Saturday, February 16, 2008

#364 HAYSOVE “REFORME” MORAJU BITI ODBACENE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA - 09. januar 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 364
http://republic-bosnia-herzegovina.com/



1. Saopštenje Prof. Boylea za BH medije: HAYSOVE “REFORME” MORAJU BITI ODBACENE
2. Saopštenje Nacionalnog kongresa R BiH: HOĆEMO REPUBLIKU BiH - NEĆEMO HEJZOVE "REFORME"



Iz pouzdanih izvora saznaje se da Hays sprema žestok pritisak na Tihića da na pregovorima o novom Ustavu BiH popusti i da legalizuje Republiku Srpsku. Cilj mu je da to obavi po hitnom postupku dok je još Ashdown na vlasti. Povodom toga Prof. Boyle je dao slijedeće saopštenje za BH medije.

Prijevod saopštenja Profesora Francis A. Boylea (09. januar 2006.)

HAYSOVE “REFORME” MORAJU BITI ODBAČENE

Cilj takozvanih Hays-ovih reformi je da učvrste i konsoliduju rasističku i genocidnu podjelu Republike Bosne i Hercegovine na koju je prisiljena u Dayton-u i Parizu u novembru i decembru 1995. Specifično, Hays-ove reforme su projektovane da učvrste političke i ustavne osnove rasističke i genocidne države takozvane Republike Srpske, i time trasiraju put da bude prisjedinjena od strane Srbije i Crne Gore. Hays-ove reforme su novi korak u dugoročnom planu da se uništi država Bosna i Hercegovina kao pravni međunarodni subjekt. Zbog toga se Hays-ovim reformama moraju beskompromisno suprotstaviti svi lojalni građani i patrioti Bosne i Hercegovine bez obzira na njihovu vjersku, etničku ili političku pripadnost.

Profesor Francis A. Boyle.


Slijedi originalni tekst:

The purpose of the so-called Hays Reforms is to further extend and consolidate the racist and genocidal carve-up of the Republic of Bosnia and Herzegovina that was inflicted upon it at Dayton and Paris in November and December 1995. In particular, the Hays Reforms are designed to bolster the political powers and constitutional bases for the racist and genocidal statelet known as Republika Srpska, thus paving the way for its ultimate absorption by Serbia and Montenegro. The Hays Reforms are the next step in the longstanding plan to dissolve the State of Bosnia and Herzegovina as an international legal personality. For that reason, the Hays Reforms must be vigorously opposed by all loyal and patriotic Bosnians no matter what their religious, ethnic or political affiliations.

Professor Francis A. Boyle
Francis A. Boyle
Law Building
504 E. Pennsylvania Ave.
Champaign, IL 61820 USA
217-333-7954 (voice)
217-244-1478 (fax)
fboyle@law.uiuc.edu
(personal comments only)

2. HOĆEMO REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU - NEĆEMO HAYS-A.

Ashdown napušta svoju poziciju u Daytonskoj Bosni i Hercegovini 16-tog januara. Informisani smo iz pouzdanih izvora da Ashdown i Hays čine sve da do 16-tog januara iznude potpis od Tihića na nekakav “kompromisni” Hays-ov plan o budućem ustavnom uređenju Bosne i Hercegovine koji bi obezbijedio opstanak zločinačkoj Republici Srpskoj.
Mi znamo da je Asdown otvoreni neprijatelj Bosne i Hercegovine, i želi da iskoristi posljednje dane svog mandata da zada smrtonosan udarac državi Bosni i Hercegovini kao međunarodnom pravnom subjektu. Na njegovo mjesto dolazi Schwarz-Schilling iza kojeg stoji Njemačka vlada. Nikako se ne može desiti da bilo ko drugi bude takav strastven i očit neprijatelj naše domovine kao što je Ashdown. Tihić, niti bilo ko drugi, ne smije potpisati nikakav plan kojeg na sto stavlja Hays. Ne zaboravimo, Hays je samo službenik tamo nekakvog instituta.

Tihić je nedavno izjavio da predstavnik američke administracije Burns ne vrši nikakav pritisak, a mi znamo da on to i ne može. A ako vrši, mi kažemo da i on ili bilo ko drugi koji stoji iza njega, PA MA KO TO BIO - bio to ambasador SAD u Sarajevu ili bilo ko drugi, učestvuju u zločinu genocida jer se bore za očuvanje entiteta nastalog na zločinu genocida. Samo izdajnici mogu pristati i potpisati dokument kojim se politički i ustavno učvršćuje zločinom stvorena Republika Srpska.

Pozivamo sve građane Bosne i Hercegovine da ustanu u odbranu svoje domovine.
HOĆEMO REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU - NEĆEMO HAYSOVE "REFORME".

Predsjedništvo nacionalnog kongresa Republike BiH

Mr. Kenan Saračević
Dr. Vahid Sendijarević
Dr. Muhamed Borogovac

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: