Tuesday, December 2, 2008

#524 Kako vratiti ponos Bosnjacima!

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

18. februar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 524

SADRZAJ:

1. Silajdžic: Odstupljeno od mostarskog dogovora

2. DOK SE SILAJDZIC PREDSTAVLJA KAO PATRIOTA BELKIC PROVODI U DJELO SPIRICEVU "REFORMU" POLICIJE

3. NEZAVISNO KOSOVO NIJE PRESEDAN

4. KAKO SE MEDJU SRBIMA POSTAJE POLITICKI FAKTOR

5. DEMONSTRACIJE U SARAJEVU

6. Zauvijek zaštititi bh. državljane

7. Kako vratiti ponos Bosnjacima!

8. VODIMO SAMI SEBE U PAKAO

9. NASTAVLJA SE MALTRETIRANJE ZRTAVA CETNICKOG TERORA U SARAJEVU

10. MOŽE LI SE BEZ IDILOPOKLONISTVA ¨BOGU ALIJI¨, IKAKO, IKADA ...?!

PREGLED NEZAVISNIH MEDIJA

11. NEZAVISNOST KOSOVA NIJE PRESEDAN - pokrajina je ustavno fakticki bila jednaka Republikama

12. PATRIOTI REPUBLIKE BiH PRIZNAJU REPUBLIKU KOSOVO

13. Crimes Committed by the Bosnian Government Against Bosnian Citizens

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. Silajdžic: Odstupljeno od mostarskog dogovora

Marija Taušan, Nezavisne novine

Sarajevo 15.02.2008 20:13

"Smatramo da nacrti usvojenih zakona odstupaju od Mostarske deklaracije i bez naših amandmana ih ne možemo podržati", rekao je Silajdžic.

On je potvrdio da su oba ministra iz ove stranke bila protiv nacrta zakona o osnivanju sedam novih policijskih tijela na nivou države.

"Ministar Alkalaj glasao je protiv, a ministar Halilovic, koji je u bolnici, predsjedavajucem Špiricu dostavio je pisani stav da je protiv zakona", dodao je Silajdžic.

Ocijenio je da su prijedlozi SBiH na nacrte zakona, koji su bili sporni za druge, prepisani iz Mostarske deklaracije.

"SBiH nije insistirala da se odnos državnih policijskih tijela sa lokalnim policijskim tijelima ureduje ovim zakonima, ali je insistirala da se u ove zakone unesu odredbe kojima se precizira da ce to pitanje biti riješeno kroz proces ustavnih promjena", stav je ove stranke.

U Stranci za BiH takodje navode da su razlozi zbog kojih SDA nije podržala predložene nacrte zakona u potpunosti drugaciji od njihovih.

"Moramo ostati pri Mostarskoj deklaraciji jer ona dozvoljava da potpišemo sporazum sa EU, što je prioritet za BiH, a istovremeno ne cementiramo postojece stanje, nego ga rješavamo kroz proces ustavnih reformi", naglasio je Silajdžic.

U SDA, ciji ministri na sjednici takodje nisu podržali set policijskih zakona, smatraju da ovi zakoni ne mogu ici u parlamentarnu proceduru, jer ih je Savjet ministara usvojio nezakonito.

"Smatramo da je bilo niz formalno-pravnih nepravilnosti. Nije ispoštovana procedura da bude osiguran barem jedan glas ministara iz svakog konstitutivnog naroda, nezakonito je uvršten i na dnevni red. Takode, Radna grupa nije postigla konsenzus", kaže generalni sekretar SDA Amir Zukic.

U tijelima Generalnog sekretarijata juce nismo mogli dobiti izjavu u vezi s poštovanjem procedure.

Zakone o policiji Kolegij Predstavnickog doma parlamenta BiH juce je uvrstio u dnevni red za narednu sjednicu.

"Ekspresno smo djelovali. Mora biti ispoštovana procedura i zakoni moraju proci nadležne komisije. Ipak se nadamo da ce sve biti spremno za sjednicu, koja je zakazana za srijedu", rekao je zamjenik predsjedavajuceg Predstavnickog doma Beriz Belkic.

___________________________________


2. DOK SE SILAJDZIC PREDSTAVLJA KAO PATRIOTA BELKIC PROVODI U DJELO SPIRICEVU "REFORMU" POLICIJE

Dakle, na pocetku prethodnog clanka, Silajdzic je odlicno objasnio da u novom prijedlogu "reforme" policije nije ispostovan cak ni Mostarski dogovor (kojim je policija RS spasena od istinske evropske reforme, M. B.), cak ni procedura po kojoj "nista ne moze biti usvojeno bez konsenzusa". Medjutim, dok se Silajdzic toboze zgraza zbog toga, NJEGOVA PRODUZENA RUKA BELKIC TO ISTOVREMENO STAVLJA NA DNEVNI RED SKUPSTINE, tj. postupa identicno kao i Spiric, krsi sva pravila da bi legalizovao policiju Republike Srpske. Ta Belkiceva izjava se nalazi na kraju istog clanka?!

Dakle, Silajdzic se toboze ljuti, dok istovremeno, preko svoje produzene ruke Belkica, radi istu stvar kao i Spiric.

Ma kakvi Samir Silajdzic i Semiha Borovac?! Prava neprijatlji gradjana i drzave BiH su Haris Silajdzic, Beriz Belkic, Tihic itd., ima izdajnika ko pasa. Samo je pitanje dana kada ce gradjani BiH zbaciti okove i demonstrirati protiv pravih lidera izdaje: Silajdzica, Belkica, Izetbegovica, Tihica, Brankovica..., umjesto protiv sitnih sarafa u njihovom mehanizmu vlasti, kao sto su Samir i Semiha.

A koliko je Silajdzic odan Srbiji najbolje govori danasnja (18. februar 2008.) njegova saglasnost sa Radmanovicem i Komsicem, DATA U HITNOM POSTUPKU, PRIJE NEGO STO JE IKO U SVIJETU PRIZNAO KOSOVO, DA PREDSJEDNISTVO BiH NECE PRIZNATI KOSOVO. CEMU TOLIKA SILAJDZICEVA I KOMSICEVA ZURBA? Ovime su Silajdzic i Komsic otvoreno stali na stranu Srbije, drzave koja je pocinila genocid u BiH, a protiv Evrope i Amerike. Kako se sada Silajdzic ne boji suprotstavljati Americi, kako sada ne igra nikavu ulogu sta hoce "svijet"?!

Dr. Muhamed Borogovac

_____________________________________


3. NEZAVISNO KOSOVO NIJE PRESEDAN

Pise: Dr. Vahid Sendijarevic

Nezavisnost Kosova nije presedan. Kosovo je doslo do nezavisnosti u skladu sa Inrenacionalnim zakonima.

Parlament Kosova je danas, 17-tog februara 2008-e godine jednoglasnom odlukom proglasio nezavsonost Kosova. Sutra, u ponedeljak 18-tog februara se ocekuje da ce SAD i vecina Evropskih zemalja priznati nezavisnost Kosova. Kosovo ce uskoro postati clanica UN-a.

Zasto nezavisnost Kosova nije presedan? Prema internacionalnim zakonima, clanice Ujedinjenih Nacija u postupku medjusobnog priznanja, priznaju ustav ili politicki system neke zemlje i njene granice. Kada jedna drzava (nacija) prekrsi vlastiti ustav, ta drzava prakticno prestaje da postoji. Postupak njenog priznanja ide od pocetka (primjer drzavni udari). Srbija je ukinula Autonomnu Pokrajinu Kosovo neustavnim postupkom i time je ukinula samu sebe. Izbacena je iz Ujedninenih Nacija.

U momentu kada je Srbija ponovo postala clanica UN-a, Kosovo vise nije bilo pod upravom Srbije kao provincija u Srbiji nego pod upravom UN-a.

Po internacionalnim zakonima, gradjani jedne teritorije imaju pravo na samopredjeljenje po gradjanskim osnovama, a ne po vjerskoj osnovi. Mada su vecina gradjana Kosova pripadnici Islama, oni nikada nisu trazili nezavisnu drzavu za sebe kao muslimane nego kao Albance gradjane Kosova. Internacionalni zakon ne priznaje pravo na samopredjenljenje po osnovu vjere. Oni koji masu vjerskim zastavama dobice vjersku samoupravu, a oni koji stanu ispod gradjanske-drzavotvorne zastave dobice drzavu.

NAROD BEZ ZASTAVA NE MOZE IMATI NITI MOZE SACUVATI DRZAVU. Onog momenta kada su se Bosnjaci odrekli zastave sa ljiljanima i stali pod zelenu zastavu i zastavu sa znakom “odron kamenja” odrekli su se internacuionalno priznate drzave Republike BiH.

Cecenci i Palestinci su kompromitovali svoje pravo na samoopredjenjenje (self-determination) time sto se bore za "muslimaniju" pod zastavom sa mjesecom i zvjezdom umjesto za gradjansku Cecnju i Palestinu pod zastavom Cecnje i Palestine.

Sa nezavisnoscu Kosova, pada jos jedna podvala Bosnjacima BiH, a to je kako Evropa mrzi muslimane i nece da Bosna bude jedinstvena drzava, jer bi to toboze bila drzava sa vecinskim muslimanksim stanovnistvom. Koliko znamo, u Kosovu zivi preko 90% Albanaca od kojih su najmanje 90% muslimani, a ostalo je racunica.

Sto se tice Republike Srpske i njene potencionalne nezavisnosti; Po osnovu Daytonskog sporazuma, Bosnjaci imaju prava veta na svaku politicku odluku na nivou Daytonske drave BiH. Samo Bosnjaci imaju pravo da daju nezavisnost Republici Srpskoj, kao sto su imali pravo da traze njeno ukidanje jer je genocidna tvorevina po presudi Interncaionalnog suda pravde. Buduci da je sudbina Republike Srpske u rukama Bosnjaka, Republika Srpska ima izglednu sansu da dobije neavasinost. Drzavu ce dobiti oni koji se bore za drzavu, a pitu i cevape oni koji se bore za pitu i cevape.

I na kraju, gradjani Kosova nisu dobili nezavisnost, oni su izborili nezavisnost. Borba za nezavisno Kosovo neprekidno traje od 1912-te godine. Albanci su snili svoju slobodu, bili ubijani i ubijali za slobodu. Narod koji ne snuje svoju drzavu, osudjen je da zivi u tudjoj drzavi.

_____________________________________


4. KAKO SE MEDJU SRBIMA POSTAJE POLITICKI FAKTOR

Slijedi razmisljanje jedne Beogradjanke na portalu sarajevo-x o Kostunicinom meteorkom usponu na vlast u Srbiji. Isto objasnjenje se moze primjeniti i na Bosnu i Hercegovinu, npr. na Silajdzica, Belkica, Tihica i ostale koji su se svojevremeno, do tada potpuno nepoznati, niotkuda pojavili i zauzeli najvise funkcije u BiH.

"Ma nije Kostunjavi nikakav carobljak, vec je saradnik bezbednosnih sluzbi - ko zna koje. Gledam ceo zivot ljude koji su saradnici-sluzbenici-dousnici. Njima u zivotu uvek sve ide. I ako nisu neki studenti, zavrse fakultete i nadju posao, iako izgube posao zbog neceg, nadju jos bolji, iako su bili u nekoj partiji 2 dana, napreduju brze od nekog ko je u njoj godinama... Dobijaju stanove iako nisu bas na redu, lece ih najbolji lekari i po bolnicama im se nista lose ne moze desiti cak i ako nemaju da plate mito. Za njih uvek ima lekova. Za njih, za njihovu porodicu uvek ima svega sto im je potrebno. Oni mogu dolaziti na posao kad hoce i odlaziti kad hoce, niko se na to nece osvrnuti, niti im zameriti. O njima se govori sve najbolje, bilo da su to zasluzili ili ne. Ako su javne licnosti, nikada se ne povlace po tabloidima. Ako su "u sukobu" sa vlascu, oni su vlastima omiljena opozicija.... i td i td... Gledam ih celi zivot. Saradnici su mocni, oni su supermeni, njima se sve daje, njihovo je sve. Mogu ubiti coveka, nece odgovarati, mogu biti pedofili, krasti, isto nece odgovarati. Njima je sve dozvoljeno i svuda prodju neokrnjenog ugleda, zdravi i veseli. Mogu biti potpuno ludi, nece biti u ludnici... supermeni.

Mogu priznati ili ne priznati Kosovo, nista im se nece desiti, ako tako sluzba odluci...sve dok igraju kako sluzba kaze."

M. B.
________________________________


5. DEMONSTRACIJE U SARAJEVU

(Skracena verzija)

Sarajevo, 18. februar, 2008. – Poznati su bh. Web portali koji umjesto podrške državi i gradjanima BiH, imaju druge ciljeve. Takav je Sarajevo-X, portal koji online okuplja mnogo omladine u FBiH, pogotovo u Sarajevu. U politici, Sarajevo-X preusmjerava pažnju sa bitnih na nebitne, sa ispravno na neispravno postavljene teme i teze -- a pametne patriotske inicijative i priloge, webmasteri uglavnom uništavaju u korijenu, ostavljajuci i podržavajuci zablude, zavade, stranputice, pogrešne teze.

Sarajevo-X simulira podršku za demokratske, evropsko-ljevicarske, gradjanske, internacionalne.... ideje i stremljenja -- pa bi se isprva mogli prevariti da podržava gradjane Bosance i Hercegovce i njihovu cjelovitu, jedinstvenu državu Bosnu i Hercegovinu. Ali, patriotski nastrojeni ljudi otkriju prevaru kada probaju na forumu zagovarati gradjanski ustroj za CIJELU BiH. Webmaster takvog ucesnika najcesce brzo uklanja sa foruma i skida mu tekst.

I tako, dok se na pola teritorije BiH cementira cetnicka država Republika srpska – sarajevo-x kao i neke druge nevladine organizacije u FBiH zagovaraju "toleranciju, gradjansko, multietnicko, multikonfesionalno društvo" .... ali SAMO tamo gdje tavore preživjeli Bošnjaci i ¨ostali¨!

Navedenim se manevrima "bošnjacka" koalicija SDA-SBiH silovito suprotstavlja, jer smatra da joj dejtonskom podjelom BiH pripada potpuna vlast u rascjepkanim bošnjackim rezervatima-enklavama kantona Sarajevo, Unsko-Sanski, Tuzlanski, Goraždanski, Zenicko-Dobojski. Jer, SDA i SBiH podržavaju Dejtonski Aneks 4 (ustav); za njih je Republika srpska ¨gotova stvar¨, a i neku Herceg-Bosnu prešutno odobravaju -- i stoga se ¨svog frtalja BiH¨ drže ¨k’o p'jan plota¨!

Pažnju javnosti sada zaokupljaju nevladine organizacije ¨Dosta¨ i ¨Grozd¨, organizatori demonstracija protiv kadrova i prakse aktuelne SDA-SBiH vlasti u Kantonu Sarajevo, ali koje ovih dana sarajevo-x stavlja pod svoju kontrolu. Doista, SDA-SBiH su omraženi vladari. Otimaju sve što stignu i svakog drugog gaze. Zato su masovni protesti prevashodno pokušaj rušenja premijera Semira Silajdžica (SBiH), drznika o cijoj politickoj afilijaciji njegovo prezime govori sve, i gradonacelnice Semihe Borovac (SDA), poslusne odabranice porodice Izetbegovic. Doista, porodice Silajdžic, Izetbegovic i ¨anamo njihova¨ rodbina, Sarajlijama se gade, godinama. I stoga ovaj puta doista nije važno ko je organizator protesta – Sarajlije su jedva docekale da masovnim demonstracijama i glasanjem u TV i radio anketama, iz sveg srca izraze koliko su im nepoželjne, koliko su im mrske porodice Silajdžic, Izetbegovic i ¨anamo njihovi¨!

Imajuci navedeno u vidu, aktuelna se situacija može promatrati iz barem jos tri ugla:

-- Pogled sa nivoa ¨države BiH¨ (sada u suspenziji, tj. po Dejtonu nepostojece). Sarajevo-x i nevladine udruge ne napadaju niti Republiku srpsku, a niti fakticku Herceg-Bosnu, nego kao da prave ¨malu Jugoslaviju¨ u Bošnjacima naseljenim enklavama-kantonima.

-- Pogled sa nivoa ¨rovova specijalnog rata¨. Ove i slicne demonstracije mogu biti iskorištene za neprijateljski manevar zauzimanja Sarajeva tako da se nametne formiranje zajednickog ¨Distrikta Sarajevo¨ u kojem bi RS dobila znacajan uticaj. Pokusava se prositiri uticaj RS i na "Distirkt Sarajevo", a da se ni ne pomislja da se u taj distrikt ukljuci i onaj dio teritorije predratnog grada Sarajeva kojeg je u Daytonu Izetbegovic poklonio Republici Srpskoj.

-- Pogled sa nivoa sveobuhvatnog rjesenja. Problem ne treba rješavati parcijalno, samo u Sarajevu – nego je potrebna istovremena, integralna, sveobuhvatna solucija za cijelu BiH. Da se ovako više ne ¨trenira¨ gradjansko društvo u enklavama-rezervatima za Bošnjake, dok se ignorira i/ili podržava ¨realnost¨ Republike srpske i Herceg-Bosne.

S. R.
_____________________________________


6. Zauvijek zaštititi bh. državljane

Clan Predsjedništva BiH Haris Silajdžic smatra da bilateralni ugovor s Hrvatskom o dvojnom državljanstvu "ne vodi rješenju problema dvojnog državljanstva"...

15.02.2008. 18:31

"To su potvrdila i zadnja tri visoka predstavnika. Ti ugovori, cak, ovaj problem dodatno pogoršavaju", kazao je Silajdžic danas na pres-konferenciji u Sarajevu.

Obrazlažuci zašto na posljednjoj sjednici Predsjedništva BiH 13. februara nije podržao bilateralni ugovor s Hrvatskom, Silajdžic je kazao da se ukidanjem cl. 17. Zakona o državljanstvu BiH, koji glasi da se „državljanstvo BiH gubi dobrovoljnim stjecanjem drugog državljanstva, ukoliko se ne odreduje drugacije bilateralnim sporazumom zakljucenim izmedu BiH i te države koji je odobrila Parlamentarna skupština u skladu sa clanom IV (4) (d) Ustava“, otklanja potreba za bilateralnim ugovorima, a svi bh. državljani, iz reda svih naroda, i bez obzira na to gdje se nalaze i cije još državljanstvo imaju ostaju državljani BiH.

Kazao je i to da su pokušaji da se cl. 17. ukine vec pet puta blokirani entitetskim glasanjem, „iako je dokazano da ne postoji ustavna smetnja za takvu inicijativu, što je potvrdio i OHR“.

„Sporno je to što sporadnicnim ugovorima rješavamo samo dio pitanja i samo dio naših gradana na koji se to odnosi, dok velika vecina gradana ostaje diskriminirana“, kazao je.

Silajdžic dvojne ugovore smatra etnickim i diskriminirajucim pristupom tom pitanju. Ponovio je da ostaje kod toga da je ukidanje cl. 17. rješavanje svih pitanja za sve gradane BiH na koje se to odnosi i da BiH konacno mora uvesti evropsku praksu, „koju su, podržala posljednja tri visoka predstavnika, koji su smatrali da se na ovaj nacin ne mogu rješavati ta pitanja, da je to etnicki i diskriminirajuci pristup, da se time ostavlja više od pola miliona ljudi bez bh. državljanstva te da se time dovršava etnicko cišcenje“.

„Danas gotovo nijedna demokratska zemlja ne oduzima svojim državljanima maticno državljanstvo kada oni steknu neko drugo (jedini izuzetak je Luksemburg). Mi smo jedina zemlja u svijetu koja dvojno državljanstvo uslovljava bilateralnim ugovorima. Sve zemlje su nam porucile da ukoliko želimo riješiti pitanje dvojnog državljanstva i problema koje, u vezi s tim, imaju naši gradani, moramo ukinuti cl. 17.“, ponovio je Silajdžic.

Upravo zbog nepostojanja takve prakse, vrlo mali broj zemalja je spreman s BiH potpisati takve ugovore, upozorio je.

On smatra da je odgovor na upit cemu, pored svih ovih cinjenica, protivljenje brisanju clana 17. „vrlo jednostavan i mora se nazvati svojim pravim imenom: radi se o nastavku politike genocida i etnickog cišcenja - namjera je one koji su protjerani, a nisu ubijeni 'ispisati' na drugaciji nacin“.

„Ovo su monstruozni planovi jer afektiraju i znatan broj bh. državljana srpske nacionalnosti, ali se rukovode kalkulacijom da bi Bošnjaci ipak bili brojniji. Ti planovi se vode nadom da ce nam nametnuti praksu da ovaj problem rješavamo parcijalno, na diskriminatoran nacin, potpisujuci ugovore s malim brojem zemalja koje su ih spremne potpisati, znajuci istovremeno da takav sistem vecinu bh. državljana ostavlja van svog domašaja. Ti planovi se vode nadom da ce bošnjacki lideri pokleknuti pod tim pritiscima da ne bi narušili odnose s liderima hrvatskog naroda, a upravo oni koji kuju te planove rade direktno protiv interesa svih naroda, ukljucujuci i hrvatski narod“, kazao je Silajdžic.

Jer, dodao je, i ako se sklopi ugovor s Hrvatskom, pitanje je šta je s hiljadama bh. državljana hrvatske nacionalnosti koji se nalaze u Kanadi, SAD-u, Australiji, Novom Zelandu i drugim zemljama. Oni ce kao i svi ostali u slicnoj situaciji biti 'ispisani' i to je cilj tih planova.

- Zbog tih planova ne smijemo dozvoliti praksu sporadicnih bilateralnih ugovora te ovaj problem moramo jednom zauvijek riješiti na cjelovit nacin. To se može uraditi odmah ukidanjem clana 17., cime ce svi bh. državljani, i Srbi, i Hrvati, i Bošnjaci, i ostali, biti zauvijek zašticeni, konstatirao je clan Predsjedništva BiH Haris Silajdžic.

Autor: FENA

---

KOMENTAR: Silajdzic je ovdje sve u pravu. Nazalost, tu se radi staroj taktici varanja Bosnjaka. Naime, Silajdzic je zajedno sa Izetbegovicem bio vladar Bosne i Hercegovine kada je u Parlamentu BiH usvojen Zakon o Drzavljanstvu, sa famoznim clanom 17. Tada su Silajdzic i Izetbegovic dali u ruke Republici srpskoj sudbinu prognanih drzavljana BiH, a sada se toboze Silajdzic bori da to promjeni, znajuci da RS nece pristati na takvu promjenu.

Uvijek kada je odluka u Silajdzicevim rukama, on je prebaci cetnicima u ruke, a onda se toboze bori za pravu stvar.

Primjetimo da se ovo istupanje, zajedno sa Silajdzicevom kritikom Spiriceve "reforme" policije, pojavilo u petak, dakle dan uoci subotnjih demonstracija, sto pokazuje koliko je Harisa Silajdzica strah da ne dodje "na tapet" demonstrnata.

________________________________


7. Kako vratiti ponos Bosnjacima!

U proslim vremenima, podanicko ponasanje Bosnjaka je tesko unakazilo um i filozofiju zivljenja na ovim prostorima. Jedino Bosnjaci nemaju svoj stav, svoju viziju buducnosti, cesto su i stranci zbunjeni nasim ponasanjem. Pitanje je da li bosnjacki korpus moze naci nesto sto im je zajednicko i da se bar oko toga mogu dogovoriti. Svjedoci smo katastrofalnog ponasanja zvanicnih pretstavnika.

Bosnjacki korpus ne osudjuje i ne kaznjava svoje izdajnike, sto je posebnost na ovim prostorima, vec ih nagradjuju i biraju na kljucne funkcije. Svi sem Bosnjaka imaju kaznene ekspedicije koje kaznjavaju neposlusne i provode zacrtane ideologije.

Imamo raznih izdajnika, a danas su najopasniji koji to cine za novac, nazalost prodaju nas i za male pare. Prodase sve - kako se boriti protiv toga?

Dok ovo pisem na TV Silajdzic rece da SBiH nece podrzati zakon o policiji jer nije u skladu sa Mostarskom konvencijom. Drago mi kada je napravio inveturu ponasanja u zadnje vrijeme, jer je pretjerao, osuda javnost je dala rezultate.

Zelja mi je da se nevladine organizacije raspamete u Banjoj luci, kao u Sarajevu.


Hasan H.

Mostar

________________________________


8. VODIMO SAMI SEBE U PAKAO


NAZALOST mi vodimo sami sebe u pakao . SRAMOTA to nije za povjerovati!

Srbi odbijaju sve, sto odgovara BOSNI I HERCEGOVINI, a sve vise dobivaju.

To su krivi niko drugi nego, haris i tihic. Namjerno im pisem imena malim slovom. Oni su srpske ulizice i izdajnici BOSNJACKOG NARODA.

Samir V.
________________________________


9. NASTAVLJA SE MALTRETIRANJE ZRTAVA CETNICKOG TERORA U SARAJEVU

Postovani,

Jos dugo ranije pratim Vase clanke, dajem komentare, borim se za istinu i pravdu. Evo procitajte moje pismo i vidjet cete kroz kakva ponizenja sve prolazim, ne samo ja, nego i sve majke i ocevi koji su izgubili svoju djecu tokom rata u Sarajevu.

Sta reci na ovo sve? Zar nije morbidno, drsko, ponizno! Ti mrski vlastodrsci procjenjuju mrtve glave nase djece. Pa eto puno im se ucini ta cifra od 280 KM, pa opet traze neke dokaze, da bi i to ukinuli ili smanjili na 140 KM, ako imas mjesecna primanja 500 KM! Ne postoji ta cijena kojom mi mogu platiti za moje dijete. Boli me dusa, uzasavam se na sve ovo.

Onaj traktorista iz Laktasa iz republike mrske trazi od Bakira Hadziomerovica novcanu naknadu za dusevnu bol koju mu je Haziomerovic nanio. A sta je sa mojom dusevnom boli? Sto moje dijete plati glavom da bi nastala ta republika mrska! Jok, Bogami nista ne smijes ni progovoriti. Samo ti prijete, da se ne smijes vracati u proslost, moras misliti na buducnost. To bi nasi izdajnici htjeli da izbrisu da je u Sarajevu pobijeno preko 1600 djece. Mogu oni brisati, ali ja necu. Dnevnik moje rahmetli kcerke Nirvane, objavljen je u Njemackoj. Uvrsten je i u skolsku lektiru. Sretna sam zbog toga da i BiH ima svoju Anu Frank. Ono sto je napisano ne pada u zaborav. Jeli tako?

Hvala Vam na strpljenju citajuci moj tekst. I dalje Vam zelim uspjeha u radu, i boricemo se svim silama protiv vanjskih i unutarnjih fasista. BiH ZAUVIJEK !

Lijep pozdrav Vama i vasim saradnicima, od Azemine

__________________________________________


10. MOŽE LI SE BEZ IDOLOPOKLONISTVA ¨BOGU ALIJI¨, IKAKO, IKADA ...?!

Autor: Sven Rustempašic

Sarajevo, 15. februar, 2008. -- ¨TV Alfa¨, vlasništvo ¨Avaza¨, u Sarajevu, je 14. februara u 19h intervjuirala ing. Izeta Hadžica u vecernjem dnevniku. Ovaj godinama visoko lokalno pozicionirani clan SDA, sa svojim je suradnicima osnovao novu stranku pod nazivom ¨A-sda¨ -- uglavnom iz protesta protiv aktuelne SDA Sulejmana Tihica, koja je, prema njemu, ¨napustila Alijin put¨. To ilustrira i rekavši ¨da je 1996. godine Alija dobio 750 000 glasova, a Sulejman 2006. svega 150 000¨, u odgovoru na pitanje ¨Da li A-sda raslojava, dijeli bošnjacki narod?¨

Ime ¨A-sda¨ mnogi odmah tumace kao ¨Alijina SDA¨. Dakle, ing. Hadžic nije shvatio ono što Bosanski kongres vec 14 godina piše svaki put protiv idolopoklonstva ¨bogu Aliji¨, ukazujuci na njegovu dogovorenu veleizdaju Republike BiH. Intervju odiše dobrim namjerama osnivaca nove stranke, uz njegov javno dokazani patriotski profil i pošteno držanje kao vjernika muslimana – ali utisak kvari njegovo ignoriranje poznatog: da je niko drugi do Alija Izetbegovic za svog nasljednika nekoliko godina pripremao, provjeravao, a zatim postavio Sulejmana Tihica, da dovrši osnivanje ¨Srpske države zapadno od Drine¨.

Zabrinjava to da ing. Izet Hadžic, kao i neki drugi Tihicevi kriticari, pogotovo sa tzv. desnog krila SDA, ne razumiju da u svemu bitnom, Sulejman Tihic i aktuelni clanovi Glavnog odbora SDA, doista NISU skrenuli sa ¨Alijinog puta¨, nego tim putem stalno marširaju. Hadžic je inžinjer saobracaja, musliman derviš, pa bi kao visoko obrazovan covjek, iskusni lokalni lider, dokazani patriota, a pogotovo predan vjernik, trebao osuditi idolopoklonstvo ¨Bogu Aliji¨. Tako oslobodjen nemuslimanskog tereta idolopoklonstva, mogao bi sa suradnicima braniti domovinu – iduci putem kojeg trasira Ustav Republike BiH i bogato vlastito politicko lidersko iskustvo.

Impresionira to da Izet Hadžic ispravno, otvoreno i svesrdno optužuje Tihica i GO SDA za sabotiranje našeg procesa protiv SRJ, Srbije i Crne Gore, na Svjetskom sudu u Den Haagu – te traži, niti manje niti više nego obnovu procesa (bravo!) uz korištenje mnogih dokaza o izvršenom genocidu, koje Sulejman Tihic, Sakib Softic, Smail Cekic i ostali ¨naši zaštitnici¨ namjerno nisu koristili. Ujedno se zalaže za cjelovitu državu BiH i upis biraca u spiskove u one dijelove RS iz kojih su istjerani. Ali, kako ce se protiv problema koje ispravno uocava, boriti u zabludi ¨da je Alija bio na ispravnom putu, a Tihiceva SDA skrenula¨?! Jer, Hadžic treba razumjeti da je A. Izetbegovic sviju ostavio da završe njegov posao, od sina Bakira, preko odabranog nasljednika Sulejmana, do Glavnog odbora SDA. Treba ing. Izetu Hadžicu poslati barem fajl knjige ¨Rat u BiH, politicki aspekti¨ portparola Bosanskog kongresa, Muhameda Borogovca, da je odmah procita i pokuša isplivati iz duboke zablude.

Nova stranka A-sda se protivi koaliranju sa SDP, o kojoj ima loše mišljenje; to Tihicu jako zamjera, kao i osobno bogacenje i varanje naroda od strane visoko pozicioniranih kadrova SDA.

Osnivacka konferencija ¨A-sda¨ se održava u Živinicama, 20. februara. To je protest protiv SDA, sa pogrešnim tezama. Zašto se jedan derviš mora oslanjati na bilo koga drugoga osim na Boga, mudrosti naucene od svog šejha i pameti visoko obrazovanog gradanina?! Može li se bez poklonstva ¨bogu Aliji¨, ikako, ikada … ?!

S. R.

__________________________________________


PREGLED NEZAVISNIH MEDIJA


11. NEZAVISNOST KOSOVA NIJE PRESEDAN - pokrajina je ustavno fakticki bila jednaka Republikama

Dr Sendijarevic je u clanku pod tackom 3. objasnio da je zbog agresije Srbije na Kosovo, Srbija izgubila svaki pravni argument da drzi Kosovo.

U clanku na slijedecem linku Dr. Drago Flis je objsnio da cak i bez te agresije, a samo na osnovu Ustavne pozicije Kosova u Jugoslvonskoj federaciji, gdje je pokrajina kosovo imala ingerencije republike, Kosovo je imalo pravo na smoopredjeljenje do otcjepljenja.

To su izvanredno vazni argumenti kojima se izbijaju "argumneti" za otcjepljenje RS iz BiH, zbog navodnog Kosovskog presedana.

http://users.skynet.be/orbus/aktua/aktua2121.htm

__________________________________________


12. PATRIOTI REPUBLIKE BiH PRIZNAJU REPUBLIKU KOSOVO

Izvanredno obrazlozenje web portala Republika BiH zasto mi Bosanci i Hercegovici moramo priznati Republiku Kosovo

http://republikabih.net/

___________________________________________


13. Crimes Committed by the Bosnian Government Against Bosnian Citizens

(Iz internacionalnog izdanja Glasnika NKR BiH)

http://republic-bosnia-herzegovina.com/

*****************************************

No comments: