Saturday, April 12, 2008

#378 ZAUSTAVIMO USTAVNE PROMJENE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 25. februar 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 378
http://republic-bosnia-herzegovina.com/ - osvježena


1. OTPOR IZDAJI SVE JAČI, DA LI ĆE TO UTICATI NA TIHIĆA I LAGUMDŽIJU
2. DVOSTRUKA POBJEDA "GRBAVICE"
3. ČAST ZASTAVNICIMA I ZASTAVI SA LJILJANIMA REPUBLIKE BiH
4. BOSS - Ustavne reforme treba zaustaviti do donošenja presude po Tužbi BiH protiv Srbije
5. Tihić: Najveći uspjeh je znatno proširena nadležnost države
6. KOMENTAR: LJIGAVI LAŽOV

PREGLED MEDIJA

7. PAS LAJE, VETAR…
8. Serbia and Montenegro on Trial for Genocide
9. DVA GEDŽOVANA, NA STUBU SRAMA
10. ZAUSTAVIMO USTAVNE PROMJENE
11. TIHIĆ I LAGUMDŽIJA SU DIO ZAVJERE PROTIV BiH



1. OTPOR IZDAJI SVE JAČI, DA LI ĆE TO UTICATI NA TIHIĆA I LAGUMDŽIJU

Piše: Dr. Muhamed Borogovac

Veoma dobro reagovanje opozicije i bh. medija povodom izdaje Lagumdžije i Tihića. Nacionalni kongres Republike BiH se pridružuje tome otporu, i ovim reagovanjem želi usmjeriti otpor u jedinom efikasnom pravcu. Slijedi naše mišljenje o neophodnom pravcu akcije.

Ovaj dogovor Tihića, Lagumdžije i predstavnika Srpskih stranaka, kojima će se pridružiti i HDZ, može biti izvor legitimiteta novog ustava BiH, koji će međutim podijeliti Republiku BiH, tj. postati izvor legitimiteta Republike Srpske ako se ne ospori na adekvatan način. Međutim, da li je pravi način osporavanja suprotstaviti mu neki novi ustav iz "zraka", kao što predlaže Stranka za BiH, koji nema nikakvog legitimiteta jer se nikada narod BiH nije o njemu izjasnio? Ne ulazimo u to koliko je logičan ili napredan taj prijedlog ustava. Međutim, jedino Ustav Republike BiH ima neophodan legitimitet naroda BiH, potvrđen Referendumom o nezavisnosti, internacionalnim priznanjem i prijemom u UN Republike BiH; a osim toga on je samo privremeno suspendovan u Daytonu, tj. i samim Daytonom data je mogućnost povratka na njega ukoliko Dayton ne funkcionira. Nefunkcioniranje Daytona je sada ustanovljeno i u Evropi i u Americi. DAKLE, ZBOG TOG NEFUNKCIONIRANJA DYTONA SVAKI BOSANAC I HERCEGOVAC IMA PRAVO ZAHTIJEVATI POVRATAK USTAVA REPUBLIKE BiH, a potom se može donijeti novi ustav, ali sa Ustavom Republike BiH kao sa početnom tačkom, umjesto sa Daytonom kao početnom tačkom.

Budući da već postoji saglasnost izdajničkih BH političkih snaga, patriotske snage BiH se ne smiju upustiti u političku borbu na osnovama Daytonskog ustava, tj. u Dejtonskim institucijama, nego moraju insistirati na nelegalnosti i NEFUNKCIONALNOSTI Daytona, i moraju insistirati na povratku legalnog Ustava Republike BiH.

Inicijativa Stranke za BiH, ako bi se pokrenula u institucijama dejtonske BiH, će samo dati demokratsku oblandu ovome izdajničkom dogovoru. Ispašće da je u "institucijama sistema" postojala i druga mogućnost koja je na demokratski način odbačena. Ako bi krenula u tu igru, Stranka za BiH bi pristala na kontinuitet Daytona, tj. na diskontinuitet Bosne i Hercegovine.

Pri ovome ne tvrdimo da su namjere patriota iz Stranke za BiH nepoštene. Prije će biti da je zbog veoma teške situacije u koju nas je dovela dugogodišnja izdaja sada teško naći pravi odgovor na najnoviji izazov. Naime, naizgled, jedino što imaju patrioti BiH na raspolaganju su institucije Daytonske BiH. Međutim, to je zamka, jer čim pristanu da igraju po Dejtonskim pravilima igre, tj. u Dejtonskim institucijama, time priznaju Dayton i rade za Dayton, bez obzira što predlažu nešto drugo, čak potpuno suprotno Daytonu.

Jedini pravi odgovor bh. patriotskih snaga na ovu situaciju, koji je ne bi pogoršao, bio bi da daju proglas kojim pozivaju sve građane BiH, uključujući članstvo SDA i SDP, da odbiju dogovor kojim se lagalizuje Dayton. Dakle, bitno je da ne nastupaju samo ispred svojih stranaka. Bitno je da odbijaju izdajnički dogovor uime naroda BiH i da pozivaju narod Bosne i Hercegovine da se na svaki način suprotstavi tome dogovoru. U tom slučaju otpor izdaji crpi legitimitet iz Ustava Republike BiH koji kaže da je svaki građanin dužan pružiti otpor uništenju Republike BiH. U tom slučaju bi se borili za kontinuitet Republike BiH i ne bi upali u klopku da samim tim što se u institucijama Daytona bore za nešto, pristaju na Dayton, i pristaju na poraz unaprijed.

Upravo tako je postupio BOSS. Tim potezom je Mirnes Ajanović pokazao da ima izvanredan politički sluh. Odličan potez je povukao i Safet Halilović kada se obratio narodu BiH, a ne samo svom članstvu. Odličan potez je povukao i Ivo Komšić. Narod očekuje da se i ostale političke snage, bez obzira na stranačku pripadnost, kao i mediji, intelektualci, umjetnici, cio narod, oglase što prije, prije sutrašnjeg potpisa, da izdajnici znaju da su već pribijeni na stubu srama od strane cijeloga naroda.

Iz pouzdanih izvora saznajemo da je Nicholas Burns, zamjenik Condoleeze Rice odlučio da doputuje sutra u Sarajevo. Pretpostavljamo da je američku administraciju zabrinuo neočekivano jak otpor Bosanca i Hercegovaca izdaji domovine.




2. DVOSTRUKA POBJEDA "GRBAVICE"

Neka nam kao primjer posluži JASMILA ŽBANIĆ, dobitnica Zlatnog medvjeda za svoj patriotski POLITIČKI film "GRBAVICA", koja jasno reče šta misli o entitetskoj podjeli BiH, citiram "Oslobođenje":

“Ne želim dolaziti u Predsjedništvo u kojem sjede tri predsjednika koji rade po potpuno pogrešnom ustavu i ne mogu donijeti kulturu na nivo države, već je ona još kantonalna i entitetska”.

Svaka čast i gosp. DickuMirku Šagolju iz "Oslobođenja" za izvanredan članak "Dvostruka pobjeda Grbavice".




3. ČAST ZASTAVNICIMA I ZASTAVI SA LJILJANIMA REPUBLIKE BiH

Piše: Dr. Vahid Sendijarević

Pored izričite zabrane organizatora skupa podrške Tužbi BiH protiv SCG, nekoliko časnih zastavnika se pojavilo na skupu u Sarajevu u petak 24-tog februara sa zastavom sa ljiljanima Republike BiH, na koju je izvršena agresija, nad čijim građanima je izvršen genocid i koja je tužila SCG za genocid na Internacionalnom sudu pravde u Hagu.

U Dnevnom Avazu istog dana objavljena je izjava Muhameda Švrakića, predsjednika Organizacionog odbora skupa, koju je dao prije održavanja skupa, “da će svi transparenti ili zastave koji eventualno budu doneseni na ovaj dostojanstveni i mirni skup biti uklonjeni”. Avaz prenosi dalje njegovu izjavu “da ovo nije politički skup, te da mu mogu prisustvovati političari i predstavnici vlasti, ali samo kao građani.”

Prema tome, organizator učini sve da tužbu jedne države (nacije) protiv države koja izvrši agresiju i genocid na Internacionalnom sudu pravde proglasi nekakvom humanitarnom, ne političkom tužbom; kao da su u BiH bili poklani "hajvani" a ne građani i to u organizaciji države Srbije i Crne Gore i to sa ciljem stvaranje Srpske države (Republike Srpske) na teritoriji suverene države Republike BiH. Država je po definiciji politička, a ne vjerska ili neka humanitarna zajednica. I ne samo to, po gospodinu Švrakiću, građani nisu politička kategorija (bića) nego samo građani.

To je stara prevara i stara podvala muslimanima i Bošnjacima kao građanima Bosne i Hercegovine. Da se podsjetimo, razlika između ljudi (insana) i svih drugih bića (hajvana) je u tome što je čovjek (insan) političko biće, a životinja (hajvan) nije. Ako neko biće nije političko biće, onda je po definiciji hajvan. Švrakić nam podvaljuje da građani (u ovom slučaju Bošnjaci) nisu politička bića. Sama odluka neke individue ili etničke grupe da se odriču politike je politička odluka sa katastrofalnim posljedicama. To je odluka da se svoja politička sudbina stavi u ruke nekog drugog, recimo četnika. Ovim se poručuje četnicima da oni ne mogu počiniti onoliko pokolja i genocida koliko dženaza mi možemo klanjati. Bog dao - četnik zaklao. AKO SKUP NIJE POLITIČKI ONDA NIJE DOSTOJANSTVEN – ONDA JE PONIŽAVAJUĆI.

Da je agresija na Republiku BiH i genocid bio neke druge prirode, a ne sa političkim ciljem, onda bi muslimani u Beogradu i Podgorici bili poklani kao
ovce, a nisu. Nisu zato što su muslimani u Srbiji i Crnoj Gori građani tih dviju država udruženih u državu SCG. Muslimani u Republici BiH su državotvorni građani Republike BiH, i da bi se unutar njenih granica napravila Srpska država, bilo je potrebno iznuditi promjenu ustava i granica te države, a to se postiglo pokoljem nad Bošnjacima kao državotvornim narodom Republike BiH. Zato i imamo tužbu države protiv države, a ne vjere protiv vjere ili Bošnjaka protiv Srba. Zato je tužba Republike BiH protiv SCG prevashodno politička, i za cilj ima ukidanje Republike Srpske i povratak ustavnosti Republike BiH, jer je njen ustav suspendovan kao rezultat agresije i genocida.

Prema tome nije dostojanstveno imati skup podrške tužbi protiv SCG bez političkog zahtjeva. A kakav je to politički zahtjev ako se ne vihori zastava sa ljiljanima koja je simbol države (nacije) na koju je izvršena agresija i nad čijim građanima je izvršen genocid. Zato kažemo da su časni zastavnici koji pored izričite zabrane donesoše zastavu Republike BiH sa ljiljanima na skup u Sarajevu. Svaka druga zastava, a pogotovu Dejtonska sa znacima odrona kamenja je sramna – jer prihvatiti tu zastavu znači prihvatiti Republiku Srpsku kao svršen čin, a nama kao rješenje ostaju bezbrojne "dostojanstvene" dženaze.

Onaj koji nosa Dejtonsku zastavu BiH poručuje četnicima da oni nikada ne mogu poklati onoliko muslimana koliko mi možemo klanjati dženaza i poručuje “VAMA REPUBLIKA SRPSKA, A NAMA DŽENAZE I DOSTOJANSTVENI ISPRAĆAJI ŽRTAVA GENOCIDA I ČETNIČKIH POKOLJA - DOSTOJANSTVENO DO SLJEDEĆEG GENOCIDA”.

U petak 24. februara, BBC prenese slike sa demonstracija održanih u Beogradu u znak podrške Mladiću i drugim zločincima. Slike BBC-a pokazaše na hiljade građana SCG kako demonstriraju sa državnim zastavama Srbije. Međutim, BBC ne spomenu skup podrške tužbi protiv SCG održan u Sarajevu isti dan. Zašto? Pa zato što su demonstracije u Beogradu bile političke sa zastavama i političkim zahtjevima da SCG prekine saradnju za Haškim tribunalom i Internacionalnom zajednicom (čitati UN), a skup u Sarajevu je bio bez ikakvog političkog zahtjeva, a time potpuno nevažan u očima svijeta koji se svaki dan suočava sa gomilom političkih problema.

Sada će valjda biti jasno zašto na Spomen obilježju žrtvama genocida u Potočarima nema nikakvog nacionalnog (građanskog) obilježja žrtava genocida – a to je da bi se svijetu pokazalo da u Srebrenici nisu poklani državotvorni Bošnjaci, nego tamo neki muslimani. Nema pravde dok se pored svakog mezara u Potočarima ne postavi zastava sa ljiljanima Republike BiH, zastava države zbog koje su platili životom, i dok se svaka buduća dženaza ne obavi sa mejtom pokrivenim svojom državnom zastavom sa ljiljanima, kao što to rade svi politički narodi u svijetu. Svaki američki vojnik kada se sahranjuje umotan je u američku državnu zastavu, a ne svoju vjersku ili etničku zastavu, iako je teško zamisliti državu sa više vjerske i etničke slobode nego što je SAD.

http://www.oslobodjenje.ba/index.php?option=com_content&task=view&id=48015&Itemid=44




4. BOSS - Ustavne reforme treba zaustaviti do donošenja presude po tužbi BiH protiv Srbije

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović upozorava domaću i međunarodnu javnost da se ustavne reforme ne smiju provesti prije završetka sudskog procesa tužbe BiH protiv Srbije. Dobivanje tužbe protiv Srbije zbog agresije - rezultiraće vraćanjem na Ustav Republike BiH, a time i ukidanjem entiteta. Također, Ustav BiH kojim je priznata Republika Srpska, prema Bečkoj konvenciji o pravu ugovora je – ništavan, jer je kao međunarodni ugovor potpisan od strane predsjednika RBiH, Srbije i Hrvatske, koji nisu bili ustavotvorni organi. Parlament Republike BiH nije ratificirao Ustav BiH, i da bi Republika Srpska bila legitimna, mora se suština međudržavnog sporazuma ratificirati u državnom Parlamentu, a to upravo izdajnički dogovaraju Zlatko Lagumdžija i Sulejman Tihić sa SDS-om. Ukoliko poslanici SDA i SDP-a u cilju ostvarivanja interesa SDS-a glasaju u Parlamentu za dogovorene tzv. reforme, za koje je najavljeno potpisivanje sporazuma u nedjelju - time će se prvi put legitimirati postojanje Republike Srpske nastale na genocidu. Iz navedenih razloga je prijeko neophodno sačekati presudu Internacionalnog suda - i tek nakon toga provesti ustavne reforme prema internacionalnom pravnom poretku, upozorio je Mirnes Ajanović.

24.2.06. Muamer Dedić, Press BOSS-a




5. Tihić: Najveći uspjeh je znatno proširena nadležnost države

U nedjelju potpisivanje sporazuma o ustavnim promjenama, a odmah potom dokument ide u parlamentarnu proceduru

Pored svih nedostataka, sporazum o ustavnim promjenama treba prihvatiti. Ovo je prva faza. Nakon izbora slijedi druga, na kojoj će se razgovarati o nižim nivoima vlasti i organizaciji BiH, izjavio je jučer na konferenciji za novinare u Sarajevu predsjednik SDA Sulejman Tihić.

- Predstavnici političkih stranaka u nedjelju će u Parlamentu BiH potpisati sporazum o ustavnim promjenama u BiH. Od tog momenta on će se naći u parlamentarnoj proceduri - rekao je Tihić.

Formalni predlagač

Dogovorit će se još da li će formalni predlagač biti Predsjedništvo BiH, Vijeće ministara ili predsjednik i potpredsjednici Zastupničkog doma Parlamenta BiH. Tako će se, kazao je, steći uvjeti da se ustavne promjene izvrše u zakonom predviđenim rokovima pred raspisivanje općih izbora.

- Pregovori su imali za cilj reduciranje nadležnosti i uloge entiteta, a jačanje nadležnosti i funkcioniranje države BiH - rekao je Tihić.

Kako je naveo, sve vrijeme su dominirale tri opcije. Građanska, koju su zastupale SDA, SDP i SBiH, entitetska, koju su zastupali SDS, SNSD i PDP, te etnička, koju je zastupao HDZ.

- Strana koja traži jačanje države zauzvrat ne može dati ništa entitetima. Jedino što smo mogli reci predstavnicima iz RS jeste da će i njima biti bolje u jačoj državi - kaže Tihić.




Izmjene Ustava Federacije BiH

Zbog povećanja broja zastupnika u Državnom parlamentu i formiranja dva nova ministarstva, SDA i HDZ su dogovorile, kaže Tihić, "a slaže se i SDP", da se istovremeno pristupi izmjenama Ustava Federacije BiH s ciljem da se smanji broj zastupnika u Parlamentu FBiH i federalnih ministarstava za trećinu.

Bez uobičajenih pritisaka

Ovo su, kaže Tihić, bili pregovori političkih stranaka u BiH i "SAD i EU nisu vršile uobičajene pritiske".

- Međunarodna zajednica vjerovatno nije mogla opet pritisnuti srpsku stranu. Jer, već imaju određeni pritisci oko Kosova. Zato nije bilo moguće ispuniti želju SDA, ali i drugih - kazao je Tihić.




6. KOMENTAR: LJIGAVI LAŽOV

Zamislite situaciju da vam je lopov ukrao novčanik, i zbog toga se našao na sudu. Međutim, vi mu ne tražite da vam vrati novčanik nazad, jer mu ne možete ponuditi za uzvrat nešto drugo što bi se njemu svidjelo kao vaš novčanik.

Četnici su na Internacionalnom sudu u Hagu zbog agresije i genocida, a Tihić ne traži da vrate ono što je oteto agresijom i genocidom, Republiku BiH, jer im ne može ponuditi nešto drugo za uzvrat.

Kada je nedavno jednog funkcionera Hamasa pitao novinar ABC-a pod kojim uslovima će Hamas priznati Izrael, funkcioner je rekao: "Kada se vrati u granice prije 1967 i ispuni sva naša prava." Kada ga je novinar upitao: "Šta vi nudite za uzvrat?", Palestinac je odgovorio: "Ništa. Mi nismo u trgovini. Mi tražimo ono što je naše, što nam je oteto silom."

Gornjim opravdanjem za izdaju, Tihić se nije opravdao, nego se samo još više kompromitovao.

Tihić pravda opstanak entiteta riječima da je ovo samo prva faza, i da će se u drugoj fazi raspravljati o središnjem nivou vlasti. Međutim, malo kasnije kaže da će uskoro početi pregovori o Ustavu (samo) Federacije. Dakle, pregovori o "središnjem nivou vlasti" se svode samo na Federaciju, tj. na osnivanje trećeg entiteta na dijelu Federacije, budući da su Hrvati rekli da će tražiti Treći entitet ako ostane RS. Koliko je to tragična situacija za Bošnjake, koja će dovesti do dugoročne krize u Federaciji i do konačnog razbijanja Bošnjaka na dvije odvojene enklave, objašnjeno je u prošlom broju "Online glasnika".

Na kraju se izdajnik Tihić brine kako da spasi obraz Aliji Izetbegoviću za Dejtonsku izdaju, imputirajući da su eto tada bili pritisci na njega, i da je ovo izuzetna situacija da svijet nije vršio pritiske na pregovarače. I ovom izjavom se Tihić kompromituje kao ljigavi lažov, jer znamo da se u međuvremenu internacionalni zakoni o sklapanju ugovora nisu promijenili, i da ni Alija nije morao ništa potpisati što nije želio.

Tihić će biti proklet od Bošnjaka kao izdajnik i taj nezaustavljivi proces je već počeo. Neka samo pogleda npr. linkove na kraju ovog "Glasnika" koji vode do nekih od bh medija .

Dr. Muhamed Borogovac




PREGLED MEDIJA

Kako je srpski dnevnik "Kurir" komentarisao "Grbavicu"

7. PAS LAJE, VETAR…

Skandalozni govor bosanske rediteljke Jasmile Žbanić na dodeli Zlatnog medveda u Berlinu šokirao Srbe.

Životna želja mlade bosanske rediteljke Jasmile Žbanić bila je da se, kad joj se prvi put tutne mikrofon u ruke, verbalno obračuna sa Srbijom, Srbima i svime što ima veze sa našom zemljom. Priliku je dobila zahvaljujući pobedi filma "Grbavica" na prestižnom filmskom festivalu u Berlinu. Film govori o muslimanki (igra je Mirjana Karanović) koju siluju srpski vojnici.

Nakon što joj je uručen Zlatni medved, Jasmila je uzela mikrofon i viknula da "iako je rat završen pre 11 godina, ratni kriminalci Ratko Mladić i Radovan Karadžić su još na slobodi!"

- Organizovali su silovanje 20.000 žena u Bosni i iz domova proterali 100.000 ljudi. Ovo je Evropa, a još niko nema interesa da ih uhapsi - u dahu je izjavila ova rediteljka.

Ovaj skandalozni govor šokirao je Srbiju, pa i njene umetnike. Ipak, kako za Kurir kaže muzičar Bora Đorđević, kakav festival, takva i priča.

- Šta drugo da očekujemo od jednog političko-propagandnog festivala kakav je Berlinski? Treba ignorisati sve što se radi tamo. S druge strane, jedna stvar mi nije jasna u stavu te rediteljke - kako su, majku mu, naši vojnici fizički mogli da postignu to da siluju 20.000 žena, pita se Bora Čorba.

Međutim, naši poznati glumci ili nisu želeli da pričaju o "Grbavici" ili nisu smeli da se zamere "koleginici". Tako je Dragan Nikolić samo odsečno izjavio da "film još nije gledao, tako da ne može da kaže ništa na tu temu, a pogotovo na deo govora koji se odnosi na Mladića ili Karadžića". Za razliku od Nikolića, Ivan Bekjarev i Bogdan Diklić nisu želeli da kažu ni reč, ističući kako "ne pričaju za novine", dok se Velimir - Bata Živojinović fokusirao
samo na film.

- Teško je govoriti o svemu pošto je film samo umetničko delo i ne treba umanjivati njegov uspeh. Što se tiče Mirine uloge, mora da je to volela, čim je pristala da igra, kaže Bata.

Organizatori Festa rekli su nam da film neće naknadno ubacivati u program, a i distributeri su nam naglasili da niko od njih još nema u planu da "Grbavicu" uzme pod svoje. Ipak, ima i onih koji po ovom pitanju neće sedeti skrštenih ruku. Prema rečima pisca, ali i osnivača i predsednika Akademije "Ivo Andrić" Radomira Smiljanića ova institucija će pokrenuti tužbu protiv Žbanićeve zbog izazivanja mržnje na verskoj, rasnoj i nacionalnoj osnovi.

- Mnoštvo svetskih medija prenelo je besedu zahvalnicu ove rediteljke pred ogromnim auditorijumom, čime je ona uspela da ponovo pokrene medijski i moralni linč prema Srbiji. Prikupićemo 100 potpisa ne samo naših umetnika već i ljudi drugih zanimanja i ne samo Srba, kojima je dosta govora mržnje i poziva na moralni i svaki drugi odstrel srpskog naroda, kaže Smiljanić.

Svetlana Petrušić - novinarka, politički analitičar i autor u Srbiji zabranjenog dokumentarnog filma o srpskim žrtvama tokom rata u BiH "Pobij, pokrsti i proteraj" - takođe kaže da ova odluka žirija ne treba da čudi.

- To je deo antisrpske propagande, koja posle nekoliko godina doživljava svoj trijumf. Političkom odlukom Srbi su osuđeni da budu agresori koji su počinili genocid, a muslimani i Hrvati žrtve. Zbog toga se iz Srbije traže ljudi koji će biti plaćeni funkcijom ili novcem da tu priču podrže i uspešno ih pronalaze u korumpiranim i frustriranim ličnostima poput Gorana Paskaljevića, Mire Karanović, Vesne Pešić, Sonje Biserko, Čede Jovanovića, Gordane Suše, Vojina Dimitrijevića, Bojane Lekić i Verana Matića. Ono što je Karanovićeva uradila je sraman čin veleizdaje, njeno nemoralno ponašanje vređa sve istinoljubive ljude, naglasila je Petrušićeva.




8. Serbia and Montenegro on Trial for Genocide

Prof. Boyle nam je poslao jednu veoma opširnu analizu o tužbi RBiH protiv SiCG, koju je napisao Institut za obavještavanje o ratu i miru (Institute for War and Peace Reporting) i koja detaljno opisuje kako će taj proces izgledati, šta RBiH mora dokazati i do kojeg standarda, šta ima na raspolaganju da to dokaže, strategiju SiCG, formalnosti procesa i koliko će trajati, bitni presedani u prošlim slučajevima pred sudom, procedura za
kažnjavanje SiCG ukoliko sud napravi pozitivnu odluku, itd.

Izvinjavamo se što nismo bili u stanju da prevedemo radi nedostatka vremena, ali preporučujemo da svi naši patrioti koji govore engleski pročitaju to na našem sajtu:

http://republic-bosnia-herzegovina.com/

Tarik B.




9. DVA GEDŽOVANA, NA STUBU SRAMA

http://republikabih.net/




10. ZAUSTAVIMO USTAVNE PROMJENE

http://www.sarajevo-x.com/forum/viewtopic.php?t=23607




11. TIHIĆ I LAGUMDŽIJA SU DIO ZAVJERE PROTIV BiH

http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua900.htm

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: