Sunday, April 13, 2008

#383 IZDAJNICI I PATRIOTI

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 12. mart 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 383
http://republic-bosnia-herzegovina.com/ - osvježena - Internacionalno izdanje "Glasnika"


1. IZDAJNICI I PATRIOTI
2.UMRO JE BALKANSKI KOLJAČ, A LAGUMDŽIJA I TIHIĆ SU IZRODI SVOG NARODA
3. REAGOVANJA POVODOM MILOŠEVIĆEVE SMRTI
4. DEMONSTRACIJE MAJKI SREBRENICE U TUZLI: “ZIVJELA REPUBLIKA BIH” – “SMRT REPUBLICI SRPSKOJ”
5. CERIĆ OD MUSLIMANA BIH TRAŽI DA BUDU EVRIOPSKI MUSLIĆI
7. TOKAČA, JOŠ JEDAN ALIJIN KADAR U PROJEKTU VELIKE SRBIJE
8. RE: NE SMIJE NAS NIKO DIJELITI NA PATRIOTE I IZDAJNIKE
9. ZLATKO, AKO SE AMERICI ŽURI, NAMA SE NE ŽURI

PREGLED MEDIJA
10. POTVRĐENO: ALIJA IZETBEGOVIĆ I ADIL ZULFIKARPAŠIĆ KOSOVCI
11. 3.5 MILIONA MARAKA ZA RUŠENJE DRŽAVE - JUDINE KOVANICE



1. IZDAJNICI I PATRIOTI

BH nacija je napokon podijeljena na "izdajnike i patriote". To sada svi ponavljaju od bh novinara do samoga Reisa ul Ulema, Mustafe Cerića. Vjerovatno je to najbolja vijest za BH patriote od prijema Republike BiH u UN. Do sada su samo izdajnici znali tu formulu političkog uspjeha, da moraju djelovati složno na očuvanju Republike srpske, bez obzira na vjerske i stranačke podjele. Sada napokon i patrioti djeluju složno u cilju očuvanja domovine, bez obzira na vjerske, etničke i stranačke podjele. Ponosni smo da kažemo da se i mi u Nacionalnom kongresu Republike BiH smatramo učesnicima, sve šireg, patriotskog fronta.

Izdajnici još uvijek vladaju Bosnom i Hercegovinom, međutim, oni su na staklenim nogama, mada su mnogobrojni i spremni na sve u borbi za očuvanje zločinačke RS. Oni su na staklenim nogama jer oni ne predstavljaju autentične želje naroda, oni su samo veoma moćan velikosrpski lobi koji se nametnuo bošnjačkom narodu, ali koji mora da manipuliše taj narod da bi vladao.

Suočeni sa ujedinjenim patriotima, koji vješto raskrinkavaju manipulacije izdajnika, četnički lobi u Sarajevu je odjednom ostao bez prave protiv igre. U nedostatku boljeg odgovora na izazov patriotskih snaga, oni su pribjegli jednoj u suštini protivrječnoj strategiji. Naime, oni proglašavaju Silajdžića za lidera patriotskog fronta, da bi onda taj front rušili prikazujući Silajdžića kao "licemjera koji nas je svojim potpisom u Daytonu u sve ovo uvalio, a sada glumi patriotu". Međutim, oni sada čine istu stvar za koju optužuju Silajdžića, jer oni podržavaju Lagumdžijin potpis na ustavne promjene koje cementiraju RS. Osim toga, diskreditujući Silajdžića za potpis u Daytonu oni diskredituju i svoga lidera Lagumdžiju koji danas hoće da uradi istu stvar kao Silajdžić u Daytonu. Zato je njihova propaganda protiv patriotskog fronta potpuno neuspješna, bez obzira što imaju i vlast i medije u svojim rukama.

Kolateralna žrtva ove situacije je Alija Izetbegović, jer je sada svakome djetetu postalo jasno da je on glavni krivac za kreiranje RS u Daytonu. Zato se niko nije iznenadio kada su izbili novi dokazi da je Alija Izetbegović bio, ne samo Srbin, nego i formalno uvezan u KOS-u, što su objavile neke novine kao npr. "Nacional" i "Slobodna Bosna". Da stvar bude gora za Alijine sljedbenike, povodom Miloševićeve smrti, na svjetskim TV mrežama neprekidno se ponavlja slika trilinga Izetbegović, Tuđman, Milošević kako potpisuju "Daytonski" sporazum u Parizu, korpus delikti Alijine izdaje.

Nedavno je i Lagumdžija spomenuo Aliju. U TV emisiji "60 minuta", iznerviran što je Prof. Boyle upozorio Bosance i Hercegovce da ne pristaju na Haysove "reforme", Lagumdžija je u jednom trenutku iskrenosti neoprezno rekao: "Šta hoće taj Boyle?! Nije njega džaba Alija otpustio." Dakle, napokon je jasno, Alija jeste otpustio Boylea. Vjerovatno jer je Boyle tada smetao i Aliji, kao što sada smeta Lagumdžiji, da dovrši posao uništenja BiH.

Koliko izdajnicima više ne polazi za rukom da varaju narod i koliko su u defanzivi vidi se na svakom koraku. Bezbrojne su ankete o aktuelnoj situaciji, a u svim tim anketama narod masovno traži od Tihića i Lagumdžije da ne potpisuju prijedlog Ustavnih "promjena", koje će legalizirati RS. Ovdje spomenimo samo nedavnu telefonsku anketu NTV Hayat kada je za vrijeme večernjeg dnevnika 5180 (92%) ljudi tražilo da se odmah prekinu pregovori o Ustavnim promjenama, a samo 448 (8%)tražilo da se nastave.

Međutim, ovakvo raspoloženje javnog mnijenja ne bi zadržalo izdajnike, jer oni ne brinu za narod koji ih je izabrao, čak će i sebe žrtvovati za velikosrpski projekt. Oni su planirali da nastave sa skupštinskom procedurom pozivajući se da imaju zajedno sa četnicima "dvotrećinsku većinu ruku u parlamentu". Međutim, stvar spašavaju Hrvatski zastupnici u Parlamentu BiH, koji su imali sluha za želje svoga naroda, i koji su masovno otkazali poslušnost Čoviću, napravili od njega "generala bez vojske". Svaka čast, Hrvati su ovim pokazali da su zreo politički narod.

Nije samo Čović, nego je i Tihić ostao bez podrške članstva, sudeći prema anketi na web stranici SDA, gdje 2/3 učesnika smatra njegovo učešće na ustavnim pregovorima "lošim",
http://www.sda.ba/forum/viewthread.php?forum_id=4&thread_id=1

Međutim, ako Tihiću može poslužiti kao utjeha, dobio je poene kod Lagumdžijinih sljedbenika iz SDP-a. Više ga ne zovu "klempo", "Gargamel" i slično, kako su ga zvali kada se prodavao da je tobože i on u taboru BH patriota koji ne žele da potpišu legalizaciju RS.

Da je na djelu izdaja Lagumdžije i Tihića najbolje pokazuje njihov odnos prema mišljenju Venecijanske komisije o izboru Predsjednika. Naime, mada su oni pokušali ograničiti mišljenje Venecijanske komisije na tri varijante, od kojih sve tri podrazumjevaju opstanak RS, Venecijanska komisija se nije dala navući na tanak led, nego je u suštini odbila sve tri prijedloga. Tačnije, podržali su jedan od tri prijedloga, ali su ga modificirali tako da više ne podrazumjeva opstanak entiteta. Međutim, umjesto da počnu igrati na tu kartu, kao što bi se očekivalo od BH državnika, Tihić i Lagumdžija sada potpuno zanemaruju to mišljenje, i guraju dalje njihov sporazum sa Dodikom, Čavićem i Ivanićem, zavjeru koju zovemo "Novi atentat u Sarajevu".

Međutim, može se zaključiti da su raspoloženje u narodu i odnos političkih snaga, takvi da sada nema ništa od ustavnih promjena kojima će se legalizovati RS. To je veliki uspjeh BH patriota i moramo nastaviti svim raspoloživim sredstvima pružati otpor našim neprijateljima, kako vanjskim, tako i onim mnogo opasnijim unutrašnjim.





2. UMRO JE BALKANSKI KOLJAČ, A LAGUMDŽIJA I TIHIĆ SU IZRODI SVOG NARODA

Piše: Dr. Vahid Sendijarević

Prvi komentar na CNN-u povodom smrti Slobodana Miloševića bio je “UMRO JE BALKANSKI KOLJAČ" (Butcher of the Balkans). Ono koljač (butcher) na engleskom jeziku ima teze značenje nego kada se direktno prevede na bosanski jezik. Značenje je više krvožedni ubica. U svjetskim medijima se Milošević opisuje kao tvorac i egzekutor zločina etničkog čišćenja. U listi njegovih zlodjela i zlodjela države na čijem je čelu bio, Srbije i Crne Gore (ostatka Jugoslavije) su agresija i genocid počinjeni u Republici BiH. Sa posebnom naznakom se spominje njegova uloga u zločinu genocida u Srebrenici.

Nažalost, umro je zločinac, a iza njega je ostalo njegovo genocidno djelo “Republika Srpska”. Zato mi kažemo SMRT “REPUBLICI SRPSKOJ” i kažemo ŽIVJELA REPUBLIKA BIH. I kažemo PROKLETI BILI SVI IZRODI BOŠNJAČKOG NARODA KOJI SE BORE ZA OČUVANJE “REPUBLIKE SRPSKE”.

Nažalost, u Bošnjačkom narodu, koji je bio primarna žrtva agresije i genocida na Republiku BiH, ima izroda koji sve čine da sačuvaju djelo Miloševića, Izetbegevića i Tuđmana, a to je “Republiku Srpsku”. Lagumdžija i Tihić bez rezerve čine sve što je u njihovoj moći da kroz pregovore o ustavnim promjenama cementiraju budućnost Republike Srpske. Tihić ide tako daleko, da ovih nekoliko dana putujući po Evropi ubjeđuje evropske funkcionere da izvrše pritisak na hrvatski narod da prihvate Hays-ov plan podjele Republike BiH i zauvjek sačuvaju genocidno djelo Slobodana Miloševića i države na čijem je čelu bio. Zato mi kažemo PROKLETI BILI LAGUMDŽIJA I TIHIĆ.

Neki kažu, šteta da Milošević nije doživio konačnu presudu u Hagu. Što se tiče svjetskih metropola i njihovih medija, presuda "balkanskom koljaču" je davno izrečena – DJELA Miloševića su opisana kao “krvava polja”, umro je krvožedni ubica. Ali po Tihiću, Milošević će biti zapamćen kao "negativna ličnost". Ne Tihiću, Milošević će biti zapamćen kao krvoločni ubica, a ti ćeš biti zapamćen kao izdajnički izrod naroda kojeg predstavljaš.

Na CNN-u i drugim TV mrežama se stalno vrti slika Miloševića, Tuđmana i Izetbegevića sa koreografijom potpisivanja zločinačkog Daytonskog sporazuma. Da ne zaboravimo – Milošević je bio na čelu države koja je izvršila agresiju i genocid u Republici BiH, Tuđman je izvršio agresiju na Republiku BiH, a Izetbegović je izveo najkrvavije djelo, djelo izdaje države na čijem je čelu stajao pod zakletvom da će čuvati njene granice i ustav pa i po cijenu vlastitog života. Genocid nad građanima BiH se ne bi desio da se nisu desile agresije i izdaja, a izdaja je najveći zločin od svih zločina, jer agresija i genocid su samo “uspješni” u ostvarivanju ciljeva agresije pod uslovom izdaje.

Da potsjetimo Lagumdžiju i Tihića; mi imamo samo jedan metar sa kojim mjerimo političare, a to je njihov odnos prema Republici BiH. Mi se nećemo umoriti i nikada nećemo odustati da se izdajnicima obezbjedi mjesto na smetljištu istorije. Nije slučajno da se baš Lagumdžija našao u avionu sa Izetbegovićem u letu iz Lisabona za Sarajevo, da bi se predali agresorskoj JNA na Sarajevskom aerodromu, i svojim životima obezbjedili sigurno izvlačenje iz obruča Miloševićevog generala Kukanjca i cijele opkoljene četničke kasarne. Alija je umro, a Lagumdžija nastavlja njegovo djelo izdaje.

SMRT IZDAJNCIMA, ŽIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA.




3. REAGOVANJA POVODOM MILOŠEVIĆEVE SMRTI

Mirnes Ajanović - sa smrću Miloševića ne umire i njegovo zlodjelo

Predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović je u povodu vijesti da je u pritvorskoj jedinici u Hagu umro Slobodan Milošević izjavio da - sa smrću Miloševića ne umire i njegovo zlodjelo koje je ostavio u Bosni i Hercegovini, i tek presuda pred Međunarodnim sudom pravde protiv Srbije i Crne Gore može rezultirati ukidanjem Miloševićeve genocidne ostavštine.
- Pravda je sustigla Slobodana Miloševića, jer je on svoj život završio na optuženičkoj klupi za ratne zločine, na kojoj je odsjedio posljednjih pet godina svog života. Međutim, žrtve Miloševićevih zločina još uvijek nisu doživjele pravdu i satisfakciju, i neće je doživjeti dokle god se ne ukinu rezultati Miloševićevih zločinačkih i genocidnih pohoda, rekao je predsjednik BOSS-a Mirnes Ajanović.




Tilman Zülch: posljedice njegovog velikosrpskog projekta u BiH žive i danas.

Bosna je de facto podijeljena zemlja. Amerika i Evropa je Miloševićevim pristalicama prepustila polovinu teritorija. Većina nesrpskog stanovništva protjeranog sa polovine teritorija Bosne i Hercegovine nije se do danas mogla vratiti na svoja ognjišta, nego je rasuta na četiri kontinenta.

Nakon užasa počinjenih 40-ih godina prošloga stoljeća, Miloševićevo ime ostaje povezano s prvim koncentracionim logorima i logorima u kojima su vršena silovanja, prvim masovnim protjerivanjima, prvim bombardiranjima evropskih gradova i užasnim masakrima. On je kreirao pojam etničkog čišćenja, koji je danas u međunarodnom izvještavanju uveliko potisnuo termin genocid.



Ursula Plassnik VIP Austrije - Smrt Slobodana Miloševića ne mijenja ništa u pogledu obaveze Srbije da se suoči s prošlošću

"S političkog aspekta ne mijenja se ništa u obavezi regije, a pogotovo Beograda da se suoči s prošlošću koje je Milošević bio dio", rekla je Plassnik, Ministar Vanjskih poslova Austrije na konferenciji za novinare u Salzburgu u trenutku kada se dvoranom proširila vijest o Miloševićevoj smrti.




Paravac - iznenadna Miloševića smrt spriječila iznošenje istine

On smatra da je svojim "neoborivim argumentima i upornom odbranom Milošević uspio dokazati da u BiH nije bilo agresije od strane Srbije i Jugoslavije, jer se u BiH radilo o tragičnom sukobu tri međusobno sukobljena naroda tipično za građansko, nacionalni i vjerski rat u kojoj se svaka strana borila za svoj životni prostor".
Paravac je ocijenio da je "prava šteta što je iznenadna Miloševića smrt spriječila da se ta istina potvrdi i u Haškom tribunalu".



Ivo Miro Jović - s Miloševićem mnoge istine će otići u grob

Povodom smrti bivšeg predsjednika Srbije i SRJ Slobodana Miloševića, član Predsjedništva BiH iz reda hrvatskog naroda Ivo Miro Jović izjavio je da će s Miloševićem mnoge istine otići u grob. "Sigurno je da je imao što ispričati kako bismo noviju povijest mogli staviti u okvir istine", kazao je Ivo Miro Jović. (Radio 202)







4. DEMONSTRACIJE MAJKI SREBRENICE U TUZLI: “ŽIVJELA REPUBLIKA BIH” – “SMRT REPUBLICI SRPSKOJ”

Sa ovim transparentima ispisanim na nekoliko metara dugom platnu i transparentom ”Srbija + Crna Gora + Agresija+ Genocid = Republika Srpska” majke Srebrenice su u subotu 11. marta održale manifestaciju u Tuzli sa zastavama Republike BiH sa ljiljanima i zahtjevima da nema pravde dok ima Republike Srpske.

“Svakog 11. u mjesecu, bez obzira na vrijeme žene Srebrenice izađu na ulice Tuzle. I ove kišne subote održale su mirni protest, tražeći istinu o svojim nestalim i kaznu za zločince koji su 11.7.1995. godine pobili njihove najmilije. Danas su im se pridružile i žene iz Sarajeva. Ovog puta pružena je i podrška tužbi koju je Bosna i Hercegovina podnijela za agresiju protiv Srbije i Crne Gore pred Međunarodnim sudom pravde u Hagu. Kako je najavljeno iz Udruženja "Majke Srebrenice", podrška će se davati i narednih mjeseci” izvještavaju Tuzlarije pod naslovom “Mirni protest žena Srebrenice” 11.03.2006. (http://bhstring.net/tuzlauslikama/tuzlarije/viewnewnews.php?id=10436)

Od učesnika manifestacije smo saznali da su građani Tuzle sa odobravanjem pozdravili majke Srebrenice i njihov zahtjev da se vrati ustav Republike BiH na koju je izvršena agresija. Majke Srebrenice su dale punu podršku "Narodnom parlamentu" koji ne prihvata nikakve promjene ustava koje podrazumjevaju opstanak Republike Srpske koja je nastala kao rezultat genocida i 10 hiljada poklanih sinova Srebrenice. Na pitanje novinara jednoj od majki šta bi to bila pravda za njenog ubijenog sina, braću, sestriće i bratiće, ukupno 50 muških u familiji, rekla je “sve piše na transparentima”. “SMRT REPUBLICI SRPSKOJ” pisalo je na jednom od transparenata I ŽIVJELA REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA” pisalo je na drugom transparentu.

Primjetimo da je postao trend među građanima BiH da sve rjeđe nastupamo kao žrtve, a sve češće marširamo kao državotvoran narod pod zastavom Republike BiH sa ljiljanima. Evo nekih slika i sa nedavnih demonstracija u Hagu.
http://republikabih.net/content/Nevladine_Organizacije.htm#No3

Dr. Vahid Sendijarević




5. CERIĆ OD MUSLIMANA BIH TRAŽI DA BUDU EVRIOPSKI MUSLIĆI

Piše: Dr. Vahid Sendijarević

Neposredni povod ovom prilogu je članak koji je objavljen u Oslobođenju 10-tog marta 2006-te pod naslovom “Fakultet islamskih nauka u Sarajevu” sa podnaslovima “Promovisana Deklaracija evropskih muslimana”, “Islam u Evropi” i Lista osumnjičenih”. Na ovu deklaraciju smo ranije reagovali u jednom od Online Glasnika NK RBiH. Budući da Oslobođenje promoviše Deklaraciju kao pozitivan doprinos reisu-l-ulema Islamske zajednice BiH dr. Mustafe Cerića pitanju muslimana u Evropi, dužni smo ukazati na podvalu koju nam uporno podmeće naš lijepi hodža.

“Glavni cilj Deklaracije evropskih muslimana su institucionalizacija islama u Evropi i shvatanje muslimana da je Evropa dom mira, tolerancije i dogovora”, kaže Cerić u četvrtak navečer na Fakultetu islamskih nauka u Sarajevu, prenosi Oslobođenje u uvodu svog članka. Cerić nam poručuje da muslimani u Evropi moraju shvatiti da je “Evropa dom mira, tolerancije i dogovora” sugerišući da su muslimani izvor nereda, netrpeljivosti i sukoba u Evropi, pa eto moraju se promijeniti (moraju se civilizovati) ako žele da žive u civiliziranoj Evropi. Bolan Ceriću, pa ko pobi 6 miliona Jevreja u Drugom svjetskom ratu u Evropi, ko pokla 250 hiljada građana Republike BiH i 8 hiljada Bošnjaka u Srebrenici?! Biće da su to zlodjela počinili muslimani sami nad sobom i nad 6 miliona Jevreja. Biće da su muslimani u Evropi krivi i za prvi svjetski rat, i etnička čišćenja koja evropa počini kroz stoljeća i činjenicu da je Evropa jedini kontinent na svijetu gdje je etnička nacija (država) norma, !
a ne izuzetak. Zato su građani BiH i bili žrtve agresije i genocida u srcu Evrope, jer je u Evropi višeetnička nacija izuzetak a ne pravilo. Pa ako iko ikome može dati lekciju o miru, toleranciji i dogovoru, onda to mogu muslimani Bosne i Hercegovine Evropi. Eto da potsjetimo Cerića, da je zločin agresije i genocida nad građanima Republike BiH počinila država Srbija i Crna Gora sa većinskim hrišćanskim pravoslavnim stanovništvom, pod znakom krsta, sa kamom i žicom, i da se na Internacionalnom sudu pravde u Hagu vodi postupak protiv te zločinačke države za zločine agresije i genocida, i gle čuda žrtve genocida su uglavnom muslimani.

Ali, Cerić i njegovi trabanti ne staju ne tome, oni idu još dalje. Oni kažu da je “Deklaracija nastala poslije masakra u londonskom metrou” ...i da su i Bošnjaci stavljeni na listu osumnjičenih za terorizam. Poruka je da se muslimani u BiH trebaju osjećati odgovornim za zločine drugih. I da treba da se ponašaju kao fini muslići, a nema boljeg puta nego da nas institucioniliziraju. To će reći, da se muslimani u Evropi evidentiraju, popišu, da se stave pod jednu kapu, pod kontrolu, i naravno niko bolji nego Cerić da uredi tu stvar u Evropi kao što je to uređeno pod njegovom čalmom u Islamskoj zajednici BiH. Nema bolje kontrole nad muslimanima od hodže koji radi za UDBU i KOS.

Na kraju, najpodliji dio podvale je to što Cerić muslimane u Evropi, a time i muslimane u BiH, Makedoniji, Albaniji, i Kosovu stavlja na istu ravan sa muslimanima u Zapadnoj Evropi koji su uglavnom emigranti prve ili druge generacije iz Turske, Maroka i Alžira. Drugim riječima, jednim potezom oduzima Bošnjacima državotvornost u Bosni i Hercegovini, a time i u Evropi. Tu je Cerić konstantan i nepogriješiv. Zato na spomen obilježju žrtvama genocida u Srebrenici i nema nikakve etničke oznake poklanih Bošnjaka niti oznake države Republike BiH na koju je izvršena agresija i zbog koje je i izvršen genocid. Sada po Ceriću i njegovim trabantima, majke Srebrenice treba da prihvate odgovornost zbog masakra u Londonu i da prihvate da je u Srebrenici “brat ubio brata”; da oproste zličine koji su njima počinjeni i uprte breme odgovornosti koje počini šaka tamo nekih razbojnika. Sada se valjda zna kome služi Cerić i rukovodstvo Islamske zajednice BiH; sigurno ne interesu muslimana BiH, a ni muslimana Evrope.

Eto Cerić je zadovoljan sa postignutim poslom u Bosni i Hercegovini i sa položajem muslimana u Republici Srpskoj, pa mu je ostalo još da sredi musliće u Evropi. Ciljevi Cerićeve Deklaracije su isti ciljevima Alijine Islamske deklaracije samo što Cerić ide korak dalje, da prevari sve muslimane u Evropi, uključujući Bošnjake i Albance, a Alija je samo varao Bošnjake.




7. TOKAČA, JOŠ JEDAN ALIJIN KADAR U PROJEKTU VELIKE SRBIJE

Odličan intervju Amora Mašovića na sajtu bošnjaci.net o fiktivnim (malim) brojkama žrtava koje Mirsad Tokača baca u javnost uoči tužbe.

Tokačini podaci pričaju baš onu priču koju bi Srbija volila ispričati: da advokati iz BiH preuveličavaju broj žrtava, da su uglavnom bile vojne žrtve, da su civili ginuli među svim narodima, da je bio građanski rat itd. Ovo opet pokazuje koliko je gori izdajnik nego četnik, jer Srbija nebi imala nikakav kredibilitet kad bi sama govorila da nema genocida, ali ako im taj zadatak izvrši "stručnjak" koji je ujedno i Bošnjak i bivši funkcioner u Izetbegovićevoj vlasti, e onda se to broji jer odjednom ima izgled kredibiliteta. Zato moramo ovoga Tokaču raskrinkavati kao četnika, jer nam može nanijeti veću štetu u tužbi nego bilo koji "stručnjak" iz Srbije ili iz bilo koje druge zemlje, jer sada se Srbija, koja je najvjerovatnije i finansirala njegovo "istraživanje"
kroz neke treće agencije po bijelom svijetu, može koristiti ove brojke "Bosanskih stručnjaka" u svim preostalim fazama tužbe.

Tokačine izjave o istraživanju nemaju nikakvog smisla i sigurno sadrže mnoge malverzacije, i neke od njih Gosp. Mašović već raskrinkava.

Međutim, ne mogu se detaljno opovrgnuti jer njegove metode ni spiskovi sa imenima mrtvih nisu nigdje objavljeni. To što naši ljudi znaju da nije istina npr. da ima poginulih Srpskih civila u Prijedoru, kako Tokača navodi, jer nije ni metak tamo ispaljen prije nego što je započeo pokolj Bošnjaka i Hrvata, se ne broji na sudu, jer su potrebni dokazi.

To znači da se može desiti da će samo Tokačine brojke proći kao dokaz na sudu zato što nema alternativne verzije, t.j. ne postoji studija koja dokazuje suprotno baš zato što je isti Tokača rasformirao Državnu komisiju za prikupljanje činjenica o ratnim zločinima RBiH t.j. komisiju koja je imala funkciju da prikuplja statistike i činjenice o genocidu.

Tarik.

Slijedi link:
http://www.bosnjaci.net/aktuelnosti.php?id=209&polje=interview




8. RE: NE SMIJE NAS NIKO DIJELITI NA PATRIOTE I IZDAJNIKE

Ne smije nas niko dijeliti na prave i krive muslimane, na vehabije i sufije, na sunnije i šije, na vjernike i nevjernike, na patriote i izdajnike. Ustvari, mi ne smijemo pristati na podjelu u vjeri koja bi nam donijela nesreću u domovini. Ne smijemo slijediti one koji šire smutnju među nama, jer "grijeh smutnje je ponekad gori od grijeha ubistva".

--Reis Cerić u u Gazi Husrev-begovoj džamiji.

Reise, Ceriću, nemoj ti biti izdajnik pa te nećemo dijeliti. Nemoj smutnjama navoditi naš narod da jedinstveno počini političko samoubistvo, i da se odrekne svoje domovine u korist dželata. Nemoj štititi poznate UDBAše u IZ, i održavati ih na najvišim funkcijama da nam i dalje zabijaju nož u leđa, a onda propagirati da budemo jedinstveni iza njih.

Patriota




9. ZLATKO, AKO SE AMERICI ŽURI, NAMA SE NE ŽURI

Poštovani,

Pročitao sam pismo Dr Sendijarevića i ako je isto tako poslato i Venecijanskoj komisiji onda čestitam i što Bosanci kažu aferim. Ovo iz razloga što je Lagumdžija zajedno sa Dodikom uputio tri prijedloga promjene dejtonskog ustava, a sva tri prijedloga idu u korist srpske republike i njenog očuvanja.
U emisiji političkog magazina Bakir Hadžiomerović je naglasio da su tri sata Lagumdžija i Silajdžić raspravljali u vezi ustava i da se nisu mogli složiti što je razlog da se Silajdžić nije pojavio u njegovoj emisiji. Ovdje Lagumdžija javno ističe da se entiteti ne mogu ukinuti i da oni moraju ostati. Kakva glupost!
Da zna njegov otac Salko šta mu sin radi mrtav bi se u grobu prevrtao jer je on uvijek radio na dobrobit Bosne i Hercegovine dok mu njegov sin radi na njenom rušenju i uništenju.

Kažu i Lagumdžija i Dodik da se promjene ustava, bez obzira kakve one bile moraju potpisati do kraja marta. Zašto? Ako se Americi žuri nama se ne žuri. Trebamo sačekati ishod tužbe protiv SCG i tek onda vršiti potpisivanje, prije nikako jer bi to bilo pogubno za BiH.

Fadil N.


Osim Dr. Sendijarevića, odlično pismo Venecijanskoj komisiji su poslali Esad Jaganjac, Sadija Ombašić i Sadijina grupa iz Francuske, kao i neke druge javne ličnosti iz BiH, koje ovdje nećemo imenom spominjati, budući da se nismo sa njima dogovorili da tako učinimo. Uglavnom, pred Venecijanskom komisijom su se našla ne samo izdajnička, nego i patriotska mišljenja, barem nezvanično.



PREGLED MEDIJA

10. POTVRĐENO: ALIJA IZETBEGOVIĆ I ADIL ZULFIKARPAŠIĆ KOSOVCI

http://www.bosnjastvo.com/forum/viewtopic.php?t=907



11. 3.5 MILIONA MARAKA ZA RUŠENJE DRŽAVE - JUDINE KOVANICE

http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua925.htm

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: