Monday, January 28, 2008

#344 UMRO JE IZDAJNIK - ZIVJELA REPUBLIKA BiH

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

9. septembar 2005.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH

BR. 344

1. DA LI CE AVIONI SLIJETATI NA ALIJU IZETBEGOVICA

2. UMRO JE IZDAJNIK - ZIVJELA REPUBLIKA BiH

3. STA HOLBROOK LUPA!?

4. AMERIKANCIMA NE SMETA ILEGALNI TRECI CERICEV MANDAT REISA IZ ?!

-------------------------------------------------------------------

Ako ne zelite da primate nase poruke samo posaljite Reply na bilo koju nasu poruku u KOJEM CETE TO IZJAVITI i odmah cete biti izbrisani iz nasega adresara.

___________________________________________________________________

1. DA LI CE AVIONI SLIJETATI NA ALIJU IZETBEGOVICA

"Avaz" od 8. septembra 2005. je prenio slijedecu vijest, citiram: "U zgradi Predsjedništva BiH jucer je odrzan konsultativni sastanak Organizacionog odbora za obiljezavanje druge godišnjice smrti prvog predsjednika Predsjedništva Republike BiH Alije Izetbegovica.

Prihvacen je program obilježavanja godišnjice, te formiran Operativni organizacioni odbor za obiljezavanje, kojim predsjedava clan Predsjedništva BiH Sulejman Tihic, a cine ga predstavnici nevladinih organizacija SGV, HNV, VKBI, Krug 99, predstavnici Grada Sarajeva i Vlade KS, Foruma parlamentaraca BiH, Gradimir Gojer, direktor Narodnog pozorišta Sarajevo, te clan porodice Bakir Izetbegovic. .... Na sjednici je dogovoreno da Medjunarodni aerodrom u Sarajevu nosi ime prvog predsjednika BiH i zvat ce se Medjunarodni aerodrom "Alija Izetbegovic" Sarajevo. Pored toga, prostor ispred Ekonomskog fakulteta u Sarajevu nosit ce naziv Trg oslobodjenja Alija Izetbegovic. Kako saznajemo, cilj je da se potrebne procedure oko ovih imenovanja završe do godišnjice, 19. oktobra. - kraj citata iz Avaza.

Vjerovatno su predlagaci promjene imena "Aerodroma Sarajevo" imali na umu neke od dogadjaja iz Izetbegovicevog zivota u vezi sa "Aerodromom Sarajevo" kada su predlagali da se ime grada heroja Sarajeva, promjeni u ime osnivaca Republike Srpske, Alije Izetbegovca.

A evo tri kljucna dogadjaja iz zivota Alije Izetbegovca u vezi sa Aerodromom Sarajevo.

Dogadjaj prvi: Demonstracije protiv Izetbegovica na Aerodromu Sarajevo

Kada se Izetbegovic vratio iz Lisabona, 1991. godine gdje je, davno prije rata, Karadzicu potpisao podjelu Republike BiH, docekale su ga demonstracije Sarajlija. Tada jos nije bilo granata, nije bilo rata, ali jeste bilo volje Alije Izetbegovica da podjeli Republiku BiH sa koalicionim partnerima. Medjutim, tada je javno mnijenje Republike BiH bilo mobilno, pa je Izetbegovicev avion docekan sa demonstracijama, kao sto i zasluzuje predsjdnik koji izda svoju predsjednicku zakletvu da cuva Ustav i granice drzave, a ne da je dijeli. Tada Izetbegovic pod pritiskom bh javnosti povlaci potpis, jer bi bilo ocigledno da je izdajnik da to nije ucinio. Osim toga, od tada on, kao i svaki "Con artist" (umjetnik prevare) pocinje glumiti naivcinu da bi ga patrioti Republike BiH podcijenili, dok ne podijeli drzavu.

Dogadjaj drugi: Izetbegovic slijece na Aerodrom Sarajevo Karadzicu u ruke da bi izbavio opkoljene cetnicke kasarne iz obruca Sarajlija.

Kada je Izetbegovic u maju 1992. otisao na pregovore u Brisel, Sefer Halilovic odlucuje da primjeni taktiku koja je toliko puta uspjela u drugim gradovima, u Sloveniji, Hrvatskoj i BiH (Bihac, Zenica, Tuzla). Tajna dotadasnjih uspjeha u ratu protiv JNA je bila da se opkole kasarne i zaplijeni naoruzanje. Dakle, dok je Izetbegovic bio u Briselu, Armija Republike BiH opkoljava kasarne JNA, ukljucujuci i kasarnu na Bistriku, u kojoj je bila komanda Sarajevskog korpusa JNA, kao i sam komandant Kukanjac, vec tada ratni zlocinac kojeg je TV snimila kada daje naredbu da se bombarduju "Velusici".

Prilikom Izetbegovicevog povraka iz Brisela, Sefer Halilovic mu porucuje da ne slijece na "Aerodrom Sarajevo", koji je bio u cetnickim rukama. Izetbegovic, u prvi mah odlucuje da poslusa i slijece u Rim. Medjutim, kada je saznao da su cetnci opkoljeni u Sarajevu u svojim kasarnama, on donosi odluku da krene iz Rima i da sleti cetncima u ruke na Aerodrom Sarajevo. Pri tome, on dovodi i svoju kcerku sa sobom. Svako normalan je znao da ga cetnici nece tako lako pustiti, dok god je Kukanjac opkoljen, a znao je i Izetbegovic. Kao sto se i ocekivalo, cetnci su trazili razmjenu: kasrna i Kukanjac, za Izetbegovica. Razmjena je tekla tako sto je Izetbegovic sjedio u istom transporteru sa Kukanjcem, a u jednom od transportera je bila i njegova kcerka. Izetbegovic i njegova kcerka su tada svojim golim zivotima stitili cetncku kolonu koja je isla ka sigurnosti Kovacica izmedju razjarenih Sarajlija.

Slijecuci tada na Aerodrom Sarajevo cetnicima u ruke Izetbegovic je stavio na kocku i svoj i kcerkin zivot, da bi spasio kasarnu JNA na Bistiriku i Kukanjca u njoj. Mozemo misliti koliko je Izetbegovicevo povjerenje u catnike, kada im dovodi svoju kcerku u ruke, u vrijeme kada se saznalo za strahote masovnih silovanja po Bosni? Postoji jedno jedino objasnjenje tolikog Izetbegovicevog povjerenja u cetnike, a to je: IZETBEGOVIC JE NJIHOV COVJEK, PRIKRIVENI MUSLIMANSKI SRBIN ISTI KAO I EMIR KUSTURICA, SAMO MNOGO LUKAVIJI. Hamdija Pozdreac je to znao i zato ga je zatovrio. I cetnici su to znali, i zato su likvidirali Pozderce, da bi onda pustili Izetbegovica i omogucili mu da dodje na vlast, da im potpisuje podjelu Republike BiH.

Dogadjaj treci: Aerodromski sporazum.

Kada je pala granata na Marakle, i kada su TV snimci masakra obisli svijet, tada je javnost Sjedinjenih Americkih Drzava zatrazila od Clintona da zaustavi agresiju na BiH, u skladu sa njegovim predizbornim obecanjima. Tada Clinton izdaje ultimatum cetnicima da prekinu opsadu Sarajeva. Tada umjesto da pusti cetnike americkom ultimatumu, Izetbegovic sa njima dogovara sporazum o primirju, ali tako da cetnici zadrze obruc i opsadu Sarajeva, sto je njima bio i jedini cilj. Dakle, umjesto da se Sarajevo oslobodi zahvaljujuci Americkom ultimatumu, Izetbegovic je omogucio cetncima da svoju vojsku mogu slati na druga ratisata, jer im je "Aerodromski sporazum" cuvao obruc oko Sarjeva. Interesantno je da taj sporazum nije htio potpisati Sefer Halilovic, kojega je Izetbegovic poslao da to ucini, da bi se sakrio iza Halilovicevog potpisa. Na kraju je zato sam Izetbegovic potpisao "Aerodromski sporazum".

Jedan "nus produkt" Aerodromskog sporazume je to sto je tada Americka administracija shvatila da Bosnjacki lideri ne zele poraz cetnika, tj. da "ni Bosanci ne zele cjelovitu BiH", kako je kasnije svjedocio Christopher pred Senatom. Od tada vise ne dolaze ni iz Amerike podrska cjelovitoj BiH, nego i Amerikanci pristaju na nagodbu "zaracenih strana" o podjeli BiH na etnicke teritorije.

ZAKLJUCAK: Sarajlije i svi Bosanci i Hercegovci, razmislimo dobro da li ova tri dogadjaja kvalifikuju Izetbegovica da aerodrom grada heroja Sarajeva, ponese njegovo ime. Ako imamo dostojanstva zastiticemo ime olimpijskog grada od primitivnih Izetbegovicevih sljedbenika, koji drzavu vec 15 godina vode iz poraza u poraz. Bice blamaza svih nas da se ime Izetbegovica nadje na svim svjetskim aerodromskim terminalima, da se promjeni imidz naseg olimpijskog grada, u imidz grada primitivnih obozavatelja jednog kulta licnosti. Strane diplomate za Izetbegovica kazu:"On je kao lubenica - izvana zelen, a iznutra crven." Javna je tajna da je Izetbegovic izdajnik, a jedini mi to ne znamo, pa se blamiramo obozavajuci covjeka koji nas je prevario i podijelio nam drzavu.

ISTO ONAKO KAKO SMO DIGLI SVOJ GLAS PROTIV PROMJENE IMENA TITOVE ULICE, I USPJELI DA JE SPRIJECIMO, DIGNIMO SADA SVOJ GLAS DA ZASTITIMO IME OLIMPISJKOG GRADA I GRADA HEROJA, TE DA SE I DALJE NAS AERODROM ZOVE "AERODROM SARAJEVO".

IZ ISTIH RAZLOGA NE SMIJEMO DOZVOLITI NI DA SE NAJLJEPSI TRG U GRADU, "TRG OSLOBODNJENJA", ZOVE PO IZDAJNIKU KOJI JE SVOJIM DAYTONSKIM POTPISOM ZAUSTAVIO OSLOBADJANJE DRZAVE KADA SU CETNCI VEC BILI PORAZENI I BJEZALI U RASULU ISPRED ARMIJE REPUBLIKE BiH.

Dr. Muhamed Borogovac

______________________________________________________________

Povodom dvogodisnjice od Izetbegoviceve smrti podsjecamo na proglas kojega je Nacionalni Kongres Republike BiH izdao kada je Izetbegovic umro.

2. UMRO JE IZDAJNIK - ZIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

Alija Izetbegovic je izdajnik I to je ono po cemu ce biti zapamcen. Pod zakletvom da ce cuvati Ustav i granice Republike Bosne I Hercegovine, i po cijenu vlastitog zivota, a kao "dobar musliman", Izetbegovic je u naslijedje muslimanima Bosne i Hercegovine ostavio takozvanu "Republiku Srpsku", etnicku drzavu Srba, nastalu kao rezultat genocida nad muslimanima, rezultat 200,000 ubijenih muslimana, u tri dana 10,000 poklanih muslimana Srebrenice, rezultat unistenja materijalne kulture i imovine muslimana, rezultat etnickog ciscenja i raseljavanja muslimana sirom svijeta - daleko - preko okeana - u nepovrat.

Unistio je Ustav Republike Bosne I Hercegovine, proglasavajuci ga komunistickim (ne-muslimanskim), Ustav koji je garantovao da se odluke donose prostom vecinom (50% plus jedan glas), da je svaki gradjanin suveren na svakoj stopi teritorije Republike Bosne I Hercegovine, Ustav na osnovu kojeg smo izabrali Aliju Izetbegovica kao muslimana za predsjednika Republike Bosne I Hercegovine. Izetbegovic je sve ucinio sto je bilo u njegovoj moci da legalizuje takozvanu "Republiku Srpsku", ciji ustav muslimanima garantuje status gradjana treceg reda - u kojoj muslimani zive kao gradjani treceg reda. Izetbegovic je legalizovao takozvanu "Republiku Srpsku" u kojoj muslimanska djeca nemaju pravo osnovati niti nogometni klub, kao na primjer muslimani u Jakesu kod Modrice.

Izetbegovic se uvijek dogovarao sa neprijateljima Republike Bosne I Hercegovine, kao njen predsjednik, kako unistiti Republiku Bosnu I Hercegovinu, I cijelo to vrijeme je varao muslimane I sve ostale gradjane kako je to svijet htio, I kako on eto nije imao izbora. Izetbegovic je bio pravnik, I on je dobro znao da samo zrtva moze pristati na rezultate zlocina. Da je imao namjeru braniti Republiku Bosnu I Hercegovinu, on bi drzavljanima Republike Bosne I Hercegovine, makar u testamentu ostavio

dokaze: ko, kada I kako je izvrsio pritisak na njega da pristine na rezultate zlocina - I to bi bilo dovoljno da sve sto je Izetbegovic postpisao postane nevazece po osnovnom principu internacionalnog prava da se granice I ustav jedne medjunarodno priznate drzave ne mogu mijenjati silom I da potpisi pod pritiskom sile ne mogu biti punovazni. U Izetbegovicevom testamentu je ostalo da muslimani treba da cuvaju njegovu Republiku Srpsku kao tekovinu zlocina pocinjeg nad muslimanima - to je ono sto "pise" u njegovom predsjednickom testamentu.

Izdajnik je umro, rodila se Republika Bosna I Hercegovina. Takozvana "Republika Srpska" je nastala na zlocinu I nestace sa presudom Internacionalnog suda pravde da su Srbija I Crna Gora pocinile genocid nad drzavljanima Republike Bosne I Hercegovine. Zivjela Tuzba Republike Bosne I Hercegovine na Internacionalnom Sudu Pravde u Hagu protiv Srbije I Crne Gore za pocinjeni genocid u Republici Bosni I Hercegovini.

Sudbina Bosanaca I Hercegovaca je u rukama Bosanaca I Hercegovaca - nasa sudbina je u nasim rukama. Pristati na status zrtve, na zivot bez pravde I slobode, znaci zivjeti bez ljudskog dostojanstva. Evo sta nam Kur'an casni

porucuje:

"O vjernici, budite strpljivi I izdrzljivi, na granicama bdijte I Allaha se bojte, da biste postigli on sto zelite!" (Kur'an Casni, Sura III, Aje 200). Republika Bosna I Hercegovina je nasa domovina, a njene medjunarodno priznate granice su nase granice.

"U odmazdi vam je - opstanak, o razumom obdareni, da biste se ubijanja okanili! (Kur'an Casni, Sura II, Aje 179)

I borite se na Allahovom putu protiv onih koji se bore protiv vas, ali vi ne otpocinjite borbu! - Allah, doista, ne voli one koji zapodijevaju kavgu. I napadajte takve gdje god ih sretnene I progonite ih odande odakle su oni vas prognali. A zlostavljanje je teze od ubijanja! ...(Kur'an casni, Sura II, Aje 190 I 191)

19. oktobar 2003.

PREDSJEDNISTVO BOSANSKOG KONGRESA

Dr. Vahid Sendijarevic

Mr. Kenan Saracevic

Dr. Muhamed Borogovac

xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxxx

Bosanski kongres

http://www.hdmagazine.com/bosnia

http://www.hdmagazine.com/Fond

______________________________________________________________

3. STA HOLBROOK LUPA!?

Nezavisne novine i Pincom.info prenose da Holbrook izjavljuje da se u Americi sprema novi ustav za BiH. To je najveca glupost svih vremena – da ce Amerika mijenjati BiH ustav! Toliko Srbe ubjedjuju da se reformise policija, i vrsi se pritisak, ali niko Srbe ne moze nista natjerati vec godinu dana zato sto Srbi imaju pravo na veta po Dejtonu, i kad bi se njihovo zakonsko veto prekrsilo, promjena ne bi bila pravno vazeca. Zato je citava ova prica o reformi policije zavaravanje naroda da se kao bajagi nesto pozitivno ipak desava po ustavnom pitanju. Hoce li to Americki avioni doci ovamo da nam bombama prave funkcionalnu drzavu? Hoce li Amerika poslati vojsku da nama napravi ustavne promjene, ili mozda da regulise mito u opstini Srpski Mostar? To je tolika besmislica, te Holbrook ne smije reci da to uopste Americka vlada sprema jer bi ga neko iz sluzbenog Washingtona odmah po duznosti demantovao, nego izmislja neku nebuloznu “privatnu organizaciju”. I ja mogu registrovati privatnu organizaciju i pisati milion ustava na toaletnom papiru, ne znaci da ce ih iko usvojiti.

Inace otkako su Republikanci preuzeli potpunu vlast u Americi tipovi poput Holbrooka i njegovog prijatelja Clintona su na totalnoj politickoj margini. Oni ne mogu ni primirisati sta se u Washingtonu radi, a kamo li da oni kolo vode u vanjskoj politici? Nema sanse. Politicar od karijere Holbrook sada uopste nije ni na kakvoj drzavnoj funkciji, nego na privatnom univerzitetu – koji cak nije ni na tlu Amerike. Holbrook zna da ga niko bitan ne slusa, ali se nada da ce poneke novine u Bosni prenijeti njegove gluposti, da bi Bosanci jos duze cekali i nadali se pomoci sa nebesa dok i dalje Daytonskim procesom izdajnici i cetnici zavrsavaju podjelu Bosne. Jer, ako Bosanci vide da se iz Daytona ne moze napraviti nista dobro, mogu se pobuniti i ukinuti ga. Bilo koji proces mijenjanja Daytona kroz Daytonske institucije je kolo koje Cetnici vode, jer tu su im zajamcena sva prava na opstrukciju, i jedino sto ce oni dopustiti je dalja podjela. Jedina nam je nada da osporavamo legalnost Daytona, i da mi osporavamo te toboze reforme stavljajuci svoje veto, jer ako pustimo da proces ode jos malo dalje, onda ce nam biti kasno jer ce podjela biti gotova. Holbrook kupuje vrijeme Cetnicima kroz lazna obecanja Bosancima.

Jos je samo interesantno i to sto nam podmece glasine da je Bosna bila postala leglo Al Kaidinih mudzahedina. Kad on to kaze mora svakome biti jedan veliki dokaz koliki je on dusmanin, i koliko je ujedno i pun vjetra. Ali podsjetimo se da je prije svega dvije sedmice Reis Ceric napravio istu tvrdnju na Igmanu, kada je nazvao borce Armije BiH dzihadistima.

Tarik

http://www.nezavisne.com/dnevne/politika/pol09102005-02.php

__________________________________________________________

4. AMERIKANCIMA NE SMETA ILEGALNI TRECI CERICEV MANDAT REISA IZ ?!

Ove sedmice je Holbrookov dobri prijatelj Clinton pozvao Reisa da mu dodje u posjetu, na nake konsultacije, “trazenje rjesenja za najvece svijetske probleme”.

Poznato nam je da Amerikanci nadgledaju sve svjetske demokratske procese u svijetu, i uvijek se protive kada neko biva izabran, mimo zakona na bilo koju funkciju. Izgleda da je Ceric jedini koji je imun od kontrole Amerikanaca. Naime, Ceric je ispucao dva mandata kao Reis, i sada pokusava nezakonito da bude Reis i po treci put zaredom, mimo Ustava Islamske zajednice BiH, a Amerikanci nemaju nista protiv, nego ga cak ubacuju kao svog (Kisingerovog) covjeka na samit najuticajnjih svjetskih muslimasnskih lidera.

Jasno se vidi da su im najveci problemi izmisljeni mudzahedini u Bosni.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=11624&z=7&isasp=

Tarik

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: