonu, bez obzira što je ta odluka necivilizovana i što ugrožava slobodu drugih, u ovom slučaju žrtava genocida protjeranih širom svijeta. Oni nemaju nikakva stida da usvajaju odluke kojima se nastavlja genocid. Oni nemaju nikakvih problema što je Christian Schwartz Schilling protiv te odluke.

S druge strane, kada su Bošnjaci, tj. bošnjački poslanici koji su u većini u opštini Srebrenica, imali priliku da usvoje odluku o izdvajanju Srebrenice iz RS i da time zadaju smrtni udarac Republici Srpskoj, Silajdžić, Tihić i Lagumdžija su dotrčali u Srebrenicu i odgovorili ih od toga.

Mediji su prenijeli i slijedeću vijest, citiram: “Predsjedavajući Predsjedništva BiH Nebojša Radmanović uložio je u petak veto na odluku Predsjedništva BiH o upućivanju zahtjeva Republici Srbiji da ispoštuje obaveze koje proizlaze iz Konvencije o sprečavanju i kažnjavanju zločina genocida.” – kraj citata.

Sjetimo se, od Srbije se u presudi za Genocid traži da kooperira sa Tribunalom u Hagu, tj. da uhapsi Mladića, koji svakako umire od raka i starosti. Na tu vijest je Silajdžić žestoko reagovao riječima: “Radmanovićev veto je štetan i destruktivan po interese BiH te pretvara Republiku Srpsku u agenta Srbije, u istom duhu kao i u periodu kada su institucije RS-a počinile genocid a Srbija prekršila Konvenciju svojim odbijanjem da taj genocid spriječi i kazni sve učesnike tog projekta.”

Dobro rečeno, nema šta. Međutim, kada su Srebreničani govorili o genocidu i kao žrtve genocida tražili da se Srebrenica izdvoji iz RS, tada je Silajdžić davao odlične izjave, ali o Reformi policije i o Zakonu o dvojnom državljanstvu. A sada kada su Srebreničani, zahvaljujući Silajdžiću, odustali od te odluke, onda se Silajdžić sjetio genocida i počeo da daje gornje “oštre” izjave.

Da Silajdžić doista hoće da kazni Radmanovića zbog veta i da kazni “srpske” poslanike što su zaustavili usvajanje zakona o dvojnom državljanstvu, on bi samo dao Srebreničanima mig da usvoje odluku o izdvajanju iz RS. Svi znamo da srebrenički opštinski poslanici slušaju svoje političke šefove iz Sarajeva.

Dakle, kada se donose odluke o genocidu, Silajdžić o policiji. Kada se donose odluke o dvojnom državljanstvu, Silajdžić o genciodu, i vazda tako slušamo Silajdžićevu emotivnu spiku, ali uvijek o onome što nije na “dnevnom redu”.

Tako je Silajdžić uvijek radio. Sjetimo se kako je poslije izdaje Srebrenice 1995. javno plakao, da se ne daj Bože ne bi pomislilo da on ima išta sa tom izdajom, a onda u Daytonu prodade Srebrenicu bez ikakvih problema i bez imalo stida.

Interesantna diskusija o dvojnom državljanstvu povodom četničkog veta u skupštini se razvila na portalu Sarajevo-x, na slijedećem linku: http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=36046&postdays=0&postorder=asc&start=25



2. KAKO IZDAJNICI OBEZBJEĐUJU POSLUŠNOST

Svi znamo da je Mehmed Žilić čist, jer je nepodmitljiv i da ga upravo zato progone. Ko je to ostao 100% čist kod raspodjela društvenih stanova?! Da si najčistiji, zamjerio si se onome ko nije dobio stan. Oko raspodjela društvenih (državnih) stanova se uvijek u svakoj firmi svađalo i sudilo. Odjednom, eto baš Mehmed Zilić mora na sud, ali ne po tužbi nekog “oštećenog” pojedinca, kako je to do sada bivao običaj, nego po tužbi kantonalne Tužiteljice. Da je glasao kako izdajnicima odgovara, tj. za amandmane, bio bi u vladi, a ne na sudu.

Da se radi o namještenom procesu najbolje se vidi iz formulacije da je time oštećen “Federalni MUP za pola miliona KM”. Kao da je sve te stanove otuđio za sebe, ili možda poslao na mjesec. Ti stanovi su još tu, i u njima stanuju ljudi, bivši ili sadašnji radnici MUP-a.

Slijedi vijest o suđenju Mehmedu Žiliću.

10.04.2007.


Općinski sud Sarajevo: Danas presuda Mehmedu Žiliću

Vijeće sarajevskog Općinskog suda kojim predsjedava Rozita Šimić danas će izreći presudu Mehmedu Žiliću, optuženom za produženo krivično djelo zloupotrebe položaja, koje je počinio kao ministar unutrašnjih poslova FBiH.

Prema optužnici, Žilić je za vrijeme dok je bio ministar FMUP-a izdavao rješenja za kupovinu, dodjelu na trajno korištenje i adaptaciju stanova mimo pravilnika Ministarstva, gdje je samostalno utvrđivao kriterije. Na taj nacin, prema optužnici, Federalni MUP je oštetio za više od pola miliona KM.

Kantonalna tužitelijica Dalida Burzić u završnim riječima je zatražila od Vijeća da Žilica proglasi krivim i kazni po zakonu, dok je njegov branilac Asim Crnalić zatražio odbijanje optužbe i oslobađajuću presudu za svog branjenika. --(H.R. - Oslobođenje)


3. MULTI-ČETNIČKA BOSNA I HERCEGOVINA

http://www.republikabih.net

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: