Saturday, February 16, 2008

#358 OČAJNIČKI POTEZ ASHDOWNA

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 358



1. OČAJNIČKI POTEZ ASHDOWNA

2. ASHDOWN NIPODAŠTAVA BOSNU I HERECEGOVINU




PARAVČEVA PRAVDA

Poštovani građani Bosne i Hercegovine,

U slijedećih par mjeseci se rješava budućnost naše domovine, na svim frontovima, od ustavnih promjena, do Tužbe za genocid, pa ćemo intenzivirati nas rad, u cilju spašavanja naše domovine.

1. OČAJNIČKI POTEZ ASHDOWNA

Kao što nam je poznato iz dosadašnjeg razvoja situacije, Bosna i Hercegovine ima i svoje prijatelje u “svijetu” kao i neprijatelje. SVIJET NIJE JEDINSTVEN. To je jedan dodatni element koji našu sudbinu stavlja u naše ruke. Ono u čemu “svijet” mora biti jedinstven su “pravila igre”, a to su u prvom redu internacionalni zakoni, dok kada se strane sporazumijevaju, onda je osnovno pravilo da se ne mogu nametati sporazumi, jer onda to i nisu sporazumi, nego nesporazumi, kao što je Dayton, na primjer. Međutim, u situaciji kada su svi argumenti na našoj strani, četnici i četnički saveznici pokušavaju da izblefiraju naše pregovarače da pristanu na postojanje genocidne RS.

Neprijatelji Republike BiH, u koje sigurno spada Paddy Ashdown, nastoje da na brzinu legalizuju “Republiku Srpsku”, da u miru dobiju naš pristanak na posljedice genocida, da se više nikada u budućnosti ne bi mogli žaliti da je Republika Srpska nastala agresijom i genocidom, dakle nedozvoljenim sredstvima, te da kao takva mora biti ukinuta.

U članku iz “Avaza” od 12. 12. 2005., posrednik u pregovorima o promjeni Ustava Donald Hays, te Američki i Britanski ambasadori u BiH pokušavaju prizemnim metodom likvidacije ličnosti, ustrašiti dvojicu bošnjačkih pregovarača koji neće da potpisu kozmetičke izmjene ustava. To samo dokazuje koliko su nemoćni, te se moraju spustiti toliko nisko i time dalje rušiti ionako poljuljani ugled svojih država USA i Velike Britanije.

Ipak, najpodliji napadi dolaze od naših domaćih “buha iz opanka”. SDP, koji je posredstvom Lagumdžije otvoreno stao uz četnike na ovim pregovorima, koristi izbor Seade Paravlić za sudiju Ustavnog suda, jedan potpuno beznačajan događaj u poređenju sa Ustavnim promjenama, da skrene pažnju sa Lagumdžijine izdaje na pregovorima o Ustavu. U ovoj situaciji je jedino bitno da li će opstati država, a ne ko će imati vlast u nekoj BiH koja nije država. Ti napadi su bacanje pijeska politički naivnim građanima BiH, koji ne znaju da je Ustav najvažnija stvar u svakoj državi. Sada se bavimo Seadom Palavrić, potpuno marginalnim problemom, dok je život države u pitanju.

Najnoviji napad na našu državu i naše nacionalno dostojanstvo je došao od strane Ashdowna, koji je, na potpuno KRIMINALAN NAČIN, bez presedana čak i u britanskoj kolonijalnoj prošlosti, otkazao posjetu jednoga od predsjednika Bosne i Hercegovine na već dogovoreni sastanak Evropske Narodne Internacionale. Zašto se četnički saveznici toliko boje Tihićevog odlaska u Evropu? Iz istog razloga iz kojega je i Daytonski sporazum napravljen u vojnoj bazi 10,000 milja daleko od Bosne i Hercegovine, a to je da na brzinu, bez velikog dizanja prašine proguraju svoju nepoštenu namjeru. Oni se kriju kao i svaki drugi kriminalci, ovaj put od Evrope, jer oni rade nečasnu stvar, ONI NASTAVLJAJU GENOCID POLITIČKIM SREDSTVIMA.

Ovim nije ponižen Sulejman Tihić, nego naša domovina Bosna i Hercegovina. Međutim, dobra vijest je da to ponovo pokazuje koliko su njihovi argumenti tanki, tj. da je sudbina u našim rukama. Samo na Tihiću je sada da odigra prave poteze, a to je DA NI PO KOJU CIJENU NE PRIZNA POSTOJANJE RS. DODATNI ARGUMENT ZA TO MU JE PARAVČEVA TUŽBA USTAVNOM SUDU ZA UKIDANJE TUŽBE ZA GENOCID.

TAJ PARAVČEV POTEZ POTPUNO MIJENJA FORMULU. SADA TIHIĆ I HALILOVIĆ IMAJU SVAKO PRAVO OTKAZATI SVE RANIJE USMENE DOGOVORE SA MEDIJATORIMA. AKO TO NE URADE, I AKO U BILO KOJEM OBLIKU PRISTANU DA OPSTANE GENOCIDNA RS, ONDA ĆE ONI BITI ZAPAMĆENI KAO GROBARI BOSNE I HERCEGOVINE. ISTO TO BI TREBAO URADITI I LAGUMDŽIJA, ALI NA NJEGA NE RAČUNAMO. OČEKUJEMO DA ĆE MILJENKO BRKIĆ STATI NA PRAVU STRANU, JER DO SADA NA OVIM PREGOVORIMA ON NIJE NAPRAVIO GREŠKU.

Ovakav očajnički potez Ashdowna samo pokazuje da naši neprijatelji ne KONTROLIŠU VIŠE SITUACIJU NA PREGOVORIMA o ustavnim promjenama. Čak su i uvijek nerealni četnici shvatili bezizlaznost njihove situacije, ako naši ne izdaju. To se najbolje vidi npr. iz članka Nataše Krsman iz Banjalučkih "Nezavisnih novina" pod naslovom "Tužba", gdje autorica konstatuje da su svi rokovi žalbe za Tužbu prošli u nepovrat.

Slijedi Tihićeva reakcija na Ashdownov kriminalni potez.

2. ASHDOWN NIPODAŠTAVA BOSNU I HERCEGOVINU

Član Predsjedništva BiH Sulejman Tihić saopćio je u otvorenom pismu visokom predstavniku Paddyju Ashdownu kako je danas obaviješten da je Diplomatski odjel visokog predstavnika obavijestio predsjednika Evropske narodne stranke Wilfreda Martensa da se otkazuje njegovo učešće na samitu predsjednika narodnih stranaka u Bruxellesu zbog "važnih pregovora u Sarajevu".

"To je uradjeno bez moga odobrenja i bilo kakvih konsultacija sa mnom. Smatram da je ponašanje Vašega ureda nedopustivo i u suprotnosti s elementarnim diplomatskim pravilima. To je i lažno predstavljanje. Niko, uključujući i Vaš Ured, nema pravo da to čini u moje ime!", istiće Tihić u otvorenom pismu Ashdownu.

Evropska narodna stranka Tihića je pozvala da sudjeluje na samitu predsjednika narodnih stranaka – šefova država i vlada, 15. decembra u Bruxellesu, saopćeno je iz kabineta člana Predsjedništva BiH Sulejmana Tihića.

"Taj poziv sam prihvatio kao veliku čast i priznanje kako Bosni i Hercegovini, Stranci demokratske akcije, tako i meni lično. Na ovaj način, pokazali ste nipodaštavanje države Bosne i Hercegovine i njenih institucija, iako se javno zalažete za suprotno. Stoga tražim da odgovorite na temelju čega, zašto i na čiji zahtjev je to učinjeno te da li ste Vi lično o tome obaviješteni?!", smatra član Predsjedništva BiH.

-Kada je riječ o važnim pregovorima, podsjećam Vas da Stranku demokratske akcije zastupam ja, a ne Vaš Ured. Za Vašu informaciju, obavijestio sam Donalda Haysa i ambasadora SAD-a Douglasa McElhaneya da će prvi dan pregovora SDA predstavljati potpredsjednici Šefik Džaferović i Adil Osmanović, a drugog dana ću se i lično uključiti, zaključio je Sulejman Tihić u otvorenom pismu.

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine

Sulejman Tihić

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: