Monday, January 28, 2008

#345 HERCEG-BOSNA JE BILA SPOJNA POSUDA REPUBLIKE SRPSKE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH

BR. 345

September 17th, 2005
1. UVODNIK: KRAH REFORME POLICIJE ISKORISTIMO ZA UKIDANJE RS
AVIONI NECE SLIJETATI NA “ALIJU IZETBEGOVICA”
HVO “EKSTREMISTA” JOVIC
TERZIC: DAYTON JE SMETNJA NAPRETKU Bih
LESINARI NAMIRISU LES NA KILOMETRE

2. ZASTAVA REPUBLIKE BiH SA LJILJANIMA SE VIHORI NA NASIM STADIONIMA

3. HRVATSKI CLAN PREDSJEDNISTVA “OPERATIVNI RADNIK SDB-a KATEGORIJE A”

4. HERCEG-BOSNA JE BILA SPOJNA POSUDA REPUBLIKE SRPSKE

5. “AERODROM ALIJA” - BOZE SAKLONI I SACUVAJ!

6. ORGANIZUJMO PETICIJU DA SPASIMO AERODROM

7. ALIJA JE OTAC BOSNJAKA

PREGLED BH MEDIJA

8. INTERVJU: Dr. Enes Karić, dekan Fakulteta islamskih nauka

9. DANI: U FOKUSU HOLBROOK I AERODROM ALIJA

10. FELJTON: KAKO JE “PREDSJEDNIK” KORUMPIRAO ARMIJU NA IGMANU

1. UVODNIK: KRAH REFORME POLICIJE ISKORISTIMO ZA UKIDANJE RS

September 17th, 2005

Predstavnci RS su iskoristili svoja prava koja su im dali nasi potpisnici Daytona. Glatko su odbili da ugroze drzavnost Republike srpske, tj. glatko su odbili reformu policije. Radije nece ici u Evropu, i jesti ce i korijenje ako treba, ali se nece odreci suvereniteta. Svako ko se imalo razumije u politiku znao je da samo tako moze zavrsiti pokusaj spasavanja Bosne i Hercegovine, koji zavisi od dobre volje cetnika. Pa oni su do sada otisli suvise daleko, pocinili zlocine, izginuli, da bi se sada odrekli Republike srpske. Samo budale mogu vjerovati da ce se to ikada dogoditi uz saglasnost cetnika. Istina, vecina onih koji nam to govore, nisu budale nego izdanici.

Dakle, jedini nacin spasavanja drzave, a time i naroda je nepriznavanje zlocinacke tvorevine i nepriznavanje zloinackih Daytonskih potpisa nasih izdajnika. NE SMIJEMO SE VISE POGADJATI SA REPUBLIKOM SRPSKOM, A DA NA VAGU NE STAVIMO GENOCID I NELEGALNOST REPUBLIKE SRPSKE, TJ. MORAMO OSPORITI POSTOJANJE RS, KAO JEDINI PREGOVARACKI ADUT, DA BI POSTIGLI BILO STA. NEUSPJEH REFORME POLICIJE MORAMO ISKORISTITI KAO DOKAZ DA DAYTON NE FUNKCIONISE I NASI POLITICARI MORAJU FORMALNO U PISMENOJ FORMI ZAHTIJEVATI POVRATAK PRETHODNOG LEGALNOG STANJA, USTAVA REPUBLIKE BiH. SVE DRUGO JE BACANJE PRASNE U OCI NARODU, KJEMU JE DOSTA DAYTONA I RS.

AVIONI NECE SLIJETATI NA “ALIJU IZETBEGOVICA”

Prvi korak u procesu povratka legalnog stanja, Republike BiH je obracun za kultom Alije Izetbegovica. Jednom kada shvatimo da je Alija cetnicki agent koji je iznutra razvaljivao i drzavu, i Armiju, i narod, imamo sansu da ozdaravimo, da se oslobodimo njegovih podvala koje nam razjedaju drzavotvorno tkivo iznutra.

Prvi korak ka oslobadjanju od kulta licnosti Alije Izetbegovica i ozdravljenju naroda ucinjen je kada su gradjni Sarajeva odbili da preimenuju ime glavne sarajevske ulice, Titove ulice, u Alijinu ulicu. Drugi korak naprijeD u oslobadjanju od izdajnikovog kulta Sarajlije ce napraviti kada sprijece promjenu imena aerodroma “Sarajevo”, u aerodrom “Alija Izetbegovic”.

Tada ce biti moguci i slijedeci koraci u unistenju Izetbegovicevog zivotnog djela Republike srpske.

I mrtvoga Aliju koriste nasi neprijatelji da nam nabijaju imidz “islamskih fundamentalista”, u cilju svoje propagande da su ugrozeni od nas. Neka niko ne nasjeda na toboznje protivljenje iz RS preimenovanju aerodroma Sarajevo. Oni znaju, da ce svojim protivljenjem izazvati revolt Bosnjaka i nadaju se da ce Bosnjaci bas zato promjeniti ime aerodroma Sarajevo. To je isto ona igra kao kada su uoci prvih post-daytonskih izbora u Banja Luci optuzili Izetebegovica za genocid protiv Srba, a on im tek bio osnovao Republiku srpsku. Tom optuznicom su samo gurnuli naivne Bonsjake da zaborave da im je Izetbegovic upravo unistio drzavu i da ponovo glasaju za njega. Da je ta optuznica bila samo blef najbolje se vidi iz toga da poslije, kada je OHR otkrio da je SDA ubacila nelegalno 10,000 glasova u Sarajevu da bi Izetebgovic prestigao Krajisnika, i ponudila SDS-u da ponisti izbore, SDS se nije ulozio zvanicnu zalbu, te je Izetbegovicev izabor bio potvrdjen. Dakle, bilo im je draze da je Izetbegovic prvi predsjdnik troclanog Predsjdnistva, nego i Krajisnik. Jasno je i zasto - jer su Izetbegovicu Bosjaci vjerovali i mogao je progurati u interesu RS i ono sto Krajinsik nikada ne bi mogao.

O problemu preimenovanja Aerodroma sarajevo, pisemo i u prilogu: 5. ORGANIZUJMO PETICIJU DA SPASIMO AERODROM

HVO “EKSTREMISTA” JOVIC

Ivo Miro Jovic je potvrdio za Vecernjak kako bi se na predstojecem sastanku Medjudrzavnoga vijeca za suradnju Bosne i Hercegovine te Srbije i Crne Gore mogla potaknuti rasprava oko zahtjeva za naplatu ratne odštete koju su pricinile postrojbe bivše JNA. http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=32245

Odmah je bilo jasno da je taj covjek UDBAs. To je dobro uhodana formula. Predizborni Hrvatski “exstremisti”, odjednom kada budu izabrani pocinju da vuku poteze u najboljem interesu velike Srbije. Mejdutim, to je problem Hrvata Bosne i Hercegovine. Dok god ih predstavljaju takvi “Hrvatine”, nastavice se nestajanje Hrvata iz BiH zapoceto pogubnom poltikom Milosevicevog jataka Tudzmana i dokazanog UDBA-sa Bobana. PROBLEM, NAS GRADJANA KOJI SMATRAMO BOSNU I HERCEGOVINU NASOM DOMOVINOM JE TO STO TIHIC NIJE DEMANTOVAO JOVICA.

Najnovija vijest je da su Hrvati dokazali da je Jovic agent UDBE. Cak su mu nasli pismeni zahtjev kojega je uputio UDBI da zeli da bude njihov agent. Dakle, ne moze se izvlaciti da su mu prijetili, da su ga ucjenjivali i tome slicno. Crno na bijelo, Jovic je AGENT DOBROVOLJAC PREDRATNE SRSPKE TAJNE POLCIJE. TO JE VEOMA DOBRA VIJEST. VALJDA SADA TIHIC NECE IMATI OBRAZA DA OSTANE UZ JOVICA I NAGADJA SE O RATNOJ OSTETI I TIME UGROZAVA TUZBU ZA GENOCID.

Ono sto je interesantno u toj vijesti je cinjenica da su UDBA-sa i “hrvatskog exstremistu” Jovica izabrali poslanici SDA, a da su Hrvati u Skupstini dali glasove za gradjanski orjentisanog predstavnika Miri Raguza. Ne kazem da su zbog ovoga svi poslanici SDA srpski agenti, ali bi se trebali sada sjetiti ko je forsirao direktivu da glasaju za Jovica, a ne za Raguza.Tako ce otkriti jos jednog cetnickog agenta medju BH politicarima. Jos interesantnija cinjenica je da se Jovic uspio tako visoko popeti u HDZ-u. To nije slucajnost. I HDZ je po svoj prilici pun bivsih UDBA-sa. Nie cudo sto Hrvati nestaju iz BiH.

Ovj temi pisemo i u prilogu: 2. HRVATSKI CLAN PREDSJEDNISTVA “OPERATIVNI RADNIK SDB-a KATEGORIJE A”

TERZIC: DAYTON JE SMETNJA NAPRETKU BiH

Jos prije par mjeseci Terzic je Evropljanima porucivao: “Niko normalan ne zeli da promjeni Dayton.” Sada za domacu upotrebu kaze: “Dayton je smetnja napretku BiH.” ali pri tome ne kaze da treba osporiti nelegalnu RS koja je takodjer smetnja napretku BiH. Nemojmo se prevariti i povjerovati da je Terzic dosao “tobe”. Ma kakvi. Samo, on sada zna da se Republika srpska mora braniti na druge nacine. Sada je Dayton kompromitovan i eto morace se mijenjati, ali opet ako da se pregovara sa RS, tako da se RS mora usaglasiti sa tom promjenom. Dakle, Terzic odvaja RS od Daytona. Za njega RS postaje nevezana za ilegalni Daytonski sporazum, RS ide dalje, a Dayton se moze i promjeniti.

TERZIC JE IZDAJNIK I ON NIKADA NECE PONUDITI JEDINO RJESENJE KOJE IMA LEGALNO UPORISTE, A TO JE UKIDANJE DAYTONA I VRACANJE SUSPENDOVANOG USTAVA REPUBLIKE BiH, A NE PREGOVARANJE SA RS O NOVOM USTAVU, KOJE BI ZAVRSILO KAO I PREGOVORI O REFORMI POLICIJE.

LESINARI NAMIRISU LES NA KILOMETRE

Tzv. Kongres Bosnjaka Sjeverne Amerike je izdao proglas u kojem traze promjenu Daytonskog ustava. Interesantno, cim je Terzic otkrio Ameriku da je Dayton smetnja napretku BiH, odmah su Ramic i kompanija postali hrabri. Nema sta, dobra taktika. Takvom taktikom mozda jos neko od njih dogura do neke mrvice vlasti. Za sada, jedini od njih u kojega bosnjacka svjetovna i vjerska vrhuska ima povjerenje su dokazani udbasi. Evo na primjer, jedini iz cijele Amerike, koji je dobio cast da bude u izbornoj komisiji za Reisa Cerica, je Taib Pasanbegovic. O Tajibu smo pisali do sada, jer je o njemu iznesen dokaz u “Zelenoj knjizi” , da je bio saradnik UDBE. To sto od ovolikih muslimana Bosnjaka na Americkom kontinentu, Ceric ima povjerenja bas u Pasanbegovoica, mnogo govori o Cericu i o Islamskoj Zajednci.

Dr. Muhamed Borogovac

2. ZASTAVA REPUBLIKE BiH SA LJILJANIMA SE VIHORI NA NASIM STADIONIMA

September 17th, 2005

Suprotno zeljama cetnickih agenata u vlasti BiH, sve vise se koristi nasa zastava sa ljiljanima, a odbacuje trokutasta Daytonska zastava, koja simbolise osnivanje RS.

http://republic-bosnia-herzegovina.com/

3.JPG

2.JPG

Scene sa kvalifikacione utakmice BiH – Belgija odigrane 3.9.2005 na stadionu “Bilino Polje” u Zenici

September 17th, 2005

1.JPG

Scena sa kvalifikacione utakmice BiH – SiCG odigrane 9.10.2004 na stadionu “Koševo” u Sarajevo

3. HRVATSKI CLAN PREDSJEDNISTVA “OPERATIVNI RADNIK SDB-a KATEGORIJE A”

September 17th, 2005

Ivo Miro Jovic, Hrvatski clan predsjednistva Bosne i Hercegovine je nedavno izjavio da se nada da se mozemo dogovoriti o ratnoj odsteti sljedeceg mjeseca na nekom diplomatskom sastanku u Beogradu. Kao eto tako cemo mozda dobiti nesto iz rata. Jos dodaje da, zato sto niko ne zna kolike su ratne odstete, sada bismo se dogovorili u principu, a kasnije o sumi.

To je preneseno na pincom.info web stranici u sljedecem clanku
http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=32245

Kao politicar on mora znati da takav dogovor podriva tuzbu za agresiju i genocid. U stvari, jedini razlog zasto bi Srbija pristala da placa odstetu je ako BiH odustane od tuzbe, i od svoje sanse da ukine Republiku Srpsku i Daytonski Ustav, i da povrh toga Internacionalni Sud Pravde odredi kolicinu nadoknade na zavrsetku procesa. Hrvati su najgore prosli u Daytonu jer su manjina u oba entiteta, a iz Republike Srpske su potpuno protjerani, i njih zato po trenutnom stanju prosto nestaje u Bosni. Njima je (a i nama) ukidanje Daytona pitanje prostog opstanka i mnogo vaznije nego bilo kakva ratna odsteta. A jos treba shvatiti da bi i odsteta bila manja po tom njegovom dogovoru, nego po onome sto sud odredi, zato sto bi se prvo sklopio dogovor u principu, sto podrazumjeva povlacenje tuzbe koja je nas jedini adut u takvom dogovoru, pa tek onda kasnije govorilo o kolicini novca, kad nam Srbija vise ne mora nista dati.

Postavlja se pitanje, zasto Jovic, Hrvat, clan predsjednistva BiH, predlaze tako nesto sto je katastrofalno i za Hrvate i za BiH? Odgovor je za vrlo kratko vrijeme objavljen, opet na pincom.info, u sljedecem clanku:

http://www.pincom.info/bih/opsirnije.asp?ID=32379

Iznenadjenje, iznenadjenje. Jovic je operativac UDBA-e! U clanku se navodi da se to cak i znalo prije, ali da je on govorio da je bio primoran da bude dousnik. Ali su pronadjeni dokumenti koji svjedoce da je on nasao UDBA-u i aplicirao da bude operativac, a ne obratno. Ima jos, citiram:

U presliku dokumenta, Službe državne bezbjednosti - Centar Mostar, broj 25 - 771, od 17.4. 1980., čijim preslikom raspolaže Bh.internet dnevnik Pincom.info, tadašnji načelnik SDB-a Mostar Stipe Grizelj republičkom SUP-a dostavlja provjeru, molbu i druga dokumenta za zasnivanje radnog odnosa za Ivu Miru Jovića.

Grizelj u pratećem dopisu napominje “da smo u neposrednim razgovorima sa Jovićem stekli veoma povoljne utiske o afinitetu i spremnosti za rad na bezbjedonosnim poslovima”, konstatira kako Jović ispunjava “opšte i posebne uslove” te predlaže da ga se s danom 1.5.1980. primi u Službu državne bezbjednosti u svojstvu “operativnog radnika A kategorije” - kraj citata.

On kao “Operativni radnik A kategorije” sa afinitetom i spremnosti za rad naravno ne pravi prijedloge u interesu Hrvata, nego svojih gospodara iz Srbije.

Ali ima i dobrih vijesti. Pincom.info ovo prenosi i tako pokazuje da isto kao sto nasi izdajnici stalno moraju brinuti o tome sto su ih nasi patrioti prepoznali i gledaju im preko ramena, tako su i Jovica ocigledno prepoznali i Hrvati. Jovic je izabran vanredno kad je Ashdown smijenio Covica, ne na izborima nego u skupstini. Tamo je dobio samo jedan hrvatski glas, ali dobio je funkciju radi glasova bosnjaka. I on nema kredibiliteta i nema podrske svog naroda. Tako da on ne moze racunati da ce se drugi Hrvati prevariti, te podrzati bilo koju njegovu izdajnicku inicijativu.

Tarik

4. Herceg-Bosna je bila spojena posuda Republike Srpske

September 17th, 2005

Ivo Komšic, dopredsjednik SDU BiH

Izjava Krešimira Zubaka da je Herceg-Bosna bila legitimna, nuzna i potreba kako bi bh. Hrvati sacuvali pravo na BiH je obicni pokušaj pranja savjesti.
Posebno ako se zna da je Zubak bio ministar pravosudja u Vladi te tvorevine, kao i nasljednik pokojnog Mate Bobana na funkciji predsjednika Predsjednickog vijeca Herceg-Bosne. Ovo je, u ime rukovodstva SDU BiH, za “Dnevni avaz” izjavio Ivo Komšic, dopredsjednik stranke.
- Ta kreacija nije bila ni nuzna ni legitimna, jer su Hrvati legitimnost ovoj zemlji iskazali 1992. godine na referendumu, a stvaranjem Herceg-Bosne volja naroda je derogirana. Uostalom, Hrvati su u vrijeme njenog nastanka bili konstitutivan narod i imali vlast - istice Komšic. Dalje, dodaje, Herceg-Bosna je bila spojena posuda Republike Srpske, koja danas predstavlja najvecu prepreku povratku prognanih i normalizaciji stanja u zemlji, koje bi nas odvelo blize evroatlantskim integracijama.
- Svako ima pravo spašavati svoju savjest, ali nema pravo redefinirati dogadjaje i unositi daljnje smutnje u narod koji je dovoljno platio sulude ideje i neoprostive politicke greške - zakljucuje Komšic.

Suluda i avanturisticka ideja

- Herceg-Bosna bila je rezultat sporazuma o podjeli zemlje prema kojem je trebalo preseliti dvije trecine Hrvata iz BiH. U suštini, sve je to bila jedna suluda i avanturisticka ideja koju su bh. Hrvati teško platili. Polovina njih danas zivi van drzave, a u ime te ideje pravljeni su zlocini - priča Komšic.

L. SINANOVIC

5. “AERODROM ALIJA” - BOZE SAKLONI I SACUVAJ!

September 17th, 2005

Postovani gospodine Borogovac,

Na moju veliku zalost upoznao sam se sa aktivnoscu Bosanskog kongresa prilicno kasno.

Dugo vremena sam (zbog moje ne obavjestenosti) brkao vae udruzenje sa T.Z.V

Kongresom Bosnjaka Sjeverne Amerike tako da sam sa podozrivoscu citao sve informacije o vama.

Igrom slucaja sam uspio procitati nekoliko vasih briljantnih radova i od sveg srca vam se iskreno zahvaljujem.

Svaki vas tekst, a posebno oni koji raskrinkavaju ulogu Alije Izedbegovica i njegove klike lijezu kao melem na ranu svakom pravom

BOSANCU i patrioti.

I sam sam kao, zrtva pogubne Alijine politike iz mog rodnog Doboja protjeran i trenutno sa obitelji zivim u Kanadi.

No, draga gospodo iz Bosanskog Kongresa, cini se da je “Bosanka Mrtvaja” kako to lijepo rece Mesa Selimovic dobrano potopila i posljednje nade da ce se nesto promjeniti, da ce nas nesretni narod uvidjeti svu nesrecu koju su mu osim cetnika i ustasa bezmilosno dodijelile i nase vodje poput Alije i njegovih trabanata.

Neshvatljivo je da se zarad sake para ili smjesnog sebicnog egoizma zaboravljaju sve istorijske cinjenice cak i od strane pravih boraca ABiH, a da o “logisticarima i pozadincima” i ne govorim.

Utopili smo se u tu nasu “Mrtvaju” i cutimo ili klicemo “Velikom Vodji Aliji” ( Aerodrom u Sarajevu treba da dobije njegovo ime - blagi Boze kakva su ovo vremena za Bosnu dosla).

A deset godina ce se uskoro navrsiti od nase nesrece - Dejtonskog Sporazuma uz porazne posljedice za Bosnu i Bosance:

Republika Srpska ne samo da je ostala, nego se njena opstojanost cini izvjesnijom nego ikad.

Izbjeglice se nisu vratile, pogotovo ne onaj najvitalniji radno sposobni dio stanovnistva.

Na teritoriji nekadanje suverene Republike Bosne i Hercegovine fakticki egzistiraju tri drzavne cjeline.

Bosna i Hercegovina je svedena na paravan koji nikom pa cak ni pojedinim Bosancima ne treba.

Ratni zlocinci i javno proklamirani cetnici sjede u njenom presjednistvu i svako jutro piju kaficu sa kolegama iz SDA (Sramne Demokratske Akcije)

Stanovnistvo Bosne i Hercegovine bez obzira na nacionalnost tone u sve vece siromastvo dok se pojedinci bogate do neslucenih razmjera.

Bosnom se propagira islam kakav nikad nije bio primjeren nasem Bosanskom Muslimanu – koji nam je tudj, stran i uvezen.

I tako dalje i tako dalje….

A mrtvaja muci … I budale klicu….

Ne znam draga gospodo iz BK, imali vise nade?

Da li je ovo malo pravih intelektualaca sposobno da se odupre najezdi “Kvazi-Pameti “

Nazalost, nas predobri Bosanski narod uvjek se radije priklanjao “Pehlivanima na zici” prodavacima magle nego istinskim vrijednostima.

I pored svega ja vam se iskreno zahvaljujem I divim.

Ako nista bar znam da I mi koji mislimo drugacije od Hodze na Hudbi nismo sami!

Mozete objaviti moje pismo (Sa incijalima ce biti bolje) neka to bude moj skromni doprinos nasoj buducoj saradnji.

Sa postovanjem

N. D.

Kanada

6. ORGANIZUJMO PETICIJU DA SPASIMO AERODROM

September 17th, 2005

Potpuno se slazem sa Vasim konstatacijama oko “izdajnika”. Molim Vas da pokrenete e-mail ili online peticiju za zastitu naziva Aerodroma Sarajevo i Trga oslobodjenja od tvorca nacionalisticke ideje u muslimanskom narodu u BiH. O peticiji obavezno obavijestite sve kojima saljete Glasnik, a mi cemo proslijediti dalje.

Hvala!

N. H. Sarajevo

——————————————————
KOMENTAR: Nazalost, izdajnci se ne osvrcu na peticije. Nisu uvazili cak ni Peticiju kojom smo zahtijevali promjenu “Zakona o drzavljanstvu” koju je potpisalo preko 45,000 ljudi.

Na svim terminalima svijeta, stotine miliona putnika svakodnevno citaju ime “Aerodrom Sarajevo” i na taj nacin se podsjecaju na tragediju Olimpijskog grada. Da li ce se sada Sarajlije odreci toga, zamijeniti ime svoga grada imenom koje u svijetu nista ne znaci, i koje niko u svijetu ne moze izgovoriti, cak ni najbolji Alijini saradnici u unistenju Republike BiH, npr. Holbrook ili Clinton. Da li ce Sarajlije napraviti toliku zrtvu samo zato da bi bila zadovoljena bolesna zelja nekolicine primitivnih Alijinih sljedbenika koji nas guraju u srednji vijek. Nada je da ce Sarajlije onemoguciti taj najnoviji zlocin protiv Sarajeva i Bosne i Hercegovine, zamjenu imena grada heroja Sarajeva, sa imenom Alije Izetbegovica NA SVIM TERMINAIMA SIROM SVIJETA.

7. ALIJA JE OTAC BOSNJAKA

September 17th, 2005

Djubrad jedna vi nemate pravo da govorite u ime BIH gradjana. Alija je covijek kojeg niko nece zamjeniti u Bosnjackome korpusu. A vi nemozete nama ispirati glavu sa vasim cetnickim idejama.

ALIJA IZETBEGOVIC - OTAC BOSNJAKA
Neka mu je vijecni RAHMET

Tahir Z.

PREGLED BH MEDIJA

September 17th, 2005

8. INTERVJU: Dr. Enes Karić, dekan Fakulteta islamskih nauka

„Već četiri ili pet godina dr. Cerić je sebi umislio da je sada upravo on naš i vjerski i
svjetovni lider“

http://www.bosona.net/phpBB2/viewtopic.php?t=1389

———————————————————————————————–

9. DANI: U FOKUSU HOLBROOK I AERODROM ALIJA

Dva clanka u Danima; prvi o Holbrooky, tj. o “baloon-u” (prdezu) kojega je napuhao Alija, a dugi o samome kreatoru toga “baloona”, tj. samome Aliji.

http://www.bhdani.com/default.asp?kat=fok&broj_id=431&tekst_rb=3

————————————————————————————————-

10. FELJTON: KAKO JE “PREDSJEDNIK” KORUMPIRAO ARMIJU NA IGMANU

http://www.bhdani.com/arhiva/149/t149feljton.htm

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: