Friday, January 18, 2008

#306 VIDJELI SMO U BUDUCNOST - "Optuznica Bosanskog kongresa iz Maja 1994

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

2. oktobar 2004.

ONLINE GLASNIK BOSANSKOG KONGRESA

BR. 306

1. VIDJELI SMO U BUDUCNOST - "Optuznica Bosanskog kongresa iz Maja 1994. 2. Jednostavna istina: Svjetski sud u Hagu je bosanskohercegovacki Nuremberg

3. SLOBODNI ZIDARI GLADE SVOGA HIZMECARA MUSTAFU

4. KAKO POTROŠITI NAGRADU DOBIJENU ZA MEZARSKI MIR BOŠNJAKA?

5. "Slobodna Bosna": HENRY KISSINGER & MUSTAFA CERIC

6. "Oslobodjenje": Kad se “duga” vidi i kad kisa ne pada

7. "Dani": PORODICNE VEZE

8. SACIRBEGOVIC JE PRVO IZDAJNIK PA TEK ONDA LOPOV

9. Tihic: Vrijeme je da bez Miloševica i Tudjmana napravimo ustav po volji svih naroda i gradjana

10. DA LI JE OVO SAMO KRATKI KORAK U DOBROM PRAVCU POSLIJE IZDAJE TUZBE

11. RE: U SDA stranci ima dosta patriota

12. RE: IZBORNI ZAKON

13. RE: VELIKI USPJESI BOSANSKIH PATRIOTA U SVAJCARSKOJ

14. KAKO FUNKCIONISE BOSANSKI KONGRES

15. Odabrani prilozi sa BOSANSKIH PATRIOTSKIH WEB STRANICA

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ako ne zelite da primate nase poruke samo posaljite Reply na bilo koju nasu poruku u KOJEM CETE TO IZJAVITI i odmah cete biti izbrisani iz nasega adresara.

_________________________________________________________________________

1. VIDJELI SMO U BUDUCNOST - "Optuznica Bosanskog kongresa iz Maja 1994.

Svi znaju da je nemoguce vidjeti u buducnost. Treba doista dobro poznavati nekoga da bi se sa sigurnoscu moglo predvidjeti sta ce on u buducnosti uciniti. Bosanski kongres je u Maju 1994, godine, kada je napisao "OPTUZNICU PROTIV ALIJE IZETBEGOVICA ZA VELEIZDAJU NARODA I REPUBLIKE BiH", znao da ce Izetbegovic podijeliti drzavu. Naime, godinu I po dana prije Daytona u "Optuznci" smo tvrdili da ce Alija Izetbegovic podijeliti Bosnu, I to se u Daytonu I dogodilo. Bosanski patriota I vlasnik "Orbusa" Salih Cavkic je izvadio isjecak o "Optuznici" iz knjige "Rat u Bosni I Hercegovini", izdate od strane Bosanskog kongresa 1995. I knjiga je izdata prije Daytona, u nadi da Bosance upozorimo sta im se sprema, ne bi li sprijecili Izetbegovica da podijeli Republiku Bosnu I hercegovinu. Preporucujemo vam da kliknete na slijedeci link I posjetite izvanrednu internet reviju "Orbus". Link do "Optuznce" cete naci na naslovnoj stranici "Orbusa".

http://www.orbus.de.ms/

Knjigu "Rat u BiH 1992-1995." mozete naci I downoadovati na web stranici: http://www.hdmagazine.com/bosnia/

____________________________________________________________

2. Jednostavna istina: Svjetski sud u Hagu je bosanskohercegovacki Nuremberg

Pise: Sven Rustempasic

Sarajevo, 19. septembar, 2004. – Uskoro ce se saznati jednostavna istina o tome da li ce svjetska zajednica, predstavljena Organizacijom ujedinjenih nacija (OUN) i njenim pravnim organom, Internacionalnim sudom pravde u Den Haagu (ICJ), ispravno, u potpunosti sprovesti sudski proces RBiH vs. SRJ, dakle, krivcu presuditi i izreci mu kazne zacrtane u Konvenciji o sprjecavanju i kaznjavanju zlocina genocida. Saznati ce se da li ce Sud osuditi i kazniti krivca, kako je sud u Nurembergu jednog drugog krivca osudio i kaznio za genocid nad jevrejskim narodom. Uskoro ce se saznati i jednostavna istina o tome da li ce oni koji sebe nazivaju liderima bosnjackog naroda, ispuniti svoju historijsku ulogu da taj proces podrze do njegovog potpunog uspjeha -- ili ce u ovom kljucnom momentu podbaciti i tako izdati i gradjane i narod i drzavu.

Japansko-americki filozof George Oshawa je uocio da povrsne osobe cesto odbacuju jednostavne istine i rjesenja traze u komplikacijama. Da usporedimo znacaj Nuremberga za Jevreje sa znacajem Internacionalnog suda pravde, poznatog i pod imenom Svjetski sud, za gradjane RBiH, poglavito za Bosnjake medju njima, ponovimo neke od nasih jednostavnih istina:

1. Na Republiku BiH, clanicu OUN, je u periodu 1992-1995 izvrsena agresija tokom koje su agresori izvrsili mnoge ratne zlocine nad njenim odanim gradjanima i genocid nad ciljanom grupom, bosnjackim narodom.

2. Povelja OUN i njoj pridruzeno Internacionalno pravo daju mogucnost Republici BiH da tuzi drzavu agresora i pocinioca genocida, SRJ na Svjetskom sudu, koju je RBiH iskoristila, te da Sud cijeli proces okonca izricanjem presude, a da OUN i njeni organi osiguraju da se kazna izvrsi.

3. OUN je zlocine nad gradjanima svoje clanice u samom pocetku morala sprijeciti -- ali to nije ucinila! Stoga su proces po Tuzbi iz 1993. godine, te kompletna, nicim kompromitirana presuda i kazna samo dio zakasnjele pravde za drzavu-zrtvu i njene gradjane-zrtve.

Eto, to su neke od nasih jednostavnih istina. Ali, dominirale su komplikacije! Bilo je mnogo premjestanja ovog pravnog predmeta iz domena jednostavne istine na Sudu, u labirinte javnih i tajnih pregovora izmedju pocinioca zlocina i predstavnika zrtve prije, tokom i poslije izvrsenog zlocina. Sve su konferencije sluzile samo da se izbjegne primjena Povelje OUN, da se internacionalno pravo zamijeni dogovorima zlocinaca i zrtve. Komplikacije su bile i mnogobrojni javni i tajni pokusaji da se Tuzba eliminira kroz jalove intelektualne debate, kojekakve komisije i vansudske nagodbe – sve da se izbjegne jednostavna istina puta kojim je zrtva krenula na Svjetskom sudu 1993. godine, podnoseci Tuzbu.

Komplikacija je bilo mnogo, pa ih je BK preko deset godina svakodnevno pratio, analizirao, argumentirano pojasnjavao – a zatim proceduru, osobu i djelo koje zastranjuje od jednostavne istine, eksponirao i argumentirano kritizirao. Predlagana su i rjesenja zasnovana na jednostavnoj istini.

Na svu srecu, komplikacije ne igraju znacajnu ulogu u osudi i kaznjavanju zlocina genocida pred Svjetskim sudom. Zlocin je tamo zlocin, bez obzira na politicke manevre. Dokumentirano je da su majke gledale kako im pred ocima kolju sina, ocevi kako im pred ocima siluju kcerku. To su jednostavne istine prema kojima se ravna Svjetski sud. I zato, ukoliko se odbaci sudjenje ili kompromitira proces tako da se zaobidje potpuna primjena Konvencije o sprjecavanju i kaznjavanju genocida, a nametnu se politika i dogovori na konferencijama i u kabinetima, biti ce to spasavanje krivca uz dodatno nanosenje stete zrtvi, sada i ubuduce.

Treba naglasiti jednostavnu istinu da je poslije Drugog svjetskog rata samo jedan narod u Evropi, bosnjacki, izlozen genocidu. Stoga odani gradjani RBiH, a medju njima prevashodno oni iz bosnjackog naroda kao clanovi ciljane grupe, moraju dobiti svoje, makar i zakasnjelo, zadovoljenje na Svjetskom sudu -- bez komplikacija koje su dominirale scenom od pocetka agresije na RBiH do danas. Jer ako je poslije genocida, koji takodjer nije blagovremeno sprijecen, jevrejski narod ipak dobio svoje zakasnjelo zadovoljenje na tada najvisem sudu na svijetu, onda projektom genocida ciljani bosnjacki narod nije nista manje vrijedan od jevrejskog -- da trazi i dobije slicno zadovoljenje! U suprotnom je Konvencija o sprjecavanju i kaznjavanju genocida, pripojena Povelji OUN neposredno poslije kraja Drugog svjetskog rata, bosnjackom narodu nedostupna -- sto automatski znaci da OUN smatra bosnjacki narod slobodnom metom za odstrjel i za ovaj i za buduci genocid. Naredni puta vjerojatno jedan jedini, finalni.

Historijska je koincidencija da su dva naroda, jevrejski i bosnjacki, bila izlozena genocidu u Evropi tokom 20. vijeka. Na tu se cinjenicu treba fokusirati. To jest, treba pravni slucaj jevrejskog i bosnjackog naroda u domenu primjene Internacionalnog prava po pitanju genocida, maksimalno udaljiti od pravnih, vojnih, strateskih, politickih, propagandnih i ostalih problema vezanih za napad Jevreja na muslimane tokom pola stoljeca postojanja drzave Izrael. Treba se jedino fokusirati na zlu kob dva naroda koji su tokom 20. vijeka u Evropi bili osudjeni na eksterminaciju, da bi je desetkovani prezivjeli – bez obzira na njihove vjere i odnos tih vjera. Ovo nije pitanje Bliskog istoka, a niti isforsiranog ¨sukoba civilizacija¨. Kada se te komplikacije odbace, ostaje jednostavna istina pitanja: DA LI CE KONVENCIJA O SPRIJECAVANJU I KAZNJAVANJU ZLOCINA GENOCIDA, BITI PRIMJENJENA ZA GRADJANE RBiH I MEDJU NJIMA POSEBNO CILJANE PRIPADNIKE BOSNJACKOG NARODA, KAO STO JE ZA JEVREJSKI NAROD PRIMIJENJENA U NUREMBERGU?!

Kada je u pitanju jedna osoba u sistemu, znakovit je spektakularni proces jednom od nalogodavaca u tom genocidu, Adolfu Ajhmanu, Jevreju od majke i oca, koji je kao visoki funkcioner Reicha ucestvovao u masovnom ubojstvu svojih sunarodnjaka. Ipak, ko je on, ko su mu otac i majka, nije mijenjalo istragu, sudjenje i presudu. I niti je ko u tim procesima, u Nurembergu ili Tel Avivu, u ime zrtava predlagao ili pristao na nagodbe i slicne manevre. Procesi su protekli od A do Z. Presuda je bila potpuna, a kazna je ukinula i nacisticku drzavu i stranku, te je pojedince osudila i kaznila prema stepenu krivice. Nije bilo ¨Komisije za pravdu i pomirenje¨ Jakova Fincija ili financijskih reparacija Vuka Draskovica kao zamjena za proces, presudu i kaznu.

Jos od 1980-tih godina je bilo pregovora izmedju uskog kruga koji ce postati liderska garnitura SDA, sa velikosrpskim projektom na temu podjele drzave. Crtane su mnoge karte podjele. Lider te garniture ce 1990. godine preuzeti kljucnu ulogu u izvrsnoj vlasti u RBiH. Jasno, pregovore o ¨mirnoj podjeli¨ i ¨razdvajanju naroda¨, agresor je iskoristio tek kao ratnu varku, te uz pomoc te i takvih prevara -- izvrsio pokolj! To da je zlocin imao monstruozan obim i profil, uvelike je i posljedica okrutne efikasnosti ratne varke! Zato nema nista posteno u postivanju nepostenih dogovora, pogotovo onih koji su za agresora bili samo ratna varka sa tako jezivim posljedicama po prevarene – kao sto ne bi bilo nista posteno u postivanju spominjanih pregovora Cionistickog pokreta sa liderima Treceg Reicha da Reich pomogne preseljenje Jevreja u Palestinu, s obzirom na opseg pocinjenog genocida. Obicni gradjani, zrtve genocida, traze i trebaju dobiti zastitu bez obzira na politicke manevre koji su ionako njima bili i ostali nepoznati, nedokucivi. Na tom principu i jeste bazirana moralna odn. pravna podloga Konvencije o sprjecavanju i kaznjavanju zlocina genocida – da zastiti obicnog covjeka, bez obzira na to ko je o njegovoj glavi radio, bilo kada i sa bilo koje strane. Konvencija je namjenjena djetetu, starcu, majci, ocu ... Konvencija je njihova uzdanica!

Na lokalnom nivou vazi jednostavna istina da Tuzba nije privatno vlasnistvo SDA i njene IZ BiH. Da, SDA se Tuzbom bavi, dakle, ne izbjegava samodeklariranu ulogu zastupnika bosnjackog naroda. A kako to cini – pratimo vec godinama. Ukratko, sustina problema sa SDA je po ovom i ostalim predmetima, u tome da se patriotske snage RBiH moraju konacno obracunati sa paktom hodza i cetnika, tj. sa suradnjom Izetbegoviceve struje u SDA i Cericeve IZ BiH sa jedne i cetnika odn. SDS sa druge strane. Taj dugogodisnji dzehenemski pakt mora pasti da se u bilo kojem pogledu krene u dobrom smjeru. Sto se tice ostalih vecih stranaka u kojima ima Bosnjaka, moze se reci da uglavnom lice na SDA, jer ne drze jasne i konzistentne stavove, a od konkretnih djela nema gotovo nista na obzoru. Povremeno se cuju konstruktivne, pa i patriotske izjave od strane Stranke za BiH, pa i SDP. Nazalost, to se dogadja uglavnom pred izbore, kada politicari zele glasacima ubrizgati injekciju patriotskog adrenalina – da za njih glasaju i obezbjede im jos poneku godinu vlasti i njenih pogodnosti. Postoje i male stranke koje ionako nemaju dovoljno izvrsne vlasti da ucine bilo sto. Tuzbom se doista u duzem periodu intenzivno, ispravno, patriotski bavila jedino BPS -- ali nije imala izvrsne vlasti da ucini bilo sto u dejtonskoj BiH. Podrsku je u par navrata dao i HDZ.

Medjutim, na kontrolu ovog procesa i na zahtjev za njegovu ispravnost, imaju pravo svi gradjani pogodjeni genocidom -- bez obzira na stranacke pripadnosti i politike. Konvencija je namjenjena njima, a ne strankama, interesnim grupama i pojedincima. Stoga gradjani moraju imati svog pouzdanog, kvalitetnog predstavnika u timu pravnika, uz vec postojece clanove. Ovaj zahtjev ne prebacuje da postojeci clanovi tima ne valjaju – jer konacna ocjena njihovog rada jos nije niti na horizontu. Ova se utakmica igra do zadnjeg minuta. Ovdje je bitna jednostavna istina da gradjani svog covjeka na raspolaganju imaju jos od kraja 1992. godine. BK jedino vjeruje – na osnovu poznavanja predanog rada tog doktora Internacionalnog prava na Tuzbi, te njegove iskrene, bliske, redovne, cesto svakodnevne suradnje sa clanovima BK tokom proteklih 12 godina -- da ukljucivanje i nadalje neometano djelovanje Prof. Dr. Francisa Boylea u nasem pravnickom timu za Svjetski sud, osigurava trazene rezultate. Drugim rijecima, mozemo imati povjerenje u proces tek ako ucinimo da se Prof. Dr. Francis Boyle cim prije nadje u nasem timu. To nam garantira da ce Svjetski sud biti bosanskohercegovacki Nuremberg, to nam unosi mir, povjerenje i pouzdanje u povoljan ishod procesa. U pitanju je i dug casti svih koje nas advokat vec 12 godina u ovoj borbi niti jedan dan nije napustio. Pitanje pokazivanja respekta prema Amerikancu koji nam je u najtezim casovima, od kraja 1992. godine, zatim intenzivno 1993. godine, pa i nadalje, pomogao i pomaze, je pitanje naseg dostojanstva. Nista vise, nista manje. To je jednostavna istina.

____________________________________________________________

3. SLOBODNI ZIDARI GLADE SVOGA HIZMECARA MUSTAFU

(Mustafa Ceres – lap dog of Freemasonry)

Pise: Sven Rustempasic

Sarajevo, 30. septembar, 2004. – Paznja, na djelu su ¨Freemasonic apoplexy¨ i ¨Revelation of the Method¨! Slobodni zidari su javno pogladili svoga Mustafu Cerica, za preko dva desetljeca posluha i olaksavanja posla ubojicama bosnjackog naroda. Masonski veliki mestar Henry Kissinger mu je dao neku nagradu i pratecih 122 000 Eura. Eto, to je iznos Judinih zlatnih kovanica danih ilegalnom Reis-ul-ulemi, dovedenom nakon sto je sa metkom u cijevi taj polozaj otet legalno izabranom covjeku. Da nagrada i davaoci nemaju veze sa Islamom nego sa najvecim krvnicima muslimana svih vremena, nije potrebno dokazivati.

U zraku lebdi pitanje: Zasto se Masoni konacno (samo)eksponiraju pokazujuci na svojeg implanta u samom vrhu Islamske Zajednice BiH?! Analiticari masonskih metoda znaju da oni nakon nekog vremena otkrivaju svoje poslusnike i neke postupke u sklopu psiholoskog rata kojeg neprekidno vode. Ovdje su relevantne njihove dvije temeljne metode, na engleskom jeziku nazvane ¨Freemasonic apoplexy¨ (masonsko samo-eksponiranje) i ¨Revelation of the Method¨ (otkrivanje metoda). Srodne su i koriste ih da se zrtvi poput dzavola nakeze, da je tesko ranjenu do kraja ponize, dotuku! Poruka je nesto poput: ¨To smo vam uradili i, evo, vidite kako smo vam to uradili – pa sta nam sad mozete, crknite-puknite!¨ To je dokusurivanje ranjene zrtve, da se nikad sa tla ne podigne.

Ovdje se mora citirati dostojanstvena reakcija jednog hodze, dobro obrazovanog muslimana po imenu Mustafa Spahic Mujki. Kao jedan od osudjenih muslimana sa Sarajevskog procesa 1983. godine, trulio je u zatvoru dok je Mustafa Ceric po Americi sa masonskim bankarima obrtao novce i veze. Spahic je istinska zrtva za svoja islamska uvjerenja koja u toku i poslije agresije nije zloupotrijebio, a pogotovo ne naplatio, te je stoga najpozvaniji da o Cericu i njegovoj nagradi u svojoj novinskoj kolumni napise slijedece (citat):

¨Raketa na sheiha Yasina i nagrada reisu Cericu, oboje u cetiri dana, jesu dvije jasne pouke i poruke muslimanima svijeta – ko bude kao sheih Yasin, slijedi mu Sharonova raketa u glavu, makar bio i stopostotni invalid, a ko bude kao reis Ceric, slijedi mu od Kissingera UNESCO-ova nagrada, a u perspektivi se moze nadati i Nobelovoj nagradi.¨ -- (kraj citata)

Slobodni zidari (srodni organizmi odn. sinonimi: Masoni, British Israel, Anglocionisti, Israel lobby) su u bosnjackom narodu nasli one koji ce agresiji na Republiku BiH dati imidz vjerskog rata. U tome ce Alija Izetbegovic i Mustafa Ceric odigrati kljucnu ulogu, za koju sada Cerica nagradjuju i tako nama porucuju da je njihov – bio i ostao. Svaki se posten, dostojanstven covjek osjeca nelagodno, ponizeno, prljavo ... kad otkrije da ga je lider, svjetovni ili duhovni, varao tako sto je nekome drugom, daleko od rodne grude, sluzio. To je poraz, razocarenje, ponizenje. E, upravo zato, da nas ponize, sada Cerica eksponiraju! Tako gaze po svojoj zrtvi, bosnjackom narodu, dok tesko ranjen otkopava masovne grobnice, odlazi na mezare, vida rane ... Narod psiholoski sadisticki gaze I porukom da su oni -- planeri i nadzornici pokolja -- toliko jaki da nam mogu danas neke stvari i otkriti, a da pri tome nemamo snage da "nase" lidere, davno prodane duse sebi skinemo sa krvave grbace. Jer, kakav je to narod koji i dalje podrzava, pa cak i slavi (sic), svoje prodane duse, prodane lidere?! Nikakav! To je heterogena gomila bacena na koljena. ... Sa jedne strane su godinama diskretno Henry Kissinger i njegovi podrzavali Izetbegovica i Cerica (kao i danas njihove pobornike sirom svijeta), a sa druge strane su bosnjacki narod javno nazivali gomilom ¨islamskih fundamentalista¨, ¨mudzahedina¨, koje stoga ¨u ime zastite Evrope¨ treba pobiti! Ali, kao sto je rekao William Shakespeare, u tom ludilu ima sistema.

Po masonskoj recepturi ego-tripa, to jest, prvo podilazenju sujeti kojekakvih lidera radi njih samih, a zatim radi podizanja njihovog ¨ugleda¨ i ¨ znacaja¨ u narodu, Cericu godinama placaju (avionske karte i hoteli kostaju dosta novaca, zar ne?) gotovo neprekidnu turneju po cijelom svijetu – neprimjerenu, neukusnu turneju za koju je Mustafa Spahic Mujki lucidno i sarkasticno napisao, da naredni Reis koji dodje na celo IZ BiH nece trebati nigdje putovati, jer je ovaj Reis sve svjetske lokacije obisao. To turbo-ego podilazenje Mustafi Cericu, cine i zato jer ga poslije Izetbegovica nastoje nametnuti kao bosnjackog lidera. Tako bi i dalje forsirali sindrom kleronacizma u Bosnjaka, odnosno svodili narod na obezdrzavljenu, porazenu vjersku skupinu, ¨jednu od strana u sukobu¨. Odbacili bi Bosnjake od njihove evropske drzavotvorne profilacije i drzali u pokori na frtalj teritorije BiH. To je strategija Henry Kissingera. Stoga medju skoro 200 000 Bosanaca i Hercegovaca koji su emigrirali u Sjevernu Ameriku, treba pitati Cericeve sljedbenike, zasto su bas emigrirali u SAD i Kanadu, a ne u Iran, Pakistan, Irak, Afganistan ... i sa tih azijskih ¨strateskih kota¨ podrzavali svoga Cerica?! Zasto svoje ¨velikomuslimanstvo¨ propovijedaju iz New Yorka, Chicaga … a ne iz Dzalalabada, Kandahara, Basre?! Ali, o tome neki drugi put, inshallah, u eseju koji bi trebao biti naslovljen ¨Licemjeri¨, a moze I "Munafici".

Ipak, ima dobrih vijesti! Bosnjaci su u potpuno dominantnom procentu odbacili kleronacizam, kako u toku agresije, tako i poslije. Gotovo svi su se borili pod zastavom svoje drzave, RBiH, pod zlatnim ljiljanima, odbacujuci svaku formu torture nebosnjaka. Stoga su strane neprijateljske agenture morale u BiH uvesti nekoliko stotina ¨import-export mudzahedina¨, da bi, slikajuci tu neznatnu skupinu u izvitoperenim TV raportima, borbu RBiH i njene Armije svijetu ¨prikazali¨ kao neki ¨islamski terorizam¨. Ta je taktika samo djelomicno uspjela, i to samo radi jake medijske kontrole kvarnih propagandnih medijskih centara, bilo novinskih agencija, bilo nekih TV mreza na Zapadu -- koje i danas djeluju u tom smjeru te poslije rata, kao iglu u plastu sijena, traze neke ¨Alzirske grupe¨, neko ¨mudzahedinsko selo¨, neke ¨teroriste oko SFOR-ovih baza¨ ... i ostale gluposti. Zatim, nadaju se da ce zavrbovati neke Bosnjake da po Evropi podmecu bombe. Ali, za sada, Bosnjaci u te klopke ne upadaju. Ima samo par ociglednih podmetaljki, poput ubojstva katolicke familije Andjelic, odn. slucaja mandzurijanskog kandidata Topalovica, prepariranog u srbijanskom zatvoru i ubacenog u okolicu Konjica. Sveukupno je inace ta taktika propala. Kada je rijec o tragicnom incidentu u blizini Konjica, treba spomenuti i ocjenu kardinala Vinka Puljica, da je IZ BiH, pod rukovodstvom Mustafe Cerica, naravno, doprinijela atmosferi u kojoj je takav akt bio moguc. Ovo je kontroverzna ocjena, vjerojatno i pretjerana! Ipak, treba pogledati onaj dio kredibilnog u toj izjavi. Naime, Bosnjaci o Katolickoj crkvi mogu imati ¨i ovako i onako¨ misljenje, ali treba uzeti u obzir da Rim posjeduje najbolju obavjestajnu sluzbu i diplomaciju u proteklih par hiljada godina, te da svoje ocjene precizno vaga i iza njih ozbiljno stoji. Iako je ocjena kardinala Puljica kontroverzna, kao i neki od njegovih drugih komentara, mozda je preko kardinala Rim upozorio na notornu cinjenicu da je Masoneriji jedan od glavnih ciljeva stvoriti sto vecu zavadu izmedju hrvatskog i bosnjackog naroda, u cemu je uloga Mustafe Cerica nezaobilazna. Unistenje RBiH i jeste bazirano na tjeranju Bosnjaka da se bore na dva fronta, i protiv Srbije i protiv Hrvatske – sto je gubitnicka propozicija. A jos gori scenarij je bacanje Bosnjaka pod velikosrpsku dominaciju, u cemu je ponovno primijeceno djelovanje Mustafe Cerica.

Sulejman Tihic je u momentu dolaska na vrh SDA najavio da ce se zalagati za gradjansku profilaciju i ciljeve stranke i u tom je smjeru napravio nekoliko dobrih koraka! Ali, ne lezi vraze, Mustafa Ceric ga je poceo rusiti. Pitanje preostaje, koliko ce jos Bosnjaci trpjeti ovog globtrotera-egzibicionistu, Mustafu Cerica, ili, preciznije, kada ce sebi postaviti na celo IZ BiH nekog postenog covjeka I vjernika, pa da krenu na selamet?

________________________________________________________________________

4. KAKO POTROŠITI NAGRADU DOBIJENU ZA MEZARSKI MIR BOŠNJAKA MUSLIMANA?

Nije uputno nikome davati savjete kako ce trošiti svoje pare, a posebno hodžama, a kamo li hodži sa najvecim turbanom kojim se kiti Reis-l-ulema IZ BiH Mustafa efendija Ceric.

Ali, buduci da i male i velike hodže uzimaju sebi za pravo da se pacaju oko toga kako ce i u što ?e njihove džematlije trošiti svoje pare, vjerujem da su i same hodže džometne, da ne žale para kada je u pitanju muslmanski i bosanski hair! Naravno, džometnost ne bi smjela biti upitna ni kod Reisa, pa razmišljam u što bi Reis mogao, onako džometne ruke, potrošiti ono para što mu je kanulo od Kissingera i UN-a - kao nagrada za Reisov doprinos u borbi za mezarski i zemaljski mir nad onima nad kojima je izvršena agresija i genocid, koji su legli u mezare ili baceni u jame, ili ostali živi.

Islamska zajednica BiH i Reis koji joj je na celu dala se u veliku i skupu akciju izgradnje porušenih džamija u Bosni i Hercegovini tako što novac uzima iz džepova ionako opljackanih žrtava srpsko-crnogorsko-hrvatskog, još nekažnjenog zlocina, agresije i genocida kojeg su obilato potpomogli i Reisovi nagrdaodavci!

Za one koji su nevino stradali od dušmanskog noža, dovoljna je, kako nas prakticki uvjerava Reis, velika dennaza koju ce, uz prisustvo tv-kamera on prevoditi, pa da mir prekrije mezareve i jame, i da se zlocin, gluho bilo, ne ponovi! Po naopakoj Reisovoj logici - ono što su im barbari porušili - to treba da podignu bosanski muslimani o svom trošku i uz sadaku iz islamskih zemalja, posebno iz Saudi Arabije. Za uzvrat, Saudijci ce po Bosni širiti najradikalniji oblik islama, potpuno stran islamskoj tradiciji Dobrih Bošnjana, kako Reis od milja naziva džematlije u svojim sve?anim govorima zahvaljujuci se našim katilima na nagradi za mir!

O prigodama otvaranja novih džamija, u ime svih nas, a mimo naše volje – Reis porucuje dušmanima kako ne bi trebali ponovno rušiti džamije, a ako se na to odluce, muslimani koje on predvodi, sve Dobri Bošnjani – mazohisticki ce izgraditi još ljepše džamije, samo što ne kaže i - starije! O svom trošku, jakako! Jer Dobar i budala - to mu dodje isto, pogotovo ako je Dobri Bošnjanin, sljedbenik Reisov!

Tako Reis prakticki amnestira rušitelje od odgovornosti za zlocin i u naše ime halaljuje zlocin dušmanskim državama! Gradnjom džamija o trošku preživjelih, opljackanih i raskucenih vjernika, pa i same Bosne - Reis ovjerava demokratsku legitimaciju Republici Srpskoj pošto su «zvani?ne vlasti u Banjoj Luci», kako ih on zove, velikodušno dozvolile gradnju onog što su same srušile!

Budu?i da je tako, Reis može muslimane Bošnjake neometano prevoditi žedne preko vode, praviti od njih džamijski narod koji ce sav stati u jedan SDA-džemat i tako u djelo sprovesti projekat izgradnje poslušnog i mirnog džamijskog, a ne politicki svjesnog, odgovornog i suverenog naroda u bosanskoj zajednici. Takvom politikom vodjeni - potomci Dobrih Bošnjana nece ni mrava zgaziti, a nece ustati protiv nepravdi, zlocina, agresije i genocida koji je nad njima pocinjen! Tako, potomci Dobrih Bošnjana mogu mirni kao janjad docekivati slijedeci pokolj i rušenje njihovih džamija koje nagovještava i sam Reis. Povod za rušenje džamija Reis vec daje njegujuci podanicku tradiciju prema okupatorima, sugerirajuci da su potomci Dobrih Bošnjana poturice, odnosno porijeklom Srbi koji su izdali pramdjedovsku (srpsku) vjeru i poturcili se priklonjajuci se okupatorima! Shodno tome, džamije i jesu okupatroski spomenici – koje treba porušiti! Upravo taj rjecnik upotrijebio je jedan je šipovacki cetnik (prezime mu je bilo Štiklica!) davne 1992. navješcujuci rušenje Krzlar-agine džamije u Varcar Vakufu i 999 drugih džamija. A što misli jedan, misli sve i jedan cetnik! (Orginalni dokument cetnicke prijetnje iz Šipova o rušenju okupatroskih spemenika Reis može pogledati kod nekadašnjeg imama Krzlar-agine džamije Ibrahima ef. Begovica, koji je službenik Rijaseta IZ u Sarajevu...)

Kad vec nagovara džematlije da grade svojim parama ono što su drugi porušili, Reis bi i sam mogao uložiti dio svojih para od nagrade za mir - u gradnju džamija! Ali, predložio bih da na svakoj darodavnici, bilo za novac obicnog džematlije, bilo njegovoj, bude napomena kako se radi o kreditiranju, a da ce racun za gradnju džamija u konacnici platiti oni koji su ih i porušili! Tako bi i Reis i džematlije koje vodi - uhvatili sevap!

Po Reisovom vidjenju pravde, treba da budu kažnjeni svi zlocinci pojedinci, a kada budu uhvacena i dvojica najtraženijih, pravda ce u potpunosti biti zadovoljena, pa sa fašistickim kuferom zvanim RS - pravac Europa!

Reis, naime, još nikad nije prevalio preko svojih usta zahtjev za kažnjavanjem državnog zlocina koji je kao jedinstveni naucno-crkveno-politicko-plebiscitarni i vojni projekat stajao iza svih pojedinacnih zlo?ina - te agresije, zlocina i genocida u cijelini! Reis nije nikada zatražio da se fašisticki geto «Republika Srpska» ukine!

Reis još nije prevalio preko usta zahtjev da zlocinitelji i rušitelji namire pricinjenu štetu. A to je svakako trebao, to mu je bila dužnost! Jer, šteta koja je pricinjena vjernicima i Islamskoj zajednici je orgomna! Briga Reisa za to, glavno je neka su islamizirani potomci Dobrih Bošnjana mirni, neka im je dozvoljeno graditi ono što su im dušmani srušili! Neka mir vlada nad dušama pobijenih i poklanih, neka bude zatrven svaki nagovještaj pobune preživjelih, kako onih u zemlji Bosni tako i onih izvan zemlje.

Reis poziva i UNESKO da pritekne u pomoc s parama oko gradnje džamija, ali ne priziva pravdu po kojoj bi rušitelji i njihove države namirile štetu, niti se maša za svoj džep!

Tih dvije stotine i cetrdeset hiljada maraka koliko nosi nagrada za mir koju je savio Reis, ako je džomet osoba i ako brine o vjernicima i državi BiH, te ako mu je do sevapa, on bi mogao investirati na pokrivanje dijela troškova Tužbe koju je RBiH podnijela protiv SRJ zbog agresije i genocida kod Medjunarodnom sudu pravde u Den Haagu, kad vec IZ zajednica na cijem je celu nije našla za shodno da moralno i materijalno pomogne toj Tužbi.

Kada bi svojom kesom trehnuo i pomogao Tužbu, Reis bi dokazao da je istinski borac za mir i da mu nagrada za mirotvorstvo pristaje. Naime, porucio bi svima da kako se ni pojedincani ni državni zlocin ne isplati, da moraju biti kažnjeni - jer da nema mira ako paravda nije zadovoljena. Nema mirne Bosne bez kažnjavanja pojedincnih zlocinaca za što se Reis istina zalaže, ali i kažnjavanja država koje su stale iza svakoga zlocina - za što se Reis uop?e ne zalaže!

Investicija u Tužbu je najbolja investicija u mir, u Bosnu mirnu od svojih susjeda, u nove džamije, u Islamsku zajednicu, u obnovu Bosne u matarijalnom, ali i duhovnom pogledu. To je najbolja investicija i u projekat stvaranja politickog naroda od preživjelih potomaka Dobrih Bošnjana. To bi bilo korisno ulaganje u vjeru - jer kažnjavanjem zlocinaca vjernici ce biti uvjereni da se božja pravda provodi i na zemlji! Takva investicija bi bila inat i Kissingeru i UN, sukrivcima naše tragedije, onima koji nam i danas zajedno sa Reisom bacaju prašinu u o?i dodjeljivanjem nagrade za mir upravo bosanskome islamskom poglavaru koji tu nagradu nekriti?ki i s ponosom prihvata. Druga dobra investicija, a veliki sevap kod Boga, u koju bi Reis mogao uložiti pare od nagrade za mir je financiranje takozvanog održivog povratka naših siromašnih muhadžira, pogotovo onih u Istocnoj Bosni, za što je IZ kamcila pare od muhadžira po dunjaluku! Jer, bez Istoka Bosne nema Bosne! Time bi Reis pokazao da mu je stalo do živih ljudi, do cjelovite Bosne, a ne samo do velikih džennaza i upokojenja Bošnjaka muslimana, te džamija podignutih o trošku opljackane žrtve i svoje mirotvoracke promocije!

Reis bi tako pokazao da se solidarizira sa svojim džematlijama, poru?io bi svijetu da mu je stalo do pravde i kažnjavanja zlo?ina, pa tako i do mirne Bosne, pa taman od Kissingera i UN-a i njima sli?nih nikad ne dobio nagradu za mir i taman Srbi i Crnogorci morali prositi do kijemetske ikindije otplacujuci ratnu odštetu!

Ali mnoge hodže, pa i onaj sa najve?im turbanom kakav nosi Reis sam, uvijek su bile gladne para. Dokaz je i nagrada za mir koju je Reis dobio iz ruku Kissingera, a u ime UN-a koji su u?inili sve da ne bude ni Bosne ni muslimana, te da zlo?in ostane nakažnjen, a da se preživjelim izbije svaka pomisao na pobunu zbog pri?injene nepravde i neizvršene pravde. Neka je mir nad dušama potomaka Dobrih Bošnjana, pa bili oni u zemlji, u mezarevima i jamama, i gdje god lazili - u zemlji Bosni ili Tunguziji!

Kissinger i UN-companija dobro znaju kome i zašto urucuju nagradu za mir. Po njihovim kriterijumma to nije nagrada za pregnuca na bosanskom i muslimanskom hairu!

A da li ce biti džometski potrošena u te svrhe – nije uputno nagadjati.

Jer tu se radi o tudjem, hodžinskom novcu! Hodže sa najvecim turbanom!

Ibrahim HALILOVIC

__________________________________________________________________

5. "Slobodna Bosna": HENRY KISSINGER & MUSTAFA CERIC

Nagrada za mirnocu, ili za poslušnost?

Što se tice nagrade "Felix Houphouet Boigny" koju je još pocetkom proljeca dobio reisu-l-ulema Islamske zajednice u BiH dr. Mustafa Ceric, a koja mu je (uz 122 hiljade eura) dodijeljena na svecanosti u Parizu u srijedu ove sedmice, pokrenula je brojne polemike, pogotovo medju islamskim velikodostojnicima, a one su proistekle iz cinjenice da se na celu žirija nalazio bivši americki diplomata Henry Kissinger, osoba koja je godinama rat u BiH nazivala gradjanskim i jedan od najomraženijih zapadnih politicara u islamskom svijetu. Da podsjetimo da Henry Kissinger pripada struji koja bi sve muslimane najradije poslala u krematorijum, ili na doživotnu robiju sa bukagijama na nogama. A, zabrinjava i to što je isti taj Kissinger prisustvovao i na ceremoniji nagrade koju je reisu-l-ulema primio u Americi i ujedno bio njen inicijator. Šta je to što veže ovu bipolarnu dvojicu?

__________________________________________________________________

Tragom govora Reisa Mustafe Cerica na otvaranju dzamije u Sokolovic-Koloniji

6. "Oslobodjenje": Kad se “duga” vidi i kad kisa ne pada

Nakon sto je prije nekoliko dana u Parizu primio UNESKO-ovu Nagradu za mir, koju mu je dodijelio ziri sa Henrijem Kisindzerom na celu, politickim inicijatorom brojnih pokolja u svijetu i osvjedocenim protivnikom medjunarodnog priznanja Bosne i Hercegovine, reisu-l-ulema Mustafa ef. Ceric je u subotu na otvaranju dzamije u Sokolovic-Koloniji upozorio Bosnjake da je “bilten velike Srbije, beogradska Duga, preselio u Sarajevo. “Branitelj BiH” Duhovni vodja bh. muslimana je objasnio da je beogradska Duga pripremala one koji su klali po Bosni, a da ova nasa plasi svijet i Evropu zato sto se predsjedavajuci drzavnog vrha BiH Sulejman Tihic susreo u Njujorku sa Muhamedom Sacirbegovicem koji je “branio dignitet BiH”. Reis Ceric je u medjuvremenu odletio u Berlin na novu rundu multireligijskih dijaloga, ostavljajuci tako uplasene Bosnjake da odgonetaju ko je i sta je ta “duga”. Citac reisovih misli, Dnavni Avaz, olaksao je Bosnjacima teret neizvjesnosti, te je vec u ponedjeljak naslutio da je sarajevska “duga” zapravo Slobodna Bosna. Zahvalan im je na tome, kako kaze, i Senad Avdic, urednik Slobodne Bosne, koji je, ipak, na vrijeme shvatio na koju to zlocu isareti duhovni, u posljednje vrijeme i vrlo agilni politicki vodja Bosnjaka. “Bas u to vrijeme, i kasnije, Izetbegovic i ostali mladomuslimani cascavani su kod najvecih fasista poput Anastasija Jeftica, dok sam ja pisao o pocecima rata i njihovim zlocinackim planovima, o cemu postoji puno tragova”, kaze Avdic. Posto nam je Mustafa ef. Ceric u ponedjeljak bio nedostupan jer je, kako smo culi u MINI, vec letio ka Berlinu, odlucili smo pitati Emira Imamovica, glavnog i odgovornog urednika nedjeljnika Dani, je li on mozda prepoznao sarajevsku “dugu”. I ovaj je magazin pisao o tajnom susretu Tihic - Sacirbegovic i “plasio svijet i Evropu”. Otkrivanje istine Imamovic je, kaze, zaista zadivljen istupom efendije Cerica. “On je, konacno, na pocetku 21. vijeka rijesio misteriju nad kojom su sljepoocnice zuljale najmudrije glave nase civilizacije. Saznali smo da duga ne dolazi poslije kise, nego iz Beograda”, kaze je Imamovic. Urednik Dana misli da neko ko svijetu otkrije takvu istinu, naravno, ima pravo, sve u mikrofon i na razglas, objasniti Bosnjacima koje novine smiju kupovati, za koga trabaju glasati, sta ne smiju piti i kakve seksualne sklonosti trabaju gajiti. U tom kontekstu, misli Imamovic, tumaciti reisove izjave je, prosto, moralna vertikala. Sa strelicom prema dole.

Az. KALAMUJIC, OSLOBODJENJE, 28.9.2004.

______________________________________________________________

24. septembar/rujan 2004

7. "Dani": PORODICNE VEZE

Pise: Senad Pecanin

Predsjedavajuci Predsjedništva Bosne i Hercegovine, koji u New Yorku boravi povodom 59. godišnjeg zasjedanja Generalne skupštine Ujedinjenih nacija, susreo se sa Kofijem Annanom i Colinom Powellom. A oni mu nisu ni daidžici, ni amidžici!

No, budimo ozbiljni: državnik Sulejman Tihic, koji u New Yorku boravi o trošku poreskih obveznika, gradjana Bosne i Hercegovine, susreo se i sa osobom protiv koje je nadležno tužilaštvo u Bosni i Hercegovini pokrenulo istragu zbog osnovane sumnje da je pocinila teško krivicno djelo pronevjere oko dva i po miliona dolara državnog novca. Cinjenica da osumnjiceni, bivši ministar vanjskih poslova Bosne i Hercegovine Muhamed Šacirbegovic, godinama izbjegava saslušanje nadležnih organa države koju Tihic zvanicno predstavlja u New Yorku, Sulji ocito nije bila prepreka da se sa njim sastane. Veci skandal od cinjenice da je do susreta uopšte došlo, predstavlja obrazloženje državnika Tihica: "Ja znam i njega i oca mu, a i njegova majka je rodica moje nene."

I prije Suljinog državnickog posjeta New Yorku znalo se da je Bosna i Hercegovina vec petnaest godina vlasništvo dobro povezane grupe koju cini ne više od stotinjak ratnih zlocinaca, najdrskijih kriminalaca i nekoliko familija ciji su pripadnici pametno rasporedjeni u organima vlasti. Firme pod kojima uspješno vode svoje poslove upisane su u registar politickih partija, onih koje vec deceniju cine kao beton cvrstu koaliciju SDA-SDS-HDZ. Kladim se da Tihic nece glumiti zbunjenost pred cinjenicom da ce njegov susret sa Šacirbegovicem dio javnosti shvatiti kao šamar dignitetu države koju predstavlja. Jednostavno, nerealna su ocekivanja da Sulejman Tihic posjeduje osobni državnicki format koji bi upalio alarmnu lampicu cak i pri pomisli na susret sa osobom osumnjicenom za teški kriminal i to tokom državnicke posjete Ujedinjenim nacijama. Uostalom, Suljo i ima pravo da se iskreno cudi nad onima koji se cude nad njegovim gestom: tja, pa u Predsjedništvo države ovaj bivši maticar iz Šamca i nije izabran zahvaljujuci svojim državnickim potencijalima, vec kao rodjak ("amidžic prve sestricne od daidžincinog unuka") najpoznatijeg Šamcanina Alije Izetbegovica (ciji je sin, nakon oceve smrti, postao potpredsjednik firme).

Bude li se pravdao zbog ovog skandala, mada teško da ce uopšte osjetiti takvu potrebu, Suljo se može pozvati i na praksu svojih kolega iz Predsjedništva Bosne i Hercegovine. Nije li njegov "kolega - državnik" Dragan Covic nedavno sa svojom svitom, o trošku poreskih obveznika ove zemlje, putovao u Haag, preuzimajuci na sebe, u razgovoru sa tužiteljicom Carlom del Ponte, ulogu branitelja Jadranka Prlica i bande HDZ-ovih prvaka optuženih za ratne zlocine? Nije li državnik Dragance obmanuo javnost po povratku iz Haaga da je sa tužiteljicom Del Ponte dogovorio sudjenje optuženim pred domacim sudovima, primoravši haško tužiteljstvo da zvanicno objavi da do dogovora ne samo da nije došlo vec da o tome uopšte nije ni razgovarano?

"Državnicki" potezi clanova Predsjedništva Bosne i Hercegovine otkrivaju da se kriminalci u ovoj zemlji dijele na one koji imaju porodicne i poslovno-stranacke veze sa najvišim državnim funkcionerima i na one koji ih nemaju. Svojim postupcima, i Sulejman Tihic i Dragan covic jasno demonstriraju da su za borbu protiv kriminala, ali samo kriminalaca iz ove druge grupe. Tu naši državnici imaju pravo: ko je obicne kriminalce tjerao da se bave kriminalom i vrše zlocine ako im majke nisu rodice pravih nena ili ne pripadaju menadžementu pravih firmi.

______________________________________________________________

8. SACIRBEGOVIC JE PRVO IZDAJNIK PA TEK ONDA LOPOV

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

'Muhamed Šacirbegovic nije lopov, nego patriota koji se borio za Bosnu i Hercegovinu, a najveci problem te zemlje su nezavisni mediji kao i to što se u njoj pije, drogira, slobodno propagira seks te tolerira homoseksualce', najnovija je poruka što ju je muslimanima, ali i svima drugima u predizborno vrijeme uputio poglavar Islamske zajednice u BiH Mustafa efendija Ceric.

U "Oslobodjenju" Lagumdjija o Sacirbegovicu kaze, citiram: "Sacirbegovic je upamcen kao ministar vanjskih poslova RBiH i covjek koji je Karadzicu 1995. godine potpisao medjunarodni “rodni list” Republike Srpske, a danas se sprema za svjedoka odbrane Slobodana Milosevica u Hagu."

http://www.oslobodjenje.com.ba/asp/printart.asp?art_id=42213

Sacirbegovic je dokazani kriminalac, I u svakoj zemlji bi bio prezren zbog toga, ali eto ima cast da ga posjecuje predsjednik Predsjdnistva Daytonske BiH. To moze samo kod Bosanaca.

Mnogo je pisano o njegovim lopovlucima, a gotovo nikako o njegovom zlocinu veleizdaje Republike BiH.

Zato nabrojmo neke najkrupnije zlocine veleizdaje Muhameda Sacirbegovica.

1. Kada je nasa Armija oslobadjala po jedno bosansko mjesto dnevno Izetbegovic i Sacirbegovic zaustavise armiju BiH pred Banja Lukom, tako sto u Genevi Sacirbegovic potpisa da "Srbima pripada 49% BiH".

Evo kako je to izvedeno: Kada je Koljevic zapomagao da ce "Srpska komponenta u BiH dozivjeti slom, ako se nesto hitno ne ucini u roku od 36 sati." Sacirbegovic je hitno, po Izetbegovicevom nalogu, a bez saglasnosti ostalih clanova Predsjednistva Republike BiH, odletio u Genevu I potpisao da "Srbima pripada 49% BiH". Do tada je Armija Republike BiH imala pravo uspostaviti ustavni poredak na cijeloj stopi Republike BiH, tj. osloboditi drzavu od pobunjenika-zlocinaca, a tada je morala stati. Izetbegovic I Sacirebegovic su dali papire Republici Srpskoj, I tako su dali pravnu mogucnost UN-u da zaustavi Armiju BiH.

2. Sacirbegovic je unistavao Tuzbu Republike BiH protiv Srbije.

Izetbegovic je smijenio Prof. Boylea I postavio Sacirbegovica za agenta Republike BiH na Svjetskom sudu pravde u Hagu, a isti je ubijao Tuzbu za genocid tako sto je pustio da vrijeme radi za cetnike. Vremenom je Republika Srpska postajala sve legalnija, a Tuzba sve nesigurnija.

3. Sacirbegovic je sudjelovao u dogovorima oko Srebrenice I cak je ucjenjivao ostale ucesnike dogovora da ce o tome progovoriti na sudjenju ako mu ne pomognu da izidje iz zatvora. Evo sta o tome zna Prof Boyle. Slijedi njegova izjava za januarski broj Valtera u 2004.

Boyle: "Kada je postalo ocito da se sprema masakr, molio sam Sacirbegovica, doslovno preklinjao, saljuci mu pisma, emailove, zvao ga telefonom, kako bi mi dao ovlastenje da odem pred Svjetski sud i pokusam zaustaviti masakre u Zepi, Srebrenici i Gorazdu. On mi nikada niti na jednu poruku nije odgovorio. Ja jos uvijek, ovdje u mom uredu, imam sacuvane te poruke. Dakle, on je znao da ce ova mjesta biti zrtvovana kako bi se proizvelo pokrice za Dayton. "

Iz prethodnog clanka, clanka Senada Pecanina iz "Dana" proizlazi jedna interesantna stvar. Naime, njemu je jasno da je Tihicev sastanak sa Sacirbegovicem unistava nase nacionalno dostojanstvo. Veoma je vazno da je on to i kazao javno. Da smo tako slobodno govorili protiv Izetbegovica kada se je on sastajao sa ratnim zlocincem Karadzicem, I to u cilju unistenja ustava drzave, onda bi smo sada sigurno imali slobodnu Republiku BiH od Drine do Une. Vazno je da nema vise demagoga Izetebgovicevog ranga, I da sada narod smije slobodno govoriti cak I protiv "predsjednika". To je neophodan uslov da narod kontrolise vlast, da se Izetbegovic Bosni vise nikada ne ponovi.

Nadam se da ce Pecanin, Lovrenovic, Avdic, Kalamujic, Camo, Agovic, Hajdarevic, M. Sagolj, Hadzifejzovic, A. Lekic, Cabaravdic ... I svi ostali bosanski novinari isto tako pronicljivo i bez tabua analizirati Tihica i Softica sa ciljem ocuvanja Tuzbe, koja je sada najvazniji "kapital" Bosne I Hrecegovine I jedina nada da ne trazeci saglasnoti Republike Srpske dodjemo do normalne drzave Republike BiH.

_____________________________________________________

Predsjedavajuci Predsjedništva BiH Sulejman Tihic za "Dnevni avaz"

9. Tihic: Vrijeme je da bez Miloševica i Tudjmana napravimo ustav po volji svih naroda i gradjana

BiH je evropska državai Ustav mora prilagoditi Briselu * Govori se zasnivaju na platformi za vodjenje vanjske politike * Promjene samo uz saglasnost predstavnika svih naroda

Govori na zasjedanju Generalne skupštine UN-a, te konferenciji u Zagrebu, koju je organizirala Igmanska inicijativa, temelje se na platformi koja je usvojena na Predsjedništvu BiH, platformi vodjenja vanjske politike BiH i adekvatnim rezolucijama Generalne skupštine i Vijeca sigurnosti UN-a, naglašava Sulejman Tihic, odgovarajuci na prozivke clana Predsjedništva BiH Borislava Paravca.

Rezolucije UN-a

- Uvodne rijeci i kvalifikacije kao što su agresija ili genocid sadržane su u rezoluciji Vijeca sigurnosti UN od 15. maja 1992. godine kada je utvrdjena cinjenica agresije na BiH kao medjunarodno priznatu državu. Paragraf 3 Rezolucije zahtijeva od susjednih država, ukljucujuci jedinice JNA i elemente Vojske Hrvatske, da odmah obustave uplitanje u stvari BiH i poštuju integritet zemlje.

Rezolucija Vijeca sigurnosti 757 od 30. maja 1992. godine osudjuje jugoslavensku vladu što nije postupila po prethodnoj rezoluciji i donosi odluku o sankcijama. Ili Rezolucija 787 od 16. novembra 1992. godine povodom izvještaja Medjunarodnog suda pravde o ratnim zlocinima u BiH ili 819 od 16. aprila 1993. godine kojim je pozvana Srbija i Crna Gora da se pridržavaju Konvencije o sprecavanju ratnih zlocina. Uostalom, u predmetima Tadic i Blaškic jasno je potvrdjen medjunarodni karakter rata.

Pored toga, pitam sve one koji osporavaju moje navode zašto su do prije samo nekoliko mjeseci oficiri Vojske RS bili na platnom spisku Vojske Jugoslavije - kaže Tihic.

Reakcije na izjave o potrebi prelaska iz "dejtonske u briselsku fazu", Tihic smatra nelogicnim, pojašnjavajuci da se BiH vec duže vrijeme nalazi na tom putu. - BiH je evropska država, koja i Ustav i svoje zakone mora prilagoditi Briselu. Brisel je Evropa, Evropska unija, NATO... Mi se nalazimo u toj fazi, tako da su ove reakcije nelogicne jer su vec pristali na to, vec su mijenjani ustavi entiteta, kao što su prebacivanje nadležnosti odbrane na državni nivo, oblast poreza i carinske politike... Ovi ljudi ili nisu opredijeljeni za evropski put ,ili to rade zbog neke predizborne racunice - govori Tihic.

On smatra da je iduca godina, ujedno 10. od potpisivanja Dejtonskog sporazuma, realno vrijeme za izmjene Ustava BiH.

Podrška u Njujorku

- Smatram da je Dejtonski sporazum iscrpio svoje mogu?nosti i da on sada postaje jedna vrsta kocnice daljnjeg razvoja i našeg puta ka euroatlantskim integracijama. Nadam se da ce sljedece godine biti postignut politicki konsenzus da se pristupi razgovorima o promjeni Ustava BiH. Imamo cinjenicu da je Parlament Vijeca Evrope pozvao vlasti BiH da promijene Ustav, mnogobrojne politicare u svijetu koji na to ukazuju, a izmedju ostalih, i Skupština NATO-a je o tome govorila.

Zbog toga ne vidim razloga za tolikim uzbudjenjem i takvim reakcijama. Uostalom, Ustav se može mijenjati samo uz saglasnost politickih predstavnika svih naroda. Smatram da to trebamo uciniti, ali ovaj put bez Tudjmana i Miloševica, i to treba biti ustav po volji svih njenih naroda i gradjana - istice Tihic, navodeci da je i kod sagovornika u Njujorku, od predstavnika Stejt depertmenta do brojnih šefova država, dobio podršku i puno razumijevanje.

A. MALAGIC

_________________________________________________________________

10. DA LI JE OVO SAMO ONAJ KRATKI KORAK U DOBROM PRAVCU POSLIJE IZDAJE TUZBE

Ovo moze znaciti svasta. Najgora varijanta bi bila da su izdali Tuzbu za Genocid, a sada narodu bacaju pijesak u oci da ce ukidati RS drugim, diplomatskim sredstvima. Znamo da je nemoguce ukinuti RS, ako se ide politickim putem, tj. dogovorima politicara. Nikada se nece naci neki Srbin koji ce potpisati ukidanje RS, kao sto je Alija potpisao ukidanje R BiH, a Tihic nam kaze da ce se ici upravo tim putem, citiram: "Uostalom, Ustav se može mijenjati samo uz saglasnost politickih predstavnika svih naroda. Smatram da to trebamo uciniti, ali ovaj put bez Tudjmana i Miloševica, i to treba biti ustav po volji svih njenih naroda i gradjana" - kraj citata.

Dakle, po svoj prilici je u pitanju samo jos jedna prevara uperena protiv Bosnjaka, onaj kratki korak u pozitivnom pravcu, tj. malo mastanja o ukidanju RS, dok se spremaju da ubiju Tuzbu, jedino oruzje kojim se doista moze ukinuti RS. Strah se povecava zato sto vec dugo nema nikavih vijesti o Tuzbi, a Tihic je nije spomenuo ni u svome govoru u UN.

Ako ipak Tuzba nije ukinuta, onda je ovo Tihicevo pozivanje na Rezolucije Savjeta sigurnosti 752. i 757. iz 1992 godine, prepisano iz peticije Bosanskog kongresa, I to je onda prava stvar.

Nasi politicari su toliko lazivi da nikada ne mozes biti siguran koga varaju. Medjutim, po svoj prilici opet varaju bosanske patriote. Njihov kredibilitet je nula, ali oni imaju vlast, njima je kredibilitet na desetom mjestu prioriteta. Oni obavljaju posao drugim sredstvima.

Dr. Muhamed Borogovac

_________________________________________________________________

11. RE: U SDA stranci ima dosta patriota

Evo kako se to radi. Ljudi SDA u RS su doista frustrirani i patriotski nastupe. SDA u Sarajevu, centrala ih pusti da to izrazavaju i tako SDA pred narodom izgleda patriotski. Medjutim, centrala u Sarajevu obavlja posao, a ne oni u Banja Luci. Uzmi, recimo, danasnji naslov u Dnevnom Avazu, da je Tihic bio u Zagrebu ovih dana, te je sa Mesicem govorio o ¨nadogradnji Dejtona¨. Zna se, hiljadu smo puta ponoivili, da se Dejton unutar samog sebe ne moze nadogradjivati bez pristanka RS, pa je stoga jasno da SDA kupuje velikosrpskom projektu vrijeme odlazuci stvar pred Svjetskim sudom, jer bi Svjetski sud dao jedino ispravno rjesenje. Stoga Tihic ovih dana manevrira da se dodje do kozmetickog rjesenja, koje ce izgledati povoljno, ali ce u sustini spasiti RS. Naime, Sejfudin Tokic je predlozio da se naselja u RS ne nazivaju sa atributom srpski, pa je Ustavni sud BiH to i presudio. Frka je u RS oko toga -- ali, ipak, sve je to samo kozmetika da se zrtvuju pijuni i spasi kralj, a to je RS. Ponovno, makar dosadili, treba naglasiti da samo Svjetski sud moze pozeljno mijenjati Dejton, jer ce ga direktno ili indirektno proglasiti nelegalnim, pa ce doista ponisitit RS, kako treba.

S.R.

___________________________________________________________________________

12. RE: IZBORNI ZAKON

Nadam se da mi neko od vas moze odgovoriti. Moj muz i ja smo se registrirali za glasanje u Junu 2004. Poslali smo registraciju faxom u Sarajevo. Izbori su u subotu, ali mi jos nismo dobili glasacke listice. Moji roditelji, koji su registrirani u Hrvatskoj takodjer nisu dobili glasacke listice. Koliko mi je poznato, od mojih prijatelja koji zive u NY niko nije dobio glasacke listice. Ambasada BiH u Washingtonu kaze da izbori u BiH "nisu njihova odgovornost" ali takodjer ne znaju cija je odgovornost i ko je zaduzen da pomogne gradjanima koji zive u SAD. Poslala sam e-mail u Udruzenja izbornih zvanicnika u BIH i oni su odgovorili da glasanje iz inostranstva nije njihova odgovornost i da se obratim Izbornoj Komisiji BiH na brojeve telefona 033 251 331 i 251 332 "help line." Ja evo zovem vec dva dana ali niko se nikad ne javlja niti imaju voice mail.

Zanima me da li imate informacije da se ovo desilo i drugim drzavljanima BiH u Americi ili samo meni i mojim prijateljima. Da li imate nacina da saznate kome i kako da se obratim za pomoc? Takodjer me zanima da li je moguce da jedina ustanova zaduzena za pomoc BiH drzavljanima u Americi stvarno nema nikoga zaduzenog za registriranje gradjana i glasanje na izborima? Hvala.

Dalila Suhonjic

-------------------------------------------------------

Probajte se infromirati na njihovoj web stranici http://qry.izbori.ba/

S lijeve strane imate link na kojem imate mogucnost da provjerite da li ste registrovani. Njihova email adresa je

info@izbori.ba

Njihovi telefoni su (kada zovete iz USA)

011-387-33-251-331 I

011-387-33-251-332

Njhovi faxovi su (kada saljete iz USA):

011-387-33-251-333 I

011-387-33-251-334

To je sve sto znamo.

Pozdrav od Bosakog kongresa

__________________________________________________________________

13. RE: VELIKI USPJESI BOSANSKIH PATRIOTA U SVAJCARSKOJ

Postovani urednici,

Jako mi se svidja kako se nasi Bosnjaci bore za Republiku Bosnu i Hercegovinu

u Svicarskoj, i kako su pokrenuli peticju za ukidanje RS i Federacije. Posto

se javljam iz Kanade, moje je pitanje sta je potrebno (kakva je procedura)

da se jedna takva peticija pokrene i ovdje.

Hvala unaprijed

Bosanski patriota A. F.

-----------------------------------------------------------

Amire,

ne znamo direktan odgovor kako bi I u Kanadi mogli tako sta organizovati. U ovom poslu, borbi za ocuvanje Republike BiH, kojim se bavimo nema uhodanog puta. U stvari vec postoji peticija, koju smo preveli I na Engleski, a u kojoj se fino objasnjava kakve su sve zakone prekrsili nasi neprijatelji da bi unistili Republiku BiH. Ako zelite da dodjete do nekih kanadskih politicara koji ce podrzati takvu peticiju, vjerovatno cete ih morati sami pronaci. Mi u BK imamo princip da onaj ko ima neku ideju, bude I vodja toga projekta, tj. da odradi veliki dio posla. Mi vam dajemo peticiju prevedenu na Engleski. Ako zelite da se prihvatite toga posla, najbolje je da dodjete do email adresa Kanadskih politicara, te da napisete neko cirkularno pismo u kojem cete traziti od njih da se angazuju na ispravki nepravde ucinjene Bosni. Posaljite im Engleski text nase peticije, pa mozda se neko odazove. Evo vam linka do Engleskog texta peticije za Povratak Ustva Republike BiH: http://republikabih.net/peticijaenglish.htm

Mozda je ovo prilika da ukratko, jos jednom objasnimo kakva je organizacija Bosanski kongres, sto slijedi.

_____________________________________________________

14. KAKO FUNKCIONISE BOSANSKI KONGRES

Ziveci dugo u komunizmu, mnogim nasim ljudima je uslo u krv da svaku organizaciju zamisljaju kao sto je bio npr. Savez komunista, ili kao sto su sada SDA, SDP, itd. To su organizacije koje imaju velika sredstva, gdje postoje ljudi koji zive od stranke, primaju platu, te moraju slusati naloge svojih sefova. Ovdje na zapadu smo upoznali mnogo drukcijih nacina organizovanja, za koje I nemamo udomacene rijeci u Bosanskom jeziku, kao npr: "partnerships", "fraternities", "networks", "associations", "frenchise", itd... Raznovrsni uslovi zivota I rada su porodili razlicite oblike povezivanja I organizovanja. Buduci da Bosanski kongres djeluje u potpuno drugacijim uslovima od npr. SDA, ili SDP, mi smo tokom deset godina postojanja pronasli jedan specifican nacin djelovanja medju nasim ljudima razbacanim po cijelom svijetu. Bosanski kongres je jedna mreza nezavisnih licnosti, gdje NIKO NEMA VLAST NAD NEKIM DRUGIM. Veze nas samo patriotizam prema Republici BiH. Dakle, mi nemamo sluzbenika kojima mozemo dati nalog da odrade neki mukotrpni posao, SAMI MI RADIMO I FINACIRAMO SVE NASE PROJEKTE. I upravo u tome je nasa snaga. Nasa mreza se siri u sve pore drustva, nicim nije ogranicen nas uticaj, I NIKO NIJE TU ZBOG BILO KAKVE LICNE KORISTI, NIKO NE TRAZI PARE ZA ONO STO RADI, NITI SE BORI ZA NEKU VLAST, JER NIKO NI NEMA VLASTI NAD NEKIM DRUGIM, A SVI IZGARAJU U RADU JER IH NOSI ENTUZIJAZAM I PATRIOTIZAM. Najveca nasa radost je kada cujemo pripadnike drustranaka, npr. SDA, ili SDP ili neke novinare itd, da govore nase argumente, jer mi nismo partija ogranicena spiskovima clanova. Svako kome je stalo do dobrobiti Bosne I Hercegovine, I ko radi nesto korisno za domovinu moze se smatrati pripadnikom BK, makar bio ujedno I pripadnik SDA, SDP itd. Bilo je slucajeva da su nam ljudi iz SDA prilazili jer su usvajali nase ideje. Mi smo ih savjetovali da se zesce angazuju u SDA stranci I da je probaju povesti u patriotskom pravcu, pruzajuci otpor izdajncima sa cela stranke.

Kada sam dosao u Ameriku, vidio sam na djelu jedan jevrejski "network" (mrezu) na djelu. Oni su se organizovali da zaposljavaju jevreje nove imigrante u Americi. I svaki jevrej je za kratko vrijeme dobijao posao o kojem smo mi ostali imigranti mogli samo sanjati. A zaposljavali su ih obicni ljudi, njihovi sunarodnjaci koji nisu imali nikakvu vlast niti neko veliko bogatstvo, samo sto su posmatrali oko sebe situaciju u firmama gdje rade, istrazivali gdje ime slobodnih radnih mjesta I onda infromisali svoje useljenike. Upravo tako Bosanski kongres radi u politici. Mi uocavamo razne politicke podvale nasih politicara I javljamo Bosnjacima u zemlji I u svijetu, te na taj nacin pritisak i otezavamo posao izdajncima. Nazalost, to je jedino sto mozemo raditi u uslovima kada izdajnci imaju vlast. Evo samo jedan najnoviji primjer. Zar nismo upravo mi iz Bosanskog kongresa, jos prije 2 godine "skinuli pozlatu" sa Reisa Cerica, nazivajuci ga "Patrijarh Ceric", kada su ispitivanja BH javnog knijenja kazivala da je on najuticajniji covjek u BiH. Danas ga svi sutaju, kako I zasluzuje. Time je oslabljena jedna od glavnih karika medju izdajnicima.

Zato sviju Vas pozivamo da se ukljucite u sirenje istine. Svako ko ima neku ideje, neka nam je predoci, I neka krene u njenu realizaciju, a mi svi cemo ga podrzati, koliko je to u nasoj moci. Jedan od nacina sirenja istine je I objavljivanje clanaka iz ovoga"Glasnika" na raznim web stranicama, kao I printanje "Glasnika" I davanje nasim starijim zemljacima, koji ne znaju sa kompjuterima, da ga citaju.

One od vas koji se jos nisu upisali u Peticiju za Ocuvanje Ustava Republike BiH pozivamo da odmah to ucinite. Pozivamo vas I da obavezno procitate tekst te peticije, da podsjetite se za sta se zalaze Bosanski kongres. Pozivamo vas da se upisete I u ostale peticije koje cete naci na linku:

http://republikabih.net/content/Peticije.htm

_______________________________________________________

15. Odabrani prilozi sa BOSANSKIH PATRIOTSKIH WEB STRANICA

Webmaster republikabih.net se je potrudio I nasao prigodan clanak o Kissingeru u Danima br. 96, 1. MART / OZUJAK 1999.

Naslov clanka je "KISSINGER JE NAJVECI ZIVUCI RATNI ZLOCINAC NA SLOBODI", a autor je Ivan LOVRENOVIC. Preporucujemo svima da kliknete ne slijedeci link I procitate ovaj izvanredni clanak. Posebna vrijednost ovog clanka je sto govori ko je zaista Henry Kissinger, mnogo prije nego je Cericu bila dodijeljena nagrada.

http://republikabih.net/phpBB/viewtopic.php?t=183

-----------------------------------------------------------------------------------

Veoma poucan intervju Generala Atifa Dudakovica I reagovanje Ibrahima Halilovica OBJAVLJENO u "Orbusu" koje cete naci na linku:

http://www.orbus.de.ms/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: