Sunday, April 27, 2008

#411 POVLAČENJU TUŽBE PROTIV IMENA REPUBLIKE SRPSKE

POVLAČENJU TUŽBE PROTIV IMENA REPUBLIKE SRPSKE


REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA 18 juli 2006.
ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH br. 411


1. POVLAČENJU TUŽBE PROTIV IMENA REPUBLIKA SRPSKA SA USTAVNOG SUDA BiH JE UJEDNO UBIJANJE TE TUŽBE NA SUDU U STRAZBURU
2. POPIS STANOVNIŠTVA JEDNAK JE UKNJIŽAVANJU REZULTATA GENOCIDA
3. RS je nastala na zločinu, Intervju Dr. Safeta Halilovića za "Avaz"
4. DVIJE FOTO REPORTAŽE IZ SREBRENICE
4.1. TUGA BOSANACA I HERCEGOVACA, RADOST IZDAJNIKA I ČETNIKA
4.2. NISMO ZABORAVILI NI SREBRENICU NI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU
5. SREBRENICANI, MORAMO REĆI "NE" TIHIĆU
6. Džikan Džihanović
7. HSP Đapić-dr. Jurišić traži od SAD-a da ukine Republiku Srpsku
8. TELEKOM AKTIVIRAO BOŠNJAČKI VETO U REPUBLICI SRPSKOJ
9. TIHIĆ SVE ZNA, ALI JE NAŽALOST IZDAJNIK

PREDSTAVLJAMO PATRIOTSKE PROJEKTE
10. ŽEPA

PREGLED BH MEDIJA
11. INTERNACIONALNO IZDANJE "ONLINE GLASNIKA"
12. SVE VIŠE ISTINSKI SLOBODNIH BH ELEKTRONSKIH MEDIJA




1. POVLAČENJU TUŽBE PROTIV IMENA REPUBLIKA SRPSKA SA USTAVNOG SUDA BiH JE UJEDNO UBIJANJE TE TUŽBE NA SUDU U STRAZBURU

Povlačeći Tužbu pred Ustavnim sudom BiH protiv imena Republika Srpska, Tihić je počinio još jednu veleizdaju. Nažalost, i ta veleizdaja prolazi nezapaženo među Bosancima i Hercegovcima u domovini. Vjerovatno BH patrioti nisu svjesni kolika je šteta nanesena Bosni i Hercegovini. Mnogi su nasjeli i na Tihićevo obrazloženje da "će sud svakako odbiti zahtjev za promjenom imena Republika srpska" te im nije ni jasno da je povlačenjem tužbe Tihić nanio ikakvu štetu.

Međutim, evo kako tu stvari stoje.

Dajući četnicima u Daytonu suverenitet na pola BiH tj. Republiku Srpsku, naši izdajnici su počinili zločin protiv naroda i države. Da bi prikrili taj zločin, oni su, a uz stručnu pomoć američkih pravnika, Bosancima i Hercegovcima dali utjehu u vidu najsavršenijih zakona o "ljudskim pravima". Šaljući Bošnjake da ganjanju ljudska prava na šalterima četničke tvorevine, zamazali su svijetu oči tako što su između ostalog napisali u Daytonskom sporazumu da Bosanci i Hercegovci mogu tražiti svoja prava i na evropskim sudovima KADA ISCRPE SVE SUDSKE MOGUCNOSTI U BOSNI I HERCEGOVINI.

OD POCETKA SMO ZNALI DA ĆE DAYTONSKI USTAVNI SUD DONIJETI PRESUDU DA JE NENADLEZAN PO PITANJU IMENA REPUBLIKE SRPSKE. SAM TIHIĆ JE GOVORIO DA NJEMU TREBA TA PRESUDA DA BI MOGAO ZAHTJEV ZA PROMEJNU IMENA RS PREDATI NA SUD ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU. Tako bi se izašlo iz Daytonskog sistema u kojem RS ma pravo veta.

Sada kada je povukao Tužbu sa ustavnog suda dejtonske Bosne i Hercegovine Tihić, tj. mi, gubimo pravo da idemo na sud u Strazburu jer ta Tužba nije iscrpila sve pravne mogućnosti u BiH. To drugim riječima znaci da JE TIHIĆ POKLONIO CETNCIMA IME "SRSPKA" ZA SVA VREMENA JER NE POSTOJI DRUGA MOGUĆNOST RUŠENJA IMENA REPUBLIKA SRPSKA U OKVIRIMA DAYTONSKOG USTAVA.

SADA I ONIMA KOJI SU MISLILI DA SE REPUBLIKA SRPSKA MOŽE "POSTEPENO UKIDATI" U OKVIRIMA PRAVNOG SISTEMA DAYTONSKE BIH POSTAJE JASNO DA ZA TO VIŠE NEMA NADE. SADA BI TREBALO SVAKOM DIJETETU BITI JASNO DA JE JEDINI NAČIN UKIDANJA REPUBLIKE SRPSKE DA ISKORISTIMO TO ŠTO ANEX 4 NIJE NIKADA LEGALIZOVAN KAO USTAV I DA TRAŽIMO DA SE SKINE SUSPENZIJA SA LEGALNOG GRAĐASNSKOG USTAVA REPUBLIKE BiH.



2. POPIS STANOVNIŠTVA JEDNAK JE UKNJIŽAVANJU REZULTATA GENOCIDA

FENA: Popis stanovništva u Bosni i Hercegovini treba očekivati 2011. godine. Relevantne institucije u BiH pripremaju se za taj proces, izjavio je tokom današnje sjednice Doma naroda Federalnog parlamenta Derviš Đurđević, direktor Federalnog zavoda za statistiku. Đurđević je tako odgovorio na pitanja delegata Doma naroda o tome zašto Program provođenja statističkih istraživanja od interesa za FBiH za period 2006.-2009.godina, koji je on (Đurđević) danas obrazložio u Parlamentu, ne spominje i aktivnosti vezane za popis stanovništva.

O popisu treba da bude riječi, ali u ovakvom programu koji će se odnositi na period 2009. - 2013. godina, rekao je Đurđević.



KOMENTAR: Popis stanovništva svake članice UN je zvanični dokument Ujedinjenih nacija. Zahvaljujući tome što se poslije agresije i genocida još nije održao popis stanovništva u BiH, u Ujedinjenim nacijama je još uvijek jedini zvanični Popis BiH onaj iz 1991 te se Zvornik, Foča, Višegrad, Srebrenica Bratunac, Brčko itd. itd još uvijek vode kao gradovi sa bošnjačkom većinom stanovništva.

Do sada su četnici tražili da se održi novi popis, da uknjiže rezultate genocida i etničkog čišćenja u dokumente Ujedinjenih Nacija, i nije im polazilo za rukom. U svim bošnjačkim strankama se našlo dovoljno patriota da to zaustave. Međutim, sada je inicijativa krenula iz Federacije, od naših izdajnika, i odjednom nema problema za novi popis stanovništva. Još jednom će izgleda izdajnici odraditi ono što četnici nisu mogli.

Da podsjetimo, Bošnjaci još uvijek imaju prava na neke funkcije u RS samo zbog toga što još nije zvanično evidentirana malobrojnost Bošnjaka u RS poslije rata.

Nevjerovatno je kolika je odanost muslimanskih Srba četničkom projektu. Ne postoji ni jedan razlog zbog kojega bi Bošnjaci tražili popis kojim će se uknjižiti rezultati etničkog čišćenja, osim četnički patriotizam "naših" (čitaj SDA i SDP) kadrova na vlasti.

Da vas podsjetimo gdje smo sve živjeli prije "čišćenja" pogledajte grafikone i etničke karte predratnog popisa iz 1991. godine na KOJIMA JE STANOVNIŠTVO RASPOREĐENO TAČKASTO, ONAKO KAKO JE BILO RASPOREĐENO I U STVARNOSTI PRIJE RATA. Inače te karte su nastale kao odgovor na Markotićevu kartu u kojoj se cijela teritorija opštine bojila bojom većinskog naroda. Tako je npr. opština koja ima 51% Srba, a 49% Bošnjaka bila cijela obojena crveno. Time se skrivala izmiješanost stanovništva i prikazivalo kao da u BiH postoje neke crvene (srspke), zelene (muslimanske) i plave (hrvatske) regije, tj. prikazivalo se da se BiH može dijeliti na etničke teritorije. Bosanski patrioti su napravili ove "tačkaste" etničke karte gdje je stanovništvo prikazano tačkasto, onako kako je i raspoređeno na teritoriji BiH, da bi dali Aliji Izetbegoviću argumente da se Republika BiH ne može dijeliti. Nažalost, Izetbegović je te karte dao Englezima da bi oni lakše mogli provlačiti granice između "muslimanskih", "srpskih" i "hrvatskih" sela, tj. tačkica na mapi, i tako dijeliti Bosnu i Hercegovinu.

http://www.hdmagazine.com/bosnia/census.html

U isto vrijeme saznajemo da u Američkom popisu stanovništva ne postoje pojmovi "Bošnjak" i "Bosanac", a postoji čak i "Hercegovac". Zatim, ne postoji Bosna i Hercegovina tj. ne postoje njeni državljani Bosanci i Hercegovci, a postoji Jugoslavija, tj. Jugoslaveni. Izgleda da je u pitanju "slučajna" i sinhronizovana akcija, da bi Bošnjaci prognanici iz RS nestali sa lica zemlje. Nema veze ako smo preživjeli četnički nož, važno je da nigdje ne budemo evidentirani, jer ako nisi evidentiran ne postojiš, a ako ne postojiš kao narod nemaš pravo ni tražiti svoja narodna prava.

Ja mogu razumjeti Srbe, mogu razumjeti i pojedince iz Američke administracije koji ispod "žita" vode četničku politiku, ali kako razumjeti Tihića i "naše" poslanike Federalnog parlamenta koji guraju taj popis stanovništva 2011. godine.

http://factfinder.census.gov/metadoc/ancestry.pdf

Samo da još napomenemo da smo pisali Amerikancima da pokušamo ispraviti tu nepravdu protiv Bosne i Hercegovine na predstojećem američkom Popisu stanovništva i nadamo se da ćemo uspjeti, jer će se u Americi uvijek naći pravi čovjek da se usprotivi nepravdi. A što se tiče poslanika Federalnog BH parlamenta - vidjećemo? Jedina nada nam je da će Mirnes Ajanović povesti patriote iz Federalnog parlamenta da se suprotstave Popisu stanovništva, tj. etničkim čišćenju Bošnjaka i Hrvata iz RS, popisom stanovništva - bez rata.



3. RS je nastala na zločinu, Intervju Dr. Safeta Halilovića za "Avaz"

Dodik još jednom potvrdio svoj nacionalsocijalistički ideološki diskurs * Zamjerke na račun međunarodne zajednice * Važnost tužbe u Hagu

- Premijer Republike Srpske Milorad Dodik je i na skupu u Srebrenici potvrdio svoj nacionalsocijalistički ideološki diskurs, nastojeći sebe promovirati u glavnog nosioca ideologije i projekta Radovana Karadžića i Slobodana Miloševića - ističe u svojoj reakciji potpredsjednik Stranke za BiH Safet Halilović.
Osvrćući se na Dodikovu izjavu datu prije dva dana u Srebrenici da "RS ne smije zaboraviti žrtve jer je ona rezultat tih žrtava..." Halilović kaže da je samo u tome dijelu i tačna.

Etničko čišćenje

- RS jeste rezultat žrtava, u prvom redu bošnjačkih i hrvatskih, koje su stradale samo zbog svog imena i prezimena, ali i srpskih žrtava koje je izmanipulirala beogradska i paljanska velikodržavna ideologija. Dovoljno je samo pogledati etničku kartu zbrisanih podrinjskih sela i gradova u kojima je do rata prevladavala bošnjačka etnička većina, da bi se shvatila sva monstruoznost Dodikove tvrdnje da se "RS dokazala"!?
U tom svjetlu, ništa manje monstruozno ne zvuče i jučerašnje riječi Dragana Čavića, kojima se predsjednik SDS-a sa Dodikom bori za primat u "državotvornosti", da je "SDS institucionalni i politički tvorac Republike Srpske" i da se "time ponosi i s pravom predstavlja jedinu državotvornu stranku Srba u BiH".
Ipak, posebno je tragična činjenica da su skupovima na kojima su se Dodik i Čavić takmičili u proizvodnji političke i moralne perverzije prisustvovali, bez ikakvih reakcija i protesta, i izaslanici nekih važnih međunarodnih institucija i ambasada u BiH. U ovakvim okolnostima njihovo prisustvo može se okarakterizirati jedino kao prešutna podrška političkoj liniji koju zastupaju Dodik i Čavić, smatra Halilović.
On ističe da je BiH bila žrtva agresije pokrenute iz Srbije i "realizirane uz pomoć kvinslinških struktura u jednom dijelu srpskog etničkog korpusa u BiH".

Motivi istupa

Pojašnjavajući motive istupa premijera RS, Halilović kaže da je Dodiku, kao i većini političara u RS i Beogradu, "jasno da zločinom stvorena paradržavna struktura, koju on naziva trajnom kategorijom, ne može opstati ukoliko ona ne dobije međunarodni legitimitet".
- Premijer Dodik svjestan je da takvo nešto RS ne može dobiti sve dok se karakter sukoba u BiH bude smatrao međunarodnim, a ne građanskim. Zbog toga Dodik i Beograd uporno gaze istinu i pokušavaju izdjelovati vansudsku nagodbu kojom bi se riješili tužbe, nastojeći dokazati da je u BiH na djelu bio građanski rat s kojim Srbija i Crna Gora nisu imale nikakve veze.
Naravno, i Dodik i njegovi mentori u Beogradu vjerni su sljedbenici nacionalsocijalističke ideologije, a time i takve propagandne doktrine, i polaze od pretpostavke da stotinu puta ponovljena laž vremenom može steći status istine - zaključuje Halilović.

S. N.

Tihić Beogradu nudi pogodbu

Halilović optužuje predsjednika SDA Sulejmana Tihića da ponudom o odustajanju od zahtjeva za preispitivanje ustavnosti naziva RS posredno Beogradu nudi upravo takvu pogodbu.
- Upravo zbog svega ovoga, a u uvjerenju da još postoji međunarodnopravni poredak, Stranka za BiH insistira da Međunarodni sud u Hagu donese konačnu presudu i jednom za sva vremena kazni zločinački velikosrpski projekt i spriječi svaki naredni pokušaj ostvarivanja hegemonije u međunarodnim odnosima kroz upotrebu sile, genocida i zločina, nezapamćenog još od vremena holokausta - kaže Halilović.



4. DVIJE FOTO REPORTAŽE IZ SREBRENICE

4.1. TUGA BOSANACA I HERCEGOVACA, RADOST IZDAJNIKA I ČETNIKA

4.2. NISMO ZABORAVILI NI SREBRENICU NI REPUBLIKU BOSNU I HERCEGOVINU

http://www.hdmagazine.com/Fond/linkovi.htm



5. SREBRENIČANI, MORAMO REĆI "NE" TIHIĆU

Dragi moji Srebreničani ono što meni nikako ne ide u moju bosansku glavu, a to je da vi dopuštate Tihiću, jednom od najvećih izdajnika Bosne, da se uopšte približi Srebrenici, a kamo li da maršira i jedan korak sa vama. Zar su uzaludni toliki izgubljeni životi vaših i naših najmilijih. Zar je u vama umro ponos. Zar će te dozvoliti da dokazani izdajnik Bosne, Sulejman (Četnik) Tihić ponižava sinove Bosne i kad se dostojno trebaju ispratiti na put sa kojeg povratka nema. Bosanci i Hercegovci rastjerani po cijelom svijetu vas preklinju da to izdajničko pseto maršnete iz Srebrenice i da nam ovako skrhanim od bola date nadu da Bosne ima i da zajedno sa vama stanemo u prve redove odbrane BOSNE i HERCEGOVINE. Preklinjemo vas duhom bosanskim, smognite snage i napravite taj veličanstveni gest Molimo vas da dozvolite i nama da, ako zatreba, damo svoje živote, za vašu i našu jednu i jedinu domovinu Bosnu i Hercegovinu.

Pozdrav Bosancima i Hercegovcima iz cijelog svijeta.

S. J.




6. Džikan Džihanović

Novinar: Da li je, po Vašem mišljenju, trebalo usvojiti prijedlog ustavnih amandmana?

Džihanović: Katastrofalno je po BiH što ustavni amandmani u Parlamentu BiH nisu usvojeni. Ne zato što su ti amandmani bili dobri, nego zato što smo mi trebali pokazati zrelost da preuzimamo odgovornost za stanje u zemlji i da možemo sami i taj posao završiti. Mislim da je dugoročno izuzetno štetno što smo imali takav odnos prema Vladi SAD-a, koja je do kraja stala iza BiH, jer se BiH ne može osloniti na Evropu. To se pokazalo i usvajanjem rezolucije u Vijeću Evrope, od koje su se odmah odrekle neke članice Vijeća Evrope. Time se BiH dovodi u još goru situaciju. Ta rezolucija je bila nepotrebna i ona je dodatni nekonzistentan odnos Evrope prema BiH i to je dokaz da Evropa nama ništa ne pomaže, nego odmaže.



KOMENTAR: Kakav idiot. Po njemu trebamo pustiti da domovina bude podijeljena, da bi se svidjeli Amerikancima?!




7. HSP Đapić-dr. Jurišić traži od SAD-a da ukine Republiku Srpsku

11.07.2006

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Đapić-dr. Jurišić zatražila je od američkog Predstavničkog doma da obilježi godišnjicu genocida u Srebrenici donošenjem rezolucije u kojoj će stajati da je vojska Republike Srpske (RS) masakrom u Srebrenici počinila najveći genocid u Europi poslije Drugog svjetskog rata te ukidanje RS jer je dijelom nastala i na genocidu.

Iz te stranke postavljaju pitanje kako jedan entitet može opstati, ako su donesene rezolucije u kojima se spominje njegova genocidnost.

HSP Đapić-dr. Jurišić tražit će i od Vijeća sigurnosti Ujedinjenih naroda izvanrednu sjednicu na kojoj bi se trebala donijeti odluka može li opstati entitet kojem je dokazan genocid u Srebrenici te mogu li Srebrenica i Žepa ostati u RS.

U priopćenju za javnost HSP Đapić - dr. Jurišić izražava sućut obiteljima stradalnika, posebice obiteljima poginulih Srebreničana danas kada se svi sjećaju njihovih nevinih žrtava.

(Fena)



8. TELEKOM AKTIVIRAO BOŠNJAČKI VETO U REPUBLICI SRPSKOJ

Telekom Republike Srpske treba da se privatizira. Ima utrka između tri telekoma koji će prvi, jer će prvi imati najvišu cijenu, a drugi će imati manje cijene, jer su tri operatora, sa sličnom infrastrukturom na sličnom području. Bošnjački klub u parlamentu RS-a je potegao pitanje vitalnog nacionalnog interesa da bi blokirao prodaju telekoma RS, po obrazloženju da se Bošnjaci nisu vratili na posao u Telekom RS, iako su gradili ptt sistem prije rata. Srbi ih optužuju da samo hoće da podignu cijenu Telekomima iz Federacije, a da spuste cijenu Telekomu Srpske. I odmah su pokrenuli promjenu ustava RS da se ograniči zaštita vitalnog nacionalnog interesa Bošnjaka i Hrvata u RS.

Odavno je trebalo blokirati funkcionisanje RS-a pomoću bošnjačkog prava veta u RS dok se ne vrate izbjeglice, itd, ali eto poslanici se sjetili tek sada radi Telekoma da to učine. Da imamo prave ljude, a ne izdajnike, mogli bismo svašta učiniti pomoću ovog veta, ali ovako će najvjerovatnije RS skinuti tu hipoteku sa sebe, a mi je nećemo uspjeti skinuti sa Bosne i Hercegovine, niti ćemo dobiti nazad konstitutivnost koju je Alijansa dala za ovakvu (slabašnu) zaštitu ravnopravnosti naroda u BiH. Sjetimo se da je Ustavni sud BiH bio presudio da su sve tri naroda konstitutivna na cijeloj teritoriji, dakle ravnopravni u svim sferama života, a Alijansa je dogovorila sa RS da se to ostvari "pravom veta kada je u pitanju vitalni nacionalni interes Bošnjaka i Hrvata u RS". Međutim, to se koristi samo u veoma rijetkim situacijama, tj. time je izigrana odluka Ustavnog suda o potpunoj ravnopravnosti svih naroda na cijeloj teritoriji BiH..

Sada RS hoće i to da ukine. To ne smijemo dozvoliti ni za živu glavu, nego to pravo veta treba koristiti što češće. Isto onako kako četnici koriste pravo veta na nivou BiH da destabilizuju BiH, tako mi moramo koristiti pravo veta na nivou RS, da rušimo RS. Ako se RS stabilizuje, a BiH ostane sa entitetima, možemo reći zbogom Bosno i Hercegovino i dobar dan neizvjesnosti i tugo.

Tarik.

http://www.ntvhayat.com/home/vijesti/index.php?sta=3&pid=26503



9. TIHIĆ SVE ZNA, ALI JE NAŽALOST IZDAJNIK

Zaključak iz naslova smo izvukli na osnovu Tihićevih odgovora na RFE http://www.danas.org/forum/115.html

Da počnemo pozitivno! Slijedeću Tihićevu izjavu, koju je dao u odgovoru nekome ko se potpisao sa "Herceg-Bosna" ja bih odmah potpisao, citiram:
"Ono za šta se moja stranka i ja zalažemo jeste da, pored toga što smo Hrvati, Srbi, Bošnjaci, ili bilo ko drugi u BiH, budemo i Bosanci i Hercegovci, ne u etničkom, već državotvornom smislu. Ne vidim što bi to nekome smetalo? Zašto su u SAD svi najprije Amerikanci, a onda Meksikanci, Španci, Kinezi, Rusi, Nijemci, Japanci, i šta sve ne?! Naša domovina se, ipak, zove Bosna i Hercegovina!" - Kraj citata.

Svi drugi odgovori su sračunati da varaju Bošnjake i to na način već uhodan od svih naših neprijatelja, a to je da on PODRAZUMJEVA da se za svaku promjenu mora dobiti saglasnost RS. Naime, on njima stavi u ruke političku atomsku bombu, a to je pravo veta na Bosnu i Hercegovinu, umjesto da pokuša koristiti Ustav Republike Bosne i Hercegovine koji nama daje pravo veta na Republiku srpsku.

A onda, kada se u naše ime odrekao prava veta Republike BiH na RS, a njima stavio u ruke pravo veta na BiH, onda u takvim uslovima, u toj izgubljenoj poziciji u koju nas je postavio, on pokazuje kako se ne može ništa učiniti, jer eto "Srbi neće".

To se vidi na slijedećem pitanju i Tihićevom odgovoru, citiram:

"Gosp. Tihiću,
naš najjači vojnik je Ustav Republike BiH. Jedino još taj ustav drži Bosnu i Hercegovinu na okupu. Da je Daytonski Aneks 4 legalizovan, tj. da je RS legalna, u veoma kratkom roku bi se BiH raspala. Zašto vi ne insistirate da nam se vrati naš legitimni Ustav koji nam je suspendovan agresijom i genocidom, dakle nezakonitim sredstvima? Nema više Miloševića i JNA, a ni Tuđmana ni Izetbegovića, zar nije vrijeme da se ukine suspenzija Ustava Republike BiH i RS proglasi okupiranom teritorijom Republike BiH, sviđalo se to četnicima ili ne? Ni nama se ne sviđa RS, pa je oni nameću suprotno volji većine bh stanovništva.

Tihić: Apsolutno se slažem sa Vama, ali kako da osiguramo potrebnu većinu u Parlamentu?" - Kraj citata.

Dakle, on zna da je Ustav Republike BiH rješenje, ali onda ponovo sve vraća u Daytonska pravila igre, tj. u daytonski "Parlament", u kojima RS ima pravo veta na BiH, umjesto da i mimo dejtonskog Parlamenta BiH traži da se sa Ustava Republike BiH skine suspenzija, pa nek se četnici hvataju za glavu.

Dakle, Tihić sve zna, ali je izdajnik koji je svu svoju vještinu poklonio četnicima da bi spasio genocidnu Republiku srpsku i tu nema više nikakve sumnje. To što su njega četnici držali u logoru je bila samo greška, jer ga nisu dobro znali, pa im je on tu grešku oprostio i sada složno marširaju. U pravu je Mujo iz Chicaga kaže: SSSS = Samo Suljo Srpsku Spašava.

Još jedan Tihićev odgovor zaslužuje izuzetnu pažnju. Naime, on kaže da NIJE ON NAREDIO SKIDANJE ZASTAVE SA LJILJANIMA REPUBLIKE BiH KOJA JE PROŠLE GODINE POSTAVLJENA U POTOČARIMA.. Pa ko je onda? Zastava je skinute poslije njegove posjete Srebrenici. Ako nije Tihić, on sigurno može saznati ko je, i vjerovatno već zna. Ako nije on, šta će onda učiniti po tom pitanju, da li će kazniti zločinca?

Dr. Muhamed Borogovac



PREDSTAVLJAMO PATRIOTSKE PROJEKTE

10. ŽEPA

Odlična stranica naših povratnika u Žepu. Možete npr. pročitati kako su četnici ubili komandanta Žepe Avdu Palića koji je bio na pregovorima sa njima. To nije prvi put da Srbi ubijaju pregovarače. Srbi (tačnije nekad njihovi hajduci, a danas njihovi četnici) su jedini narod na svijetu koji ubijaju čak i pregovarače, ni toliko poštenja nemaju da održe datu riječ pregovaraču.

http://www.samirszepa.com/



PREGLED BH MEDIJA

11. INTERNACIONALNO IZDANJE "ONLINE GLASNIKA"

http://republic-bosnia-herzegovina.com/



12. SVE VIŠE ISTINSKI SLOBODNIH BH ELEKTRONSKIH MEDIJA

Nema nikakve potrebe ići na medije kontrolisane od BH izdajničkih vlasti koji "banuju" tj. zabranjuju BH patriotima da se oglašavaju. Ponovo vas upućujemo na istinski slobodne elektronske medije

http://users.skynet.be/orbus/

http://republikabih.net/

http://www.bosna-ba.com/

http://www.bosona.net/

+++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

No comments: