Sunday, April 27, 2008

#410 TIHIĆ NAS PRIPREMA ZA SVOJU KONAČNU VELEIZDAJU !

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 10. juli 2006.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br.410
http://republic-bosnia-herzegovina.com/index.php?paged=18


TIHIĆ NAS PRIPREMA ZA SVOJU KONAČNU VELEIZDAJU !


Piše: Amar Delić, Nacionalni kongres Republike BiH

Sulejman TihićSARAJEVO, 09.07.2006. Prema pisanju današnjeg Avaza, Tihić Sulejman je povukao svoj zahtjev za preispitivanjem usklađenosti naziva RS sa evropskim konvencijama o ljudskim pravima. Kao razlog on navodi kako je mislio da postoji opasnost da mu zahtjev bude – odbijen, jer je Ustavni sud BiH navodno po Tihiću "zauzeo stanovište da ne može ocjenjivati usaglašenost Ustava BiH s evropskim konvencijama".

Osim što niko ne može unaprijed znati kakva će biti odluka jednog suda, Tihić još i otvoreno LAŽE! Naime, prema Web stranici Ustavnog suda BiH http://www.ustavnisud.ba/bos/article.php?pid=1163&kat=104&pkat=165 : "Član II Daytonskog Aneksa 4 (tzv. Ustav) ne samo da sadrži najširi katalog ljudskih prava i osnovnih sloboda, već PROGLAŠAVA EVROPSKU KONVENCIJU ZA ZAŠTITU LJUDSKIH PRAVA I OSNOVNIH SLOBODA DIREKTNO PRIMJENJIVOM U BOSNI I HERCEGOVINI. ŠTAVIŠE, KONVENCIJA IMA PRIORITET NAD SVIM OSTALIM ZAKONIMA".

Motive nedosljednosti u svojim postupcima (prvo podnese zahtjev, pa ga onda povuče) rasvijetlio je u drugom dijelu svoje izjave – između redova nam najavljujući svoju skorašnju namjeru DA POVUČE TUŽBU. U istom razgovoru za novine naime on samouvjereno kaže da "neki međunarodni centri vrše pritisak na odustajanje od Tužbe i očigledno je da su to pokušali u Haagu, ali kada nisu uspjeli krenuli su preko Ustavnog suda BiH gdje imamo strance."

Tihić ovako pokušava sa sebe sprati svaku odgovornost za buduće miniranje Tužbe, jer će za to navodno biti "odgovorni (sudije) stranci". On kao organ vlasti biće dužan poštivati odluke Ustavnog suda BiH BEZ OBZIRA NA NJEGOVO JAVNO PROTIVLJENJE. A svi znamo kako se on javno i dugo zalagao protiv nedavnih tzv. ustavnih promjena, ali kad je trebalo ustao je svim glasom (i srcem) ZA te promjene koje bi označile smrt hiljadugodišnje države Bosne i Hercegovine!

Ništa manje od sudija-stranaca međutim ne treba se bojati ni domaćih sudija, kao npr. Palavrićke - ČLANA PREDSJEDNIŠTVA SDA kojeg je Tihićeva stranka na cirkusantski način (izabrala je Komisija na čelu koje je bila LJEKAR po struci i federalna zastupnica SDA Amila Alikadić) nedavno ustoličila za sudiju Ustavnog suda BiH, a ispred mnogih vrsnih BH eksperata ustavnog prava.

Ustavni sud BiH (www.ustavnisud.ba) je NELEGALNA institucija koja se skriva iza sjaja i šarenila nakinđurenih angloameričkih sudijskih uniformi i velelijepno uređenih prostorija koje je Washington opremio sve samim luksuzom uključujući i skupocjeni kožni namještaj. Zašto nelegalan? Na njihovoj Web stranici nalazi se tzv. "Ustav" koji oni po službenoj dužnosti brane. Međutim, radi se o NEZVANIČNOM PRIJEVODU ANEKSA 4 NIKAD RATIFICIRANOG INTERNACIONALNOG UGOVORA
http://www.ustavnisud.ba/bos/p_stream.php?kat=83
U dnu uvodne preambule kako se vidi na istom linku LAŽNO se navodi da su taj "Ustav utvrdili narodi i građani BiH", što je čista laž pošto NIJEDAN narodni parlament BiH nikada nije usvojio Anex 4 (Daytonski Ustav) niti je i jedan BH parlament ratificirao Daytonski ugovor, tj. skup svih 12 njegovih aneksa.

Tako umjesto da brane JEDINI LEGALNI TJ. RATIFICIRANI USTAV REPUBLIKE Bosne i Hercegovine, ova grupica pravnika izuzetno sumnjivih moralnih i profesionalnih kvaliteta namjerava odlučivati o Tužbi REPUBLIKE BiH protiv stranih zemalja, iako za to NIJE NADLEŽNA kako je Tihić već pojasnio (ali iz svojih NEpatriotskih motiva). Radi se u potpunosti o POLITIČKOM SUDU iza kog ne stoji volja građana BiH nego isključivo volja i novac STRANIH VLADA SUPOTPISNICA JEDNOG PROPALOG INTERNACIONALNOG UGOVORA. Prema jedinom važećem Ustavu, onom REPUBLIKE BiH, NIJEDAN GRA?ANIN BOSNE I HERCEGOVINE NEMA PRAVO POVINOVATI SE ODLUKAMA NELEGALNOG SAMOZVANOG USTAVNOG SUDA BIH.

Koliki je licemjer taj četnik Sulejman Tihić najbolje nam pokazuje to da dok sprema izdaju Tužbe on ide među Srebreničane i MARŠIRA SA NJIMA ZADNJE KILOMETRE DO POTOČARA. TAKO SE PRETVARA DA JE NJIHOV SABORAC DOK IM IZA LEĐA UZIMA JEDINU PRAVDU KOJU IMAJU, TUŽBU ZA GENOCID REPUBLIKE BiH PROTIV NJIHOVIH UBICA.

Međutim, ako se Bošnjaci mire čak i sa izdajom Tužbe za genocid, i nemaju problema sa izdajnikom, bez obzira što su mnogi izgubili sve, od imovine, do djece, onda nisu ni zaslužili da žive kao ljudi. Onda Potočari, Srebrenica, Bijeljina, Banja Luka, Srbinje itd. itd i zaslužuju da budu "srpski" gradovi. Ako se Bošnjaci, uključujući i članstvo SDA, ne suprotstave Tihićevoj izdaji, onda je ovo kraj Bosne i Hercegovine. Ako je neka utjeha, to je kraj i SDA stranke, i Tihićeve karijere. Međutim, Srpski rodoljubi su uvijek bili u stanju žrtvovati sebe za dobrobit srpske države, u ovom slučaju Republike Srpske.


10.07.2006. - 00:57

++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: