Wednesday, December 3, 2008

#531 AVAZ = GLAS "SRPSKE"

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

9. mart 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 531

SADRZAJ:

1. AVAZ = GLAS "SRPSKE"

2. Jurišic pisao Covicu: Iznenadjen sam tvojom podrškom Republici Srpskoj

3. NOVI IGROKAZ: TAJNI AGENT "HARE 007"

4. IZDAJA ME TJERA DA PRODAM IMANJE U RS

5. PRLJAVI "HARE"

6. ZALOSNA TERMINOLOGIJA POLITICARA DAYTONSKE BiH

7. INTERNACIONALNO PRIZNANJE REPUBLIKE BiH IZ 1992. JE NAS NAJJACI VOJNIK U BORBI ZA OCUVANJE DRZAVE

8. BAKIR IZETBEGOVIC U AVAZU: "DODIKOVA DJELA NISU TAKO LOSA"

9. KO SU BOSNJACKI POLITICARI I ZA KOGA RADE?

10. Cemu se Bosanci smiju: PEDESET GODINA MRAKA

11. RE: ZAKON O LUSTRACIJI

12. SAOPSTENJE LIBERALNO DEMOKRATSKE STRANKE

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. AVAZ = GLAS "SRPSKE"

SARAJEVO, 05.03.2008. U današnjem Avazu pojavio se komentar kojeg potpisuje Sarac, Edina. U ovom, inace najvaznijem tekstu u Avazu, narod se na mala vrata priprema za novu Silajdzic-Tihicevu izdaju. Naime, komentatorka, pa dakle i redakcija, onako "usput" tvrdi da, SNSD-ova rezolucija Parlamentu BiH o priznavanju RS-a navodno NEMA medjunarodne implikacije, dok PDP-ova rezolucija o tome da BiH ne priznaje Kosovo navodno ima OGROMNE medjunarodne implikacije.

I politicki slijepac zna da je PDP samo glineni zec koji "vuce trku" za Dodika. Dok je Kosovo cvrsto u rukama najmocnijih sila i prema tome ne postoji vise nikakav "kosovski problem" (kako nam Avaz podmece), dotle je u BiH situacija kriticna zahvaljujuci odlucnosti Dodika, Silajdzica i Tihica da zavrse daytonski projekat i napokon legalizuju "Republiku Srpsku". Dakle, kada se radi o Dodikovoj incijativi da se u Skupstini BiH legalizuje Dayton, onda je rijec je o strateškom, a ne dnevnopolitickim dogadjaju.

Znaci, Dodik sada trazi legalizaciju Daytona, tj. RS, a da pri tome cak ne nudi nikave amandmane u korist BiH. Dodik se nevjerovatno ohrabrio otkako je njemu, Tihicu i Lagumdjiji stiglo pojacanje iz Turske (Siljadzic), te je Stranka za BiH vracena u izdajnicki stroj.

Napominjemo da Bosna i Hercegovina ima sansu da promjeni ustav u pravcu ujedinjenja, tj. slabljenja ovlasti entiteta jedino zato sto Dayton jos nije legalan pa je jos uvijek na vagi ta cinjenica koja vuce u nasu korist.

Onoga trenutka kada RS bude legalizovana, tj. kada i sami predstavnici Bosnjaka u Skusptini BiH usvoje Daytonski ustav, onda gubimo nasu pregovaracku poziciju, onda vise ne vrijedi argument da je RS u drugacijoj situaciji od Kosoava. Sada jos uvijek mozemo govoriti, da RS nije legalna tvorevina, pa da zato nije u situaciji da se ponasa suvereno i otcjepljuje od BiH. Cim Bosnjaci legalizuju RS onda je zaista gotovo sa Bosnom i Hercegovinom, a srednjorocno i sa Bosnjacima.

RS bi se davno otcijepila da ima pravo na to, bez obzira sta se desava sa Kosovom i bez obzira kako se mi ponasamo. Oni nemaju pravo na otcjepljenje i ovako samo pokusavaju da to pravo isposluju.

Federacija nije nikakva drzava i nije napravljena da moze funkcionisati samostalno. Ko zna gdje bi se nesreca zaustavila ako se legalizuje RS i time joj se "de facto" i "de jure" dade zeleno svjetlo da proglasi samostalnost. Nestajanjem BH drzave stvorila bi se neka situacija kao u Palestini, gdje bi jedina organizovana drzava bila RS, dok bi ostaci Federacije bili nesto kao Zapadna obala i Gaza, neka teritorija koja nije drzava, i koja bi bila vjeciti izvor sukoba i nesrece.

Ne sumnjamo da je srpskim agentima Dodiku, Silajdzicu, Tihicu, Lagumdjiji upravo to cilj - dugotrajna dominacija RS na ovim prostorima koja ce onda malo po malo preuzimati ostale teritorije Federacija pod svoju vlast, bas kao Izrael u Palestini.

Ovo pokazuje da Fahrudin Radodncic mozda i nije tako pametan za biznis, jer bi sa palestinizacijom Bosne i Hercegovine sve nekretnine na ovom podrucju drasticno izgubile vrijednost, pa bi on bio najveci gubitnik. E sada, pitanje je, da li su Radoncic, Bakir Izetbegovic, Silajdzic i ostali novopeceni milioneri glupi, pa ne shvataju da se igraju sa svojim "tesko stecenim" bogatstvima, ili im je mozda Srbija vaznija i od njih samih.

Na kraju spomenimo i samu novinarku Edinu Sarac, kojoj mozete pisati na adresu esarac@avaz.ba

Mozda je ona sitan saraf u svemu ovome, ali baz tih sitnih sarafa ne bi mogle ni glavne poluge izdaje funkcionisati. Sigurni smo da ne bi bila tako "naivna" na pijaci i da ne bi dozvolila da joj se podvaljuju trule jabuke. Oci bi izvadila nakupcu koji bi to pokusao. Ali kada je Bosna i Hercegovina u pitanju, e to je drugo, to je "Alajbegova slama".

Amar Delic i Muhamed Borogovac

______________________________________


2. Jurišic pisao Covicu: Iznenadjen sam tvojom podrškom Republici Srpskoj

Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Ðapic-dr. Jurišic Zvonko Jurišic uputio je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Draganu Covici u kojem ga poziva na sastanak svih relevantnih hrvatskih politickih stranaka kako bi se zapocelo definiranje hrvatske politike u BiH.

MOSTAR - Predsjednik Hrvatske stranke prava (HSP) Ðapic-dr. Jurišic Zvonko Jurišic uputio je otvoreno pismo predsjedniku HDZ-a Draganu Covici u kojem ga poziva na sastanak svih relevantnih hrvatskih politickih stranaka kako bi se zapocelo definiranje hrvatske politike u BiH.

Jurišic istice kako je iznenaden Covicevom izjavom "da je RS dala primjer kako treba definirati ekonomski prostor u modernoj europskoj državi te da se to mora slijediti u BiH, ako želimo dobro ovoj državi".

Jurišic smatra da je potrebno hrvatskoj i cjelokupnoj bh. javnosti reci kako ce dok postoji RS u ovakvom obliku postojati i Federacija BiH, buduci da, kako se navodi, Bošnjaci nece glasovati za promjenu Ustava u takvim okolnostima.

Takoder, istaknuto je kako je isti dan kada je premijer RS-a Milorad Dodik imao sastanak s izaslanstvom HDZ-a BiH održan sastanak Dodika i pet predstavnika srpskih stranaka u RS-u.

Nakon tog sastanak predsjednik RS-a Rajko Kuzmanovic, inace clan SNSD-a, u ime svih 6 stranaka medijima je prenio zakljucak sa sastanka u kojem se navodi da se ustavne promjene u BiH trebaju zasnivati na Daytonskom mirovnom sporazumu, da nema pisanja novog Ustava, te da postojeci treba mijenjati amandmanima.

Jurišic je istaknuo kako spomenuti zakljucak jasno govori kako stranke u RS-u žele zadržati status quo u ustavnom uredenju BiH, što je i razumljivo, a što nikako ne odgovara samo jednom konstitutivnom narodu.

5.3.2008.
Pincom.info

______________________________________


3. NOVI IGROKAZ: TAJNI AGENT "HARE 007"

Sarajevo, 7. mart, 2008. -- Ruska federacija je jedna od clanica UN koje su 1992. godine priznale Republiku BiH, kao 177. clanicu Ujedinjenih Nacija.

Sa druge strane, iako je diplomatskim gestama i glasanjem u UN, Ruska federacija stala uz Republiku Srbiju po pitanju Kosova, niti je sprijecila niti ce sprijeciti proglašenje i internacionalno priznanje Republike Kosovo. Albanci su se rukovodili svojim interesima, ustavom i internacionalnim pravnim poretkom -- a ne osvrtanjem kako ce se Rusija odrediti. Iako je Kosovo bilo u težoj poziciji od Republike BiH, ipak je ostvarilo neovisnost, jer Albanci ne zarezuju niti javne prijetnje, niti cetnicku krilaticu ¨nas i Rusa 100 miliona¨, a kamo li neka anonimna pisma.

Ali, kod tzv. bošnjackih lidera, je obratno. Evo, sada Haris Silajdžic ponovo igra ¨Rusku kartu¨ protiv države BiH. Ambasada BiH u Moskvi je primila neko prijetece anonimno pismo, sa cetnickim potpisom, (komicnom) parolom ¨Živio Hitler!¨ i kukastim krstom (sic). Odmah nas je, k’o napeta puška spreman, ¨Hare¨ alarmirao ¨ruskom opasnošcu¨. ¨Oslobodjenje¨ ga slika na naslovnici sa paranoidnom parolom, prikladnom jedino filmovima James Bonda, a ne ozbiljnoj državnoj politici: ¨Silajdžic Rusiji ne vjeruje!¨ Sjetimo se, neki od nas, ¨agenta 007¨, filmskog heroja propagande Velike Britanije iz davnih godina proteklog vijeka: ¨Russia knows no tears¨ (Rusija ne zna za suze), ¨Russians are coming!¨, (Rusi dolaze!), i ostalih dosjetki maštovitih britanskih agit-propovaca.

Ovim je "Hare" ujedinio Ruse i Amerikance. Sjetimo se kako nam je nedavno, jednako "zabrinuto", govorio da ga Amerikanci pitaju: "Što se Bosna ne podijeli?" Nikad nikome nije odgovorio koji "Amerikanci" su ga to pitali? Da nisu oni iz americkog Senata koji su poslije Dodikove izjave da nece priznavat Bonske ovlasti, odmah uskratili financijska sredstva SNSD-u koja Amerikanci doniraju BH strankama radi razvoja demokratije. Interesantno da je republikanski predsjednicki kandidat John McCain u Senatskoj komisiji koja je donijela tu odluku. Izgleda da medju onima koji Silajdžicu govore da podjeli Bosnu nisu predsjednicki kandidati, nego neki mnogo važniji Amerikanci, pa je Hare tako "zabrinut".

Bilo da su to anonimno pismo u Moskvi doista poslali cetnici, bilo neka (¨007¨?) specijalna služba, organizacija ili osoba naklonjena cetnicima – destruktivno je po nekom anonimnom pismu usmjeravati državnu politiku i manipulirati javnost, kao što predsjednik dejtonske BiH, Haris Silajdžic, kvari odnose sa Ruskom federacijom izjavom ¨da Rusima ne vjeruje¨ (¨Oslobodjenje¨); kada kažu da to pismo nisu napisali ¨Rusi¨!

On je napisao jednu dramu, ¨Hamdibeg¨, ali izgleda kao da više voli glumiti u manjim igrokazima. Ko bi mogao biti autor ovog igrokaza? Razmislimo: da li cetnicki pokret potpisuje anonimna pisma sa ¨Živio Hitler¨?! What a laugh.

S. R.
---

Najnovija vijest: Upravo na TV Hayat cujem vijest da Silajdžic shvata da bez podrške SDA, nece moci proci glasanje za reformu policije (koja je u korist RS, dakako) - jer mnogi poslanici SDA ne žele ozakoniti policiju RS.

E, sada se Silajdžic dosjetio, i nudi da on napravi amandmane na ¨Mostarsku deklaraciju¨, ne bi li ti amandmani privoljeli parlamentarce SDA da ipak glasaju za ovakvu reformu policije. Dakle, Silajdžic se lavovski bori da na svaki moguci nacin progura legalizaciju policije RS, a sjetimo se da je obecavao da ce presudu za genocid koristiti da ukine polciju RS, kada je tim obecanjima kvario Srebrenicanima izdvajanje iz RS.

S. R.

_____________________________________


4. IZDAJA ME TJERA DA PRODAM IMANJE U RS

Kao prvo zeljelja bi da se zahvalim na informacijama koje mi povremeno saljete, mada nisu ni najmanje ohrabrujuce. Ali tezinu tog stanja ja osjetim svake godine kada dodem u "republiku srpsku" gdje jos uvijek posjedujem imanje, ali ne znam do kada. Kome cestitati 1 mart, kojoj Bosni i Hercegovini? A tako smo to nekada slavili! Danas, mozemo samo plakati za poginulim borcima, koji dadose zivot za san slobodne i jedinstvene Bosne i Hercegovine, za invalide koji ostadose, a danas hljeba nemaju, za svu sirocad, sto ostade, udovice i majke, sto su im oci presusile od suza, zahvaljujuci sadasnjim politicarima koji Bosnu prodaju za "casu vode". SRAMOTA!

Sva ta situacija navodi nas iz dijaspore da prodamo sve u "republici srpskoj" i odemo zauvijek sa tih prostora, ostajuci za stalno u zemlji gdje zivimo. A sta ce onda ti politicari, koji pomazu podjeli Bosne i Hercegovine, kada ne bude vise Bosnjaka u "rapublici srpskoj" niti u Hercegovini. Onda ce oni biti dijaspora u vlastitoj kuci, ali ne u foteljama, nego na putu, kao danas nasi borci.
...

Nasi politicari treba sve do jednog, kao prvo, da rade za svoj narod dok ga jos imaju, da rade na stvaranju jedinstvene Bosne i Hercegovine, jer samo takvu je hocemo svi, da rade na povratku i stvaranju uslova, zadrzavanju naseg naroda u "republici srpskoj". Kome treba drzava bez gradjana?

S. D. Italija
---

KOMENTAR: Jedno razmisljanje zasto ne trebamo prodavati nekretnine u BiH i pogotovo u RS? Zato sto su sada tamo, nekretnine podcijenjene, jer je BiH sada nerazvijana drzava, "banana republika" kojom vlada uska antinarodna agentura. Najcesce je CIA ta strana agentura koja postavlja i svrgava vlasti u bana republikama. Medjutim, u Bosni i Hercegovini su to srpske agenture, koje su naslijedile kadar na terenu od UDBE i KOS-a i koje ni Evropa ni Amerika ne mogu sada da razmontiraju. A kapital ne voli nesigurna podrucja, zato su u BiH sada cijene nekretnina neuporedivo manje nego u normalnim evropskim drzavama.

Medjutim, ako uspiju istinske reforme, tada ce BiH postati drzava u kojoj vladaju zakoni i tada ce odjednom sve cijene veoma brzo dostici nivoe ostalih evropskih drzava, tj. mogu se ocekivati veoma veliki skokovi cijena nekretnina.

Ako ipak ne mozete cekati da BiH postane normalna drzava, i ako prodajete svoje nekretnine u "RS", onda treba prodavati Bosnjacima, Albancima i ostalim nesrbima. Ne smije se prodavati Srbima, jer upravo to je bio jedan od ciljeva genocida, da se obogate na protjerivanju nesrba, da jeftino dobiju njihovu imovinu.

Nedavno citamo da su mnoga imanja u "RS" kupili Albanci, i da su zato bili izlozeni napadima lokalnih cetnika. Medjutim, Albanci su slozni i cetnici ce slomiti zube. Cetnici su jaki samo tamo gdje ima izdaje, a tu su balije specijalci.

M. B.
__________________________________


5. PRLJAVI "HARE"

(Skracena verzija pisma upuceng Harisu Silajdzicu u vezi "reforme policije")

(Ne)postovani prevaranti bosnjackoga naroda.

- Moram das Vam pitam, zar Vas nije sramota, a tebe "Prljavi Hare" posebno, sto si pristao da legalizujes Policiju tkz. "RS" i time definitivno cementiras Policiju koja je bazirana na genocidu. Lijepo si nam pjevao pjesmice za djecu kako se policija mora bazirati na 3 evropska principa, da bi na kraju, iza ledja naroda potpisao "Mostarsku" izdajnicku deklaraciju u korist legalizacije GENOCIDNE policije "RS" i time dao svoj doprinos za cementiranje "RS" i ukidanje BiH!

Dodik ti je do neba zahvalan, ti "doktor", on traktorista iz Laktasa, pa da te "zedna prevede preko vode" i jos mostarinu da ti naplati - aferim prljavi Hare!! Zaboravio si sve i narod i onoga ko te izabrao. Znas samo za interes i izdaju drzave.
...

Sad ce ti zahvalni Dodik da ponudi da na visem nivou lodlucivanja u drugom citanju pred domovima Parlamentarne Skupstine potvrdis postojanje genocidne "RS" protiv koje si se do juce lazno zalagao. Odgovor se pogoditi moze: "ZA" - kazaces i dokazati da ti je mjesto na smetljistu istorije kao Slobodanu Milosevicu!

Zaboravio si presudu Medjunarodnoga Suda pravde iz Den Haag-a kojom si se toboze kleo, i obecavao da ces na osnovu nje i vladavine zakona i demokratskih principa ukinuti nakaznu i genocidnu tvoreviu "RS" i njenu jos geonocidniju policiju. Zaboravio si to sada, jer imas mozda preca posla oko vile u Turskoj, stana u Londonu, profita na Tuzlanskoj banci i rada na obmanjivanju naroda.

Jedno nam sladunjavo pricas na TV-u, pises po novinama, a drugo, izdajnicki radis iza ledja naroda sa traktoristom iz Laktasa Dodikom-seljakom! Ti DOKTOR on SELJAK i opet te pridobi za svoje cetnicke ciljeve! Kako "prljavi Hare"? Sjeti se Gestapoa i Nurnberga sudjanja za nacisticke ratne zlocine. Uporedi to sa policijom "RS"-a i presudom Suda iz Den Haag-a! Kako bi bilo da se Gestapo cementira u novoj Njemackoj od strane Nijemaca, uprkos onome sta je radio i kome sluzio. Tako ti lagaliziras policiju tkz. "RS" nakon presude Suda Pravde iz Den Haag-a, a uporno lazes Bosnjacima kako se za njih boris. Nije li te sramota Boga i strah vatre dzehenema u koju ces da dodjes, ako Bog da!
...

Vidis li da Stejt Department SAD-a ukida svaku pa i finansijsku podrsku svim strankama iz "RS" sto ukazuje na kojem se kursu one nalaze? TI IH UPRAVO pomazes kroz Dodika i SNSD, ili savez cetnika.

Dozovi se pameti, dodji na tobe, ako to vec nisi za Alijina mandata uradio i kazi: PROTIV POLICIJE RS-za ZAJEDNICKU POLICIJU BAZIRANU NA 3 EVROPSKA PRINCIPA - za koju imas podrsku EU. Nije valjda da nas Bosnjake spasava EU, a ti i slicni tebi ukopavate rasprodajom Bosne ili svodjenjem Bosne pod Srbiju!

Ne zaboravi, nicija nije do zore dogorjela, posebno izdajnicka! Nemali broj zrtava za danasnju Bosnu, znace kad tad da digne i "kuku i motiku" protiv svakoga ko radi s cetnicima za interese "RS", a protiv BiH.

Abdulah M.

____________________________________


6. ZALOSNA TERMINOLOGIJA POLITICARA DAYTONSKE BiH

Dragi moji Bosanci i Hercegovci

Upravo sam procitao clanak "BOSNJACI IZ RS TRAZE OD PARLAMENTA BiH DA NE LEGALIZUJE POLICIJU RS". Strasno sam razocaran ovim sto sam procitao. Ne toliko zbog same teme, o kojoj je dosta toga receno, nego zbog nacina na koji je napisan clanak.

Porazna je cinjenica da se u jednom tako kratkom tekstu sramno ime tzv. "rs" napise SEDAM PUTA. U jednoj jedinoj recenici cak dva puta. U istom tekstu ime Bosna i Hercegovina se ne pojavljuje, nego se koristi skracenica BiH. Jos gore od toga je termin "povratinici u rs". Kako je moguce da covjek koji je prezivio cetnicki zlocin napise tako nesto, narocito ako se bavi politikom?

Kako neko moze biti povratnik u nesto, iz cega nije protjeran, u nesto sto je nastalo kao rezultat tog protjerivanja? I treca porazna stvar je "mi Bosnjaci iz rs", noz u srce!

Zar ljudima nije jasno da svakim pominjanjem tog sramnog, i zlocnacog imena daju legitimitet zlocnu i zlocincima? Osvijestite se ljudi!!! Rijec je jaca od bilo kog oruzja, a hiljadu puta ponovljena laz postaje istina! Jedno zlocinacko "DA" u Dejtonu pokazalo se jacim nego 2.067.969 glasova Bosansko-Hercegovacih patriota koji su 1.marta 1992. godine na Referendumu dali svoj glas za suverenu, nezavisnu i nedjeljivu Republiku Bosnu i Hercegovinu.

Svakim svojim pominjanjem ovog imena, i ovih termina Vi ponavljate to zdajnicko "DA".

Ja sam u svojoj kuci ZABRANIO upotrebu tog imena, i glasno svima kazem, ko god ga pomene u mom prisustvu vise mi nije prijatelj jer razara moju domovinu! Ja nisam prestao da se borim za svoju zemlju, pusku sam zamijenio rijecima, i borim se. Ne zato sto je to moj izbor, i zato sto zelim novi rat, nego zato sto on nikada nije ni prestao. Zato sto su nasi krvnici nastavli rat politikom-rijecima.

Mi nemamo drugog izbora osim da se borimo. Mi smo pravedni pred sobom, pred cijelim svijetom i pred velikim Bogom. Zlikovci kazu da je ono sto su "izglasali" poslije Dejtona "ustav", zakon.

NAS JE DVA MILIONA ŠEZDESET SEDAM HILJADA DEVET STOTINA I PEDESET DEVET KOJI SMO 1. MARTA 1992. REKLI NE.

OVO JE NASA ZEMLJA, MI SMO USTAV, MI SMO ZAKON!!!!

Do konacnog oslobodjenja !

E. Z.
_________________________________


7. INTERNACIONALNO PRIZNANJE REPUBLIKE BiH IZ 1992. JE NAS NAJJACI VOJNIK U BORBI ZA OCUVANJE DRZAVE

Dr. Muhamed Borogovac

Ovo je prilika da se osvrnemo na neke teme u vezi sa terminologijom o kojima se mnogo polemise u nasem narodu, i ovo nije odgovor prvenstveno na gornje pismo, nego svima onima koji pridaju veliki znacaj terminologiji u vezi sa nazivom nase domovine.

Naime, neki ljudi pridaju ogromni znacaj tome kako cemo se zvati, da li Bosanci ili Bosnjaci. Neki se slomise dokazujuci da trebamo mijenjati ime drzave da bude "Bosna" umjesto "Bosna i Hercegovina".

Medjutim, u ovom trenutku jedino je bitno da drzava Bosna i Hercegoivina prezivi ovu, najopasniju u istoriji, cetnicku trojku: Siljadzic - Tihic - Dodik.

Sta cemo ako nestane drzave BiH?! Niko ne moze oziviti mrtvaca! Ko moze oziviti Austro-Ugarsku, ili Sovjetski savez, ili Jugoslaviju? Sta nam vrijedi kako se zove i kako izgleda mrtvac?

Dakle, svi sada moramo stati iza nase domovine Bosne i Hercegovine, upravo onakve kakva je priznata od svijeta, jer upravo to priznanje je nas najjaci vojnik u borbi za spas domovine, i ni na koji nacin mi sami ne smijemo okrnjiti ili omalovaziti to priznanje, odbacivati ga trazeci neku drzavu koja bi se zvala "Bosna". Najbolje sto mozemo sad je da se grcevito drzimo onoga sto imamo, Republike BiH rodjene na ZAVNOBiH-u 1943 i priznate od strane Ujedinjenih nacija 1992. godine.

Cetnici ruse to priznanje tvrdeci da je "BiH nastala u Daytonu", pa zato "bez Daytona nema BiH", dok neki Bosanci i Hercegovci nesvjesno ruse to priznanje trazeci neku (nepriznatu) drzavu koja se zove "Bosna".

U ovom trenutku trebamo staviti na stranu sve razlike izmedju nas i ujediniti sve dobronamjerne snage da bi SACUVALI cjelovitu drzavu Bosnu i Hercegovinu. To treba biti jedina briga svih dobronamjernih gradjana BiH.

____________________________________


8. BAKIR IZETBEGOVIC U AVAZU: "DODIKOVA DJELA NISU TAKO LOSA"

Slijede neke od izjava iz clanka u Avazu od 07.03.2008, citat:

"Od otcjepljenja RS nema ništa

Uskoro i susret Silajdžic-Tihic. Borba koju je rahmetli Alija poceo se nastavlja...

Nerviraju nas njegove (Dodikove) izjave, ali djela mu nisu tako loša - BiH napreduje ka Evropi, a eventualni razvoj RS ujedno ce biti i razvoj BiH.

SNSD-ova vlast ipak je veliki napredak u odnosu na ono što smo imali ranije u tom entitetu." - kraj citata iz Avaza.

Poznato nam je da Avaz onemogucava (zabranjuje) komentarisanje na Avazojoj web stranici svima koji se zalazu za Republiku BiH, na pravi nacin, onako kako mozete procitati npr. u nasem Glasniku. Medjutim, gotovo svaki dan se pojavi neko novi ko kaze istinu, prije nego ga zabrane. To se dogodilo i poslije intervuja Bakira Izetbegovica. Slijede neki citati iz diskusije koja se razvila povodom intervjua Alijine kopije, Bakira:

---

Pa ta tzv. rs postoji u punom kapacitetu jedne drzave, ali kada Bakir kaze da to nije tako onda to njegovi obozavatelji moraju vjerovati inace ce ih stici prokletstvo zastitnika Alijinog nedjela iz krugova Islamske Zajednice na celu sa Cericem. Nemojte ljudi vjerovati to da cak ni lokomotova sa oznakom nekakve tzv. Federacije BiH ne moze proci kroz ono "sto se nece otcijepiti" sto ce reci kroz tzv. rs. Kada vam Bakir kaze da to nije tacno, nemojte misevi Bakirovi vjerovati svojim misjim ocima. Nemojte vjerovati u to da ta tzv. rs ima i svoju himnu i svoju zastavu i svoj Parlament i svoju vladu i svog predsjednika i svoju policiju i svoju, od ostalog dijela onoga sto se u geografskom smislu naziva BiH, potpuno nezavisnu ekonomij; da je tzv. rs vlasnik svega pokretnog i nepokretnog na dijelu koji obuhvata ta tzv. rs; da nazovi zvanicno Sarajevo ne moze naskoditi ni jednoj najobicniojoj muhi koja leti iznad te tzv. rs, a da Dodiku redovito lizu straznjicu svi tzv. bosnjacki tzv. politicki i tzv. vjerski poglavari i jos se takmice ko ce to temeljitije uraditi. I da ne nabrajam vise. Cak ni institucije poput nekakvih radnickih sindikata nemaju nista zajednicko sa onima u tzv. Federaciji niti to zele da imaju.
...
Ni one institucije koje su kao drzavne nemaju nicega zajednickog (po cemu je to npr. tzv. televizija tzv. rs bosanska televizija - ni po cemu; po cemu je tzv. srpska komponenta tzv. Oruzanih snaga BiH bosanska vojska - ni po cemu. Po cemu je bilo sto u toj tzv. rs bosansko - ni po cemu. Sve je to srpsko i svetosavsko u najekstremnijem obliku! A TVORAC SVEGA TOGA JE UPRVO ALIJA IZETBEGOVIC! A najveci cuvari i garanti opstanka svega toga su njegovi obozavatelji i sljedbenici.
...
Bosna moze postati drzavom samo onda ako se u Bosni izbrise i ponisti sve ono zlo sto su joj nanijeli Alija i njegovi sljedbenici i kada se Alija (i sva njegova nedjela) smjesti upravo tamo gdje i pripada - prvi medju najvecim izdajnicima Bosne i Bosnjaka! Sto vise Alije u Bosni - to manje Bosne. I obrnuto.
...
A Alija je izisao iz zatvora (nazalost) zaslugom srpskih akademika koji su sebi tim cinom stvarali poslusnika koji im nekada moze posluziti direktno ili indirektno. Nazalost, on im je najdirektnije bio od koristi i to velike. Bez njegovog potpisa (i permanentnih pregovora sa Srbima o podjeli Bosne koji su poceli dosta prije rata, a Bakir je u sve to bio jako duboko upleten i upucen jer ga je Alija "vodao za rucicu") nikada ne bi mogla postojati srpska drzava na teritoriju sada vec nekadasnje bosanske drzave i taj je potpis dosao bas 1995. kada Srbi nisu nikako mogli izici kao vojni pobjednici u ratu vec samo kao totalni gubitnici i kada je Armija RBiH konacno mogla da im nanosi zestoke vojne poraze. A onda Alijina propaganda pusta pricu da je on to sve uradio jer je svijet tako htio!!!?? Da nisam bio zivi svjedok i ucesnik tadasnjih zbivanja u Bosni i da ne znam to sto znam, mozda bih mu i ja sam povjerovao! Ali posto znam to sto znam, znam da je Alija ogromni lazov i izdajnik!! I zastitnih kriminalaca, lopova, lazova, islamista.

____________________________________


9. KO SU BOSNJACKI POLITICARI I ZA KOGA RADE?

Ovaj clanak sam nasao na internetu, a mislim da bi ga i Vi mogli objaviti na vasoj stranici da ga citaoci Glasnika Nacionalnog Kongresa Republike BiH mogu procitati.
---

Ko i sta su Bosnjacki politicari i za koga oni rade?

Ne samo da je Silajdzic u koaliciji sa Dodikom (citaj velikosrpskim projektom rusenja Republike BiH), vec su tu dokazano i Tihic, Lagumdzija, Bakir, Ceric, te kompletna garnitura GO SDA, SBIH, SDP i IVZ-a.

Nama nisu problem Dodik, Kostunica, Putin i td.. Oni mogu samo pjevati i traziti. Nama su problem domaci agenti UDBE i KOS, koji daju cetnicima u Parlamentu BiH sve ono sto cetnici traze, a sto nisu mogli dobiti tenkovima.

Lista je podugacka, ali cu navesti samo detalje.

1. Ne postoji na svijetu ni jedan mirovni sporazum koji ukljucuje Ustav neke drzave, jer je Ustav neupitan, nedjeljiv. Njega mogu mijenjati samo poslanici u institucijama sistema, a nikako ratni zlocinci i veleizdajnici po kojekakvim vojnim bazama. Dakle, Alija i Silajdzic NISU IMALI MANDAT DA PREGOVARAJU USTAV U DEJTONU i stoga sve sto su potpisali je ilegalno i cin veleizdaje (clan 155 ustava RBiH).

2. Silom i genocidom nametnuti dejtonski ustav nije nikada prosao parlamentarnu proceduru i cak legitimni predstavnik Hrvata Kresimir Zubak ga nije potpisao (s pravom) u Dejtonu.

3. I pored toga Alija, Tihic, Lagumdzija i Silajdzic se ponasaju kao da im je genocidna tvorevina dar od Boga.

4. Lagumdzija i Haris na zahtjev Karadzica ukidaju izborni zakon RBiH i uvode Karadzicev. Time su legalizovali rezultate i ciljeve agresije i genocida.

5. Alija, Lagumdzija, Silajdzic i Tihic za 13 godina obnasanja vlasti ukinuli su skoro sve zakone RBiH (na zahtjev Karadzicevih sljedbenika) i uveli Karadziceve zakone.

6. Tihic (Softic, SDA) rusi Tuzbu BiH protiv Srbije iznutra skracujuci Tuzbu kojom se zahtjeva Restitucija (povrat ustava RBiH) i uskracujuci Sudu brojne dokaze koji su nam bili na raspolaganju, a namjerno nisu koristeni.

7. Danas oni cvrsto rade na konacnom unistenju BiH kao drzave. Oni su dio Kostunicine strategije dislocuje BIH. Strategija je jasna: KADA GOD TREBA DA PRODJE NEKI ZAKON KOJI LEGALIZUJE TZV. RS, ONI SE BAJAGI POSVADJAJU, PA SE TAJ ZAKON IZGLASA (KAO LEGALIZACIJA POLICIJE TZV. RS).

8. ONI VEC IMAJU CVRSTU STRATEGIJU KAKO DA "IZGLASAJU" DISOLUCIJU BIH, NA POTPUNO ISTI NACIN, VARAJUCI NAIVNE GRADJANE BIH.

9. S toga po opstanak 1000 godisnje drzave BiH nisu nikakava opasnost Dodik, Putin, Kostunica i td, vec lazni Bosnjaci, Srbobalije, varalice, kriminalci, KOS-vi agenti: Tihic, Silajdzic, Lagumdzija, Izetbegovic, Ceric, koji daju velikosrpskom projektu PRAVNO ono sto nikada nebi mogli osvojiti oruzjem.

ZATO I SAMO ZATO BOSNA NESTAJE I ZATO I SAMO ZATO PATI 4 MILIONA LJUDI U OKUPIRANOJ, DEJTONSKOJ BIH.

Pozdrav, Sead J.



____________________________________


10. Cemu se Bosanci smiju - "PEDESET GODINA MRAKA"


Usla profesorica jedne sarajevske skole u razred i zadala ucenicima da rade pismeni zadatak sa temom:

"Pedeset godina Bosne i Hercegovine u Titovom mraku"

Cim ugleda temu Mujo napisa nesto u teku i predade profesorici. Ona ga pita, sto odustaje, sto se malo vise ne potrudi da odgovori na temu? Na to joj on kaze: "Nisam odustao, zavrsio sam."

- Pa sta si, bolan, napisao?

- Napis'o sam: "Jebem mater onome sto nam upali svjetlo."

____________________________________


11. RE: ZAKON O LUSTRACIJI

(nastavak polemike prenesen sa Komsicevog Bloga)

Za sad nije jasno je li (Lajcak) pogrešna adresa: ovo pismo/prijedlog da se nametne Zakon o lustraciji BiH je i upuceno EU tj. Lajcaku. OHR igra na pogrešnu kartu (koristi postojecu obavještajnu mrezu), osim ako nije to i uloga OHR-a? A ako jeste (Ashdown, Petritsch i Bildt su visoki obavještajni oficiri svojih zemalja), tek onda se moze reci da je adresa pogrešna. To ce se znati vrlo brzo, na www.reci.ba pismo nakon 7 dana nije objavljeno.

Ako se ispostavi da si u pravu onda Bosni nema spasa. Sada Komšic zvuci kao patriot. Ali i Silajdzic je zvucao kao patriot...

Medjutim treba naglasiti da po Cehoslovackom modelu, Zakon se ne bi odnosio na sve komuniste vec samo na spijune, agente i "dojavnike" (kako sam sebe nazva Ivo Miro Jovic, pravdajuci se da nije bio "pravi agent").

Na zalost narod ovdje slabo shvata u kom grmu lezi zec. A i kako bi, kad su mediji pokriveni odozgo mrezom. Oni (cetnicki agenti) su odlicno rasporedjeni u BiH i obavljaju i po 5-10 poslova (funkcija, komisija i sl.), što je dokaz da ih je jako malo; po mojoj procjeni ne više od par stotina. Ono ispod, su sitna boranija koja postane bezopasna kad se lustrira vrh, kao u Cehoslovaèkoj. Inace, kao i svugdje u svijetu, i za udbaše su korupcija i kriminal maska tj. objašnjenja koja su narodu lakše svarljiva nego da se stvari nazovu pravim imenom.

Objavio/la adnansalihovic
____________________________________


12. SAOPSTENJE LIBERALNO DEMOKRATSKE STRANKE

Skracena verzija: http://www.sarajevo-x.com/clanak/080308033

Cijelo saopstenje: http://republikabih.net/

************************************************

No comments: