Thursday, December 4, 2008

#573 TIHIC, COVIC I DODIK POSTIGLI DOGOVOR O DEFINITIVNOM NESTANKU BOSNE I HERCEGOVINE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

9. Novembar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 573

SADRZAJ:

1. TIHIC, COVIC I DODIK POSTIGLI DOGOVOR O DEFINITIVNOM NESTANKU BOSNE I HERCEGOVINE

2. AKO NE ZAUSTAVIMO TIHICA DANAS, ONDA U DOGLEDNO VRIJEME NESTAJU I BOSNA I BOSNJACI

3. S CIJIM PARAMA REIS NA KOVACIMA GRADI DVORE

4. KRENULA VELIKA CETNICKA OFANZIVA

5. ZAR JE VAZNO STO JE KOMSICEVA MAJKA SRPSKINJA?

6. SELIMBEGOVICKA KAZE DA GOJKO BERIC NIJE SMJENJEN

7. MNOGI BEZUSPJESNO POKUSAVAJU BITI KNJIZEVNICI, A EVO I JEDNOG TALENTOVANOG

8. SVE BOLJI PRILOZI NA FORUMU REPUBLIKE BiH

NAPOMENA: Postovani Bosanci i Hercegovci,

u ovom broju smo imali i dva duza priloga iz Amerike, jedan povodom Obamine pobjede, a drugi o lobiranju za novu Americku rezoluciju o Bosni i Herceogvini. Nazalost, dogodila se ova otvorena izdaja od strane Sulejmana Tihica, te smo skratili ovaj Glasnik i fokusirali se iskljucivo na cetnicku ofanzivu koja je ovih dana krenula u cilju dovrsnje projekta razbijanja Bosne i Hercegovine i "nestanka jednog naroda".

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------


1. TIHIC, COVIC I DODIK POSTIGLI DOGOVOR O DEFINITIVNOM NESTANKU BOSNE I HERCEGOVINE

Popis stanovništva 2011. godine uz sve elemente prema Eurostatu, ukljucujuci i pitanje etnicke, vjerske i jezicke pripadnosti...

08.11.2008. 16:05

Lideri SNSD-a Milorad Dodik, HDZ-a BiH Dragan Covic i SDA Sulejman Tihic saglasili su se danas da se Ustav BiH mijenja kroz amandmansko djelovanje na postojeci Ustav, te da se u tom procesu koristi strucna pomoc medjunarodnih institucija.

U zajednickoj izjavi dostavljenoj novinarima, nakon današnjeg sastanka u Odžaku, lideri tri stranke su naveli da su postigli dogovor o ustavnim reformama, ciji predmet bi trebalo da budu uskladjivanje Ustava sa Evropskom konvencijom o temeljnim ljudskim pravima i slobodama, zatim nadležnost države, funkcionisanje institucija BiH, te teritorijalna organizacija, posebno srednjih niova vlasti.

Dodik, Covic i Tihic su se saglasili da pitanje državne imovine bude riješeno tako što bi u vlasništvu države bila uknjižena nepokretna imovina potrebna za rad državnih institucija, ukljucujuci i perspektivnu pokretnu i nepokretnu vojnu imovinu, dok bi ostala imovina, kao i neperspektivna vojna imovina, pripala entitetima, odnosno kantonima i opštinama, a u skladu sa potrebama njihovih institucija.

U zajednickoj izjavi se navodi da su se lideri saglasili da, ukoliko dio nepokretne vojne imovine u buducnosti ne bude potreban Oružanim snagama, odnosno vojnim institucijama BiH, ta imovina prede u vlasništvo entiteta na cijem se prostoru nalazi.

Dodik, Covic i Tihic su se saglasili da bi popis stanovništva trebalo izvršiti 2011. godine, nakon donošenja zakona o popisu stanovništva na nivou BiH.

Popis iz 1991. "na snazi" do 2014. godine

Lideri stranaka su saglasni da se u popis unesu svi neophodni elementi prema Eurostatu, ukljucujuci i pitanje etnicke, vjerske i jezicke pripadnosti, pod uslovom da popis stanovništva iz 1991. godine bude i dalje osnova za nacionalnu zastupljenost u svim državnim, entitetskim, kantonalnim i opštinskim institucijama, zakljucno do 2014. godine.

Strane su saglasne i da parlament BiH usvoji program mjera za pomoc povratku i održivom ostanku, ukljucujuci i pomoc svim rasljenim licima, kao i da taj program treba uraditi za period od 2009. do 2014. godine.

Tri lidera su saglasna i da je pitanje pravnog statusa Brcko distrikta potrebno urediti ustavnim zakonom, odnosno zakonom sa ustavnom dvotrecinskom vecinom.

Dodik, Covic i Tihic podržali su odluku Fiskalnog vijeca BiH u vezi sa utvrdivanjem budžetskog okvira za narednu godinu, koja je donesena 6. novembra, te zatražili da se pristupi izradi budžeta za 2009. godinu.

Lideri SNSD-a, HDZ BiH i SDA razgovarali su danas o potrebi rekonstrukcije Savjeta ministara BiH, te istakli da se razgovori o tome nastave.

Dodik: Ne interesuje me stav Silajdžica

Predsjednik SNSD-a, Milorad Dodik, ocijenio je da je današnji dogovor sa liderima SDA i HDZ-a BiH, Sulejmanom Tihicem i Draganom Covicem, u Odžaku, dobra osnova za dalje razgovore i da ce o njemu biti upoznate sve politicke partije u BiH.

Dodik je izrazio ocekivanje da ce današnji okvir dovesti do najboljih rješenja za BiH na njenom evropskom putu.

"Smatrali smo da kao najjace politicke partije u BiH treba da razgovaramo i predložimo svoje videnje kako odgovoriti zahtjevima na evropskom putu. Za neka pitanja koja smo danas dogovorili postoji saglasnost i drugih politickih subjekata u BiH, dok su neka tek otvorena i o njima su poceli razgovori", naglasio je Dodik.

Kada je rijec o ustavu, lider SNSD i premijer RS je rekao novinarima da ce sve politicke partije, odnosno svi politicki subjekti raspravljati o njemu.

Na pitanje ocekuje li reagovanje Stranke za BiH, odnosno njenog predsjednika Harisa Silajdžica, Dodik je naglasio da ga taj stav ne interesuje.

Lajcak: Današnji dogovor mogao bi ubrzati evropski put

Visoki predstavnik i specijalni predstavnik EU, Miroslav Lajcak, pozdravlja dogovor o kljucnim reformskim pitanjima koji su danas postigli predsjednici SDA, HDZ-a i SNSD-a, saopceno je iz OHR-a.

"Konstruktivan pristup rješavanju problema je ono što medunarodna zajednica ocekuje od domacih politicara. Ovo je dokaz da, kada postoji spremnost za otvoreni dijalog, kompromis je moguc“, ocijenio je Lajcak.

Naglasio je da bi sporazum koji su danas postigli Sulejman Tihic, Dragan Covic i Milorad Dodik mogao riješiti kljucna pitanja za napredak ove zemlje i ubrzati njen evropski put.

"Rješenja oko kojih su se oni dogovorili o pitanjima ustava, državne imovine, popisa stanovnistva i Brcko Distrikta su vrlo bliska preporukama koje je dala medunarodna zajednica. Sada je kljucno da se njihov dogovor, kroz institucije, provede u djelo“, izjavio je vioki predstavnik u BiH.

Avaz
________________________________________________

2. AKO NE ZAUSTAVIMO TIHICA DANAS, ONDA U DOGLEDNO VRIJEME NESTAJU I BOSNA I BOSNJACI

Dr. Muhamed Borogovac

Primjetimo da "sporazum" Tihica i Covica sa Dodikom 100% ispunjava sve Dodikove zelje, a da su Bosnjaci ponovo dobili samo nekoliko sarenih laza, kao npr. da popis iz 1991 vrijedi jos tri godine iza novog popisa, tj. do 2014????. Sarena laza za Bosnjake je i bajka o odrzivom povratku.

Nista ne znaci sto je Lajcak podrzao sporazum. Stranci ce uvijek podrzati ono sto se BH politicari dogovore, pa cak i kada dogovorom dijele drzavu. Jer to je nasa drzava, a ne njihova. Oni nemaju razloga da se umijesaju na bilo ciju stranu kada se BH politicari sloze, pa makar to bilo i u rasturanju drzave. Sjetimo se da je Evropa stala na nasu stranu i po pitanju popisa stanovnistva time sto su nam porucili da se ne mora obaviti etnicki popis, ali su opet bosnjacki predstavnici stali uz Dodika protiv Evrope.

Ovaj put, u Odzaku, je uloga otvorenog izdajnika pripala Tihicu dok je sada Silajdzicu pripala uloga patriote, da bi se sada Bosnjaci oko njega skupljali i da bi tako i dalje ostali pod kontrolom Silajdzic-Izetbegovic-Tihiceve udbaske grupe.

Dakle, kada je popis stanovnistva u pitanju dogodila se potpuna izdaja.

Kada je drzavna imovina u pitanju, ovaj "dogovor" podrazumjeva da se ona sada tretira kao vlasnistvo entiteta, a da drzava BiH tek treba da dobije, ponesto od imovine Republike BiH, ako se entiteti dogovore. Do sad je bilo na snazi pravno tumacenje da je imovina Republike BiH naslijedjena od strane drzave BiH, bez obzira na lokaciju. Ovim dogovorom je ta imovina otudjena u korist entiteta, tj. Bosna i Hercegovina i ovim dogovorom cini jos jedan veliki korak u pravcu konacnog nestanka drzave.

Sada je jedina nada da u SDA i u narodu ima dovoljno snaga da se organizuju i da preuzmu stranku i drzavu od izdajnika.

Ovim sporazumom kojega Tihic namjerava provesti i u parlamentu, Bosnjaci postaju jedini narod u istoriji svijeta koji se dobrovoljno, za zelenim stolom, bez ikakvih pritasaka odrice svoje drzave. Tako ce doci do palestinizacije BiH, gdje ce na teritoriji BiH biti samo jedna organizovana drzava, RS, i neka teritorija koja nije drzava, na prostoru danasnje Federacije. Bice nam i gore nego Palestincima, jer oni barem u susjedstvu imaju prijateljske narode. Preostalim Bosnjacima te teritorije predstoji dugorocna nestabilnost, sto ce vjerovatno dovesti do nestanka Bosnjaka kao politickog naroda, sto je i bio originalni projekat, kako se Karadzic i emotivno odao 1992.

I kada je Brcko u pitanju, i tu katastorofa na vidiku. Jer, kada jednom bude promjenjen ustav zbog Brckog, to znaci i legalizaciju daytonskog ustava na mala vrata, tj. legalizaciju RS, za sva vremena. Ovim dogovorom odjednom RS postaje lagalna drzava, a BiH postaje ilegalna.

Ako Bosnjaci izgube medjunarodno priznatu drzavu BiH, time gube i jasan cilj politickog organizovanja. Ko je taj ko ce definisati neki novi cilj, neku novu drzavu? Koje granice ce imati ta nova drzava? Da li ce je priznati iko u svijetu, ukljucujuci Srbiju, Crnu Goru, Hrvatsku. Susjedne drzave, vjerovatno svojatati nove teritorije bivse BiH itd? Bez jasnog drzavotvornog cilja formirace se lokalne miicije, tacnije oruzane paravojske itd. itd.

Ovo je katastrofa nesagledivih razmjera i moze se samo reci Bog neka je na pomoci narodu Bosne i Hercegovine, ako ne sprijeci izdajnike da provedu ovaj "dogovor" u djelo.

NAPOMENA O AVAZU: Primjetimo da u gornjem izvjestaju Avaz direktno laze kada implicira da se moraju popisati i pitanja o etnickoj pripadnosti "prema Eurostatu" jer su nas mnogi evropski politicari obavijestili da etnicki popis nije obavezan. Poznato je da da mnoge clanice Evropske unije nemaju etnicka pitanja u formularima. Zasto Avaz tu veoma vaznu cinjenicu ispusta da kaze? Saznajemo i da Avaz brise argumentovane komentare njegovih citalaca protiv izdaje Republike BiH ispod clanka o dogovoru u Odzaku. Avaz je jedna od kljucnih karika najnovije cetnicke ofanzive na Bosnu i Hercegovinu.

Dr. Muhamed Borogovac
_____________________________________________


3. S CIJIM PARAMA REIS NA KOVACIMA GRADI DVORE

Sarajevo, 05-11-2008

- Vijest da je na Kovacima u Sarajevu svecano položen kamen temeljac za buducu rezidenciju reisu-l-uleme dr. Mustafe Cerica, cija ce izgradnja koštati deset miliona maraka i koju ce bh. bogataši graditi svojim donacijama, u džematima je primljena s nevjericom i šokom.

Ovo se kaže na pocetku pisma - Proglasa muslimanima BiH koji su uputili studenti Fakulteta islamskih nauka u Sarajevu. Pismo je upuceno, kako saznajemo, na oko 200 adresa.

S kim gradi dvore

- U ovim teškim vremenima nije se primjereno sirotinji ismijavati i rasipnošcu izazivati. A upravo to cini naš reis Ceric, koji bi po suosjecanju trebao biti prvi ispred siromašnih muslimana, a ne prvi ispred safa bogataša. Naš uvaženi reis, izgleda, ne cuje svoj džemat, do njega ne dolaze glasovi da se ljudi ibrete i ne mogu da povjeruju da reisu obraz dopušta da u ovako teška vremena na Kovacima gradi dvore. Naš reis mora imati samilosti i vidjeti tešku situaciju u kojoj se Bosna nalazi, morao bi osjecati da nam nikada teže nije bilo, da smo gladni, željni posla i pravde, zabrinuti teškom situacijom u kojoj se muslimani nalaze. Mora mu se reci neka dobro pogleda s kim to gradi svoju rezidenciju, koji su to privrednici koje je okupio oko sebe i da preispita dobro kako su se obogatili - stoji u pismu i nastavlja se:

- Tražimo: da reis zaustavi gradnju dvora na Kovacima i ulaganje deset miliona maraka u ovako teškim vremenima; da preispita svoje nakane dok borci gladuju jer nemaju posla, dok penzioneri kopaju po kontejnerima, dok povratnici nemaju struju i vodu, dok djeca šehida nemaju za školovanje; da taj novac dadne za pomoc „Merhametu“ i porodicama šehida; da prestane sa rasipništvom koje ga velica, a sve nas postiduje i crveni pred uzvišenim Allahom i pred ljudima; da prestane da šuruje sa nevjernicima koji mu se dodvoravaju i koriste Islamsku zajednicu za svoj položaj i svoje poslove rade sa našim dušmanima i krvnicima kao da smo moralno mali i kao da nas lako mogu kupiti; da prestane bacati ljagu na muslimane i da svoje dvore ne gradi sa nevjernikom Fahrudinom Radoncicem koji je iz Crne Gore došao s kesom, a sada gospodari neboderima, hotelima i rezidencijama po Sarajevu, koji svada muslimane po nalogu Beograda i na svježe rane Bosne i Sarajeva dovodi kapital krvnika Slobodana Miloševica i kupuje našu sirotinju krvavim parama.

Kako su se obogatili

U pismu se dalje postavlja pitanje „da li naš reis upita one koji mu dadoše pare kako su ih stekli? Da li ih upita kako ste u siromašnoj Bosni uspjeli steci ovoliko bogatstvo? Zašto ste s Miroslavom Miškovicem, Miloševicevim ministrom i Šešeljevim saveznikom, u zgradi „Avaza“ napravili zajednicku firmu? Sramota, „Avaz“ je napravljen od para koje su dali SDA i Alija Izetbegovic, od para koje je muslimanski narod dobio za pomoc u ratu! Za koga on radi, za UDBU, KOS, za KGB, od koga je dobio zadatak da nas posvada i pljacka, da nam, poslije krvi i djece, uzima i pamet i buducnost?“.

Nadalje se traži da se „prispita zašto Islamska zajednica uzima haram novac od bogataša koji su, u vrijeme dok smo mi ratovali i gladovali, sticali oghromna bogatstva“.

- Zato pozivamo sve imame, muftije, sabornike Islamske zajednice da podignu svoj glas i procitaju ovaj Proglas na hudbama širom BiH. Rahmetli Alija Izetbegovic ovo nikada ne bi dozvolio, a ne trebamo ni mi. Neka se postide svi koji su ovo uradili i neka promijene svoje odluke - zakljucuje se u ovom pismu.

S.N.

____________________________________________


4. KRENULA VELIKA CETNICKA OFANZIVA

Sada je u toku velika velikosrpska ofanziva. Naime, Lajcak je javno porucio ¨da su aprilski amandmani odbaceni¨, a cetnici i njihovi jataci se boje da bi Evropa, kao i nova Administracija u Americi, mogla pomoci ka stvaranju boljeg ustava za BiH, što je objektivna mogucnost (gledano sa inozemne perspektive, ne lokalne). Stoga sada cetnici i njihovi jataci lansiraju masivni ¨pre-emptive strike¨, tj. udar da se konsolidira RS, da se odbaci SVAKA opozicija ka legaliziaciji RS. Dakle, sada lideri SDA, javno podrzani od SDP-a, preko svojih vidljivih i manje vidljivih odn. nevidljivih organizama, a uz pomoc cetnika, bilo iz RS, a konkretno sada i iz Srbije, želi uvesti diktaturu, želi odstraniti svaku opoziciju.

U tom pogledu Lagumdžijini mediji su takodjer u akciji. Npr, "Oslobodjenje" je angažiralo Vildanu Selimbegovic, da izvrši cistku nepodobnih kolaga novinara u redakciji. Drugi Lagumdžijin udbaški mediji, kao što su ¨Slobodna Bosna¨ i FTV, pogotovo TV emisija ¨60 minuta¨, zatim magazin ¨Start¨, .... svi krenuli u ofanzivu, maksimalno. Tihic je izgubio strepljenje u zaru da sto prije zavrsi projekat, pa mu je sada svejedno što je i u redovima donje i srednje rangiranih clanova i funkcionera SDA, provaljen kao cetnicki jatak.

A evo u cemu je njihov problem. Evropa ne zeli da se u skupstinu samo stavi ponovo na glasanje tzv. Aprilski paket ustavnih amandmana jer to ne bi bilo demokratski, to bi bilo nametanje, buduci da je to jednom odbacen. Ako se za nesto mora glasati dok ne bude usvojeno, znaci da i nije bilo alternative, da je to nametnuto.

Ni Silajdzic i njegova stranka ne zele da nepromjenjen paket usvoje, jer su tada oni ocigledni izdajnici i lazovi u ocima naroda. Zato Silajdic zeli da se ponovo pregovara o ustavnim amandmanima. On bi rado da se dogovori neka malo drukcija varijanta, nema probleme ako je izdajnicka, ali tako da on ostane cist, da nije direktno slagao i usvojio amandmane zbog cijeg odbijanja je dobio izbore za bosnjackog clana predsjednistva.

Medjutim, Tihic osjeca da nema vremena, da bi Evropa i nova Americka administarcija mogli ohrabriti patriotske snage u BiH, npr. unutar same SDA i SBiH, te da bi ti dogovori mogli zavrsiti neuspjehom. Uz to, Tihic je u Beogradu na sastanku sa Tadicem bio posavjetovan da hitno krene u akciju, da pogura legalizaciju RS kroz amandmane za Brcko, popis stanovnistva i podjelom drzavne imovine izmedju entiteta. Po onj srpskoj: "Neredjenje, izvrsenje." Tihic je odmah Beogradski nalog proveo u djelo u Odzaku.

Primjetimo da su se cetnici potrudili da i Hrvate ponize, jer je najveci cetnicki "diplomatski" uspjeg postignut u Odzjaku, nekada hrvatskom uporistu, koje je cetnicima i komunistima prkosilo i poslije pada pada Berlina.

M. B. i S. R

____________________________________________

5. ZAR JE VAZNO STO JE KOMSICEVA MAJKA SRPSKINJA?

Reagovao bih na Vas clanak ''KOMSIC UVODI TEORIJU RELATIVNOSTI U POLITICI''

Svako od nas ima pravo na misljenje i stav: Vi ste se izborili da se Vase misljenje cuje i da ga pojedini cijene.

Buduci da u dosta situacija, vas jezik prelazi granice novinarske etike, kao sto je to u ovom clanku ...

''Ocigledno mu je majka Srpkinja razvila Srspko rodoljublje'', sto nije prvi put, ....... smatam da cete biti sve manje i manje relevantni pojedincima koji kriticki razmisljaju i o Aliji, ali i o Muhamedu B.

Stoga bih bio slobodan da Vam sugerisem da povedete racna o cinjenicama, a ne o subjektivnim animozitetima., jer bi se moglo desiti da vam se mailing lista pocne smanjivati, sto licno ne prizeljkujem. Naprotiv!

Sead K.

ODGOVOR: Postovani gosp. Seade, zar nam upravo Komsic nije dao zeleno svjetlo da se nacionalno prebrojavamo, i to na mnogo mjesta u pomenutom clanku. Npr. on kaze da je "bitan nacionalni kljuc, kako u cilju ocuvanja ravnopravnosti njenih (BiH) naroda, tako i u politickom životu, odnosno pri raspodjeli politickih funkcija". Znaci upravo on podrazumjeva "nacionalni kljuc", a to znaci da Srbin predstavlja Srbe, Hrvat Hrvate, Bosnjak Bosnjake itd. Onda je prirodno da se i preispituje, da li zaista Srbi prdstavljaju samo Srbe, ili mozda i Bosnjake i Hrvate itd.

A Vama ne smeta sto on, koji se predstavlja da je gradjanski politicar, trazi nacionalno prebrojavanje da bi cementirao rezultate cetnickog genocida i u popisu stanovnsitva, tj. i u dokumentima UN, i to na stetu naroda koji mu je kao gradjanskom politicaru ukazao povjerenje. Vama medjutim smeta kada mi potegnemo njegovo oruzje i kada mi pocnemo nacionalno "prebrojavati" politicara (tj. Komsica) koji se prdstavlja da je gradjanski "orijentiran" Hrvat, dok se ponasa kao cistokrvni predstavnik Srba.

A ja bih vama, kao i mnogim drugim, preporucio da savladate robovski chip u mozgu i da postanete dostojanstven covjek, ravnopravan sa Srbima. Tada ce vam smetati i kada neki Zeljko trazi nacionalno prebrojavanje u interesu dovrsavanja i legalizacije genocida, a nece vam smetati sto ga mi u tome lovimo.

Muhamed Borogovac
____________________________________________


6. SELIMBEGOVICKA KAZE DA GOJKO BERIC NIJE SMJENJEN

Dragi urednici,

Nakon sto sam procitala u dole navedenom clanku o smjeni Gojka Berica i drugih vrsnih novinara Oslobodjenja, kontaktirala sam gdju. Selimbegovic i izrazila svoje zaprepastenje i razocarenje. Medjutim od nje sam dobila uvjerenje da Gojke Beric nije, niti ce biti smijenjen. Ne znam kome da vjerujem, sem da i dalje citam Oslobodjenje pa da vidimo ko je bio u pravu.

S postovanjem,

Amra S. M.

KOMENTAR: Postovana gosp. Amra, kazete da "ne znate kome da vjerujete"? Pa zar Selimbegovicka sama nije potvrdila ono sto smo mi kazali? Naime, zar se nesto mijenja sto su odstranjena tri, a ne cetiri novinara? Zar se i ubica tri covjeka ne kvalifikuje za smrtnu kaznu, kao i ubica cetiri covjeka? Ili, da li je neka gospodja manja prostitutka, ako ima tri musterije umjesto cetiri itd. itd. Kada se jednom prodas, to je to. A Selimegovicka se prodala za mjesto glave urednice, jer ga je dobila sa zadatkom da likvidira nepodobne, citaj. dostojanstvene i nezavisne novinare koji se ne uklapaju u velikosrpski projekat, sto je ona odmah po dolasku i obavila.

I mi smo se zacudili kada smo culi da je Gojko Beric kaznjen zajedno sa Ramom Kolarom, Josipom Vrickom i Mirkom Sagoljem.

Ova trojica nikada nisu bili u velikosrpskom projektu, a Gojko Beric je veoma lukavo, iz samog Sarajeva uvijek bio na braniku Republike Srpske. On je znao ponekad liti krokodilske suze zbog cetnckih zlocina, ali nikada ni na koji nacin Gojko Beric nije ugorzio glavni cetnicki dobitak, Republiku Srpsku. To ti je kao: Ja saosjecam sa tobom, ali ipak pomazem onome ko te je istjerao iz kuce da trajno i ostane u tvojoj kuci.

Sada se sve kockice uklapaju u koherentnu sliku, a to je: Velika cetnicka ofanziva na ustavne promjene kojima ce se definticno legalizovati Republika Srpska i dobiti pravo na otcjepljenje, pocinje udarom pete kolone i na posljednje nezavisne novinare u BiH.

Za ocekivati je da ce Selimebgovicka sada malo piskarati protiv Dodika, po onoj Haretovoj taktici, Bosnjacima prazne patriotske rijeci, a cetnicima djela.

Dr. Muhamed Borogovac
____________________________________________


7. MNOGI BEZUSPJESNO POKUSAVAJU BITI KNJIZEVNICI, A EVO I JEDNOG TALENTOVANOG

http://www.orbus.be/aktua/aktua2381.htm

_____________________________________________


8. SVE BOLJI PRILOZI NA FORUMU REPUBLIKE BiH

http://republikabih.net/kafe/index.php?action=collapse;c=4;sa=collapse;#4

******************************

No comments: