Tuesday, December 2, 2008

#527 SARAJEVSKI MEDIJI SUTE DOK LAZNA REFORMA POLICIJE PROLAZI I PORED TIHICA

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

27. februar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 527

SADRZAJ:

1. SARAJEVSKI MEDIJI SUTE DOK LAZNA REFORMA POLICIJE PROLAZI I PORED TIHICA

1.1 I PREDSTAVNCKI DOM USVOJIO POLICIJSKE ZAKONE

1.2 "SRBI" ZASUTAVILI ZAKON O DENACIONALIZCIJI

1.3 VELIKA SLIKA

2. AMERICKI AMBASADOR U BiH: "Suverenitet i teritorijalni integritet BiH bili su i prije Dejtonskog sporazuma"

3. I GREGORIJAN PORUCUJE DA JE BiH STARIJA OD DAYTONA

4. Silajdžic se pali na “minus trideset”

5. Lajcak nece koristiti bonske ovlasti

6. ZAOBIDJIMO IZDAJNIKE, PISIMO DIREKTNO LAJCAKU

7. CLAN 17 NE UKIDA SAMO PRAVO GLASA, NEGO JE TO MASOVAN ZLOCIN

8. RE: MISLILI SMO DA SU SAMO LOPOVI, A ONI SU ORGANIZOVANI IZDAJNICI

9. JA SAM BOSANAC U DUSI, A VI STE IZDAJNICI MOJE ZEMLJE

10. VOJVODE

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. SARAJEVSKI MEDIJI SUTE DOK LAZNA REFORMA POLICIJE PROLAZI I PORED TIHICA

1.1 I PREDSTAVNCKI DOM USVOJIO POLICIJSKE ZAKONE

Neki dan citam na Sarajevskim medijima da je Dom naroda usvojio “Zakon o sportu”. O Reformi policije ni rijeci?! Na trenutak sam se ponadao da su “bosnjacki” predstavnici u Domu naroda: Sulejman Tihic (SDA), Hilmo Neimarlija (SDA i SBiH), Hazim Rancic (SDA), Alma Colo (SDA), Adem Ibrahimpašic (SDP) odbili, ili makar odgodili usvajanje policijskih zakona, protiv kojih su prije par dana “zdusno” bili poslanici SDA u Predstavnickom domu, i o kojima je Tihic u vise navrata tako jasno kazao da legalizuju Policiju RS itd.

Nazlost na web stranici Parlamenta BiH smo nasli vijest, citiram:

“Dom naroda Parlamenta BiH usvojio je danas u prvom citanju dva zakonska prijedloga iz oblasti reforme policije, kojim je predvideno formiranje sedam agencija i nadzornih tijela na nivou države, zaduženih za kontrolu i koordinaciju policijskih struktura.

Radi se o Prijedlogu zakona o Direkciji za koordinaciju policijskim tijelima i o agencijama za podršku policijskoj strukturi i Prijedlogu zakona o nezavisnim i nadzornim tijelima policijske strukture BiH.

Protiv pomenutih zakonskih prijedloga glasali su delegati iz bošnjackog naroda Alma Colo, Adem Ibrahimpašic i Hazim Rancic, te delegat iz srpskog naroda Slobodan Šaraba, koji je naveo da ne podržava predložene zakone, jer su "protivni Ustavu BiH i da se o njima prvo trebala izjasniti Narodna skupština Republike Srpske (RS)". – kraj citata.

A Nezavisne novine su izmedju ostalog prenijele sa sjednice Doma naroda, citiram: "Zakoni koji su na dnevnom redu znace fiktivnu reformu i kao takvi nisu na zakonit nacin upuceni parlamentu. Prvo, predsjedavajuci Vijeca ministara BiH prekršio je Mostarsku deklaraciju predlažuci ove zakone jer je upravo tom deklaracijom predvideno da predlagac bude Radna grupa za reformu policije.

Takodjer, ovi zakoni potpuno su suprotni sa tri evropska principa za reformu policije u BiH", rekao je Hazim Rancic, delegat bošnjackog naroda.

I pored svega, Tihic nije zaustavio legalizaciju policije RS, a mogao je.

Znaci, Tihic je cijelom narodu Bosne i Hercegovine, svih vjera i nacija bestidno u oci lagao da je protiv toga zakona, da bi na kraju i on, kao zadnja linija odbrane samo propustio legalizaciju genocidne policije RS.

Ima li i jedan bosanki patriota koji je spreman toliko zrtvovati zbog BiH koliko je Tihic spreman zrtvovati za Republiku Srpsku. I nije Tihic jedini. Isto vrijedi i za Silajdzica.

U isto vrijeme dok djeluje u korist RS, dok na Domu naroda pusta legalizaciju policije RS, Tihic na rijecima izigrava ekstremisu, govori Srbima da mogu “ici iz BiH, ako im se ne svidja”?! Time samo Bosnjacima baca prasinu u oci, da ne bi vidjeli da je upravo legalizovao genocidnu policiju.

1.2 "SRBI" ZASUTAVILI ZAKON O DENACIONALIZCIJI

Nismo nasli na sarajevskim medijima, ali smo nasli u Nezavisnim novinama nesto siri izvjestaj sa sjednice Doma naroda. Tamo se vidi da je na istoj sjednici bio na dnevnom redu i Zakon o denacionalizaciji, koji se nije svidio Srbima i koji je zato bez problema odbacen. To je postalo najnormalnija stvar da cetnici odbijaju sve sto njima ne odgovara, a da “bosnjacki” predstavnici prihvataju sve sto “Srbima” odgovara, i da Bosna i Hercegovina ubrzano nestaje kao drzava. Slijedi citat iz Nezavisnih novina iz kojega vidite kako su cetnici bez problema zaustavili pravedan zakon o povratku imovine opljackane jos poslije onoga rata:

“Prijedlog zakona o denacionalizaciji, kojim je predvidjen povrat ili novcana naknada za imovinu oduzetu od okoncanja Drugog svjetskog rata, jucer nije dobio podršku delegata Doma naroda parlamenta BiH. Protiv ovog zakona glasala su cetiri od pet delegata iz reda srpskog naroda.

"Trebali smo sacekati javnu raspravu o ovom zakonu, na kojoj bi sve zainteresirane strane, od vlasti, eksperata, do osoba kojima je oduzeta imovina, iskazali svoj stav. Pošto se to nije desilo, mi ne možemo podržati ovaj zakon", kazala je delegat Dušanka Majkic. – kraj citata.

1.3 VELIKA SLIKA

Bez problema su prihvaceni jos neki zakoni koji odgovaraju cetnicima, kao npr. Zakon o pravoslavnoj crkvi. Ovdje hvatamo u lazi drugog lazova, Harisa Siljadzica. Slijedi citat iz Nezavisnih:

“Delegati gornjeg doma bh. parlamenta jucer su prihvatili i zakone o putnim ispravama, kojim je omoguceno uvodjenje biometrijskih pasoša, te o osnivanju državnog zatvora. Prihvacen je i sporazum sa Srpskom pravoslavnom crkvom, te Kjoto protokol o smanjenju emisije štetnih gasova.” – kraj citata.

Otkako je vracen Silajdzic iz Turske i otkako su iz SDA i SBiH istjerani ili potisnuti u drugi plan rijetki iskreni BH patrioti Bosna i Hercegovina je u apsolutnoj vlasti cetnickih tajnih sluzbi. Stranke SDA, SBiH, SNSD, SDS itd. su apsolutno u sluzbi RS i oni se dogovaraju o svakom glasanju. Unaprijed se tacno zna kako ce ko glasati. Cilj je da se ostavi privid demokratije, ali da uvijek glatko prolazi sve sto odgovara cetnicima, cime se unistava BiH, a legalizuje RS. Zato je i poslanik SDS-a glasao protiv Zakona o policiji, cime se takjodjer maskira slika o idili izmejdu Silajdzica i Tihica sa RS. Zato, nema nikave nade da ce ikada ista sto odgovara Bosnjacima proci u organima daytonske BiH jer cetnici nemilosrdno stavljaju veto, dok “nasi” ne uslovljavaju svoje podrske cetcnickim zakonima, trazeci njihovu saglasnost za zakone za koje su Bosnjaci zainteresovani. Tako se dogadja da u istom trenutku prodje i Zakon o pravoslavnoj crkvi i Zakon o legalizaciji policije RS, dok biva zasutavljen Zakon od denacionalizaciji, koji se ne svidja cetnicima.

Bezbroj puta su mogli i Silajdzic i Tihic usloviti podrsku Zakonu o policiji sa cetnickim pristankom da se ukine clan 17 o dvojnom drzavljanstvu. Medjutim, od njih mi dobivamo samo prazne rijeci dok cetnici dobijaju djela, tj. njihove glasove.

Najnovija Dodik - Silajadzic – Tihiceva incijativa je da se u parlamentu daytonske BiH legalizuje Dayton, toboze da se RS ne bi otcijepila. Istina je slijedeca: RS bi se i do sada otcijepila da je legalna. RS trazi legalizaciju upravo zato da bi se otcijepila.

U slijedecem clanku, obratite paznju da Americki Ambasador kaze da je Bosna i Hercegovina starija od Daytona, tj. da nije tacna cetnicka tvrdnja da je BiH nastala u Daytonu. Znaci, ako nema Daytona ima Republika BiH.

Nazlaost, vec sada mozemo predvidjeti da ce i ovdje Silajdzc i Tihic odraditi stvar za Dodika, s tim sto ce ovaj put toboze Silajdzic biti “protiv”, a Tihic i Lagumdjija “za” Dodikov prijedlog. Vazno je da nikad nece biti svi zjedno protiv Dodika, jer onda Dodikovi prijedlozi ne bi prolazili.

_________________________________________________


2. AMERICKI AMBASADOR U BiH: "Suverenitet i teritorijalni integritet BiH bili su i prije Dejtonskog sporazuma"

"Pozivam zvanicnike širom RS da razmisle o onome što govore i da paze o onome što govore, te da prestanu koristiti rijeci koje donose podjele vezane za situaciju na Kosovu ili vezano za pitanje samopredjeljenja ili ono što je vezano za Dejtonski sporazum, jer situacija na Kosovu i situacija u BiH apsolutno nemaju ništa zajednickog", porucio je English.

Pojasnio je da je situacija na Kosovu vezana i vodjena u skladu s Rezolucijom UN 1244, koja poziva na konacno rješenje statusa Kosova.

"Taj proces rezultirao je Ahtisarijevim planom, uslijedilo je puno pregovora da bi se premostio jaz izmedju Beograda i Prištine i na kraju se nije mogla pronaci nikakva alternativa Ahtisarijevom planu. I u interesu da u regiji bude mir i stabilnost, medjunarodna zajednica je slijedila ovaj plan", kazao je on.

Istakao je da je status BiH apsolutno odreden Dejtonskim mirovnim sporazumom, te da su suverenitet i teritorijalni integritet BiH prethodili i prije Dejtonskog sporazuma.

"SAD su priznale suverenitet i teritorijalni integritet BiH 7. aprila 1992. godine, dakle tri godine prije Dejtonskog sporazuma", rekao je.

"Ono što je postignuto Dejtonskim sporazumom, osim što je okoncan rat u BiH, je da se odrede strukture za samodredjenje unutar BiH. Entiteti ne postoje izvan BiH. To su unutrašnje strukture unutar BiH. Dakle, govoriti o suverenitetu entiteta je nešto što ne postoji. To je neodgovorno i nije u skladu s Ustavom", porucio je americki ambasador u BiH.

Dodao je da SAD ne priznaju takav koncept i da je svako nastojanje "da se na bilo koji nacin promovira takav koncept kroz rezolucije ili slicno za SAD neprihvatljivo".

English je osudio sinocnji napad na Ambasadu SAD u Beogradu, te kazao da se to ne smije dogadati.

"Neprihvatljivo je bilo kakvo nasilje, a narocito nasilje protiv diplomatskih interesa", kazao je.

Autor: ONASA

___________________________________


3. I GREGORIJAN PORUCUJE DA JE BiH STARIJA OD DAYTONA

Narocito bode u oci terminologija bh medija i lidera SDA, SBiH i SDP, Lajcaka, kojom (mnogi od njih svjesno) ulijecu u klopku cetnickog projekta koji traži otcjepljenje RS od BiH. Ko papagaji ponavljaju cetnicke lazi “da je BiH nastala u Dejtonu”, “da je suverenitet i nedjeljivost BiH garantirana Dejtonskim sporazumom”. Ponovo su se uhvatili Dejtona ko pijan plota.

Medjutim, suverenitet i nedjeljivost države BiH je garantirana prijemom RBiH u UN, 22. maja, 1992. Dakle, oni Dejton nastoje uspostaviti kao nultu kotu, referencu od koje BiH kao država nastaje, te ispada ¨ako nema Dejtona, nema niti države BiH¨. Na to im je Rafi Gregorijan, Amerikanac zamjenik Visokog predstavnika, umjereno za BiH nastrojen, jasno odgovorio “da ako nema Dejtona nema niti Republike srpske”.

To, samo po sebi za nas kada se verbatum cita nije sasvim pogodno, ali je pogodno Gregorijanovo ukazivanje da je RS stvorena u Dejtonu, a da je BiH starija od Dejtonskog ugovora.

S. R.
___________________________________


4. Silajdžic se pali na “minus trideset”

Ultimatum iz RS-a da ce blokirati amandmane na predložene zakone o reformi policije dokaz da nisu izolirani incidenti...

24.02.2008. 18:08

Da to nisu izolirani incidenti, kako se dalje navodi, pokazuje i ultimatum iz RS-a da ce blokirati amandmane na predložene zakone o reformi policije "iako ti amandmani doslovno prepisuju tekst iz vec dogovorene Mostarske deklaracije".

----

KOMENTAR: Siljadziceva SBiH je glasala za Zakone o policiji, bas kako odgovaraju Republici Srposkoj i sada su ti zakoni prosli kompletnu proceduru usvajanja te su postali trajni i nepromjenljivi. E sada kada je cetnicima dao apsolutnu vlast po tom pitanju, on se toboze pali i trazi nesto za BiH.

Ista situacija je i sa zakonom o Dvojnom drzavljanstvu. Alija Izetbegovic i Haris Siljadzic su bili apsolutna vlast medju Bosnjacima kada su 1997. godine pustili da prodje Zakon o drzavljanstvu sa genocidnim clanom 17. Tada je postavljen rok od 5 godina da se sklope bilateralni sporazumi. Medjutim, u tih 5 godina je sklopljen jedino bilateralni sporazum sa Srbijom, i to su Siladzic i Lagumdjija odradili za Srbe u zadnjim danima vladavine Alijanse. Time su omogucili da samo RS moze ucjenjivati nas, i da nas moze izbacivati iz BH drzavljanstva, a da Srbi imaju dva drzavljasntva bez ikakvih problema. U decembru 2002 mi, gradjani BiH, smo organizovali paticiju koji je potpisalo preko 35,000 ljudi, te smo poslali delagaciju Ashdownu. Tada nam je Ashdown produzio za 10 godina BH drzavljanstvo.

E sada se Silajdzic pali na “minus 30” i prosipa nam patriotizam, ucjenjuje Hrvate za dvojno drzavljanstvo, mada je RS, a ne Hrvati, do sada blokirala ukidanje clana 17.

Slijedeci potez Lajcaka je zaista neocekivan, a mogao bi znaciti da je poslije Silajdzic-Tihiceve izdaje Evropskih principa u reformi policije i Evropa shvatila da niko u BiH ne cezne za cjelovitom BiH, te da je i Evropa "legla na rudu" i pristaje na etnicki cistu RS.
___________________________________


5. Lajcak nece koristiti bonske ovlasti

Visoki predstavnik Miroslav Lajcak nece koristiti bonske ovlasti za ukidanje Clana 17. Zakona o državljanstvu BiH, iako je svjestan da je on diskriminatorski...

22.02.2008. 20:22

Visoki predstavnik Miroslav Lajcak nece koristiti bonske ovlasti za ukidanje Clana 17. Zakona o državljanstvu BiH, iako je svjestan da je on diskriminatorski, potvrdjeno je iz Ureda predsjedavajuceg Predsjedništva BiH Željka Komšica, javila je Federalna televizija (FTV).

Komšic je ranije zatražio od visokog predstavnika da upotrijebi bonske ovlasti, jer Parlament BiH vec dugo ne može postici dogovor o ovom pitanju. Clan Predsjedništva BiH Haris Silajdžic upravo je zbog tog clana zakona stavio veto na ratifikaciju ugovora o dvojnom državljanstvu s Hrvatskom.

Autor: ONASA

----------------

KOMENTAR: Trabamo vidjeti sta je tacno Komsic trazio i kako je tacno Lajcak odgovorio.

Inace, kako se priblizava decembar 2012 do kada nam vrijedi Ashdownow produzetak BH drzavljanstva, ova tema postaje sve usijanija.

___________________________________


6. ZAOBIDJIMO IZDAJNIKE, PISIMO DIREKTNO LAJCAKU

Postovani odgovorni drzavljani BiH

U pat poziciji gosp. Lajcak je zbunjen sa ponasanjem nasih politicara, tako da ne zna sta oni hoce i koji im je cilj, kada danas pricaju jedno, a sjutra drugo. Lajcak je odlucio da cuje glas naroda, sta narodi BiH hoce, radi toga je otvorio stranicu www.reci.ba

Molim vas da preko Glasnika upoznate nase gradjane, da se javljaju na ovu stranicu i da iznose svoja vidjenje policije, ustava BiH, kao i clana 17 o Dvojnom drzavljanstvu itd.

Vas doprinos moze da bude znacajan jer vi niste pod uticajem raznih struja, vec realno cijenite i zelite najbolje drzavi. Na vasa pitanja odgovorice gosp Lajcak, a to cemu posluziti kao argument u raspravama koje slijede.

Pozdrav,

Hasan H.

____________________________________


Hasane,

Bosanski kongres nije nista drugo nego ljudi kao i Ti kojima je stalo do dobrobiti domovine. Ovo sto predlazes je odlicna akcija. Ako zatrpamo Lajcaka pismima, onda mu mozemo dati do znanja sta narod zaista misli, mozemo preskociti izdajnike koji nas toboze predstavljaju.

Objavljujci ovo tvoje pismo i slijdeca dva pisam o clanu 17. koja smo nasli na internetu, pozivamo narod da mu pise.

___________________________________


7. CLAN 17 NE UKIDA SAMO PRAVO GLASA, NEGO JE TO MASOVAN ZLOCIN

Nije samo u pitanju glasanje. Glasanje je jos najmanji problem za nas dijasporce. Ja zapravo i ne glasam za izbore u BiH. ...

Problem je nesljedstva. Cini mi se da ako se izgubi Bosansko drzavljanstvo onda mi u dijaspori koji ostanemo u stranom drzavljanstvu vise nemamo pravo da naslijedjujemo pokretnu i nepokretnu imovinu u Bosni i Hercegovini. Mnoge izbjeglice imaju u svom posjedu imanja u recimo Republici Srpskoj i gubeci Bosansko drzavljanstvo gube i pravo na ta imanja. To je cilj Srpskim politicarima - borba za golu zemlju!

-------

Da! Posljedice su katastrofalne, i tacno nije samo glasanje i odlucivanje..... tu je i gubitak imovine, pa onda sve ostalo.

Nemate pravo boravka vise od 3 mjeseca. Vi ste stranac u svojoj drzavi.

Zamislite kako bi bilo da nemate drzavljanstvo svoje sopstvene domovine! Da ste stranac u vasoj domovini, zakonski.

... a neko ko je pucao na vas i vasu domovinu Bosnu i Hercegovinu ima sva prava, a vi ne!!! U vasoj sopstvenoj drzavi...

Izvor: sarajevo-x

________________________________________


8. RE: MISLILI SMO DA SU SAMO LOPOVI, A ONI SU ORGANIZOVANI IZDAJNICI

Kako po inicijalima ne mogu zakljuciti o kome se radi, pokušaci da se i sam osvrnem na vrijeme i prostor kojeg I. N. pominje. Polovinom Maja 1992. godine našao sam se u Tešnju, naravno rizikujuci život (tri dana poslije su došli u moju avliju da me vode, bio sam kao aktivan opozicionar drugi na spisku 34 tih dana pohapšena i poslije u Pribinicu mucena i ubijena Teslicanina) bijegom iz Teslica preko šuma, koje su se vec polahko, ali sigurno punile cetnickim hordama. Svi putni pravci i izvan samog Tešnja su bili vec u to vrijeme blokirani. "Teslicka vojna jedinica u formiranju", smještena u seoskoj školi u selu Mrkoticu bila je pod kontrolom "Patriotske Lige", ali i sumnjivih "komandira". Tešanjskoj "novoj vlasti" nisam bio nepoznat, pa sam se istog dana po dolasku tamo i obratio, izravno kod Mirsada Cemana.
Saznajem da se u gradu organizuje "teslicki štab". Organizator penzionisani komandir milicije iz "bivše vlasti" i naravno sve sama teslicka elita starih režimskih špijuna i doušnika, a na celu im predsjednik Islamske Zajednice(!?). Nakon nekoliko mukotrpnih dana uspjelo nam je da smjenimo "komunistickog komandira-srbobaliju" i da organizujemo štab pod tajnom šifrom "bosanskog oslobodilackog pokreta", ali...OZNA i UDBA su bile jace i bolje organizovane...!

Sve je evidentirano u ratnom dnevniku "Tešanjsko ljeto 1992", zapisano i pohranjeno, cekam vremena, nadam se da su blizu, u kojima ce se u Bosni i pred bosanski narod moci javno i s ponosom izaci sa gorkom i krvavom pricom o izdaji zemlje i naroda, u prvom redu od strane SDA i Islamske Zajednice!
Jer, Bosnu ne mogu "izdati oni koji je napadaju, vec samo oni koji bi trebali da je brane".

A kada je u pitanju novo politicko organizovanje bosanskog naroda, Danis Tanovic nije nikakva iznimka - na pomolu je lavina novih politickih partija sa BOSANSKIM predznakom! Ocekujemo vruce BOSANSKO POLITICKO LJETO i još žešcu jesen!

P. S. Pridružujem se gospodinu Miroslavu S. D., i tvrdim odgovorno da je aktuelna politika koju vode SDA i SBiH apsolutno antibosanska i antiljudska politika, pošto su upravo oni utemeljili i uporno svim sredstvima održavaju podjelu BOSANSKOG NARODA na bazi vjerske pripadnosti POJEDINCA!

Nurija A.
---------------------------------------

KOMENTAR: Interesantno da je Alija poslije Tesnja poslao Mirsada Cemana u tek oslobodjenu Tuzlu da "sredi stanje". Kada se Ceman pojavio ja sam ga sreo nekoliko puta u prostorijama SDA Tuzle, i porazgovarao o "politici" sa njim. Buduci da je on bio tada u najuzem rukovodstvu SDA, pokusao sam mu objasniti da trebamo uticati na Aliju da ne pregovara sa Karadzicem i Bobanom i da ne dijeli drzavu, da umjesto toga postuje svoju predsjednicku zakletvu po kojoj je duzan i "zivotom cuvati Ustav i granice Republike BiH". Uzalud je bilo podsjecati Cemana, a sto je i on vidio, da munjevito pobjedjujemo u ratu, jer tih dana je Armija BiH svaki dan oslobadjala ogromne teritorije i u pravcu Save i prema Drini. Demoralisani Srbi su okretali ledja cetnicima i predavali oruzje jer je BiH bila priznata i mislili su da uzalud ginu, da se to vise ne moze promjeniti. Cetnci su povratili borbeni moral upravo zbog Alijinih pregovora jer su shvatili da Priznanje BiH nije svrsen cin da ce oni dobiti teritorije koje vojno zadrze, da ne ginu uzalud.

Ceman je o svemu imao 100% pogresno misljenje, tj. odobravao je svaki Alijin potez, sve ono sto nas je u stvari dovelo do podjele i nestanka Republike BiH. Meni se taj crv stvarno gadio, ali nazalost ja tada nisam sumnjao ni u njega ni u Aliju, da su cetnicki agenti, nego sam mislo da je Alija budala, da ne zna sta radi, a da je Ceman samo ulizica, i Alijin poslusnik.

Dr. Muhamed Borogovac
_______________________________________


9. JA SAM BOSANAC U DUSI, A VI STE IZDAJNICI MOJE ZEMLJE

Ovo je poruka stranki za BiH na njihovoj web stranici. Ja sam se prijavio da budem clan te stranke, prije jedno godinu i po i da nekako pomognem svojoj zemlji. Po profesiji sam inace inzinjer, radim i zivim u USA.

Frustriran ovako sam napisao:

"Ja sam se prijavio u ovu stranku oko jednu i po godinu prije preko e-maila iz USA. I htjeo da postanem clan te stranke.

Niko nista ni da sapne ni da bekne. Znate zasto? Mislite da sam Srbin zato sto mi je ime takvo. Nisam ba nisam. Ja sam Bosanac u dusi. A vi ste prljavi izdajnici moje zemlje.

Da vas je stid i sram sta radite od moje zemlje. Vama ce Bog dati za ono sto radite na onom svijetu, za zrtve nase zemlje. Sad shvatam zasto se ne javljate? Pa vi ste muslimanska stranaka, a ne gradjanska, a moje ime nije muslimansko, ali mi mati zato jeste.

I vi dijelite Bosnu na balijsku, cetnicku i ustasku. Vi mislite da su svi Bosanci glupi. Nisu, nisu svi. Citamo vas narocito ovdje u Americi, kako izdajete svoj narod na celu sa prljavim izdajnikom harisom. Nije zasluzio ni ime da mu pisem velikim slovom.

Neka su vam na dusi hiljade pobijenih, poklanih, silovanih protjeranih itd,itd. Stidim se ko nikad u zivotu sto sam uopste kontaktirao za prijem u vasu stranku. Vama ne trebaju strucnjaci, inzinjeri, doktori, vama trebaju izdajnici kao sto ste vi."

Sasha S.

Cincinnati USA

_______________________________________


10. VOJVODE

http://republikabih.net/
****************************************************

No comments: