Thursday, December 4, 2008

#555 KAKO SE UNISTAVAJU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

6. juli 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 555

SADRZAJ:

1. Tužba Fate Orlovic protiv SPC smatra se povucenom

2. Zona sumraka I - "ADVOKAT" KARKIN

3. KAKO SE UNISTAVAJU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE

4. Zona sumraka II - IZBOR USTAVNOG SUDIJE

5. MOZEMO VRATITI USTAV R BiH - SAMO TREBAMO PRAVE LJUDE KOJI CE TO ZAHTIJEVATI

6. Ustav BiH mora uvažavati postojanje Distrikta Brcko

7. Lagumdžija u znak protesta napustio Kongres Socijalisticke Internacionale

8. Glasajmo za Ali Pasinu dzamiju, a ne za srpsku crkvu!

9. HSP Ðapic-dr. Jurišic

10. HKD Napredak podržava zahtjeve medija na hrvatskom jeziku

11. NEK SE CUJE I NAS GLAS!

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. Tužba Fate Orlovic protiv SPC smatra se povucenom

Na posljednjem rocištu nisu se pojavili niti Fata Orlovic niti advokat Karkin, kaže Halilovic...

Avaz 24.06.2008. 11:45

Fata Orlovic, saznaje "Dnevni avaz", zasigurno ce još dugo cekati da iz njenog dvorišta u Konjevic-Polju bude izmještena pravoslavna crkva. Naime, tužba koju je pokrenula protiv Srpske pravoslavne crkve (SPC) i RS od prije petnaestak dana se smatra povucenom.

Osim prošlogodišnjih deklarativnih obecanja Milorada Dodika da ce crkva biti izmještena iz njenog dvorišta, Fata Orlovic trenutno nema nikakvog drugog nacina da ostvari pravo na vracanje svoje imovine koju joj je uzurpirala SPC.

- Fahrija Karkin, advokat Fate Orlovic, u nekoliko navrata odgodio je zakazano rocište. Na posljednjem rocištu, zakazanom za 7. juni, nisu se pojavili niti Fata Orlovic niti Karkin, a nisu uputili ni podnesak za odgadanje sudenja, što se smatra povlacenjem tužbe. Rješenje o povlacenju tužbe još nije pravosnažno - kazao nam je Hajrudin Halilovic, predsjednik Opcinskog suda u Srebrenici, gdje je voden spor po tužbi Fate Orlovic.

Fatu Orlovic jucer smo pronašli u Srebreniku kod kcerke, gdje, s obzirom na zdravstvene probleme koje ima, boravi posljednjih nekoliko dana.

- Crkvu niko ne uklanja iz moje avlije. Svi obecaju, ali ništa od toga. Advokat Karkin kazao mi je da je sve gotovo, samo da dode neka žalba. Cekat cu kako mi je advokat rekao. Trebam zvati i Tihica i ove druge naše rukovodioce da vidim jesu li šta oni dogovorili s Dodikom i SPC za ovaj moj slucaj. Stvarno ne znam više dokle cu cekati - navodi nana Fata.

Vlasnici po svijetu

Fata Orlovic, kaže, cula je da zemljište na koje je SPC prvobitno zagovarala izmještanje crkve iz njenog dvorišta teško može biti prevedeno na sudu, "jer su se vlasnici razišli po svijetu", te da se sprema neka druga lokacija za njenu gradnju. Gdje, ona za sada ne zna.

Autor: A. HADŽIC

_______________________________________


2. Zona sumraka I - "ADVOKAT" KARKIN

Dr. Muhamed Borogovac

Postoje neka zanimanja u kojima se od protagonista ocekuju najvisi moralni standardi i prema pojedinacnim klijenitima i prema drustvu. Kada vam prodavac podvali trulu jabuku, to cete nekako rezivjeti. Medjutim, kada vas jedan ljekar ili pravnik izigra, onda cete to mozda cak i "glavom platiti". Zato u savremenom svijetu ljekari i pravnici imaju svoja profesionalna udruzenja i svoje profesionalne zakletve i kodekse ponasanja. Kada se npr. advokat ogrijesi o kodeks svoje struke drzava ga kaznjava da plati (cesto milionsku) ostetu klijentu, a njegova profesionalna organizacija mu oduzima licencu advokata. Da je "advokat" Karkin ovo uradio nekom klijentu u Americi njegova advokatska kancelarija bi bila duzna nadoknaditi stetu klijentu, a njemu licno bi kolege advokati iz profesionalnog udruzenja oduzeli licencu i nikada vise se ne bi mogao biti advokat.

A to je i prirodno, jer covjek unajmljuje advokata da bi se zastitio od zlocina i nepravde. Zamislite koliki je tek zlocinac "advokat" koji izigra svoga klijenta za racun zlocinaca od kojih treba da ga zastiti.

Ovim bolesno necasnim cinom prema Fati Orlovic "advokat" Karkin je pokazao dokle su u stanju ici cetnicki jataci iz SDA stranke.

Mi smo pretpostavili da ce Fata Orlovic biti izigrana onoga trenutka kada smo saznali da je SDA stranka (citaj Tihic) nasla advokata da joj "pomaze". Sjecamo se, odmah je pocela "advokatova" igra u kojoj je pokusao da staricu prevari i nagovori je na neku nagodbu. Pronijela se vijest da je nagodba o novcanoj nadoknadi postignuta, ali je gospodja Orlovic demantovala advokata i ostala uporna i nepodmitljiva, trazila je pravdu - izmjestanje crkve iz njene avlije.

Tada je "advokat" Karkin poceo koristiti prljave trikove, otezati slucaj (slicno kako su Izetbegovic i Tihic otezali Tuzbu za genocid), a na kraju je pribjegao i ovom zlocinu kojim je potpuno upropastio Tuzbu gospodje Fate Orlovic.

Bosna i Hercegovina je zaista zona sumraka - jer Bosnjaci su narod kojeg su zajahali cetnicki agenti, gdje su predsjednici drzave strani agenti, gdje "advokati" svrsavaju posao za zlocince, a protiv vlastitith klijenata.
_______________________________________


3. KAKO SE UNISTAVAJU INSTITUCIJE BOSNE I HERCEGOVINE

Znanje, iskustvo, moralne i druge pretpostavke, te potpuna nezavisnost od politike, u svim normalnim državama su osnovni preduslov da bi neka osoba bila izabrana na funkciju sudije Ustavnog suda BiH. No, u BiH to nije slucaj, a situacija je cak i obrnuta.

Da biste konkurisali i bili izabrani za sudiju ovako važne institucije dovoljno je da imate politicku podršku. Najsvježiji primjer koji tome svjedoci je izbor sudije Ustavnog suda BiH u koji je izabran Mirsad Ceman, kadar SDA. On je za dlaku, u trecem krugu glasanja u Parlamentu FBiH, pobijedio Damira Arnauta, koji je imao podršku SBiH, a nije ispunio ni osnovni preduslov da bi konkuriso.

Naime, Arnaut je završio fakultet u SAD, ali diplomu nije verifikovao. To, prakticno, znaci da Arnaut formalno nema diplomu koju priznaje država u cijem Ustavnom sudu je želio biti sudija.

No, ni to nije najgori dio price. Prema rijecima Ismeta Osmanovica, predsjednika parlamentarne Komisije za izbor i imenovanja, Arnaut je to komisiji tokom razgovora za posao ustavnog sudije, sam priznao i obecao je da ce to uraditi kada u BiH profunkcioniše bolonjski proces! Uprkos tome, Komisija ga je propustila medu pet kandidata u uži izbor! To toliko nelogicno zvuci, da definitivno zasjeni cak i podatak da neko ko je zamalo postao sudija Ustavnog suda BiH od radnog iskustva ima godinu dana koje je proveo u kabinetu Harisa Silajdžica, predsjedavajuceg Predsjedništva BiH i predsjednika SBiH.

Sve to je profesoru na Pravnom fakultetu u Sarajevu Zdravku Grebi dokaz da se ovdje ne radi o profesionalnim, akademskim i strucnim kriterijima, nego cisto politickim.

"Jasno je da Ustavni sud BiH nece još dugo vremena imati pravi profesionalni sastav koji ce se sastojati od ljudi koji imaju ne samo znanje, što bi morala biti prva pretpostavka, nego i moralni dignitet. Svuda u svijetu ustavni sud je najznacajnija institucija. Kod nas su od toga napravili karikaturu. Ovo što se desilo samo govori da su na djelu aposlutno politicki kriteriji. Damir Arnaut je bio Silajdžicev kandidat, kao što je Mirsad Ceman bio kandidat SDA. Oni su se malo potakmicili, Ceman je pobijedio i šta cemo sad", konstatuje profesor Grebo.

(san.ba)
_________________________________


4. Zona sumraka II - IZBOR USTAVNOG SUDIJE

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Zdravko Grebo je u pravu da je Ustavni sud jos jednom oskrnavljen, ali je pokazao da je on pristrasan i neprofesionalan kao pravnik. Vjerovatno Grebo zna koliko je pravo ozbiljna profesija u Americi. Na primjer, da bi se upisalo pravo, mora se prvo zavrsiti neki sitniji fakultet kao npr. Ekonomija, Informatika, Filozofija, Socilogija itd.

Ipak, Grebi smeta Arnaut (a koji nije ni izabran). Logicno bi bilo da kritikuje izbor (mnogo nestrucnijeg) Mirsada Cemana, jer je on sada izabrani sudija, tj. jedino njegova nestrucnost skrnavi Ustavni sud. Mirsad Ceman nema nikavog iskustva kao sudija. Upravo on je postigao sve zahvaljujci tome sto je bio stranacki poslusnik Alije Izetbegovica. On je mnogo vise stranacki covjek od Arnauta.

Nejasno je jedino da li se Grebo okomio na Arnauta zbog profesionalne ljubomore prema jednom Americkom pravniku, ili zbog udbaske solidarnosti sa Cemanom.

Inace, u Americi, koja je pojam pravne drzave, ako ste doktor nauka i ako imate radove objavljene u pravim naucnim casopisima onda vam ni ne treba formalna nostrifikacija. Znam iz licnog iskustva kao bivsi nastavnik na Suffolk Univerzitetu i Northeastern univerzitetu u Bostonu, gdje sam 4 godine radio sa po pola norme ("part time"). Ni na jednom nisu trazili nostrifikaciju, cak ni prevod diplome, niti doktorata. Samo su trazili da vide objavljene radove od nastavnika koji konkurisu. Ovo maltretiranje povratnika u BiH sa nostrifikacijama diploma je takodjer jedna cetnicka ujdurma kojom cetnicki jataci iz Sarajeva raseljavaju narod iz Bosne i Hercegovine.

Primejtimo da se Silajdzic toboze umijesao podrzavajuci Arnauta. Medjutim, znajmo slijedece: Da je Silajdzic istinski zelio da Arnaut bude izabran, Arnaut bi i bio izabran. Tada bi i sam Mirsad Ceman glasao za Arnauta, jer Silajdzic je sada prvi covjek srbijanskih obavjestajnih sluzbi u Sarajevu.

_______________________________


5. MOZEMO VRATITI USTAV R BiH - SAMO TREBAMO PRAVE LJUDE KOJI CE TO ZAHTIJEVATI

Pise: Kenad Osmanovic

Poznato je da je Daytonski ustav BiH samo jedan od aneksa mirovnog sporazuma. Samim aktom donosenja ustava jedne clanice UN, uz ucesce susjednih, agresorskih drzava je prekršeno medjunarodno pravo. Uz to, Ustav RBiH je privremeno suspendovan. Pored tog Aneksa 4, dakle ustava, postoje i Aneks 7 o vracanju izbjeglica (koji nije ispoštovan), zatim postoji aneks o formiranju javnih preduzeca na nivou države itd.

Medjutim, u praksi se poštuje samo aneks 4 i sve one koji se zaklinju u Dayton treba upitati: "A sta je sa ostalim dijelom mirovnog sporazuma, koji se ocito ne poštuje?"

Aneks 11 kaže da je Visoki predstavnik tumac Daytona, itd. No, ukoliko neko odluci da Visoki predstavnik ode, a prije ratifikacije Daytona u Skupštini, onda je direktno prekršen Dayton i onda ne znam zašto bi mi poštovali recimo Aneks 4, koji se tice Ustava. Time se vraca na snagu Ustav Republike BiH. No opšte je poznato da je Daytonski ustav nametnut preko mirovnog sporazuma i UN-a, a garanti su države agresori, što je apsurdno. Dakle trebalo bi pokrenutri spor pred Medjunarodnim sudom, jer je ovo nepravda koja nam se cini vec 13 godina.

Srbi ce reci pa potpisali ste ga, ali po Medjunarodnom pravu cak i ako ga Predsjednik potpiše on nije legalan dok se ne ratifikuje. Osim toga, sporazumi koji nisu u skladu sa medjunarodnim pravom su ništani.

Dakle, imamo šansi samo nam trebaju pravi ljudi da ispostave zahtjev za povratak suspendovanog Ustava R BiH!!!
______________________________


6. Ustav BiH mora uvažavati postojanje Distrikta Brcko

Avaz 29.06.2008. 13:15

Jedan od zadataka koji je Vijece za implementaciju mira postavilo pred bh. vlasti je i rješenje statusa Brckog. Supervizor za Distrikt Brcko Rafi Gregorijan (Raffi Gregorian) to ocjenjuje izuzetno znacajnim pitanjem.

On navodi kako iz odluke Ustavnog suda Bosne i Hercegovine proizilazi da se ne uvažavaju zakljucci Arbitražnog tribunala za Brcko.

Najjednostavniji nacin

- Kao supervizor Brckog ne mogu preporuciti da Tribunal prestane sa radom ako cak ni Ustavni sud BiH ne priznaje njegove odluke. Da bi se to desilo, najjednostavniji nacin je da se u Ustav BiH ugrade stavovi da Distrikt postoji i da je definiran odlukom Arbitražnog tribunala. Uz to, treba ugraditi i odredbe da se Distrikt može obratiti Ustavnom sudu BiH u slucaju sporenja s entitetima ili državom kada su u pitanju stvari koje se ticu njegovog statusa ili ovlasti. Nadam se da do takve situacije nece doci, ali je dobro da te odredbe postoje. Mislim da vecina stranaka i podržava takve stavove - kaže Gregorijan.

Kako navodi Gregorijan, tome se trenutno protivi Stranka za BiH.

- Oni smatraju da to nije potrebno. No, ja ne mislim tako i razlog više je i nedavna odluka Ustavnog suda BiH u slucaju Pavlovic banka protiv Privredne banke koja samo dodatno potvrdjuje moje uvjerenje. Tu je i problem stare devizne štednje. Nadam se da ce predsjednik SBiH Haris Silajdžic uvidjeti da su dodaci Ustavu BiH nužni - objašnjava Gregorijan.

U slucaju da SBiH ustraje na svom stavu, supervizor za Brcko kaže da ce pokušati i bez njih doci do kompromisa.

Dogovor nakon izbora

- Cini se da bi se takav korak morao poduzeti. Nastojat cu da postignem dogovor s politickim liderima i da se Ustav BiH kroz proceduru u Državnom parlamentu dogradi nakon izbora. Mi imamo dosta toga što se mora uraditi kako bi se Ustav dogradio odredbama o Brckom, ukljucujuci i javnu raspravu. Nakon lokalnih izbora, ta se stvar može finiširati u Parlamentu BiH - najavljuje on.
---

KOMENTAR: Najbolje bi bilo da se ovdje nista ne dira sada. Jer, ako se pristupi promjenama Ustava radi Brckog, vjerovatno ce se nasi izdajnici dogovoriti sa Dodikom tako da omoguce disoluciju distrikta u cilju kreiranja cetnickog koridora kroz Brcko, cime bi RS bila kompaktna drzava kada dodje do disolucije BiH. Diskontinuitet teritorije RS u Brckom je jedan od faktora koji zadrzava RS u BiH.

Osim toga, brcanskim amandmanima legalizirao bi se Daytonski ustav i prije novih ustavnih promjena, cime bi te promjene u stvari bile onemogucene, jer zasto bi RS odstupila od Daytona jednom kada dayton bude legalan.

Tada bi mogli bi ocekivati jedino da se ide dalje u pravcu izdvajanja RS iz BiH.

_______________________________


7. Lagumdžija u znak protesta napustio Kongres Socijalisticke Internacionale

Sarajevo-x je 1. jula 2008. prenijelo slijedecu vijest: "Predsjednik SDP BiH Zlatko Lagumdžija tokom jucerašnjeg dana, u znak protesta zbog pojavljivanja Ivice Dacica u delegaciji srbijanske demokratske stranke, napustio je Kongres u Atini i o tome obavijestio celnike Socijalisticke Internacionale."

Sta je u stvari Lagumdjija ovim uradio?

Kao sto znamo Dodik je svojim ekstremnim izjavama skrenuo paznju Evrope i svijeta na BiH. Sjetimo se da je Schilling nedavno svjedocio da je on kao Visoki predstvnik u BiH trazio od Evropskih vlada i Americke administracije podrsku da smijeni Dodika zbog ekstremizma. Otkako je Schilling otisao Dodik je postao jos gori. Zato se ocekivalo izbacivanje SNSD-a iz socijalisticke internacionale. Medjutim, umjesto da Lagumdjija potencira taj istinski problem Bosne i Hercegovine, on prakticno pere SNSD i Dodika tako sto potpuno minimizira njihovo ponasnje u stilu: Nije to nista, jer cak su i problemi susjedne drzave Srbije bitniji za nas u BiH od Dodika.

Naime, realno Ivica Dacic nije uopste problem Bosne i Hercegovine, ali eto ispade da je Dodik u redu, jer je cak i Dacic iz Srbije veci problem za BiH od Dodika, jer Lagumdjija zbog Dacica, a ne zbog Dodika, protestvuje.

Dakle, Lagumdjija je jos jednom dokazao da je cetnicki agent. On sada glumi da je opozicija izdajnickoj koalicije SDA i SBiH. Cilj je da na slijedecim izborima narod glasa za SDP, cime bi vlast ostala i dalje cetnickim rukama, samo sto bi udbasi SDA i SBiH presli u opoziciju i poceli patriotski pricati, dok bi Lagumdjija zasjeo na vlast i poceo otvorenu izdaju, kao i za vrijeme Alijanse.

Dr. Muhamed Borogovac
_______________________________


8. Glasajmo za Ali Pasinu dzamiju, a ne za srpsku crkvu!

Poruku salje: Dragana Peric (sada muslimanka)

Kanton Sarajevo je poveo akciju glasanja za "7 Cuda" kulturno-materijalnog naslijedja u Kantonu Sarajevo. Cetnici su u zelji da dokazu da je Sarajevo "Srpski grad " pokrenuli akciju na internetu da glasaju za Pravoslavnu crkvu i tako dokazu da je kulturni predstavnik Sarajeva ustvari srpska "kultura". Tako je sada crkva na prvom mjestu sa 9399 (46.13%)glasova a na drugommjestu Ali-Pasina dzamija sa 9266 (45.48%)glasa. Problem je da Bosnjaci malo glasaju, a da su istovremeno glasovi podjeljeni na vise objekata (ima 25 prijedloga), a cetnici SVI glasaju za samo jedan. Ne kosta nista sem malo vremena da glasate i dadnete svoje misljenje o tome koji objekat treba da predstavlja Sarajevo, a time i citavu BiH. Moj je prijedlog da se, iako vam se svidza neki drugi objekat, glasovi koncetrisu pa ako budete glasali da to bude za Ali-pasinu dzamiju. Evo vam link i glasajte za Ali pašinu jer ona trenutno vodi, a da je i stignemo glasovima ne dajmo da pobjedi crkva. Odite na ove dole linkove ispod i dajte svoj glas.

NAPOMENA: Zbog loseg servera i vrlo sporog otvaranja ovog sajta od Kantona Sarajevo, morat cete mozda pokusavati iz vise puta da otvorite glasacku stranicu.

POCETNA: http://www.ks.gov.ba/cuda/index.html

GLASANJE: http://www.ks.gov.ba/cuda/poll.html

_______________________________


9. HSP Ðapic-dr. Jurišic

O brisanju Starog mosta s liste UNESCO-a

Hrvatska stranka prava (HSP) BiH Ðapic-dr.Jurišic zaprepaštena je prijedlogom UNESCO-a da se mostarski Stari most briše s popisa zašticenih spomenika kulture i njegovog stavljanja na popis ugroženih spomenika i to zbog upornog odbijanja gradske vlasti da se hotel "Ruža" uklopi u prijeratni ambijent.

U priopcenju za javnost te stranke navodi se kako je takvo stanje posljedica korupcije mostarske gradske uprave na celu s gradonacelnikom Ljubom Bešlicem, a što se najocitije vidi, kako navode iz izvješca strucnjaka UNESCO-a.

U toj stranci smatraju kako su i nedavni izgredi prigodom nogometne utakmice Hrvatska-Turska na ulicama Mostara dokaz nesposobnosti gradske vlasti jer nije koristila sva sredstva koja je imala na raspolaganju, a što je dovelo do pogoršanja medunacionalnih odnosa i dovelo do još vecih podjela u gradu.

"Gradska uprava umjesto da se u svom mandatu bavila razvojem Mostara i izgradnjom povjerenja i tolerancije medu gradanima, korupcijom i neodgovornom politikom dovela je do gospodarskog zaostajanja i još vece netrpeljivosti i podjela izmedu Hrvata i Bošnjaka", navodi se u priopcenju.
(FENA)
______________________________________


10. HKD Napredak podržava zahtjeve medija na hrvatskom jeziku

Hrvatsko kulturno društvo (HKD) Napredak iz Mostara oglasilo se priopcenjem u kojemu daje potporu djelatnicima javnih medija na Hrvatskom jeziku u njihovim zahtjevima, te izražava žaljenje što se "po tko zna koji put u pitanje dovodi novcana naknada za iste".

"Clanovi najstarijeg kulturnog društva s hrvatskim predznakom u BiH, nas 920, pridružujemo se pravednim zahtjevima djelatnika na hrvatskim medijima da primaju placu za svoj mukotrpan rad.

Porucujemo da se Hrvatski jezik, kao službeni jezik hrvatskog naroda poštuje, šiti i uci na podrucjima gdje god živi hrvatski narod u BiH jer materinski jezik blago je prema kojemu se svaki covjek mora donositi s ljubavlju i poštovanje", navodi se, uz ostalo u priopcenju HKD-a Napredak Mostar.
(FENA)

---

KOMENTAR: I ovo sprecavanje Hrvatskog jezika i Hrvatskih institucija kao sto je npr. hrvatski TV kanal je u stvari udbaska ujdurma. Bosni i Hercegovini istinski smetaju jedino etnicke teritorije, a ne i kulturne autonomije.

Onim istim kojima ne smeta podjela BiH na etnicke teritorije, koji su izmislili entitete i kantone, smetaju kulturne i jezicke slobode BH gradjana.

Silajdzicu i Izetbegovicu nije smetao HVO, te zaustavise Armiju BiH da ne porazi HVO i poklonise Tudjmanu Washingtonski sporazum, a sada im smeta Hrvatski TV kanal?!

_______________________________________


11. NEK SE CUJE I NAS GLAS!

Postovani,

Lokalni izbori u Bosni i Hercegovini 05.10.2008 godine se polahko blize. Na proslim izborima u BiH, koji su bili na drzavnom nivou, odziv gradjana iz dijaspore je bio minimalan. Od vise od pola miliona potecijalnih glasaca koji zive van granica domovine, njih samo par hiljada je dalo svoj glas. To je moguc pokazatelj nezainteresovanosti ili apaticnosti onih koji su silom ili milom napustili svoj dom, a moguc je i odraz nezaintersovanosti politickih struktura u BiH za onima koji su otisli. Cinjenica je da ovakvo stanje nije dobro ni za Bosni i Hercegovinu, ni za nas koji zive van domovine. Ako zelimo bilo kakve promjene u BiH potrebno je da i mi damo svoj glas. Pitanje je da li mozemo sebi dati za pravo da se zalimo ili da kritikujemo desavanja u nasoj domovini, ako ne iskoristimo ono demokratsko pravo koje nam je dato, a koje nam je istovremeno i gradjanska duznost, naime pravo glasa na izbor predstavnika bilo to na lokalnom ili drzavnom nivou.

Ako zelimo da nas ti predstavnici ozbiljno shvate, onda mi moramo izaci na izbore. Pored toga imamo moralnu duznost prema onima koji su ostali da zive u zemlji koja mrkotrpno gradi svoj put ka demokratskom, pravnom i prosperitetnom drustvu. Pokazimo da njih, a ni nasu Bosnu i Hercegovini nismo zaboravili i definitivno otpisali i izadjimo na sljedece lokalne izbore!

Zelimo ovim putem da zamolimo sve one koji se do sada nisu prijavili da glasaju na loklanim izborima to urade najkasnije do 22.og jula. Tog datuma se zatvara prijava za glasanje. CIPSova licna karta vam je dovoljna da ostvarite pravo glasa na sljedecim izborima, za razliku od prijasnjih izbora na kojima vam je vise dokumenata bilo potrebno.

Sve vazne informacije u vezi izbora i prijave za iste mozete procitati na www.izbori.ba

Unaprijed vam se zahvaljujemo na vasoj paznji i nadamo se da cete izaci na predstojece izbore u nasoj jedinoj domovini Bosni i Hercegovini!

Za bolje sutra BiH, za bolje sutra svih nas!

S postovanjem,

Mladi BiH

***********************************

No comments: