Saturday, December 27, 2008

#580 - SDA KRENULA OTVORENO U ZAVRSNICU GENOCIDA‏

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

26. Decembar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 580

SADRZAJ:

1. ZAVRSNICA GENOCIDA

2. BOSANSKI VASIL BILAK

3. Glavni odbor SDA podržao izjavu iz Pruda

4. DODIK OKOM TIHIC SKOKOM

5. Mazohisticka bosnjacka politika SDA

6. TIHIC PROTIV USPOMENE NA BOŠNJACKU ŽRTVU

7. Umjesto da zaštite žrtve, "naši" sad žele da ih do kraja unište

8. Izjava za javnost KBSA u povodu izjava Sulejmana Tihica

9. POTREBNE SU DEMONSTRACIJE GRADJANA PROTIV IZDAJE DRZAVE

10. KAKO MOZEMO POMOCI SAMI SEBI I DOMOVINI

PREGLED MEDIJA

11. Prvo Tihic, a istovremeno i Kebo

12. Ustav Republike BiH trajno smjesten i na slijedecim web stranicama

-------------------------------------------------------------------------
Ovaj Glasnik ide na 30.171 adresu.

If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. ZAVRSNICA GENOCIDA

Pise: Dr. Vahid Sendijarevic

Bilo bi smijesno da nije genocidno ono sto radi Haris Silajdzic, kljucni clan Bosnjackog izdajnickog genocidnog kruga, kada se toboze zgrazava, kako prenosi web stranica “Bosnjaci.net” od 26-tog decembra 2008-e, nad sada vec poznatom izjavom Sulejmana Tihica da je "filozofija zrtve do sada zauzimala centralno mjesto bosnjacko-bosanske politike" i da Bosnjaci treba da pristanu na genocidnu realnost podjele Republike BiH i legalizuju genocidne tvrorevine tzv. Republiku Srpsku i tzv. Federaciju BiH.

Sporazum iz Pruda i druga rjesenja, ukljucujuci i njegovo rjesenje za pravni status Brckog, koja je Tihic naveo u svom obracanju na sjednici Glavnog odbora Stranke demokratske akcije 24. decembra 2008-e, nije nista drugo nego ZAVRSNICA GENOCIDA, nista drugo nego cementiranje podjele Republike BiH kao rezultat genocida i legalizacija genocidom stvorene tzv. Republike Srpske i genocidom stvorene tzv. Federacije BiH.

Onog momenta kada Silajdzicu postaje jasno da je Tihiceva izjava sa ogorcenjem docekana od strane Bosnjaka, Silajdzic po starom receptu prevare izlijece sa patriotskom izjavom, stavlja se na celo Bosnjaka da ih odvede u istu propast u koju ih sve ove godine vodi GENOCIDNI IZDAJNICKI KRUG.

Silajdzic, kad god je bio u poziciji izvrsne vlasti, odradio je sve sto je bilo u njegovoj moci da legalizuje rezultate genocida, od njegovog dugo negiranog, a onda priznatog, potpisa u Dayton-u do sprecavanja clanova Skupstine opstine Srebrenica da usvoje Deklaraciju o nezavisnosti nakon donosenja presude Internacionalnog suda pravde kojim se potvrdjuje da su vojska i policija Republike Srpske izvrsile genocid u Srebrenici. Silajdzic sa druga dva clana GENOCIDNONG IZDJANICKOG KRUGA Tihicem i Lagumdzijom, u pratnji nekoliko ambasadora tzv. Islamskih zemalja, odlazi u Srebrenicu i uspjesno sprijecava usvajanje Odluke o nezavisnosti Srebrenice.

Ciljevi Silajdzica i Tihica su isti, a to je uspjesno izvesti ZAVRSNICU GENOCIDA sa potpunom legalizacijom podjele Republike BiH na dvije genocidne tvorevine, tzv Republiku Srpsku i tzv. Federaciju BiH.

Kako prepoznati clanove GENOCIDNIOG IZDAJNICKOG KRUGA? Tepmeratura se mjeri termometrom, udaljenost metrom, tezina vagom, a genocidna izdaja krsenjem ustava drzave koja je primarne zrtve agresije i ciji su gradjani primarne zrtve genocida i krsenjem odredaba Internacionalnih zakona, konvencije o sprecavanju genocida. Svaki onaj Bosnjak koji je aktivno ucestvovao i danas ucestvuje u legalizaciji genocidnih tvorevina tzv. Republike Srpske i tzv. Federacije BiH je clan GENOCIDNIOG IZDAJNICKOG KRUGA.

-----

Dr. Vahid Sendijarevic je jedan od osnivaca Nacionaonog kongresa Republike BiH 1994, osnivac i predsjednik istrazivacke organizacije Troy Polymers Incorporated, clan Americkog hemijskog drustva, clan Hrvatske Akademije znanosti i umjetnosti - sekcija za naftu i petrokemiju od 1984, clan komiteta na odboru za palmino ulje drzave Malezije, nekadasnji Prorektor Univerziteta u Tuzli, nekadasnji profesor "University of Detroit Mercy" u Michiganu, autor preko 100 naucnih radova i patenata iz hemije, itd.

M. B.
________________________________

2. BOSANSKI VASIL BILAK

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

U proslom broju Glasnika smo se zahvaljujci Tihicu sjetili jednog sramnog izdajnika, Todora Zivkova, bivseg predsjednika Bugarske.

Neki dan, citajuci Tihicev govor sa sjednice Glavnog Odbora SDA, sjetih se drugog sramnog izdajnika svoga naroda, Vasila Bilaka, Slovaka koji je 1968. pozvao trupe Sovjetkog saveza da uguse Prasko proljece, slavnu pobunu Cehoslovackog naroda protiv ruskog okupatora.

Poslije ugusenog Praskog proljeca Bilak je bio vladar Cehoslovacke, koja je svakim danom pod njegovim (ortodoksnim komunstickim) rezimom sve vise zaostajala za Evropom i svijetom.

U jednom govoru Vasil Bilak kritikuje vlastiti narod otprilike ovim rijecima: "Cehoslovaka je nekad bila jedna od najrazvijenijih drzava Evrope. Nas narod je bio poznat kao narod sa zlatnim rukama. Gdje su nestale zlatne ruke toga naroda?"

Dakle, on ce radije povjerovati da je cijeli narod, od nekadasnjih sposobnih majstora sa zlatnim rukama, degenerisao u nesposobnjakovice, nego da posumnja da njegova vladavina nije u redu. Za njega je logicnije da ne valja citav narod, nego da ne valja on.

A Tihic na Glavnom odboru SDA o dogovoru iz Pruda kaze: "Nažalost, i ovaj dogovor... je propracen salvama kritika i laži od destruktivnih snaga i njihove demagoške retorike.

To su iste one snage koje su srušile i aprilski paket ustavnih amandmana i direktno odgovorne za sadašnju tešku situaciju u BiH."

Dakle, po Tihicu, ne valja narod, jer je masovno glasao protiv njega, Tihica, i time iskazao sta misli o "Aprilskom paketu". Narod je "destruktivna snaga demagoske retorike" i narod ima da se pokori volji Tihica, a ne obratno. Kako nekada za Bilaka, tako danas za Tihica, narod, koji ne valja, se mora pokoriti neprikosnovenom vodji.

Rusenje Aprilskog paketa je Bosansko proljece, a Sulejman Tihic je nas Vasil Bilak. On se ovih dana ponovo udruzio sa okupatorima nase domovine da nas pokori i potpuno unisti. Unistenje BH drzave je jedini smisao Prudskog sporazuma i dogovorenih promjena Ustava. Vjerovatno se nikada necemo oporaviti od tog udarca i postacemo evropski Palestinci. Bicemo, poslije Roma, drugi narod bez drzave koji bez dostojanstva tumara Evropom.

Cudna koincidencija je da je Miroslav Lajcak takodjer iz Slovacke. On je nekarakter koji, bilo zbog licne ambicije, bilo zbog sovinizma, bilo zbog korumpiranosti, udovoljava zeljama Dodika, Tihica i Covica, i tako cini isti zlocin protiv jednog naroda kao njegov kompromitovani zemljak Vasil Bilak.

Slijedi izvjestaj sa sramne sjednice GO SDA, koji je pun podvala i sarenih laza za "raju", ali ipak narod nije nasjeo ovaj put, izdajnici su procitani.

___________________________________


3. Glavni odbor SDA podržao izjavu iz Pruda

24.12.2008. u 21:39

Glavni odbor Stranke demokratske akcije usvojio je na današnjoj sjednici informaciju predsjednika Stranke o aktuelnoj politickoj situaciji u BiH, saopceno je iz SDA nakon sastanka.

Podržava se izjava predsjednika tri politicke stranke, SDA, SNSD i HDZBiH, od 8. novembra iz Pruda kod Bosanskog Šamca, kao i aneksi te izjave od 22. decembra u Sarajevu.

Glavni odbor pozdravio je cinjenicu da je u Parlamentarnu skupštinu BiH upucena incijativa o potrebi promjene Ustava BiH u okviru i na principima zasnovanim u izjavi iz Pruda.

Pozivaju se sve parlamentarne politicke stranke da tu incijativu podrže, te da Parlament BiH donese odluku o potrebi izmjene Ustava BiH.

U ovaj proces moraju biti ukljuceni domaci i strani eksperti, predstavnici Venecijanske komisije, OHR-a, a posebno je važno ucešce predstavnika EU i SAD-a.

Proces mora biti transparentan i podvrgnut opsežnoj javnoj raspravi.

Ovom Ustavnom reformom prioritetno se mora osigurati funkcioniranje BiH nakon odlaska ili promjene mandata OHR-a.

Unutrašnja reorganizacija BiH može se vršiti samo na cjelokupnoj teritoriji BiH, a ne na njenom jednom dijelu. U tom kontestu Glavni odbor SDA osudjuje najavu trojice kantonalnih premijera (HNK, ZHK i Livanjskog kantona), o formiranju medjukantonalnog vijeca, kao pokušaj uspostave treceg entiteta.

Glavni odbor SDA smatra da predmet Zakona o državnoj imovini može biti samo imovina iz sukcesije i imovina ciji korisnici su bili organi RBiH. Imovina mora biti popisana što mora biti sastavni dio zakona.

Raspodjela imovine izmedju države i drugih nivoa vlasti mora biti ucinjena zakonom, vodeci racuna o interesima BiH kao clanice EU i NATO-a.

Imovina iz sukcesije prethodno mora biti uknjižena kao imovina BiH, kako se ne bi abolirala opstrukcija Sporazuma o sukcesiji i kako bi se ocuvao državno pravni kontinuitet BiH.

Imovina koja je opterecena buducom restuticijom ne treba da bude predmet raspolaganja.

Glavni odbor zahtijeva da se uz zakon o popisu stanovništva 2011. godine sacini odgovarajuci program za povratak koji ce sadržavati dostatna sredstva za povratak svih koji to žele. U protivnom predstavnici SDA nece podržati zakon o popisu stanovništva s etnickim, vjerskim i jezickim odrednicama. Zakon o popisu stanovništva mora osigurati popis svih državljana BiH bez obzira gdje se trenutno nalaze (ovo se posebno odnosi na dijasporu).

Glavni odbor još jednom zlahtijeva od Vijeca ministara i Parlamentarne Skupštine BiH da predlože i usvoje zakon o državljanstvu BiH kojim ce se osigurati gradjanima BiH koji žive u dijaspori da ne izgube državljanstvo BiH poslije 2013. godine. Ovo pitanje treba da bude predmet Ustavne reforme.

...(FENA)
_____________________________


4. DODIK OKOM TIHIC SKOKOM

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Uoci sarajevskog nastavka Prudskih dogovora 21. 12. 2008. FENA prenosi slijedece:

"Lider SNSD-a Milorad Dodik izjavio je da je spreman da se nakon sutrašnjeg sastanka u Sarajevu on, te lideri SDA i HDZ-a Sulejman Tihic i Dragan Covic obrate pismom državnom parlamentu i zatraže da se donese odredjeni akt kojim ce se obavezati da se otpocne razgovor oko ustavne reforme u BiH."

Kako Dodik kazao, tako i bilo, Tihic je podrzao i promjenu Ustava i onda je to i GO SDA usvojio, kao sto smo gore vidjeli.

Ekspresnom brzinom poslije Tihic-Dodik-Covicevog sarajevskog sastanka 22.12.2008. sastala se (politicka, a ne pravna) "Komisija za drzavnu imovinu" i usvojila Tihic-Dodik-Covicev dogovor. Stampa je prenijela slijedece:

"Predsjednik komisije Kutlesa je istakao da bi sporazum na neki nacin trebalo da bude sastavni dio zakona o državnoj imovini i osnov za knjiženje imovine najprije na BiH, a zatim, "skoro istovremeno" na entitete, kantone i opštine. Kutleša je naglasio da ce imovina izvan BiH imati isti tretman kao imovina unutar zemlje."

Primjetimo da su trojica "lidera" usvojili prevaru smisljenu u Predsjednistvu SDA, o cemu smo pisali u proslom Glasniku, po kojoj ce drzavna imovina biti vlasnistvo BiH samo jedan ternutak, a onda "skoro istovremeno" ce biti uknjizena entitetima. Dakle, nista bitno se nije promjenilo od prve verzije iz Pruda, samo je usavrsena prevara. Eto sada necemo moci reci da nisu ispostovani zakoni sukcesije Jugoslavije, jer sada ce drzavna imovina biti uknjizena na BiH po zakonu, samo sto ce to trajati jednu skundu, i onda ce politickim dogovorom biti trajno uknjizena na entitete. Primjetimo da na ovaj nacin SDA u stvari pomaze Dodiku, smisljajuci kako da nas prevare u korist RS, umjesto da zastupa interese drzave BiH i Bosnjaka.

A o kojoj imovini BiH "iz inostranstva" govori Kutlesa saznajemo iz srbijanske stampe. To su odmaralista Republike BiH na Dubrovackoj rivijeri. Saznajemo i to da se ta imovina planira dati RS-u, mada nije jasno po kojem zakonu, osim sto ju je Tihic samo poklonio cetnicima prudskim dogovorom. Slijedi ta vijest iz beogradskog nedjeljnika Vreme"

"U Bosni i Hercegovini trenutno je u toku spor oko vlasništva nad vilom 'Lastva' u Trebinju, koja bi trebalo da je u državnom vlasništvu Bosne i Hercegovine. Premijer Republike Srpske Milorad Dodik vilu je samoinicijativno dao episkopu zahumsko-hercegovackom Grigoriju da je koristi kao letnju rezidenciju. Dodik je vladiki stavio na raspolaganje i jedan helikopter. Država BiH pokrenula je postupak kojim od Federacije BiH traži povracaj sopstvene imovine, ali problem je to što u BiH još uvek ne postoji zakon o državnoj imovini, pa u ovoj oblasti vlada haos. Prema nezvanicnim informacijama do kojih su došli pojedini bosanski mediji, vecina imovine države Bosne i Hercegovine u Trebinju prebacena je, odlukom premijera RS-a Milorada Dodika, u vlasništvo Srpske pravoslavne crkve. Nije poznato koja je tacno imovina u pitanju, ali se najcešce pominje odmaralište na Dubrovackoj rivijeri u Hrvatskoj, ciji je vlasnik pre rata bio Republicki sekretarijat unutrašnjih poslova BiH. Navodno, preko Hotelsko-turistickog preduzeca 'Leotar' iz Trebinja, odmaralište koje obuhvata zemljište od 63.000 kvadrata izmedu Kupara i Srebrenog dato je Srpskoj pravoslavnoj crkvi, odnosno Eparhiji zahumsko-hercegovackoj."

Na kraju sta drugo reci osim da nam je obezbjedjeno dalje propadanje i skori nestanak s obzirom na toliki nedostatak nacionalnog dostojanstva, da ni poslije ovako ocigednih izdaja od strane Tihica jos nemamo hiljade demonstranata na sarajevskim ulicama.

_______________________________________


5. Mazohisticka bosnjacka politika SDA

Vec smo dugo vremena svjedoci prethodno dobro izreziranog javnog nastupa Tihica i Izetebegovica, kad god su u pitanje vaznije politicke odluke SDA, koje su gotovo redovno antibosnjacke, antibosanske i u sustini prosrpske. Nekad se prvo javi Bakir, a zatim istog ili sljedeceg dana Sulejman sa apsolutnom podrskom ovom prvom ili obratno, uz obaveznu tvrdnju da iza odluka stoji cijelo clanstvo stranke. Srecom i s nadom, praksa i istina izgleda dosta drugacije. Niti su mnogi clanovi SDA pitani za pojedine odluke niti se mnogi sa njima slazu. Tako je i sa truhlim dogovorom iz Pruda pa, sigurno, i sa novom politickom platformom SDA koja govori o potrebi da se promijeni redosljed prioriteta bosnjacko-bosanske politike.

Na Glavnom odboru SDA uoci Bozica predsjednik SDA S. Tihic je, da bi opravdao i kroz Parlament BiH progurao dogovor iz Pruda izlozio novu politicku platformu SDA:

- Centralno mjesto do sada su zauzimali filozofija žrtve, prica o agresiji, genocidu, ratnim zlocinima, nepravdi pocinjenoj u BiH i prema Bošnjacima, nazivajuci takvu politiku apsurdnom.

Naravno, ovakvi stavovi Tihica, potvrdjeni i od Izetbegovica naisli su na siroko odobravanje i odusevljenje srpskih stranaka u BiH. Zasto da ne, pa ova dvojica govore samo o potrebi kompromisa Bosnjaka. O potrebi kompromisa ostalih strana u BiH nema ni govora. Zasto bi i bilo kad su kooperativni bosnjacki politicari spremni na svaki kompromis, bez obzira na tezinu posljedica.

Postavlja se pitanje da li SDA ima politicku potrebu i moralno pravo da zahtjeva promjenu u navedenom smislu. Stranka koja je napravila seriju katastrofalnih "gresaka" u nedavnoj proslosti, u pripremi zemlje za rat, u toku i nakon rata na stetu Bosnjaka i ostalih gradjana BiH, znatno povecavajuci broj zrtava rata, nema ni politicko ni moralno pravo da napusta politiku “zastite zrtve” niti da to potencira jer je u stvari nikada tu politiku nije pravilno ni vodila.

Ukratko, evo nekoliko kardinalnih promasaja u politici SDA i njenog najviseg rukovodstva koje su onesposobile pripreme BiH za odbrambeni rat, vodjenje rata i brzu politicku konsolidaciju nakon rata:

1. Prihvatanje odluke Predsjednistva bivse Jugoslavije uoci rata o predaji JNA kompletnog naoruzanja TO po opstinama u BiH, od strane predstavnika BiH (Bogica Bogicevica po odobrenju Alije Izetbegovica), da bi to oruzje preko noci preslo u srpske ruke, a Bosnjaci koji su to oruzje visestruko otplatili doprinosima za odbranu od svojih plata ostali su goloruki.

Koliko je bila “dalekovida” i “mudra” odluka “mudrog” vodje u Bosnjaka u to vrijeme govori cinjenica se da se ta procedura sprovela temeljito jedino u BiH i ni u jednoj drugoj republici bivse zajednicke zemlje.

2. Uoci samog rata “mudri vodja” tvrdi “za rat je potrebno dvoje, mi ne zelimo rat” , cime dezavuise i demobilise hiljade i hiljade ljudi spremnih za otpor i odbranu, koji masovno naivno padaju u klopku predajuci svoje licno oruzje Srbima “da ih oni cuvaju”, a posljedice su bile vise nego pogubne. Zar je iko imao pravo da zaboravi predistoriju sukoba sa susjedima i masovne pokolje srpskih i crnogorskih cetnika nad Bosnjacima?

3. Prihvatanje i priznavanje RS.

4. Potpisivanje Washingtonskog sporazuma i formiranje Bosnjacko-hrvatske federacije kao uvod u dalju podjelu zemlje na etnickoj osnovi.

5. Potpisivanje Dejtonskog mirovnog sporazuma sa Aneksom IV kao ustavnim rjesenjem kojim se vrsi entitetska podjela zemlje i prihvataju specijalni odnosi sa Hrvatskom i Srbijom cime je u startu prihvacen status suzenog drzavnog suvereniteta.

6. Odbijanje americke ponude da se ukine SDS kao teroristicka stranka, tvrdnjom: "Pustite, to je nas problem, mi cemo to rijesiti."

7. Totalna politicka neodgovornost u realizaciji Aneksa VII Dejtonkog mirovnog sporazuma koji je trebao da obezbijedi povratak izbjeglica i prognanih svojim kucama.

8. Sabotiranje tuzbe BiH protiv SCG zbog agresije i genocida, ne dozvoljavajuci da priznati svjestki ekperti za medjunarodno pravo zastupaju tuzbu na Medjunarodnom sudu pravde nego cijeli posao povjerava neiskusnom anemicnom advokatu S. Softicu.

9. Odvracanje i onemogucavanje predsjednika opstine A. Malkica i vijecnika Skupstine opstine Srebrenica da izglasaju izdvajanje iz RS, na bazi jasne presude MSP da je u Srebrenici izvrsen najtezi zlocin protiv covjecnosti - genocid od strane vojske i policije RS.

Agresiju, genocid, ratne zlocine, punu zastitu zrtava rata i jasno definisane i odlucne zahtjeve za funkcionalno politicko i teritorijalno uredjenje drzave BiH, ni jedna razumna politika ne smije nikad zaboraviti ni zanemariti. To se naravno radi paralelno sa svim ostalim obavezama vodjenja drzavne politike a ne na nacin kako to provizorno cini i namjerava da cini SDA.

Ukoliko se to na vrijeme ne shvati u SDA naredni izbori ce definitivno odrediti njenu politicku sudbinu.

D. Kuric
_______________________________________


6. TIHIC PROTIV USPOMENE NA BOŠNJACKU ŽRTVU

Izjava za javnost

književnika Isnama Taljica, Zilhada Kljucanina i Fatmira Alispahica
u povodu najave Sulejmana Tihica da ce progoniti uspomenu na bošnjacku žrtvu

U povijesti bošnjacke politike nije najavljena brutalnija izdaja nacionalnih interesa od one koju planira još uvijek aktuelni predsjednik SDA Sulejman Tihic proglašavajuci progon i zaborav bošnjacke žrtve! Rijec je o tjeranju žrtve da se navikne na rezultate zlocina! Ovakav zlocin nad bošnjackom kolektivnom memorijom ne bi mogao zamisliti ni Radovan Karadžic, ali se našao dobrovoljac i osvetnik Sulejman Tihic da finalizira radove velikosrpskih koljaca. Upravo zbog toga mediji po Srbiji pišu hvalospjeve i u naslovima isticu kako Tihic proglašava bošnjacko „prevazilaženje pozicije žrtve“, što suštinski znaci bošnjacko pristajanje na izjednacavanje agresora i žrtve.

Potpuna je izdajnicka obmana da je zaborav bošnjacke žrtve, kako kaže Tihic, uslov da se „izbjegnu sukobi i podjele, nove žrtve i stradanja u bližoj ili daljoj buducnosti", jer je upravo suprotno – Bošnjaci ce imati onoliko mira i poštovanja koliko budu pamtili i isticali svoju poziciju žrtve.

Na kraju, Tihic je, stavivši svoju privatnost iznad SDA, sebe demaskirao mišljenjem da „prošlost, zlocini, stradanja i samosažaljevanje ne treba da budu centralna tema naše politike“, cime je civilizacijski imperativ suosjecanja sa patnjama bošnjacke žrtve posprdno nazvao „samosažaljevanjem“ i proglasio neobavezujucim, i za Bošnjake i za druge. Kod Jevreja je holokaust centralna tema nacionalnog bica, a sa šest miliona žrtava ne suosjecaju samo Jevreji, vec svi antifašisti. Da su se Jevreji ponašali po Tihicevoj recepturi „prevazilaženja pozicije žrtve“, danas ne bi bilo ni njih, ni uspomene na holokaust.

Nakon što se Sulejman Tihic bestidno promovirao u velikosrpskog poslušnika, i nakon što je u svoju patološku izdaju i prevaru uvukao Stranku demokratske akcije i vecinu cestitog i patriotski orijentiranog clanstva, bošnjacka inteligencija se mora probuditi i potruditi na sve nacine da se umreži, ojaca i narodu objasni kako Tihic i SDA nisu isto što i Alija i SDA, te da se bošnjacka politicka buducnost mora grcevito tražiti izvan ovih izdajnickih okvira. Temeljni bošnjacki nacionalni projekat je izgradnja Muzeja genocida nad Bošnjacima, i to ce se dogoditi, u ime antifašisticke buducnosti koja mora biti gradena na pamcenju i na opomeni, a ne na zaboravu i poltronisanju Miloradu Dodiku i drugim sljedbenicima Radovana Karadžica.

Kontakt

Isnam Taljic 061 503 158

Zilhad Kljucanin 061 473 194

Fatmir Alispahic 061 679 392

_______________________________


7. Umjesto da zaštite žrtve, "naši" sad žele da ih do kraja unište

Zaista smo jadan narod kad nas ovakvi vode u propast i namecu nam amneziju, ali nisu oni krivi, krivi smo mi koji ih biramo!

Dok Dodik "gradi" manji entitet na osnovu pocinjenog genocida, nasi "takozvani" politicari ili pak lideri, traze da mi budemo "fini", i samim tim da zaboravimo, halilimo i pruzimo ruku s uvjerenjem (dejzavu) da se genocid, ubijanje, silovanje i razarenje nikad vise nece desiti!

Zalosno je da nemoze biti zalosnije!

Zaboraviti - Nikada!

Halaliti, to je jedna tako plemenita rijec, ali mi nemamo pravo da "kolektivno" halalimo niti da to trazim. Neka svaka majka koja je ostala bez svog sina, kcerke, muza ili roditelja odluci da li ce haliliti, neka svako siroce odluci da li ce halaliti sto je ostalo samo na ovom svijetu, neka svako dijete koje je doslo na ovaj svijet kao rezultat silovanja odluci da li ce halaliti osobi cija krv tece kroz njihove vene, neka svaka zrtva odluci da li ce halaliti, ali niko nema pravo da trazi da mi kolektivno halalimo, zaboravimo!

Pruziti ruku, pa zasto da ne, ali samo kad Bosnjaci u takozvanom "manjem entitetu" budu imali jednaka prava, budu postovani i kad Dodikovci prihvate cinjenicu da je "RS" rezultat pocinjenog genocida, ubijanja, silovanja, protjerivanja i terora nad ne Srpskim narodom BiH!

Kad bi zatvorili oci i zatrazili da vam neko ponovo procita citate iz ovog prilozenog teksta, ali bez imena govornika, bilo bi sasvim normalno da pomislite sta to sada Dodik provaljuje! Ali, nije to Dodik, to je lider Bosnjaka (Boze sacuvaj!) Umjesto da zastite zrtve, "nasi" sad zele da ih do kraja uniste, da im oduzmu pravo da znaju ili, da se sjecaju, zasto u dusi nose toliki bol i tko, ili sta, im je nanjelo takav neopisiv dozivotni bol za kojeg nema lijeka. Da "nasi"!

Nasim politicarima bi bilo daleko bolje da se bace na posao, da pozivaju sve protjerane gradjane BiH da se "ponovo" bore za buducnost BiH putem demokratskog procesa, da vade CIPS kartice, da se registruju za glasanje, da svojim glasom zaustave izjednacavanje agresora i zrtve, da svojim glasom dokazu da iako su "bili" protejrani da ih dusman nije unistio; da se svojim glasom bore protiv sve i jedne fasisticke organizacije/partije u BiH, da svojim glasom postave zdrave "sposobne" pojedince koji ce preuzeti ovu nasu "drhtavu" zemlju i vratiti joj snage i volje za bolje sutra za sve narode BiH a ne samo za politicare i foteljase!

Jedina svijetlost u svemu ovome, jeste da imamo knjizevnike poput gosp. Taljica, gosp. Kljucanina i gosp. Alispahica koji se bore svojim "zlatnim perom" da istina nikada ne bude zaboravljena i koji svojim tekstovima i polozajem bude svijest onih koji su mozda na trenutak zalutali...

Uvazeni knjizevnici, Vama od srca hvala.

Senada Softic-Telalovic
Predsjednica Vijeca BiH organizacija Australije

_______________________________________


8. Izjava za javnost KBSA u povodu izjava Sulejmana Tihica

(skracena verzija)

Odbranu europskih vrijednosti Bošnjaci Bosne i Hercegovine su platili životima nevinih i genocidom koji je nad njima ucinjen. Umjesto da dobiju efikasnu državu, Dejtonskim ugovorom su dobili podijeljenu, neefikasnu državu u kojoj je legaliziran zlocin genocida, stvaranjem genocidne tvorevine Republike Srpske. U ime preživjelih žrtava najveceg zlocina protiv covjecnosti u Europi poslije Drugog svjetskog rata, Kongres Bošnjaka Sjeverne Amerike (KBSA) traži:

1. Ukidanje ustavnog uredjenje Bosne i Hercegovine, baziranog na etno-teritorijalnim principima, koje je direktan rezultat genocida. Ono se mora uskladiti sa uredjenjem koje je postojalo prije zapocinjanja genocida, što ukljucuje i teritorijalno ustrojstvo Bosne i Hercegovine.

2. Vracanje istinske multi-etnicke države na svakom dijelu BiH teritorije, i statusa koji je imala do zapocinjanja projekta genocida koji je rezultirao stvaranjem etnicko-cistih teritorijalnih cijelina. Svi prakticni efekti genocida se moraju poništiti, a prvi korak na tom putu jeste efektivan i samo-održiv povratak svih preživjelih žrtava genocida u svoje prijeratne domove uz garantiranje ekonomskih, politickih, bezbjedonosnih i kulturnih prava povratnicima.

3. Obeštecenje potomcima žrtava genocida, preživjelim žrtvama genocida, kao i državi Bosni i Hercegovini, u materijalnom smislu kako bi se omogucilo ispunjavanje primarnih obaveza iz gornjih navoda.

4. Donosenje zakona u BiH o zabrani negiranja genocida, te osiguravanje najstrožije i najšire primjene tog zakona.

5. Zahtjevijanje politickih predstavnika Bosne i Hercegovine da Srbija i Crna Gora prihvate punu pravnu, politicku, materijalnu i moralnu odgovornost za genocid, te da se obavežu da ce u potpunosti podržavati i pomagati poništavanje efekata genocida i sprjecavati bilo kakve buduce pokušaje za ponavljanje genocida u Bosni i Hercegovini. Nijedna politicka partija niti politicki lider koji prihvata posljedice genocida i agresije nema niti ce imati podršku KBSA niti americkih i kanadskih Bošnjaka.

6. Zastitu bivsish pripadika Armije BiH, branitelja domovine i ocuvanje tekovina brobe protv agresije na BiH. Svi montirani procesi podizanja optužnica i privodenja protiv boraca Armije BiH u bilo kojem dijelu BiH, Bosnjaci doživljavaju kao uvredu, kao ponovni pokusaj genocida nad Bosnjacima, te pokušaj izjednacavanja žrtava genocida i izvrsitelja genocida. Mi ne smijemo zaboraviti sehide i invalide Armije BiH. Njima se mora dati puna pomoc i zastita.

7. Od medjunarodne zajednica, potpisnika Dejtonskog sporazuma i clanica Vijeca za implementaciju mira tražimo da prestanu sa politikom koja “bliskoistocnu krizu” ili “palestinazaciju” uvodi u Bosnu i Hercegovinu.

Smatrajuci da je stalna konstanta bošnjackog kolektivnog narodnog uma pamcenje zlocina genocida i agresije, vec u ime istine i pravde, bez kojih nema kolektivnog bosanskohercegovackog državnog i društvenog tkiva, KBSA poziva sve bošnjacke politicke faktore da bošnjacku buducnost grade na pamcenju i na opomeni, a ne na zaboravu.

...
Bošnjaci ce imati onoliko mira i poštovanja koliko budu pamtili i isticali svoju poziciju žrtve i koliko budu uspjesno isplanirali nacionalni razvoj i jedinsvenu bosnjacku platformu u buducnosti.

Mr. Emir Ramic
_________________________________


9. POTREBNE SU DEMONSTRACIJE GRADJANA PROTIV IZDAJE DRZAVE

Dakle, narod se masovno buni. To se vidi na internetu. Evo sada i KBSA, koju je Alija osnovao da vara bosnjacki narod u Americi, trazi da se postuju principi predratnog Ustava Republike BiH. Nazlaost, to nije dovoljno. Da su u pitanju politicari kojima je stalo do licne karijere, kojima je stalo sta narod misli, to bi bilo dovoljno da odustanu od Pruda. Iz dosadsnjih reakcija bi Tihic i Glavni odbor SDA izvukli pouku, uvidjajuci da im to glasacka baza ne odobrava, povukli bi se. Medjutim, na djelu su cetnicki agenti kojima su njihove BH politicke karijere sekundarna stvar, dok im je projekat velike Srbije primaran. Dakle, oni ce prije sebe zrtvovati za "Srpsku" nego sto ce odustati od cetnickog projekta. Oni moraju biti otjerani masovnom pobunom naroda i SDA clanstva, ili smo gotovi.

Upravo saznajemo da ce se u SUBOTU, 27.12.08. U 12:00h pred SARAJEVSKOM KATEDRALOM odrzati demonstracije Udruzenja Gradjana.

NADAMO SE DA CE SE GRADJANI OHRABRITI DA DEMONSTRIRAJU I PROTIV IZDAJE DRZAVE, A NE SAMO PROTIV "LOPOVA I PROFITERA".

_______________________________________


10. KAKO MOZEMO POMOCI SAMI SEBI I DOMOVINI

Selam!

Javljam se povodom tzv. Prudskog dogovora i izdaje nase drage Bosne i Hercegovine, da pokusamo naci nacine kako se boriti protiv toga. Najvaznije, mi Bosnjaci treba da konacno budemo kao jedan i unistimo to izdajnicko smece iz nasih redova, da se konacno probudimo i borimo protiv izdaje nase zemlje. Najbrzi, najbolji (za pocetak) nacin je organizovati i snimiti odmah press konferenciju i to postaviti na video portal Youtube, ali i sa verzijama na Engleskom, Njemackom i Francuskom. Navaznije je postaviti jednu (1) "GLAVNU" sazetu veriju koja kratko i jasno obuhvata sve cinjenice izdaje i sve ono sto ide s tim. Npr. otvoreno reci Tihic i Silajdzic su srpski agenti i nabrojati sta su sve uradili da nas narod ponovo zavedu i prevare. Jer, sta ako cak narod i izadje na primjer na ulice, a vodi ga izdajnik Silajdzic?!

Trebamo reci i da je Lajcak kupljen od Dodika da zavrsi genocid. Otvoreno reci bez uvijanja, jer to smo obavezni reci u ime ubijenih, silovanih, protjeranih..., i to poslati i na Slovacke i Ceske medije, nek se cuje. Pored te sazete video varijante emitovati i jos opsirniju verziju (cijelog govora) gdje ce se sve objasniti nasim ljudima. Zasto ovo kazem i zasto je vazno? Zato, jer nasi mladi ljudi ne vole duge govore, nemaju ni zelje ni strpljenja slusati, nego samo kratke jasne porke mogu zaokupiti njihovu paznju, a sto je najvaznije, da su RAZUMLJIVE!!! Ne zaboravite da puno te nase mladosti ne govori bas dobro nas jezik i ne znaju bas puno toga. Treba im otvoriti oci jasnim kratkim porukama koje su potkovane istinom i CINJENICAMA!! Kad se postavi taj video klip, tu kopiju obavezno poslati na sve ex-jugoslovenske tv stanice, a posebno naravno na Bosanske. Trebamo stampati proglase i lijepiti po Bosni (posebno u genocidnoj republici), a takodje u Evropi i svijetu, posebno naznacivsi sta donosi kome taj "Prudski" ugovor, sta dobija srpska republika, a to je legalizaciju genocida, plus bosansku imovinu, plus novac za prognane i izbjeglice, kojima ce integrisati rezultate genocida i naseljene hrvatske Srbe.

Treba da nam bude jasno da onaj ko povede ovaj narod iz ove kome i bijede ce biti na celu nove drzave. Stari, truhli, bahati, nepismeni, politicari, minder-efendije, ako bi bili medju nama ponovo uvuceni, mi nemamo nikakvih sansi. Vec ih treba pocistit metlom pa krecom, najbolje pobiti taj smrad tih izdajnika, unistiti kao sto bi svaka normalna zemlja uradila.

Zar se ne mogu kontaktirati nasi klubovi, mjesta gdje se sastaju nasi ljudi i uraditi to? Mozemo SIGURNO! Ali treba paziti, ne u saradnji sa ambasadom BiH, jer izdajnici stopiraju sve preko izdajnika u ambasadama, to su sve njihovi ljudi.
...
Toliko od mene, a bilo sta mogu pomoci tu sam kao i moji prijatelji koje znam. Selam

Alija T.

---

KOMENTAR: Postovani gosp. Alija,

zaista je dobra ideja da se prave spotovi na Youtube, pa vas pozivamo da organizujete tim i uradite taj projekat. Nacionalni kongres Republike BiH radi tako sto svako provodi u djelo svoje patriotske ideje. Mi ne izdajemo naloge jedni drugima. Najcesce ideje nisu problem, problem su izvrsioci, oni koji ce potegnuti i obaviti posao.

Na primjer, nedavno nam se javio covjek i rekao: "Moramo doci do Ustava Republike BiH i postaviti ga na internetu." Mi smo mu objasnili da je to njegova ideja i da bi je on mogao i provesti u djelo, i covjek je zaista odradio posao, uz pomoc jos par ljudi. Ovaj primjer iznosimo da svima objasnimo na koji nacim trebaju postupiti ako zele pomoci domovini. Dakle, svako ko ima neku patriotsku ideju neka krene u njenu realizaciju, a mi ostali cemo pomoci koliko je u nasoj moci.

Sto se tice bh medija, na njih nemojte racunati. Oni ce bez problema intervjuisati i crnog djavola i anonimne cetnike, ali nikada nece prenijeti nesto od NKR BiH. Oni se toliko plase istine koju iznosi NKR BiH da nas blokiraju i na njihovim web stranicama (npr. Avaz, NTV Hayat, sarajevo-x) koje cita desetak ili najvise stotinjak ljudi, pa nas sigurno nece pustiti ni na medije koje gledaju milioni.

Ipak istina je toliko mocna da opet narod otkazuje poslusnost izdajnicima, bez obzira sto oni imaju neogranicena sredstva i potpunu kontrolu nad medijima.

M. B.

____________________________

PREGLED MEDIJA

11. Prvo Tihic, a istovremeno i Kebo

http://www.svevijesti.ba/content/view/19369/218/

____________________________

12. Ustav Republike BiH trajno smjesten i na slijedecim web stranicama

http://nkrbih.blogspot.com/

http://republic-bosnia-herzegovina.com/

*************************************************

No comments: