Sunday, April 20, 2008

#399 ČETNIČKA OFANZIVA NA SVIM FRONTOVIMA

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 07. MAJ 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 399
http://republic-bosnia-herzegovina.com/


1. UVODNIK: ČETNIČKA OFANZIVA NA SVIM FRONTOVIMA
1.1 DRUGI FRONT: Suđenje u Hagu u vezi sa Tužbom za genocid
1.2 TREĆI FRONT: Reforma Policije
1.3 ČETVRTI FRONT: Komisija za istinu i pomirenje
2. ČIPS-OVE LIČNE KARTE OTKRILE DISPARITET OD POLA MILIONA BIRAČA!
3. ZBACIMO JARAM ČETNIČKE SLUŽINČADI
4. JUBILEJ 100 GODINA BOŠNJAKA U AMERICI
5. NK R BiH JE OTVOREN ZA SVAKU SARADNJU NA OČUVANJU REPUBLIKE BiH
6. PUSTITE NA MIRU ISLAMSKU ZAJEDNICU
7. KRITIKA UPUĆENA HODŽAMA NIJE KRITIKA UPUĆENA MUSLIMANIMA
8. NEMOJMO SE BOJATI BLOKADE DRŽAVE, JER JE TO KRAJ DAYTONA, A NE BiH
9. ŠESNAEST GLASAČA PROTIVNIKA AMANDMANA SU KRIMINALCI
10. RADIKAL JE BIO "NAVLAKUŠA"
11. NEĆU VIŠE GLASATI ZA SDA, NEGO ZA PATRIOTSKI BLOK
12. DRAGO MI JE DA SE SLAŽEMO KADA SU U PITANJU DANAŠNJI POLITIČARI
13. KOMENTAR O KARDINALOVOJ POSJETI AMERICI
14. PARLAMENT FEDERACIJE BiH


Izvinjavamo se onima od vas čije reakcije nismo objavili, ali nemamo prostora za sve. Mi nemamo vremena da pitamo autore kako žele da ih potpišemo ispod članka. Zato sviju potpisujemo Imenom i prvim inicijalom prezimena, ukoliko drukčije ne zatražite.



1. UVODNIK: ČETNIČKA OFANZIVA NA SVIM FRONTOVIMA.

Sada je postalo jasno da je nedavna ofanziva izdajnika i neprijatelja Bosne i Hercegovine da se usvoje amandmani na Daytonski ustav bila samo PRVI FRONT jedne šire ofanzive. Taj politički napad na Bosnu i Hercegovinu je koordiniran sa tri druge ofanzive i to na slijedeća tri fronta:

- Suđenje u Hagu u vezi sa Tužbom za genocid,
- Reforma Policije
- Komisija za istinu i pomirenje.



1.1. DRUGI FRONT: Suđenje u Hagu u vezi sa Tužbom za genocid

Na drugom frontu, Tužbi za genocid, izdajnici su nažalost odnijeli pobjedu dok smo mi bili okupirani brigom protiv ustavnih amandmana. Na istorijski dan, 26. april 2006, kada su patriotske snage izvojevale pobjedu u Zastupničkom domu Skupštine BiH izdajnci su izvojevali pobjedu u sudnici u Hagu. Naime, u završnoj riječi Sakib Softić nije tražio ukidanje RS, kao genocidne tvorevine.

Poznavajući anglosaksonski pravni sistem, po kojem postoje dvije faze u svakom procesu i to: prva faza - "Trial Phase", dio suđenja na kojem se ustanovljava krivica, i druga faza - "Panalty Phase", završni dio procesa na kojem se odmjerava kazna. Tek kada sud presudi da li je okrivljeni kriv ili ne, pristupa se drugoj fazi, "Penalty Phase". Tu se odlučuje o visini kazne. U toj fazi žrtve i njihova rodbina svjedoče o svome gubitku i traže strogu kaznu. Dakle, tek tada se govori o kazni.

Računajući da imamo vremena do druge faze, kada smo planirali pokrenuti bh patriote da se izvrši pritisak na naše političare da traže ukidanje RS, nismo se previše brinuli šta se događa na prvoj fazi. Međutim, tada su Tihić i Softić neočekivano izveli jedan trik, a to je ODMAH SU ISKAZALI KAKO ŽELE DA AGRESORI BUDU KAŽNJENI. Zatražili su da sud odmjeri visinu kazne, ali samo ako se poslije godinu dana pregovora ne mognu dogovoriti sa Srbima o ošteti. Dakle, ni govora o ukidanju RS.

Osim toga, to znači da se naši izdajnici mogu dogovoriti sa Srbijom o nekoj npr. simboličnoj ošteti, i da sud tu ne može više ništa. U stvari, oni su potpuno otupili oštricu Tužbi. Oni nisu mogli izdati Tužbu prije suđenja, jer bi to bilo očigledno, ali su je na samome suđenju potpuno umrtvili. Sada je jasno zašto su iz RS odjednom prestale sve prijetnje i žalbe u vezi sa Tužbom.

Postavlja se pitanje kakve će to imati posljedice na legalnost Daytona i RS? Najkraći odgovor je nikakve. Naime taj potez ne može doprinijeti povećanju legaliteta RS jer RS nije legalna zato što dio Daytonskog dogovora koji se odnosi na Ustav (Aneks 4) nikada nije prošao proceduru usvajanje u institucijama Republike BIH. Čak i cjelokupan Daytonski sporazum, kao međudržavni sporazum, je ništavan, jer finalnu Parišku verziju sporazuma Skupštini Republike BiH nikada nije ratifikovala. Ustav koji nije usvojen po propisanoj proceduri i Internacionalni sporazum bez skupštinske ratifikacije su samo mrtva slova na papiru.

Izdajom u sudnici u Hagu Bosna i Hercegovina JE IZGUBILA MOGUĆNOST BRZOG UKIDANJA RS. Međutim, Republika Srpska je još uvijek nelegalna, i sreća je što je njena legalizacijama u rukama Bošnjaka i Hrvata. Dok god je Bošnjaci i Hrvati u Skuštinskoj proceduri ne legalizuju RS, RS ne može steći pravo na samoopredjeljenje i otcjepljenje iz BiH. A ne dao nam Bog da nekada legalizujemo RS. Tek tada bi život u BiH postao nesnosan. Kada bi jednom upisali u grunt RS, odmah bi velikosrbi krenuli dalje. Odmah bi tražili širi koridor, odmah bi tražili predratne većinske srpske dijelove Sarajeva, koje im je Alija obećao još prije rata, odmah bi tražili npr. Drvar, Grahovo Petrovac, i ko zna šta još?.

A šta bi se moglo dogoditi sa RS, ako je nikada ne legalizujemo? Moglo bi se dogoditi isto ono što se dogodilo sa ostalim okupiranim teritorijama u nedavnoj istoriji, tj. otkako postoje Ujedinjene Nacije i internacionalni Zakon u relacijama između država. Uzmimo na primjer satelitsku državu na jugu Libanona, koju je Izrael podržavao kao tampon zonu prema ostatku Libanona, od šezdesetih godina pa do nedavno. Ta država je nestala, jer nikada ni jedan libanonski predsjdnik nije pristao na nju, i jer je nikada libanonski parlament nije legalizovao. Ili, uzmimo npr. Gazu. Izrael je morade vratiti Palestincima, čim umrije Arafat i propadoše pregovori o legalizaciji okupiranih teritorija za Izrael. Ili sjetimo se Baltičkih državica, koje ni ogromna Rusija nije mogla progutati, morade se povuci iz Litvanije, Letonije, Estonije, jer ti narodi nikada nisu legalizovali Ruski suverenitet, dok se Rusija ne mora povuci iz Čečnije, koju je nakada u proslosti legalizovala kao dio Ruske federacije.

Dokle, sada kada su izdajnici upropastili šansu da brzo, pomoću presude ukinemo RS, ostaje nam da je nikada ne legalizujemo, i da čekamo bolja vremana, kada će svijet kazati da se ne može tolerisati više fašistička genocidna tvorevina na Balkanu. Ta vremena su već došla, jer Evropa traži ujedinjenje, ali naši izdajnci uvijek pristanu na ostanak RS, i onemoguće svaki pritisak Evrope i svijeta na Srbe. Naime, ako niko u BiH ne osporava RS, otkud pravo nekome drugom da je osporava u naše ime.


1.2. TREĆI FRONT: Reforma Policije

Iz veoma šturih vijesti o Reformi policije saznajemo kako su tobože Srbi nezadovoljni, te nisu htjeli pristati na sporazum, ali su eto preglasani od ostalih iz Direkcije. Međutim, kada smo napokon složili kockice "reforme policije" shvatili smo da su izdajnici i četnici primjenili istu taktiku kao i toliko puta do sada, kao npr. u Daytonu. Naime, na djelu je prevara po kojoj se stvarni dobitnici, a to je RS, prikazuju BH javnosti kao gubitnici, da bi se sporazum prodao stvarnim gubitnicima, a to su kao i uvijek do sada Bošnjaci.

Naime, reforma predviđa "teoretski" mogućnost da se policijska regija podudara sa entitetom, ili da policijske regije ne prelaze granice entiteta. Navodno, policija je na nivou države, ali samo kada se donosi budžet. Poslije se pare uplaćuju na račune policijskih regija, a RS može biti jedna regija. Evo citata iz "Oslobođenja" od 5. maja 2006. o tome:

"Ako bi se čvrsto držali tehničkih kriterija, prijedlog premijera RS Milorada Dodika da teritorija RS bude jedna policijska oblast ne bi bio ostvariv.

Ipak, teoretski je to moguće, a što je u srijedu nagovijestio i predsjedavajući Direkcije Vinko Dumančić ističući da u mišljenju o modelu policijske strukture u BiH nije precizirano da li se pod lokalnim policijskim oblastima misli na teritoriju entiteta, kantona ili nešto treće.
...
Alternativa ovom rješenju je prijedlog učesnicima u reformi policije da se rad Direkcije zamrzne do iza oktobarskih izbora, kaže naš sagovornik navodeći da će zvaničan stav vlasti RS biti poznat nakon sjednice Narodne skupštine RS, zakazane za iduću sedmicu." - Kraj citata iz "Oslobođenja".

I ona jedina stvar što je na nivou države, usvajanje budžeta, odgovara Republici srpskoj, jer će time biti omogućeno prelijevanje sredstava iz bogatijeg dijela, tj. Federacije, u RS. Tako će porezni obveznici iz Federacije izdržavati policiju RS, koja još uvijek krije ratne zločince u svojim redovima i radi na razbijanju države.

Nadamo se da Zastupnici Federalnog parlamenta odbiti ovakvu reformu policije. Poštovani BH patrioti koji primate ovaj "Glasnik" očekujemo da pišete, ovaj put prvo poslanicima Federalnog parlamenta da se ne usvoji ova podvala kojom se na jedan drugi način cementira RS. Neke podatke o poslanicima možete naći na kraju glasnika pod tačkom 14.


1.3. ČETVRTI FRONT: Komisije za istinu i pomirenje

Sa mnogo lijepih riječi, kako to i prilici još jednoj velikoj prevari, krenula je "konferencija o sukobima na Balkanu". Dakle, ne o agresiji, genocidu, nego o "sukobima". Na konferenciji će se naći na dnevnom redu ustanovljavanje "istine", kao da su svi oni dokumenti i dokazi na sudovima u Hagu obično smeće. Dakle, podli Jakob Finci je uspio u svojoj namjeri da sa preciznog sudskog argumentovanog ustanovljavanja istine, stvar svede na jalova razglabanja političara i "teoretičara" o tome šta je istina, a što je već počelo u tom stilu?

Ovim je podli Jakob Finci postao saučesnik genocida, jer je ovo ništa drugo nego pokušaj relativiziranja genocida i pokušaj navikavanja žrtve na rezultate genocida, što sve spada u sudjelovanje u genocidu. Naš problem je što "naše" vlasti umjesto da traže odgovornost za ovakve postupke, pomažu u realizovanju ovakvih projekata.

Najbolja vijest sa ovoga fronta bi bila da Finciju nije uspjelo da osnuje ovakvu konferenciju. Neka utjeha nam je što se tu nalaze i neki veoma pošteni ljudi, kao npr. Nataša Kandić.

http://www.avaz.ba/absolutenm/anmviewer.asp?a=15660&z=7&isasp=

Dr. Muhamed Borogovac




2. ČIP-OVI LIČNE KARTE OTKRILE DISPARITET OD POLA MILIONA BIRAČA!

SARAJEVO – 04.05.2006. U povodu danas proglašenih općih izbora za jesen ove godine, u trećem Dnevniku TVBH gost je bio Branko Petrič, predsjednik Centralne izborne komisije Bosne i Hercegovine. Tom prilikom Petrič je izrekao senzacionalan podatak.

Kako je već poznato, na idućim izborima be-ha birači će glasati isključivo po CIPS-ovoj evidenciji, dakle moći će glasati samo oni koji imaju novu ličnu kartu. Sumirajući učinke ovakve tzv. aktivne registracije na biračke spiskove, Petrič je naime izjavio da se sada po okončanju CIPS-ovog projekta zamjene ličnih karata pokazalo da je u RS-u čak 300.000 birača MANJE a u Federaciji BiH čak 170.000 birača VIŠE nego po prethodnim biračkim spiskovima. Dakle – u RS-u je bilo nenormalno puno a u Federaciji nenormalno malo upisanih birača.

Na pitanje šokirane voditeljice otkuda tolika razlika i šta to znači, Petrič je izjavio kako "najvjerovatnije u RS-u veliki broj građana nije nikada zamijenio stare lične karte". Ostalo je nejasno ko je to onda davao kritično važne glasove na svim prethodnim izborima u RS-u od rata do danas. Međutim sada je više nego očito da ni rezultati sljedećeg popisa stanovništva ne bi opravdali apsolutnu većinu koju srpski narod uživa u tijelima i organima uprave širom RS-a, kao ni samo ime odnosno postojanje te naciokratske tvorevine.

Iako Petrič nije komentirao činjenicu o drastično većem broju birača u Federaciji BiH nego što je to do sada bilo priznato, treba se prisjetiti nedavne javne izjave dr. Silajdžića o tome kako je u većem dijelu Federacije upravo SDA na razne načine lažirala izbore od rata sve do danas.

Prijetnju britanskog ambasadora u današnjem Dnevnom Avazu, da bi ukoliko se jesenski izbori provedu po važećem "Ustavu" rezultati izbora mogli biti osporeni, gost je odbio uz komentar da su onda po toj logici i svi izbori od rata do danas bili nelegalni. Petrič je potom konstatirao da se po dejtonskom "Ustavu" ništa više ne može učiniti da bi se izišlo u susret pitanju koje je pokrenuo ambasador, i da je to pitanje irelevantno.

Nakon propalih "promjena" dejtonskog "Ustava", sad je evidentno da je i uvođenje reda po pitanju evidencije građanstva u BiH bio razlog više za žurbu tj. neviđene pritiske stranih vlada u njihovom bespoštednom zalaganju za BETONIRANJEM postojećeg stanja, a koje je – sada je sasvim jasno – NEODRŽIVO nakon sljedećih izbora.

U istom se kontekstu mora posmatrati i današnja prijetnja britanskog ambasadora u Sarajevu da će na Bosnu primijeniti tzv. "alžirski recept", po kom se sasvim legalna APSOLUTNA (dakle natpolovična) izborna pobjeda poništi – čim pripadne partiji koju ne kontroliše britanski Foreign Office.

Sedmicu dana nakon strahovite blamaže "svemoćne" Britanske diplomatije sa propalim im planom da Bosni nametnu svoju čizmu, Britanci očito gube glavu a usljed neispunjenih rokova za daljnje osvajanje svjetskih prirodnih resursa na koje su se oslonili skupa sa svojim američkim saveznikom Bušom kojem ubrzo ističe drugi (posljednji) mandat.

Takva direktna britanska kontrola koja ne popušta još od vremena otvorenog kolonijalizma (a koja je danas zamaskirana tzv. Commonwealth-om koji okuplja 60 britanskih "bivših" kolonija) prisutna je u svim zemljama s većinskim muslimanskim stanovništvom. Izuzetak su samo Iran i Turska koja usljed svoje geostrateške važnosti ima posebne odnose sa SAD-om koji joj osiguravaju visok stepen suvereniteta.


Amar Delić, Sarajevo
Nacionalni kongres R BiH



3. ZBACIMO JARAM ČETNIČKE SLUŽINČADI

Koje li lijepe vijesti uoči praznika, opet se nađe jedan div da spasi Bosnu i Hercegovinu i još više: da da novu nadu napaćenom i prevarenom narodu. A ako ovu priliku propustimo da zbacimo jaram služinčeda i jade teško da ćemo ubrzo drugu dobiti. A na kraju krajeva dužni smo to i prema svim ubijenim, zaklanim, mrcvarenim, obeščašćenim, protjeranim, dužni smo prema našoj djeci, dužni smo to našoj Bosni i Hercegovini.

I zato svi na izbori, svi za patriote. Pozovimo sve iskrene i časne ljude, dokazane patriote da se uključe u izbore kao aktivni učesnici, da povedu Bosance i Hercegovce iz tame primitivizma i nemorala na pozornicu evropskih nacija uzdignute glave i ponosom u grudima. I njihova je to dužnost, a mi kao glasači ne smijemo ih izdati. I to prije svega dijaspora. Pa ko to može pobijediti jednu ekipu u kojoj bi se našli: Bogić Bogičević, Nijaz Duraković, Jovan Divjak, Sergej Barbarez, Sefer Halilović, Komšić, Tokić i slični.

Očekuje nas dugo vruće ljeto i jedna od najpresudnijih bitaka u jesen. I na kraju jedno veliko hvala g. Žiliću jer mi je vratio vjeru u poštenje i moral BH političara.

G. Žiliću postali ste jedna od figura koja je graničnik u mom životu, neko ko se pamti čitavog života i to kao čovjek u punom smislu riječi.

"Do nas je!"

Emir K.



4. JUBILEJ 100 GODINA BOŠNJAKA U AMERICI

Dragi prijatelji,

Vjerovatno znate da se u Chicagu održava veoma važna manifestacija Bošnjaka u Sjevernoj Americi "100 godina Bošnjaka u Americi" u periodu 26-28 Maj, 2006. U sklopu ove proslave će se održati 11. Susreti Bošnjaka Sjeverne Amerike i Kanade i 7. Skupština Kongresa Bošnjaka u Sjevernoj Americi, i 2. Skupština NABYA ( ja se izvinjavam ali ne znam značenje ove skraćenice).
Ja Vam se obraćam sa pitanjem, jeste li do sada stupili u kontakt sa Kongresom Bošnjaka Sjeverne Amerike i imali ikakve šanse da se u zadnji momenat organizujete i da se pojavi jedna delegacija Bosanskog Kongresa odnosno Nacionalnog Kongresa Republike BiH na ovoj manifestaciji u cilju prezentiranja svih patriotskih koncepata i mogućeg formiranja još većeg fronta u zajedničkoj borbi za jedinstvenu Bosnu i Hercegovinu, ravnopravnu zajednicu svih njenih građana.
U zadnjem Online Glasniku Nacionalnog Kongresa Republike BiH ste objavili Otvoreno Pismo bošnjačke i hrvatske emigracije predsjedavajućem Predsjedništva BiH Gosp. Tihiću i time dali na znanje da ste upoznati o još jednoj Organizaciji i još jednom pokušaju Dijaspore da reaguje na cjelokupna zbivanja u našoj domovini.
Dakle, pošto svi ovi oblici organizovanja imaju u sebi dosta zajedničkih ciljeva, mogu li se ostvariti konkretniji koraci povezivanja i tjesnije saradnje u definisanju jedinstvenih partiotskih akcija, jer sada više nego ikada moramo biti što brojniji i jedinstveniji.
U zdravlju i rahatluku

Hasan iz Čikaga.



5. NK R BiH JE OTVOREN ZA SVAKU SARADNJU NA OČUVANJU REPUBLIKE BiH

Poštovani kolega i prijatelju Hasane!

Hvala na pokušaju ujedinjavanja dijaspore, kojim dokazujete da ste iskreni BH patriota. Mislio sam da vam i lično odgovorim, ali mislim da je ovo važno objašnjenje i za ostale u dijaspori, pa zato odgovaram javno preko "Glasnika".

Kada se ima na umu sve ono što sam ranije u UVODNIKU rekao, tj. sve opasnosti koje su zaprijetile Bošnjacima u domovini čini se potpuno nevažno šta se događa nama koji smo u Americi. Lako je biti Bošnjak svugdje u svijetu, osim u Bosni i Hercegovini. Nikome ne smetaš kao Bošnjak dok si izvan Bosne i Hercegovine. Jedino je teško biti Bošnjak u Bosni i Hercegovini, jer jedino u Bosni i Hercegovini Bošnjaci imaju šansu da se uzdignu do najvišeg stepena kojega može dosegnuti jedan narod, a to je da postanu državotvoran narod, da sačuvaju državu BiH. Zato su jedino Bošnjaci u Bosni i Hercegovini izloženi svim vrstama progona i podvala. Zato svaka vrsta našeg organizovanja treba biti u funkciji pomoći Bosancima i Hercegovcima u domovini u njihovoj borbi za očuvanje BiH.

Slavljenje nekakvih jubileja useljenja prvog Bošnjaka u USA može se okarakterisati poslovicom: "Baba prede vunu dok kuća gori." Sve organizacije Bošnjaka u svijetu, a koje je inicirala izdajnička vlast, imaju jedinu funkciju da okrenu Bošnjake prema "onome od čega se živi", da bi smo što prije zaboravili "stari kraj", tj. prepustili ga izdajnicima i agresorima. Srećom, u svim tim organizacijama ima dosta pravih ljudi, koji ne mare biznis i golf klubove, nego i dalje brinu za domovinom, kao što ste na primjer i vi Hasane.

Kada god, bilo koji klub ili organizacija pokrene neku akciju koja je od pomoći domovini, mi ćemo pomoći, ali nećemo gubiti vrijeme na razne jubileje, niti na razgovora sa lokalnim vlastima i slične aktivnosti koje nam trebaju ovdašnje živote učiniti lagodnijim, da bi nas istovremeno odvratile od brige za ono što se dešava u domovini. Upravo zato podržavamo angažovanje Bošnjačke i Hrvatske emigracije kada se radi o Ustavu i opstanku domovine.

Nema potrebe za nekim čvršćim oblikom povezivanja. Mi uvijek možemo složno istupiti kada je u pitanju neki projekat koji podržava očuvanje države BiH, a ko hoće da se bavi jubilejima itd. neka to radi bez nas!

Muhamed Borogovac



6. PUSTITE NA MIRU ISLAMSKU ZAJEDNICU

Moj Vahide, ima li još imalo vjere u tebi. Bilo bi puno bolje i za tebe i tvoju okolinu, a posebno naše Bošnjake da tu negativnu energiju na drugi način ispoljiš. Nemoj molim te za to koristiti Islamsku zajednicu, kojoj pripada bar 2 miliona čestitih Bošnjaka.

Puno selama.

dipl. ing. arh. Ahmo T.



7. KRITIKA UPUĆENA HODŽAMA NIJE KRITIKA UPUĆENA MUSLIMANIMA

Dragi Ahmo,

Hvala Vam veliko što ste nam se javili. Očito da se ne slažete sa mojim tekstom kojim optužujem Cerića za njegovo izdajničko ponašanje i "ćutanje" hodža u najsudbonosnijim trenucima za muslimane BiH, ali ne kažete šta to nije tačno u mom tekstu. Kritika upućena hodžama nije kritika upućena muslimanima BiH - muslimani BiH su žrtve izdaje Cerića i "šutnje" hodža. Ako mislite da nešto nije bilo tačno u mom tekstu ili nije bilo korektno, molim Vas da mi ukažete na to, jer ako mi ne kažete šta to nije tačno u mom tekstu, onda sam u pravu i moja je dužnost da ukažem na izdaju makar riječima budući da ne mogu izdaju ukloniti rukama. Nije vrijeme da se ćuti i u srcu osudi izdaja - vrijeme je da se djelom ili makar riječima osudi zločin izdaje. Neka hodže kažu da su za ukidanje Republike Srpske i biće čisti pred svojim narodom - postaće imami svog naroda. A između Boga i čovjeka nema posrednika, svako će odgovarati za svoja djela - niko neće nositi ničiji teret - niko neće imati zagovornika - ja ću nositi svoje breme a Vi svoje, meni moja a Vama Vaša dobra djela.

Srdačan pozdrav,
Vahid




8. NEMOJMO SE BOJATI BLOKADE DRŽAVE, JER JE TO KRAJ DAYTONA, A NE BiH

U sljedećem periodu borbe za Republiku Bosnu i Hercegovinu jedna stvar se mora uraditi:

Ukidanje genocidalne rs i Federacije se može odraditi relativno jednostavno (upravo onako kako su nama izdajnici spremali):

1. Ljudi trebaju glasati za patriote.
2. Patrioti trebaju onda zahtijevao ukidanje rs i Federacija u Skupštini BiH i zahtijevati povratak na R BiH. Pošto izdajnici i genocidalci neće na to pristati, onda će doći do blokade rada države. To će automatski značiti da dejtonska BiH ne funkcioniše. A to će legalno i pravno značiti ukidanje nefunkcionalnog dejtonskog sporazuma i povratak na prethodno stanje, što znači ukidanje rs i Federacije i povratak Republike BiH.

Armin K.




9. ŠESNAEST GLASAČA PROTIVNIKA AMANDMANA SU KRIMINALCI


Poštovana gospodo, žalosno je što 16 zastupnika koji su glasali protiv ustavnih amandmana nazivate herojima, jer oni to nisu oni su obični manipulatori i kriminalci! Riječ je o sljedbenicima Draže Mihajlovića, Mate Bobana i ratno profiterskim kriminalcima! Svi oni mogu otići na noge Vojislavu Šešelju koji će biti sretan da im uruči visoka priznanja za glasanje protiv amandmana, odnosno svakom će ponaosob proglasiti četničkim vojvodom! Većini ti zastupnika je mjesto u zatvoru, jer su obični kriminalci. Pri tom prvenstveno mislim na poslanike SBIH, a naročito na njihovog osnivača Harisa Silajdžića, kojem prijeti višegodišnja robija, ako se pokrene pitanje privatizacijske pljačke Tuzlanske banke, u kojoj je Haris omogućio jati da nezakonito zaradi 50 miliona Km, a tu su i Energopetrol, željezara Zenica itd! Nije savjest nekim poslanicima proradila, pa su glasali protiv amandmana, već obilan novac kojim ih je potplatio Harisov tajkun Hamzalija Ibrić Jata da glasaju protiv! Lako je vama pričati o ustavnim promjenama i biti protiv njih, a živite udobno u najrazvijenijim i najmoćnijim zemljama svijeta, bez želje da se vratite u BiH. Dođite u BiH pa recite da ove ustavne promjene nisu korak naprijed! Kakvo cementiranje RS-a i njena legalizacija, pa to je Hare zajedno sa Šaćirbegovićem i Alijom učinio u Dejtonu!

Benjamin B.



10. RADIKAL JE BIO "NAVLAKUŠA"

Gospodine, vi ste tipični produkt propagande izdajničkih BH medija, vi ste pokupili sve njihove stereotipe koji nisu tačni.

Na primjer, tokom rasprave su se srpski delegati neoprezno "izlanuli" da je Žilić bio taj 28 glas na kojega su računali, a ne 27., tj. da je Radikal tu bio samo da bi se Žiliću, ili nekome drugom od patriota, samo olakšala odluka da glasa za Amandmane. Naime, da je Žilić bio naivan on bi razmišljao: "Pa dobro idem je glasati za amandmane da se ne zamjerim kolegama iz SDA, kada i sa mojim glasom ti amandmani nemaju 28 glasova."

Da je slučajno to učinio shvatio bi da je Radikal bio samo "navlakuša", i da bi Radikal glasao za amandmane. Isto vrijedi i za ostale. Srećom niko od njih nije bio naivan pa da povjeruje da bi radikal zaista išao protiv svojih, i nije nasjeo na četničku politiku sa Radikalom. Ako se vi do sada niste hiljadu puta uvjerili da su SDS, RADIKALI potpuno isti kada je RS u pitanju, onda ste zaista naivni. Čak su i Srpski socijalisti i komunisti isti kada je srpstvo u pitanju. Zar Milošević nije bio "Socijalista", a "Socijalista" Dodik je nosilac najvećeg četničkog ordena, kojega mu je lično uručio sam Karadžić, vidi http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua1052.htm

Usput da vas upitam: Da li znate da je Dodik postao novi srpski Vožd. Javna je tajna da je Dodikova popularnost dostigla nečuvene razmjere među Srbima, a i među balijama srbofilima, bez obzira na stranku pripadnost, kao Karadžić nekada.

Što se tiče pljačke imovine Republike BiH u procesu privatizacije, to jeste pljačka, ali je problem sa tom pljačkom što je privatizacija tako definisana, što je to pljačka u okvirima pravila igre u dejtonskoj BiH. Ne možeš suditi ljude koji se bogate u skladu sa dejtonskim privatizacijama, jer su se u skladu sa tim zakonima obogatili svi tajkuni, ukljčujući i Lagumdžiju. Treba se boriti protiv samoga Daytona, zato što je Dayton legalizovao pljačku. Sada pokušavamo da spriječimo legalizaciju najveće pljačke, a to je legalizaciju pola BiH, RS za četnike, a to je odradilo tih 15 zastupnika. Radikala stavljamo uz njih da ne bi bi diskriminirali ničiji glas u našoj domovini Bosni i Hercegovini.

Dr. Muhamed Borogovac



11. NEĆU VIŠE GLASATI ZA SDA, NEGO ZA PATRIOTSKI BLOK

Poštovana gospodo mada se ne slažem uvijek sa vašim komentarima pogotovo oko potpisa Daytonskog sporazuma i naziva izdajnicima tih koji su ih potpisali. Smatram da nam je svima poznato pod kojim okolnostima je potpisan sporazum i da nije nikada ratifikovan.

Kao što i vi sami kažete: "Potpisan je pod pritiskom u ratnim okolnostima." Naravno da bi se zaustavio rat i krvoproliće a uz to stvorili postojeći uslovi. Da li je donesena tada prava odluka ili ne? Data nam je šansa da to promijenimo sada.

Kao patriota, RVI Armije BiH takođe (do jučerašnji) član SDA i jedan od osnivača stranke u mom kraju, želim da se zahvalim našim patriotama koji su se uključili u akciju i podršku za očuvanje nam jedine Države Bosne i Hercegovine. Svim onim koji nisu poklekli pred pritiscima izdajnika i onih koji žele da podijele takođe unište ono što smo životima i krvlju branili.

Posebno želim da se zahvalim poslanicima koji su glasali "NE". Ne želimo genocidnu RS. Ne damo cijepati jedinu nam Domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Čelnici SDA su izigrali povjerenje kako članova tako i naroda Bosne i Hercegovine. Odstupili su od osnovni principa stranke, očuvanje nam jedine Domovine Bosne i Hercegovine.

Iz istih razloga ne zaslužuju više moju podršku niti moje okoline.

Ubuduće naša će podrška i glasovi biti usmijereni patriotskom bloku koji se bori za Jedinstvenu nam domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Alija A.



12. DRAGO MI JE DA SE SLAŽEMO KADA SU U PITANJU DANAŠNJI POLITIČARI

Poštovani gosp. Alija, drago nam je da se slažemo kada su u pitanju današnji političari.

A kada su Alija Izetbegović i Dayton u pitanju, mi smo sigurni da Aliji ne bi ni dlaka sa glave falila, da ga nije potpisao, kao što nije ni Zubaku, koji ga ispred BH Hrvata ne potpisa, kao ni Žiliću sada.

Kada mi kažemo da je Dayton potpisan pod agresijom to je argument kako ga svijet vidi. Mi time govorimo nas argument prema svijetu, da bi osporili Dayton. Međutim, mi znamo da su četnici bili u rasulu, i da je Alija zaustavio Dudakovica tako što je poslao Šaćirbegovića da u jeku Dudakovićeve ofanzive potpiše da Srbima pripada 49% BiH.

To je bila Alijina hitna intervencija, pomoć četnicima, koju je Koljević tražio kada je zapomagao da će "srpska komponenta doživjeti slom, ako se nešto hitno ne učini za 48 sati".

M. B.



13. KOMENTAR O KARDINALOVOJ POSJETI AMERICI

http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua1054.htm



14. PARLAMENT FEDERACIJE BiH

http://www.parlamentfbih.gov.ba/

Kontakt

Parlament Federacije Bosne i Hercegovine
Hamdije Kreševljakovića br. 3

Centrala
219-190

PREDSTAVNIČKI DOM

Muhamed Ibrahimović, predsjedavajući
Tel; 473-032
Fax: 203-233
muhamed.ibrahimovic@parlamentfbih.gov.ba

Josip Merdžo , potpredsjedavajući
Tel:666-585
Fax:
josip.merdzo@parlamentfbih.gov.ba

Dušanka Pećanac, potpredsjedavajuća
Tel. 473-032
Fax: 203-232
dusanka.pecanac@parlamentfbih.gov.ba

Anto Baotić, sekretar
Tel: 473-032
Fax: 203-232
anto.baotic@parlamentfbih.gov.ba



DOM NARODA

Slavko Matić, predsjedavajući
Tel: 666-681
Fax: 233-758
slavko.matic@parlamentfbih.gov.ba

Vahid Hećo, potpredsjedavajući
Tel: 664-893
Fax: 203-249
vahid.heco@parlamentfbih.gov.ba

Spomenka Micić , potpredsjedavajuća
Tel: 223-051
Fax: 222-667
spomenka.micic@parlamentfbih.gov.ba

Izmir Hadžiavdić , sekretar
Tel: 203-246
Fax: 205-547
izmir.hadziavdic@parlamentfbih.gov.ba



STRANKA DEMOKRATSKE AKCIJE
AJANOVIC EMINA
AJANOVIC IRFAN
ALAGIC EJUB
ALIKADIC HUSOVIC AMILA
AVDAGIC MUSTAFA
BANDIC ALMA
BUBLIN NEDŽAD CUPO
CELEBIC KEMAL
CRNKIC ZAHID
DELIC SEAD
DEMIROVIC TAHIR
HADŽIC NEDŽAD
HADŽIC SULJKIC MIRZETA
HASANIC MIRSAD
HEBIB AVDO
HUJDUR OMER
IBRAHIMOVIC MUHAMED
IZETBEGOVIC BAKIR
KAMBEROVIC MUHAMED
KAPETANOVIC NERMINA
KEŠETOVIC IZUDIN
LATIFAGIC NIHADA
MEHMEDOVIC ŠEMSUDIN
NANIC HUSEIN
OSMANOVIC ISMET
PLEH FEHIM
SOFTIC MUHAMED
SOFTIC SAFET
SOKOLOVIC SALKO
ŠEPIC SENAD
TOKIC FIJA
ZAIMOVIC MIRSAD


KOALICIJA (HDZ, DEMOKRŠCANI, HNZ)
BACAK IVAN
BOŠNJAK ANTE
BRADVICA SMILJANA
BRKIC MILENKO
CEKO IVICA
GALIC FILMA
JELIC IVAN
JOSIPOVIC SLAVICA
LASIC MILE
MADUNIC IVAN
MARIC ZORAN
MATUZOVIC ĐURO
MERDŽO JOSIP
PINJUH VESNA
POJAVNIK JOSIP
VIDOVIC RUDO


SOCIJALDEMOKRATSKA PARTIJA BIH
BECIROVIC HASAN
BEŠLAGIC HAMZALIJA
DELALIC NADA
FILIPOVIC KARLO
HELEZ ZUKAN
IMAMOVIC IRFAN
MAŠIC DAMIR
MEHMEDOVIC ENVER
MUFTIC EDHEM
NIKŠIC NERMIN
SKENDERAGIC NIJAZ
SOKOLOVIC SALKO
ŠARGANOVIC SENAD
ŠUCUR SLAVIŠA
ZAHIROVIC RAMIZ


STRANKA ZA BOSNU I HERCEGOVINU
ALAJBEGOVIC AZRA
BACKOVIC ZAIM
BECIROVIC FIKRET
BRIGA ISMET
CIKIC AIDA
DŽAFO ATIF
JUSUFBEGOVIC AHMED
KLOKIC ALMA
KRZIC MERSIJA
MUSTAJBEGOVIC ZAHID-DAJO
NANIC ZIJAD
TOPIC ALAGA
TRUMIC HUSEIN
VATRIC OMER
ŽIGIC SENKA


BOSANSKA STRANKA
AJANOVIC MIRNES
ĐORĐEVIC MIRJANA
SULEJMANAGIC DŽEMS


EKONOMSKI BLOK HDU – ZA BOLJITAK
BEGIC ŽANETA
KUDIC MILE


STRANKA PENZIONERA UMIROVLJENIKA BIH
NURKANOVIC MEHMED
PECANAC DUŠANKA


DEMOKRATSKA NARODNA ZAJEDNICA
DOLIC RIFET
SABLJAKOVIC HAFEZA


NOVA HRVATSKA INICIJATIVA
DŽAMBAS MLAKIC ZORA
GEBERT STUHLIK SLAVICA


BOSANSKOHERCEGOVACKA PATRIOTSKA STRANAKA
KASUMAGIC ENES


LIBERALNO-DEMOKRATSKA STRANKA BIH
TALIC DIJANA


HRVATSKA SELJACKA STRANKA BIH
COLAK ANTE

HRVATSKA KRŠCANKSA DEMOKRATSKA UNIJA BIH
IVANCIC LONIC MIJO


SAVEZ NEZAVISNIH SOCIJALDEMOKRATA – MILORAD DODIK
KUNIC VELIMIR


GRAĐANSKA DEMOKRATSKA STRANKA BIH
CAUŠEVIC NUSRET

HRVATSKA STRANKA PRAVA
HRSTIC ZDRAVKO


PROEUROPSKA NARODNA STRANKA (PROENS) I STRANKA MLADIH BIH
VILA NERMIN

HRVATSKI PRAVAŠKI BLOK
PRIMORAC STANKO CANE

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: