Wednesday, December 3, 2008

#541 ZASTO TIHIC OPTUZUJE DRUGE, KADA JE SVE U NJEGOVIM RUKAMA?!

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

12. april 2007.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 541

SADRZAJ:

1. SDP: Dosadašnja dešavanja su bila samo "predstava za narod"

2. Tihic: Još jedna od historijskih grešaka medjunarodne zajednice i domacih politicara

3. ZASTO TIHIC OPTUZUJE DRUGE, KADA JE SVE U NJEGOVIM RUKAMA?!

4. STVARNE NAMJERE BAKIRA IZETBEGOVICA

5. LDS BiH: Mogla bi biti usvojena još dva zakona štetna za BiH

6. TO NIJE DEMOKRATIJA, TO JE SRBOKRATIJA

7. PATRIOTSKE SNAGE SE MORAJU UJEDINITI

8. SLIKE KOJE VRIJEDE 1000 RIJECI

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------


1. SDP: Dosadašnja dešavanja su bila samo "predstava za narod"

Objavljeno 11.04.2008. u 12:16

Damir Mašic, glasnogovornik Socijaldemokratske partije (SDP) BiH, izjavio je Agenciji Fena da zakoni koje je sinoc odobrio Zastupnicki dom Parlamentarne skupštine BiH ne predstavljaju nikakvu reformu policije u BiH i nece dovesti ni do jednog poboljšanja kao željenog cilja.

"Ocigledno je da je od samog pocetka postojao interni dogovor SBiH, SNSD-a i HDZ-a u vezi s usvajanjem policijskih zakona, odnosno da su dogadanja u posljednjih nekoliko sedmica u ovoj oblasti bila obicna predstava za narod.

Usvojeni zakoni su loši i dovest ce do daljnjeg 'cementiranja' reformi i pozicija stranaka koje su ih podržale, što je SNSD vec nekoliko puta jasno porucio stavom da je, ovim usvajanjem, reforma policije za njih završena".

S druge strane, oni koji su obecavali sto posto BiH, ovim rješenjima pristali su na sto posto policiju RS-a i neispunjenje evropskih principa", rijeci su Damira Mašica.

(FENA)
_____________________________________


2. Tihic: Još jedna od historijskih grešaka medjunarodne zajednice i domacih politicara

Objavljeno 11.04.2008. u 13:40

Predsjednik Stranke demokratske akcije i predsjedavajuci Doma noroda Parlamentarne skupštine BiH Sulejman Tihic kazao je danas da su zakoni koje je sinoc usvojio Zastupnicki dom Parlamentarne skupštine BiH sramota za BiH i Evropsku uniju, te smatra da je to legalizacija ratnih rješenja.

"Mislim da su ovi zakoni o takozvanoj reformi policije, koji su usvojeni, sramota za BiH, sramota za EU jer je to legalizacija ratnih rješenja, legalizacija Karadžiceve policije Republike Srpske koja je pocinila genocid", kazao je novinarima Tihic.

To je, kako je kazao Tihic, još jedna od historijskih grešaka medunarodne zajednice i domacih politicara.

________________________________________


3. ZASTO TIHIC OPTUZUJE DRUGE, KADA JE SVE U NJEGOVIM RUKAMA?!

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Ovo sto su rekli Tihic i Masic je potpuno tacno. Medjutim, Tihic moze zaustaviti legalizacije genocidne policije preglasavajuci Silajdzica u Vijecu naroda isto onako kako su Silajdzic i njegovi SNSD-HDZ jataci preglasali bosnjacke stranke u Predstavnickom domu. U Vijecu naroda SDA ima 3 bosnjacka glasa, SDP jedan glas, a SBiH samo jedan glas.

Dakle, ako Silajdzic i Dodik nisu uopste uvazavali SDA i SDP u Predstavnickom domu, zasto im sada to isto ne bi Tihic vratio u Domu naroda?

Ako Silajdzicu nije problem otvoreno stati na izdjnicku stranu, okrenuti se protiv bosnjackog naroda i Bosne i Hercegovine i legalizovati genocidnu policiju, suprotno svim svojim obacanjima, kako to divno Tihic objasnjava, u cemu je onda problem da Tihic stane u odbranu domovine i naroda obori Silajdzic-Dodikovu laznu reformu policije u Vijecu naroda?

Ne vjerujemo da je Silajdzicu lakse biti otvoreni izdajnik, nego Tihicu patriota i spasilac domovine.

Dakle, situacija je potuno jasna. Ako Tihic namjerava da iskoristi svoje zakonsko pravo da glasa po svojoj savjesti u Domu naroda, onda se nema sta sekirati i kriviti Evropu i druge bosnjacke politicare za "novu istorijsku gresku prema Bosni i Hercegovini", jer da li ce ta istorijska greska biti ucinjena ili ne, zavisi samo od njega, Sulejmana Tihica. SVE JE ISKLJUCIVO U NJEGOVIM RUKAMA. Ako greska bude ucinjena, ONDA JE ISKLJUCIVO ON, SULEJMAN TIHIC ODGOVORAN NARODU BOSNE I HRCEGOVINE.

Ako ipak Tihic glasa za legalizaciju genocidne policije na Vijecu naroda onda cemo definitivno znati da je i on samo igrac u udbaskoj predstavi, s tim sto je ovaj put on dobio patriotsku ulogu.

Ako Tihic podrzi genocidnu policiju RS u Vijecu naroda, onda cemo znati da je ovaj dosadasnji "petriotizam" bio samo predstava u cilju popravljanja ugleda u narodu. Ovih dana je zahvaljujuci internetu veoma lako upratiti sta narod misli. Pouzdano se moze tvrditi da je Silajizic sada postao najomrznutiji bosnjacki izdajnik u istoriji. S druge strane pojavljuju se teme kao "Tihic je ljudina" i "Zlatko Lagumdjija, svaka ti cast" itd.

Dakle, Tihic jeste popravio svoj poljuljani ugled. Medjutim, neka ima na umu da je i Silajdzic laznim patriotizmom privremeno popravio svoj ugled, ali je ovih dana zavrsio kao bosnjacki izdajnik broj jedan.

Nemamo nikakve sumnje da ce Tihic jednako sramno zavrsiti, ako se pokaze da je on samo jedan od glumaca u udbinom smrtonosnom igrokazu.

_________________________________________

4. STVARNE NAMJERE BAKIRA IZETBEGOVICA

Pise: Sven Rustempasic

Cim je parlament BiH usvojio legalizaciju policije RS, Bakir Izetbegovic (SDA) je izjavom za javnost proglasio da je stvar završena, iako tek predstoji glasanje u Domu naroda. Tom izjavom u stilu ¨gotovo je gotovo¨, Bakir Izetbegovic je pokazao da doista podržava legalizaciju policije RS, iako je njegova stranka SDA glasala protiv.

U toku rasparava u parlamentu, ovoj legalizaciji se doista žestoko usprotivio Zlatko Lagumdžija (SDP), ali ga je u pauzi u tom naporu cinicno nastojao sputati odn. nagovoriti da se ne trudi, upravo Bakir Izetbegovic, o cemu svjedoci ovaj citat iz raporta kojeg prenosi ¨Avaz¨:

¨Medju ostalim opstrukcijama Lagumdžija se nije libio da traži pauze od pola sata u ponoc - bez ikakvog razloga i obrazloženja, cime je iziritirao zastupnike, ali i novinare koji su vec bili na kraju snage i koncentracije da prate zasjedanje. Bakir Izetbegovic iz SDA ga je pitao šta je on ucinio da BiH ispuni uvjete EU.¨ -- kraj citata.

Osim što iz ovog ¨novinarskog izvještaja¨ sa stranica ¨Avaza¨ možemo viditi koliko ta novina otvoreno pokazuje mržnju prema Zlatku Lagumžiji, saznajemo i koliko je Bakir Izetbegovic išao u susret cetnickim planovima u toku ove kriticne sjednice parlamenta.

_______________________________________

5. LDS BiH: Mogla bi biti usvojena još dva zakona štetna za BiH

Objavljeno 09.04.2008. u 16:00

Liberalno demokratska stranka (LDS) BiH ocjenjuje da su dva nova zakona, koja bi uskoro mogla biti donesena u državnom parlamentu, jednako destruktivna za državu BiH, a korisna za RS, kao i zakoni o reformi policije.

Kako u saopcenju za javnost navodi LDS, rijec je zakonima o upotrebi i zaštiti naziva BiH i o raspodjeli državne imovine, koji, smatra ova stranka, predstavljaju korak prema konacnoj podjeli i ukidanju države BiH.

Zakon o upotrebi i zaštiti naziva BiH, navodi LDS, nalaže da institucija ne može više u svom imenu upotrijebiti naziv "BiH", ako ne djeluje na cijeloj teritoriji BiH, dakle i u RS. A da djeluje u RS, treba od tog entiteta dobiti dozvolu.

-Tako ovaj zakon ukida ime BiH u svim institucijama koje ne dobiju dozvolu od RS da s takvim imenom u njoj djeluju. Dakle, takav zakon omogucava srpsko-hrvatskim veolikodržavnim projektima da ukinu ime ¨BiH¨, mišljenje je ove stranke.

Govoreci o najavljenom skorom donošenju zakona o raspodjeli državne imovine, LDS navodi da nije rijec o raspodjeli imovine raspadnute Jugoslavije, nego državne imovine BiH.

Imovina BiH se dijeli po teritorijalnom principu, tako da u zakonu ima manje BiH, a više RS nego i po ¨Dejtonu¨, stav je ove stranke.

-Skupština gotovo rutinski donosi zakone koji legalizuju dvije državice na teritoriji BiH, tacnije jednu državu RS i neku nedefiniranu teritoriju nazvanu FBiH, koja se kroji tako da se može dalje raspadati, isticu u LDS-u.

(FENA)

_______________________________________


6. TO NIJE DEMOKRATIJA, TO JE SRBOKRATIJA

Citamo danas stampu i nemozemo da vjerujemo ocima, nastavak sudjenja nasem heroju Iliji Jurišicu, zato sto je stao u obranu nam jedne i jedine domovine Bosne i Hercegovine. Pa jeli to ta Srbija koja se kune u demokratiju, kod nji postoji samo (imam novi naziv vjerovato, vrednovanje na njiov nacin) SRBOKRATIJU.

Sram ih bio, nasi politikanti (politicari) se bore za svoju sigurnost, place i penzije, a niko ni slucajno da upita tu EU ili OHR, ''sta je, sram vas bilo'' vi hocete Srbiju u evropu, zato sto osudjuje zrtve svojih suludi drzavnih Projekata na celu tada sa njiovim Slobom, a danas jos gorim Konjusnicom (Kostunicom i ostalim).

Zbog toga vas molimo da ovo pismo proslijedite svim patriotama i gradjanima Republike Bosne i Hercegovine u domovini i izvan nje, da se pobunimo prtiv tih bezobraznih izjednjacavanja Davida i Golijata - ZRTVE i Okupatora (BiH i Srbije ).

Dajte molimo vas pokrenite internet peticiju protiv uvodjenja Srbije ovakve kakva jeste u evropske integracije i bilo koje svjetske insitucije. Dok se ne okrene pravom evropskom putu. Dok ne pohapsi Haske bjegunce i ratne zlocince, na celu sa Rasom - Radovanom Karadzicem i bratom mu po zlu Mladicem Ratkom (jest mu ime pase moj Gospodaru).

Eto toliko dragi nasi, nadamo se da necete uhatoriti i da ce ovo nase negodovanje ugledati svjetlo dana i dace te ga ojaviti, a nasem heroju Iliji Jurišicu porucujemo:

Izdrzi dragi nas Ilija Jurišicu i znaj tvoji sugradjni i zemljaci su sa tobom i molimo dragog Gospodara nasega i pravednost da se okrenu prema tebi i osude jedinog RATNOG Zlocinca i okupatora svih nam bivsih republika. Puno zdravlja i srece zelimo jos jednom nasem Iliji Jurišicu, a vasim citaocama Selam i pozdrav od srca.

Olja i Hasan E.

Prijedor
_______________________________

7. PATRIOTSKE SNAGE SE MORAJU UJEDINITI

Postovani,

Puna podrska Nadiji i istomisljenicima.

Misljenje i uticaj Nacionalnog Kongresa Republike BiH se definitivno siri. Bilo bi prakticno ujediniti ostale bosanske organizacije razdjeljenje po svijetu pod okrilje Nacionalnog Kongresa RBiH. Kao takvi, nase misljenje bi bilo snaznije i uticajnije. Simbolicna clanarina bi bila moguci pocetni put za ujedinjenje?!

Lijepi pozdrav iz Perth-a

Mirza K.
---

KOMENTAR: Mirza, hvala na idejama, ali mi smo davno promislili sve takve kombibacije i dosli do ovog oblika djelovanja, koji se pokazo daleko najefikazniji s obzirom da smo fizicki razbacani po svijetu i da smo svi volonteri, koje jedino veze ljubav prema domovini.

Vazno je da se siri istina, politicka kultura i slobodarski duh medju patriotima Republike BiH. U svim strankama ima patriota i nasa je nada da ce u nekoj, ili u svim strankama pobijediti patriotske snage, te da ce se obracunati sa snagama izdaje.

Svejedno je da li cemo mi ili neki drugi BH patrioti uzati vlast, jedino je vazno ako bi spasili domovinu za buduce generacije.

Nama ne treba skupljanje clanarine, mi se izdrzavamo tako sto svako rukovodi i finacira svoj patriotski projekat.

M. B.
_______________________________

8. SLIKE KOJE VRIJEDE 1000 RIJECI

http://republikabih.net/


***********************************************

No comments: