Thursday, December 4, 2008

#560 I HAPSENJE KARADZICA CE BITI ISKORISTENO ZA JACANJE NJEGOVOG DJELA - GENOCIDNE RS

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

26. juli 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 560

SADRZAJ:

1. I HAPSENJE KARADZICA CE BITI ISKORISTENO ZA JACANJE NJEGOVOG DJELA - GENOCIDNE RS

2. Dušanka Majkic: "Hapšenje Karadžica ponovo podijelilo bh. javnost"

3. KARADZIC ODLUCIO DA NE ODA SVOGA KLJUCNOG SAVEZNIKA ALIJU IZETBEGOVICA

4. Uhvaceni ste u laži

5. KLJUJIC O HAPSENJU KARADZICA U ZAGREBACKOM "VECERNJEM LISTU"

6. NACIONALNI KONGRES R BiH JE SADA JEDINA PATRIOTSKA SNAGA

7. MOLIMO VISE NASE INICIJATIVE

8. RE: I U ZDRAVSTVU IMA PUNO KARKINA

9. JEDAN PRIJEDLOG ZA IZBORE

10. Glasnik br. 559 - internacionalno izdanje na Engleskom jeziku

11. GRAFICKI UREDJEN GLASNIK br. 558 I RANIJI BROJEVI

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. I HAPSENJE KARADZICA CE BITI ISKORISTENO ZA JACANJE NJEGOVOG DJELA - GENOCIDNE RS

Muhamed Borogovac, Boston
Sven Rustempasic, Sarajevo

Kada je Karadzic uhapsen gradjani mnogih BH gradova su spontano izasli na ulice da to proslave. Mnogi su se obradovali da ce se na sudjenju jos jednom pokazati prava tj. genocidna priroda RS te da ce ta tvorevina biti relativizirana, mozda cak i razmontirana.

Medjutim, druga strana, bh vlastodrsci odmah krecu u akciju koja se moze nazvati "damage control" (kontorla stete). Dodik odmah izjavljuje: "Sudjenje Karadicu se ne smije pretvoriti u sudjenje Republici Srpskoj."

U isto vrijeme sa "bosnjacke" strane krece veoma dobro organizovana i sinhronizovana "damage control" akcija. Dodiku odmah priskacu u pomoc "bosnjacki" politicari, slicno kako su mu priskocili da spase policiju RS od Evropske reforme. Ovaj put je neprijatnu duznost direktnog izdajnika uzeo na sebe Bakir Izetbegovic. Mediji su na Engleskom prenijeli njegovu kompromitujucu izjavu sa "Teleringa".

Slijedi citat na Engleskom, a zatim nas prevod kljucnih izjava:

Thursday, July 24, 2008

‘Telering’ also brings SDA’s Vice President Bakir Izetbegovic who says Bosniaks willing to reach out hand of reconciliation and accept existence of RS. On another side, in a statement for OBN, RS Prime Minister Milorad Dodik says BiH, unfortunately, looks more like a state falling apart than like a functioning state.

Izvor: MIA Electronic Media Monitoring Daily Reports

Dakle, Bakir Izetbegovic kaze: "Bosnjaci su spremni da pruze ruke pomirenja i da prihvate postojanje Republike Srpske."

S druge strane, on za to ne trazi bas nista, bas kao ni Alija u Daytonu.

Tako, na taj Bakirov poklon nadovezuje se Dodik i da objavi citavom svijetu: "BiH, nazalost vise izgleda kao drzava u raspadu nego funkcionalna drzava."

Dakle, kada se prirodno poslije Karadzicevog hapsenja svijet ponovo zapitao: "Zar cemo doista pristati da se genocidom prave drzavice?" Bakir i Dodik, porucise da je RS nedodirljiva, a da je BiH ta koja treba nestati.

Jedno pitanje cetnickom agentu Izetbegovicu: "Ko si ti da govoris u ime Bosnjaka?" Ti mislis da ako si od oca naslijedio bogatstvo steceno na bosnjackoj nesreci da si time naslijedio i njegov uticaj i moc da odredjujes sta Bosnjaci misle i zele? Ko ste vi Izetbegovici da prisvajate pravo da eksploatisete i unistavate ovaj narod i njegovu jedinu drzavu?

U udbasku akciju "damage controll" se ukljucio i Zeljko Komsic. Koristeci popularnost koju je neopravdano stekao patriotskim parolama i nepatriotskim djelima, on nastoji prodati istu stvar, kao i Bakir, samo na drugom trzistu, samim zrtvama genocida. U Prijedoru, predstavljauci se kao veliki prijatelj zrtava genocida, dok im gleda u oci on im porucuje: "Nema govora o ukidanju RS-a i nema referenduma o otcijepljenju."

Ali referendum o otcjepljenju RS nije sada "na dnevnom redu" i to samo zato sto RS jos nije legalizovana. To nije ni u kakvoj vezi sa hapsenjem Karadizca. Tim dodatkom o imaginarnom "Referendumu" koji svakako sada nije na dnevnom redu, on samo toboze daje nesto i nama, da malo zamaskira pravi smiso njegove intervencije, a to je: "Nema govora o ukidanju RS.", sada kada smo se svi podsjetili genocidne prirode RS.

U isto vrijeme Komsic, zajedno sa Silajdzicem polako, ali sigurno priprema teren kada ce cetnicki referendum biti moguc, upropastavajuci jednu po jednu sansu Bosne i Hercegovine da se relativizira RS. Uporopastili su presudu za genocid, upropastili su Evropeku reformu policije, legalizovali su SPC kao drzavnu crkvu u BiH, sada upropastavaju i sansu nastalu Karadzcevim hapsenjem itd. A kada sve nase sanse propadnu, onda RS pobjedjuje.

U "damage control" akciju ukljucili su se naravno i BH mediji. Mogli bi se tomovi o tome napisati, ali uzmimo samo za primjer Avaz. Ubrzo po hapsenju Karadzica oni intevjuisu Paddy Ashdowna (a ne nekog prijatelja BiH, npr. Prof. Boylea) i prenose Ashdownovo misljenje kao gotovu cinjenicu: da proces koji ce otpoceti na Tribunalu u Den Haagu, ne smije imati nikakve konsekvence koje bi stavile cak i pod znak pitanja, a kamo li ukinuli Karadžicevu životnu tvorevinu, Republiku Srpsku.

U isto vrujeme Avaz je onemogucio komentarisanje clanaka od strane citalaca poslije Kardzicevog hapsenja jer je borbeni moral Bosnjaka i elan da se ukine RS nevjerovatno porastao i izdajnici su morali vratiti u bocu taj slobodarski duh Bosnjaka. Morali su zaustaviti tu naraslu bujicu bosnjackih nada i to je jedini smisao ove sinhronizovane akcije "damage control" od strane cetnickih agenata infiltriranim medju bh politicare i u bh medije.

____________________________________


2. Dušanka Majkic: "Hapšenje Karadžica ponovo podijelilo bh. javnost"

BiH|22.07.2008. u 16:30

Delegat u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH Dušanka Majkic je danas izjavila novinarima da je hapšenje Radovana Karadžica ponovo podIjelilo bh. javnost.

Vidjeli smo da je to dosta euforicno docekano u Federaciji, a da je dosta odmjereno primljeno u RS-u“, kazala je ona.

Što se tice stava SNSD-a, Majkic je kazala da je on i dalje konzistentan i ide u pravcu da svi oni koji su optuženi za ratne zlocine trebaju da svoju nevinost ili krivicu dokažu na sudu u Haagu "i da konacno ta anatema koja je dosada bila na predstavnicima srpskog naroda mora prestati“.

"Pa ako ce ovo sudjenje biti u tom kontekstu onda mi taj stav podržavamo i smatramo opravdanim. Razumijem stav Srbije koja je takav potez donijela u kljucnom momentu, možda presudnom za njenu dalju buducnost - pitanje da li evropske integracije ili skrivanje optuženih za ratne zlocine, Srbija je uradila jedan hrabar korak i donijela odluku koja ce biti u korist svih njenih gradana“, kazala je Majkic.

(FENA)
__________________________________


3. KARADZIC ODLUCIO DA NE ODA SVOGA KLJUCNOG SAVEZNIKA ALIJU IZETBEGOVICA

Sigurni smo kao i SNSD-ova parlamentarka Dusanka Majkic da je ovo moglo biti uradjeno mnogo ranije i da je proracunato od strane Srbije da to treba uraditi sada da bi se minimizirala steta za Srbiju. U pitanju je samo interes Srbije, jer Srbi su narod koji ima tradiciju zrtvovanja pojedinaca kada postanu smetnja Srbiji, za razliku od Bosnjaka koji jos uvijek trpe Izetbegovic-Silajdzicevu udbasku bandu bez obzira sto je dovela drzavu BiH na rub provalije.

Jedino donekle otvoreno pitanje za Bosnjake je: "Da li ce Karadzic odati svoje jatake na bosnjackoj strani?"

Upada u oci jedna neuobicajena cinjenica, da poslije Milosevica i Seselja, i treci covjek koji bi mogao rasvijetliti misteriju sta se doista dogodilo u BiH, Karadzic, takodjer odlucuje da se brani sam, bez advokata.

A evo zasto je to. Svaki advokat koi bi branio Karadzica bi dobio pristup mnogobrojnim dokumentima iz rata u BiH i zbog svoje profesionalne odgovornosti prema klijentu, on bi morao na svaki moguci nacin pomoci svome klijentu, tj. istrazivati, doslovno kopati po tim dokumentima i pronalaziti Karadziceve saucesnike, do sada nepoznate krivace za genocid u BiH. Dakle, time sto Karadzic odlucuje da se brani sam, on u stvari stiti druge, njegove do sada nepoznate jatake u genocidu u BiH.

Postavlja se prirodno pitanje, ko bi mogao biti taj koga Milosevic, Seselj i Karadzic stite, odricuci se usluga vrhunskih svjetskih advokata u Hagu? Zar nisu vec svi kreatori genocida u BiH poznati, mnogi vec osudjeni, ukljucujuci i najblize Karadziceve saradnike, Krajisnik, Koljevic, Plavsicka? Po svoj prilici nisu jos svi poznati, jer odbijajuci usluge vrhunskih svjetskih advokata zlocinci stite od javnosti njihove nepoznate saucesnike na "bosnjackoj" strani.

Dakle, bez obzira sto Srbija zrtvuje Karadzica, Karadzic i sam sebe zrtvuje zbog Srbije, tacnije zbog RS u ovoj etapi.

Istrazivanje o Izetbegovicevoj sabotazi skidanja "Arms embarga" Armiji BiH, koje je objavljeno u proslom broju Glasnika, ukazuje da Karadzic vjerovatno skriva Izetbegovica, da jedino zato ne dozvoljava da svjetski pravnici proniknu u tajnu sta se zaista dogodilo u BiH.

Tarik B.
______________________________________________


4. Uhvaceni ste u laži

Evo kada su mediji objavili vijest u hapšenju

CNN 23:45 kao breaking News.

RT Srbije 00:10 sa kracim specijalnim dnevnikom uz nastavak programa.

TV Kantona Sarajevo 00:15 nakon cega su prešli na otvoreni program posvecen hapsenju.

TV BiH 00:20 nakon cega su prešli na otvoreni program posvecen hapsenju.

Federalna televizija 00:20 nakon cega su prešli na otvoreni program posvecen hapsenju.

Televizija Republike Srpske nije prekidala program, samo je islo na teletekstu i tekst na ekranu, izgleda da su tek u 1:20 dali kracu emisiju.

Oslobodenje i Avaz su ponovo odštampali pripremljeni broj da ujutro to bude glavna vijest.

Treci sarajevski dnevnik San, medutim nije. Nisam vidio As.

I posljednji, u 10:20, na svoju sramotu, se oglašava Bosanski kongres, emailom.

Samir R.
---

Samire,

mi smo samo prenijeli reagovanje jednog citaoca web stranice Avaza i to ne znaci da stojimo iza svega sto je rekao. Prenijeli smo ga zato sto je ispravno stavio teziste na Karadziceve jatake u Sarajevu. O tome je bio i ostatak Glasnika.

Ako si voljan da saznas istinu vidio bi u tom Glasniku da je Alija zaista sabotirao naoruzavanje Armije RBiH. Tu smo pruzili svu dokumentaciju, pa si se mogao uvjeriti, ako te istina interesuje.

Sto se tice citiranog citaoca Avaza, vjerovatno njemu nije bilo jasno zasto se nista ne cuje na bh TV stanicama ni pola sata otkako je to javljeno u citavom svijetu, npr na CNNu. (Npr. jedan Beogradski magazin je opisujuci situaciju u Sarajevu javio da su forumasi portala sarajevo-x ispisali 5 starnica prenoseci sta javljaju svjetske agencije, prije nego su glavni bh mediji javili tu vijest.) Ocigledno su "nezavisni" BH mediji cekali dozvolu od nekoga i nisu odmah prenijeli vijest kao sto su sve ostale svjetske agencije ucinile.

Inace, Glasnik NKR BiH se distribuira minimum sedam sati, zavisi od velicine. Tako da smo ga mi poceli distribuirati tu noc u ponoc po americkom vremenu, a ti si ga mnogo kasnije primio. Zato je bio malo bajat u vezi sa tom vijesti.

Medjutim, glavna vrijednost Glasnika nikad nije bila da prenosimo dnevne vijesti, jer nismo devni medij, nego da analiziramo politicku situaciju, da proniknemo u zakulisne igre nasih vlastodrzaca, kao svaki sedmicni medij.

Pozdrav.

Muhamed Borogovac
_________________________________


5. KLJUJIC O HAPSENJU KARADZICA U ZAGREBACKOM VECERNJEM LISTU

VL: U Sarajevu kažu da je Karadžica najbolje poznavao književnik Abdulah Sidran. Jeste li ga i vi poznavali?

KLJUIC: Poznavao sam ga trideset godina i uvijek je bio neurban covjek. Mi Radovana Kradžica nikada nismo ozbiljno doživljavali. Kada je izabran za predsjednika SDS-a, a ne Zdravko Leovac, odmah smo znali da ce biti nekog belaja, jer je on važio za osobu koja je bolovala od mnoštva kompleksa. Naime, on nije služio vojsku, a volio je uniformu, mokrio je u krevet.

Sve se to pokazalo odmah na pocetku agresije na BiH, kada se Karadžic poceo pred kamerama pojavljivati u vojnoj uniformi. Volio je postrojavanja, predaje raporta, govoriti da može Sarajevo osvojiti za jedan dan. Sve su to bile sulude misli, jer on nije imao pojma o vojnoj vještini. Nije imao pojma da je mnogo teže osvojiti nego braniti grad.

VL: Usprkos manama koje ste pobrojali, kako je jedna takva licnost uspjela dosegnuti politicki vrh?

KLJUIC: Iako najvecu "zahvalnost" mnogi pripisuju dr. Ismetu Cericu, uglednom sarajevskom lijecniku koji je Karadžica zaposlio i ujedno mu bio pretpostavljeni, Ceric se u to vrijeme nije pitao. U to vrijeme pitala se samo partija, a Karadžic je bio doušnik tajnih službi. Kao takav bio je školovan, odlazio je u SAD, gdje je naucio engleski jezik, i kao takvog ga pocetkom devedesetih ubacuju u demokratske procese u bivšoj državi. Nije Karadžic bio jedini doušnik u to vrijeme, mnogi su to bili, i kao takvi ubaceni u demokratski proces.
---

KOMENTAR: Veoma znacajna observacija gospodina Kljujica. Osim Karadzica pojavili su se odjednom, iz anonimnosti, mnogi drugi saradnici udbe da zauzmu sve funkcije u drzavi. Sjetimo se samo nekih anonimaca koji odjednom zauzimaju kljucne pozicije u drzavi, govore perfektan Engleski, dok niko nista ne zna o njima. Niko ne zna zasto bas oni imaju Alijino neograniceno povjerenje, koje su im biografije, sta im pise u Curiculum Vitae ili u Resume-u, osim da govore fluent Engleski?

Evo imena nekih od njih:

Haris Silajdzic
Ejup Ganic
Nedjib Sacirbegovic
Muhamed Sacirbegovic
Mustafa Ceric
Adil Zulfikarpasic
Sven Alkalaj
Bisera Turkovic

Tu mozemo slobodno ubrojati i Zlatka Lagumdjiju, mada se on pojavio pod malo drukcijim okolnostima. Njega su zavjerenici protiv Republike BiH postavili na celo SDP-a da bi uklonili ili potisnuli na marginu i posljednje ljude iz Pozdreceve garniture, Dr. Nijaza Durakovica, Bogica Bogicevica, Skenderagica i sve one, sada vec zaboravljenje bh patriote, koji su se suprotstavljali velikosrbima za vrijeme afere Agrokomerc i jogurt revolucija.

M. B.
________________________________


6. NACIONALNI KONGRES R BiH JE SADA JEDINA PATRIOTSKA SNAGA

Tesko je naci prave rijeci pohvale za Vase fantasticno zalaganje ne samo na raskrinkavanju grozotne zavjere prema BiH nego i na osvjescivanju i informisanju Bosnjana.

Mnogi se zaklinju u Titinu jugu, a ne znaju da je ona jedan od glavnih uzroka BiH destrukcije. Nama je skolski program krojen u Srbiji pa smo morali uciti o poturicama i krvolocnim Turcima zbog cega su muslimani dobijati komplekse vec u skolskoj klupi. Svjesni Bosnjaci su bezobzirno i mucki uklanjani sa funkcija, a najveca podvala je ipak vjeroispovijest koja nam je naturena kao nacionalnost.

Sve to je doprinijelo dezorijentaciji i krhkom osjecaju nacionalne biti sto je opet iskoristeno od neprijatelja za lakse vrbovanje izdajica i poltrona i razbijanje BiH. Zato trebamo uporno raditi i istrajati na jacanju svijesti o pripadnosti bosnjackoj naciji bez obzira na vjeroispovijest ili nepripadnost vjeroispovijesti.

Predlazem da Bosanski Kongres preraste u politicku platformu jer ja ne vidim neku drugu organizovanu snagu i pamet koja moze voditi bosnjacki narod u svjetliju buducnost.

Faruk M.

KOMENTAR: Faruk, uglavnom si u pravu s tim sto bi trebalo malo precizirati sustinu nacionalnih procesa u Titovoj Jugoslaviji. Naciolano pitanje je druga stvar od samog komunizma, a i komunizam je ukinut davno prije rata i u ekonomskom sistemu, uvodjenjem privatnih korporacija, i u politickom sistemu uvodjenjem visestranacja.

Titova Jugoslavija nije bila onakva tamnica naroda zbog Tita, nego zbog toga sto ni Tito sam nije mogao iskontrolisati srpski nacionalizam. Tito nije mogao biti prisutan u svakoj opstini i preduzecu, policijskoj stanici, kasarni, gdje su Srbi gurali jedni druge i uzimali vlast, pri tome na rijecima se zaklinjuci u Tita. Srecom, Tito je to na vrijeme shvatio, pa se potrudio i promjenio Ustav 1974. kojim je prakticno omogucio legalnu disoluciju Jugoslovnskih Republika kao nezavisnih drzava. Tito je svakoj Republici dao pravne mogucnosti da se izbori za svoju slobodu, pa i Republici Bosni i Hercegovini. Slovenci, Hrvati, Makedonci, Albanci, Crnogorci su to iskoristili, Bosnjaci nazalost nisu.

Za to sto Bosnjaci nisu bili ravnopravni u BiH nije nama niko kriv, nego mi sami. Npr. Slovencima, Albancima, Hrvatima itd. nije smetao ni komunizam da se ispod povrsine bore za slobodu. Oni su uvijek imali dovoljno politicki svjesnih aktivista koji su se borili za slobodu, raznim sredstvima. Upravo to je problem, sto smo mi i onda ocekivali da nam neko "odozgo" dade ravnopravnost, umjesto da smo je sami uzimali, kao ostali narodi.

To se i danas ponavlja. Mi ocekujemo da ce neko drugi za nas svrsiti posao npr. Siljadzic trazi od svijeta da se "implementira dayton". Medjutim, upravo je Silajdzic taj u cijim rukama je implementacija Daytona, po principu "quid pro qvo". Svaki pravnik koji se bavi ugovornim pravom zna da se kljuc implementacije svakog ugovora, sastoji u otme da ni jedna strana ne daje nista unaprijed. Neces implemenitari ugovor, ako dades sve sto treba drugoj strani, a onda ih molis da i oni daju tebi ono sto su obecali, a "nasi" politicari to stalno rade, i onda varaju narod kako svijet nece da "implemenitira dayton".

Evo jedan porimjer kako to oni rade. Oni su dali Srbima izbjeglim iz BiH u Srbiju dvojno drzavljantvo, a sada RS stavlja veto na promjenu clana 17. i onemogucuje da Bosnjaci protjerani sirom svijeta dobiju dvojno drzavljanstvo. Svako dijete zna da se to moralo simultano provesti, a toboze Lagumdjija i Silajdzic to nisu znali pa su Srbima dali sve, a nama samo veresiju.

Nazalost projekat unistenja BiH je gotovo zavrsen. Ipak, ima neka nada da bi se to moglo zasutaviti. Jedna nada je da ce clanstvo SDA, gdje ima mnogo patriota, naci nacina da preuzme stranku u svoje ruke od izdajnika, Izetbegovica, Tihica, Dzafica itd.

Ima mnogo ljudi u BiH koji su zahvaljujci i nasem Glasniku shvatili da je BiH u kandzama UDBE i KOS-a, te su se pritajili, povukli u duboku ilegalu, ne otkrivaju sta misle, bas kao u stara komunisticka vremena. Mi dobijamo nekoliko puta vise pisama u kojima ljudi ni nama ne otkrivaju svoj identitet, ali rade korisne stvari za BiH, npr. salju nam informacije, ili adrese, ili distribuiraju istinu o izdaji na raznim forumima itd.

Na primjer, citaoci Glasnika su nam poslali 495 adresa u prosloj sedmici, od toga je 231 vec bilo u nasem adresaru, ali smo dobili i preko 200 ispravnih novih adresa.

Ovim pozivamo sviju vas da se ukljucite na neki nacin, kojeg cetete sami odabrati u borbu za spas domovine. Ako ste u prilici uclanite se u neku stranku i nastojte patriotski usmjeriti stranku, ili, ako nista, sirite istinu na bosanskim web stranicama. Znajte nije ni izdajnicima lako kada vide kao ih progonimo, pa moraju iskljucivati ili ogranicavati komentare citalaca i forume, kao sto su odavno prinudjeni i na web stranicama Avaza i sarjevo-x itd.

M.B.
_________________________________


7. MOLIMO VISE NASE INICIJATIVE

Postovane Dame i Gospodo!

Ja Vam se zahvaljujem na Vasim Informacijama, ali imala bi jednu Primjedbu ili Molbu....

Vase Emails su vrlo intresantne, briljantne i aktuelne i citam hi redovno, ali kad hi procitam samo mi se "prevrne zeludac" (izvinite na izrazavanju).... i? nista..... tek svatim koliko smo "nemocni".... Sta mi vrijedi sto znam da Kriminalci, Zlocinci, Lopovi vladaju u Bosni i Hrecegovini???? Svi gledamo kako Dodik baca Zastavu Bosne i Hercegovine i sta?? Mi gledamo i citamo i nerviramo se.....

Eh, pa draga Gospodo, ako vam Bosna i Hercegovina lezi na srcu onda organizujte neku Akciju...(ne samo Humanitarnu...to znamo i sami)..... da se nesto konkretno uradi, da se cuje nas Glas (Bosanaca i Hercegovaca)....

Ja sam iskreno zahvalan za vase Informacije, ali ako postoji Mogucnost za vise "Nase-Inicjative" onda pokazi te nam Put.

Sa Postovanjem

Amela J.

---

KOMENTAR: Ovo pismo je veoma sarmantno, te zato nismo ni gramatiku ispravljali. Ocigledno se radi o mladoj osobi, koja i Bosanski jezik pise sa njemackom gramatikom. (U Njemackom se sve imenice pisu velikim slovom.) Ovo pismo je dokaz da imamo i mladje generacije "dijasporaca" koje ne zaboraljaju domovinu. Zato nam je ovo pismo tako drago.

Draga Amela, sto se tice sustiskog pitanja, sta bi mi mogli raditi, na to smo uglavnom odgovorili komentarisuci prethodno pismo. Naime, ne moze mo mi sami mekom velikom akcijom nista uciniti, ali mozemo mnogo uciniti ako svi slozno pocnemo pronalaziti nase licne patriotke projekte i nesto konkretno raditi protiv izdajika, a za domovinu, kako je gore opisano.

Veoma srdacan pozdrav

Muhamed Borogovac.
_________________________________


8. RE: I U ZDRAVSTVU IMA PUNO KARKINA

Imao bih jedan komentar na clanak o korupciji u zdravstvu.

Svi znamo da se u bolnicu u BiH ne ide bez love i to morate znati procijeniti koliko je teska vasa bolest kako bi se na vrijeme i u dovoljnoj mjeri pripremili za operaciju (ili nesto slicno). Pripreme su, naravno, iskljucivo transakcijske, ili da prevedem, ako nemate novac, sto ste se onda razboljevali!!!

Svakako da podrzavam sve doktore koji profesionalno i eticki obavljaju svoje duznosti, ali smatram da ni te 'postene' doktore ne treba stediti i da ne treba praviti razliku medju njima u prozivkama, jer oni najbolje znaju sta rade njihove 'suplje' kolege, ali je to za njih uredu i oni sute o tome, pustaju 'suplje' da prave sliku i o njima samima. Zato su i oni krivi!

I ne zaboravite da su oni privilegovani jer kao zdravi idu u bolnicu za razliku od nas, pa je lako zakljuciti da su oni puno ravnopravniji sa ovim 'supljim' doktorima. Bolestan covjek nema zelju (a ni vremena) da istjeruje pravdu!!!

Ono sto me je zasmetalo kod pisma gosp. Vahida je sto ne spominje imena.
Svoje nije moro iako je korektno sto je to napravio, ali je svakako trebao reci ko, kada i gdje je bio takakav kakav jeste, jer vjerujte da bi se mnogi doktori zamislili nad sobom i godinama potrosenim da steknu svoje zvanje, a neki bogami i znanje.

Stoga dragi moji sugradjani! Ako hocete da nam bude bolje, onda slobodno napisite imenom i prezimenom, funkcijom, datumom rodjenja i svime sto znate ko je taj koji je toliko djubre da i pored plate koju prima (znam da bi trebala biti veca) trazi od ljudi koji nemaju (jer oni koji imaju drugacije idu u bolnicu) da mu daju kruh svoje djece. Isto vazi i za sve ostale profesije!!!!

Ako to niste spremni, onda nema razloga da pisete i da se izjasnjavate kako negdje postoji nekakv zli doktor koji 'jede ljude' u toku radnog vremena.
Svi mi to jako dobro znamo.

Sead K.
______________________________________


9. JEDAN PRIJEDLOG ZA IZBORE

Ako vec glasamo da li onda da glasamo za generala? Jest da nije energican kako bi mi volili, a bio je i Titov vojnik, ali je valjda dosao tobe.
Zapocnite kampanju vi u Glasniku - lakse vam je, a i treba negdje objediniti glasove prije nego udbasi opet izmisle neku stranku da im fingira opoziciju.

N. N.

KOMENTAR: Slazemo se, onaj ko glasa trebao bi glasati za BPS u nadi da se i tamo nisu vec infiltrirali udbasi da kontrolisu da Sefer ne bi pokrenuo prave stvari. To sto je bio Titov vojnik nije nikakav problem, jer Tito je otac Republike BiH, Tito ju je ozivio kada su je Cvetkovic i Machek podijelili 1939. Trebali su da se rode Alija i Haris da bi se ponistilo Titovo djelo i ponovo podjelila BiH.

_______________________________________


10. Glasnik br. 559 - internacionalno izdanje na Engleskom jeziku

http://republic-bosnia-herzegovina.com/
________________________________________


11. GRAFICKI UREDJEN GLASNIK br. 558 I RANIJI BROJEVI

http://republikabih.net/


**********************************************************

No comments: