Wednesday, February 27, 2008

#367 AKO POTPISU ONI SU IZDAJNCI I NISTA VISE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 14. januar 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH BR. 367
http://republic-bosnia-herzegovina.com/


1. BOYLE: PARAVCEV I IVANICEV ZAHTJEV NECE IMATI UTICAJA NA TUZBU BiH PROTIV SCG ZA AGRESIJU I GENOCID

2. NEMA PRITISAKA NA BOSNJACKE PREGOVARACE - AKO POTPISU ONI SU IZDAJNCI I NISTA VISE

3. BOYLE: PARAVAC’S AND IVANIC’S REQUESTS WILL NOT AFFECT BiH LAWSUIT AGAINST SCG FOR AGGRESSION AND GENOCIDE



1. BOYLE: PARAVČEV I IVANIĆEV ZAHTJEV NEĆE IMATI UTICAJA NA TUŽBU BiH PROTIV SCG ZA AGRESIJU I GENOCID

WASHINGTON/SARAJEVO, 13. januara (FENA) - Bivši agent Tužbe Bosne i Hercegovine protiv Srbije i Crne Gore za agresiju i genocid, Američki profesor internacionalnog prava Francis Boyle misli da zahtjev Ministra za inostrane poslove BiH Mladena Ivanića za odgađanjem rasprave na Internacionalnom sudu pravde u Hagu zakazane za 27. februar neće uticati na početak i odvijanje (kurs) procesa.

Boyle je rekao FENA-i u petak da je Alija Izetbegović, kao predsjdnik Predsjdništva BiH ovlastio njega kao predstavnika na Internacionalnom sudu Pravde u Hagu da pokrene tu Tužbu. To znači da "lanac komande", kada je Tužba u pitanju, ide direktno od Predsjedništva do agenta na sudu, i da ministar vanjskih poslova nikada nije imao nikakve nadležnosti u vezi sa Tužbom.

"Ne mislim da će inicijativa ministra Ivanića i Paravčev zahtjev imati uopšte ikakvog efekta.", rekao je Boyle.

Prof. Boyle je ubijeđen da Bosna i Hercegovina dobija Tužbu na sudu.

Prema njemu, pravo pitanje je šta da se uradi sa presudom. On vjeruje da bi to trebalo biti upotrijebljeno da se ukine Republika Srpska, koja nije ništa drugo nego genocidna državna tvorevina.

Ovakva presuda može također biti upotrijebljena da se izvrši pritisak na Srbiju i Crnu Goru da se slože sa promjenom Daytonskog sporazuma u cilju ukidanja RS.

U vezi eventualne kompenzacije koju bi SCG trebala da plati BiH, Prof. Boyle kaže da je Srbija bankrot i da ova Tužba nije predata radi novca, i da to nije bila namjera ni pokojnog Izetbegovića.


Napomena: Originalna FENA-ina vijest koja je objavljena na engleskom i koja je kao takva obišla cijeli svijet jučer, se nalazi pod tačkom 3. ovog glasnika.




2. NEMA PRITISAKA NA BOŠNJAČKE PREGOVARAČE - AKO POTPIŠU ONI SU IZDAJNICI I NIŠTA VIŠE

Većina onoga što je Prof. Boyle rekao u prethodnoj vijesti je već poznata građanima BIH. Zato ćemo ovom prilikom još jednom skrenuti pažnju na samo jednu rečenicu Prof. Boylea koja objašnjava kako funkcioniše svjetski politički sistem. Ta rečenica glasi:

"Ovakva presuda može također biti upotrijebljena da se izvrši pritisak na Srbiju i Crnu Goru da se slože sa promjenom Daytonskog sporazuma u cilju ukidanja RS."

Dakle, Prof. Boyle zaključuje da je potrebna presuda da je RS izvršila agresiju i genocid da bi se mogao vršiti pritisak na SCG. Znači, ne može se prijetiti sankcijama ili kaznom nekome kome nije dokazana krivica.

NE MOŽEŠ KAŽNJAVATI NEVINU STRANU, A SVAKO JE NEVIN DOK MU SE NE DOKAŽE KRIVICA, to je osnovni postulat svih ZAPADNIH DEMOKRATSKIH ZAKONA.

Dakle, POGOTOVO SE NE MOŽE KAŽNJAVATI BOŠNJAČKU STRANU KOJA NIJE POČINILA AGRESIJU I GENOCID, ŽRTVU GENOCIDA, TE NIKO NE MOŽE NI PRIJETITI NAŠIM POLTIČARIMA KAŽNJAVANJEM, TJ. NE POSTOJI NIKAKAV PRITISAK NA BOŠNJAČKE POLITIČARE.

Svaki eventualni pritisak na bošnjačke političare bi bio samo blef, ili kako se ovdje kaže "porez za glupost" kojeg plaćaju oni koji ne razumiju kako funkcioniše svijet.

TIHIĆ, HALILOVIĆ I BRKIĆ SU U VIŠE NAVRATA IZJAVLJIVALI DA NEMA PRITISAKA I POKAZIVALI DA ZNAJU DA SE NE SMIJE VRŠITI PRITISAK NA ŽRTVU, TJ. DA ZNAJU DA NE MOŽE BITI REALNIH PRITISAKA NA NJIH. AKO I PORED SVEGA POTPIŠU LEGALIZACIJU REPUBLIKE SRPSKE, ZNAĆEMO MI, GRAĐANI BiH, A I PROF BOYLE I ČITAV SVIJET DA SU IZDAJNICI.

SADA KADA SMO NA PRAGU PRESUDE ZA GENOCID, TJ. NA PRAGU MOMENTA KADA ĆE SVIJET PO SILI ZAKONA MORATI PROMJENITI SVOJE PONAŠANJE O DOKAZANOM GENOCIDU U BiH NE SMIJEMO PRIZNATI REPUBLIKU SRPSKU I UNAPRIJED UPROPASTITI SVAKI PRAKTIČNI EFEKAT PRESUDE ZA GENOCID.

TO BI BILA ČISTA IZDAJA I POTPISNICI BI UŠLI U ISOTRIJU PO TOM NEČUVEOM ČINU PROTIV SVOJE DOMOVINE I NARODA.

NACIONALNI KONGRES REPUBLIKE BiH




3. BOYLE: PARAVAC’S AND IVANIC’S REQUESTS WILL NOT AFFECT BiH LAWSUIT AGAINST SCG FOR AGGRESSION AND GENOCIDE

WASHINGTON/SARAJEVO, January 13 (FENA) – The former representative of the BiH lawsuit against Serbia and Montenegro for aggression and genocide, American professor of international law Francis Boyle deems that the request of BiH Presidency member Borislav Paravac submitted to the BiH Constitutional Court for assessing the constitutionality of the lawsuit as well as the request of BiH Foreign Minister Mladen Ivanic for postponement of the debate scheduled for February 27 before the International Court of Justice in The Hague, would not affect the beginning and course of the process.

Boyle told Fena on Friday that Alija Izetbegovic as the BiH Presidency Chair authorized him as the BiH Ambassador before the International Court of Justice in The Hague to launch this lawsuit. This means that the “chain of command” regarding this suit goes directly from BiH Presidency to the agent, and the foreign minister has never had anything to do with this case.

“I do not think that the Minister Ivanic’s initiative and Paravac’s request would have any effect whatsoever”, said Boyle.

Prof. Boyle is convinced that BiH would win the process against SCG.

According to him, the right question is what to do with the verdict. He believes that this should be used to terminate the RS, which is nothing but a genocidal state creation.

Such a verdict can also be used to exert pressure on Serbia and Montenegro to agree with the change of the Dayton Accords for the purpose of terminating the RS.

Regarding the eventual compensation SCG would have to pay to BiH, Prof. Boyle said that Serbia is bankrupt and that this suit was not submitted for money, i.e. this is was not the intent of late Izetbegovic.

(Fena) jc

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: