Thursday, December 4, 2008

#568 ODE SARAJEVO NA PAZAR -- BEZ I JEDNE ISPALJENE GRANATE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

14. septembar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 568

SADRZAJ:

1. Tihic: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav RBiH

2. TIHIC JE NATJERAN DA OVAKO GOVORI O DAYTONU

3. BRCKO PONOVO NA UDARU

4. ODE SARAJEVO NA PAZAR -- BEZ I JEDNE ISPALJENE GRANATE

5. Dodik: Ivan Krndelj je kriv za povredu izbornog zakona

6. CETNICI VARAJU I NA IZBORIMA U DOBOJU

7. ISTRAGA O MINIRANJU IZETBEGOVICEVOG GROBA JE SABOTIRANA I ZATAŠKANA

8. Holandski sud odbio zahtjeve Nuhanovica i porodice Mustafic za nadoknadu štete

9. MISKOVICEVA ELEKTRO MAFIJA I LAZNI BOSNJACKI LIDERI

10. PETCIJA DA SE PODIGNE SPOMENIK BOSANSKOM KRALJU U SARAJEVU

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. Tihic: Puna provedba Daytona ili povratak na Ustav RBiH

Piše: Ensar ZGODIC
¨Oslobodenje¨ 13/09/08

Ukoliko Daytonski sporazum ne bude proveden u potpunosti, Stranka demokratske akcije ce insistirati na vracanju Ustava Republike BiH, kazao je lider ove stranke Sulejman Tihic nakon jucerašnjeg sastanka sa veleposlanicima zemalja clanica Europske unije u Sarajevu.

Dayton jedna cjelina

"Protivimo se ukidanju OHR-a jer nije završena provedba brojnih aneksa i odredbi Daytonskog sporazuma. Ukoliko se OHR zatvori bez provedbe ovih aneksa i bez suglasnosti svih, smatrat cemo da se odustalo od Daytonskog sporazuma", kazao je Tihic.

Prenoseci ono što je kazao na sastanku sa veleposlanicima EU u zgradi Delegacije Europske komisije, Tihic je istakao kako je u slucaju zatvaranja OHR-a povratak na zakljucak Skupštine Republike BiH, koja je razmatrala i usvojila Daytonski sporazum, neizbježan.

"Na Daytonski sporazum se može gledati samo kao na cjelinu. Svaka selektivna primjena znacila bi odustajanje od Daytonskog sporazuma", istakao je Tihic.

On je, na poziv francuske veleposlanice Maryse Berniau da pred veleposlanicima govorio o aktualnoj politickoj situaciji u BiH, kazao da naša zemlja nema institucionalnoga kapaciteta ni nadležnosti da provodi obaveze iz Sporazuma o stabiliziranju i pridruživanju sa EU. Tihic je dodao da su ustavne reforme kljuc rješavanja svih problema u BiH, ustvrdivši da bez korjenitih ustavnih reformi nema ni zatvaranja OHR-a.

Argumentirajuci zašto smatra da 13 godina nakon njegova potpisivanja Daytonski sporazum nije proveden, Tihic je spomenuo kako nije proveden aneks IV, clan III, 5b, koji obavezuje na definiranje dodatnih nadležnosti države, kao ni clan XII 2 kojim je propisano da u roku od šest mjeseci mora biti izvršeno uskladivanje entitetskih ustava s Ustavom BiH.

Istaknuo je i aneks VI - Sporazum o ljudskim pravima, "koji takoder nije u cijelosti implementiran, jer nije osigurana konstitutivnost naroda na cijelom podrucju BiH, niti je izvršeno objedinjavanje institucije ombudsmana".

"Nije proveden ni Sporazum o izbjeglim i raseljenim osobama, jer im je nepokretna imovina fizicki vracena, ali nije izvršena obaveza kompenzacije imovine, bez cega nema ni povratka prognanika u prijeratne domove. Aneks VIII - Sporazum o Komisiji za ocuvanje nacionalnih spomenika nije proveden, kao što uopce nije proveden Sporazum o javnim korporacijama, jer nema državnih korporacija koje bi bile okosnica ekonomske integracije i razvoja zemlje.

Jednostrano povlacenje

Dakle, ne može se samo insistirati na opstanku entiteta Republika Srpska stalno se pozivajuci na Daytonski sporazum, cak prijetiti secesijom, a ignorirati sve ove segmente i obaveze tog sporazuma. Bez potpune implementacije Daytona ne može opstati ni Republika Srpska", ocijenio je Tihic.

Veleposlanici zemalja clanica EU, koje su clanice Upravnoga odbora Vijeca za provedbu mira (PIC), nakon sastanka s Tihicem, u zgradi OHR-a, otišli su na sastanak Upravnoga odbora PIC-a, koji je razmatrao odluku Vlade RS-a od 8. septembra o otpocinjanju procesa povlacenja odobrenja na Zakon o prijenosu elektricne energije, regulatoru i operatoru sistema u BiH, u dijelu koji se odnosi na uspostavljanje kompanije za prijenos elektricne energije u BiH i raskidanju Sporazuma o prijenosnoj kompaniji i Nezavisnom operatoru sistema izmedu predsjednika vlada entiteta u BiH. Dakako, rijec je o odluci Vlade RS-a o istupanju iz Elektroprenosa BiH i formiranju Elektroprenosa RS.

U saopcenju OHR-a navodi se da veleposlanici UO PIC-a smatraju krajnje ozbiljnim zakljucak koji je prekjucer usvojila Vlada RS.

"Veleposlanici podsjecaju Vladu RS na jasan stav koji je UO PIC-a iskazao u svojoj Deklaraciji od 31. oktobra 2007.godine u pogledu mogucih jednostranih poteza ovog tipa od strane entiteta, kada je konstatirano da UO PIC-a isto tako ponovno naglašava svoju zabrinutost u pogledu prijedloga da bi odredene reforme mogle biti jednostrano opozvane odlukama entiteta kojim bi se vratile nadležnosti prethodno prenesene na državu, te da se entitet ne može jednostrano povuci iz prethodno dogovorene reforme", stoji u saopcenju.

Dalje, navodi se da UO PIC-a ocekuje od Vlade RS da poništi svoj zakljucak i nastavi raditi u okviru uspostavljenih institucija i zakona BiH, u ovom slucaju kompanije za prijenos elektricne energije u BiH, te da nastavi raditi u duhu kompromisa kako bi se unaprijedila funkcionalnost ovih institucija.

Svaki potez organa vlasti RS da provedu ovaj zakljucak rješavao bi se, dodaje se u saopcenju iz OHR-a, kako je to navedeno u Deklaraciji UO PIC-a. Jucer nismo mogli dobiti zvanicno obrazloženje na koji se dio Deklaracije misli. Medutim, saznali smo da veleposlanici namjerno nisu precizirali neki specifican dio iz Deklaracije, što ukazuje da UO PIC-a želi ostaviti manevarski prostor kako bi u skladu sa Deklaracijom iz oktobra 2007 razmotrili dalje postupke Vlade RS-a sa ciljem donošenja buducih i zakljucaka.
___________________________________________________


2. TIHIC JE NATJERAN DA OVAKO GOVORI O DAYTONU

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

Ako obilazite bh web stranice vidjecete da je iz boce izasao dzin koji se u nasem slucaju zove Ustav Republike Bosne i Hercegovine, sto je veoma povoljna cinjenica za opstanak BiH.

To je posljedica cinjenice da Republika Bosna i Hercegovina nije mrtva, dok god daytonski ustav nije legalizovan.

A Daytonski ustav ima veoma mnogo moralnih, politickih, istorijskih i, sto je najbitnije, pravnih problema.

Moralni problem RS je da je neprihvatljiva savremenom svijetu jer je genocidna tvorevina. To povlaci i politicku neprihvatljivost Republike Srpske za civilizovani svijet. Medjutim, moralni i politicki problemi Republike Srpske bi se rasprsli kao mjehur od sapuna ako bi se RS pravno legalizovala, jer to je ono sto se "pika".

A pravni problemi Republike Srpske su slijedeci:

1. Daytonski sporazum (svih dvanaest njegovih aneksa), tacnije njegova finalna verzija svecano potpisana u Parizu, nikada nije usvojena od Skusptine Republike BiH.

2. Daytonski ustav, Anaks 4 sporazuma, nikada nije prosao proceduru legalne promjene Ustava Republike BiH u Skupstini Republike BiH.

3. Izdajnici su pokusali da to "zaobidju" i da omoguce skracenu, falicnu legalizaciju Daytonskog ustava u poljece 2006 tako sto bi neznatni amandmani prosli proceduru u skupstini daytonske BiH. Srecom ni to im nije uspjelo.

Ovo gore nabrojano su istinski razlozi zasto daytonski ustav nije legalan.

Patrioti Republike BiH su uspjeli pustiti dzina iz lampe govoreci uglavnom o gornjim problemima Daytona.

Medjutim, cetnicki agent Tihic je morao na neki nacin tretirati sve cesce gundjanje gradjana BiH protiv RS, i sve cesce trazenje povratka ustava Republiek BiH, barem kao polazista u pregovrima za novi ustav.

I sta Tihic radi? On se pokusava staviti na celo patriotiskih snaga koje traze povratak ustava BiH, ali odmah na pocetku on vadi zube svom zahtjevu, jer ga bazira na najmanjem od svih problema Daytonskog ustava, a to je da neki clanovi nisu provedeni u djelo. U isto vrijeme on pokusava za cetnike srediti one glavne probleme Daytona, lazno izjavljujuci pred strancima da je Skupstina Republike BiH "usvojila" Dayton. To nije tacno, kako smo objasnili u tackama 1. i 2.

Sta Tihic ovdje radi Bosni i Hercegovini? Bosna i Hercegovina je u situaciji grupe vojnika koji su opkoljeni neprijateljima, a Tihic onesposobljava nase puske i mitraljeze, i prijeti neprijateljima da cemo se zestoko braniti kamenjem.

Medjutim i ta okrnjena prijetnja sa Ustavom Republike BiH je omogucila da je svijet (PIC, OHR...) trazio od RS da smjesta poniste odluku o osamostaljivanju Eletroprivrede RS.

Ovo sto je Tihic natjeran da ovako govori jasno pokazuje da izdajnicima pocinje da gori tlo pod nogama, te su natjerani da stalno povecavaju ulog, da bi varali gradjane BiH.

___________________________________________________


3. BRCKO PONOVO NA UDARU

Pise: Sven Rustempasic

Ejup Ganic je 9. septembra, dao intervju za TV99, u kojem je znacajnu pažnju posvetio Distriktu Brcko, kao neko ko je dosta upucen buduci da je bio u komisiji koja se poslije Daytona bavila statusom Brckog.

Ganic je rekao da su prvo tražili da Brcko bude u Republici srpskoj, te da je na to Karadžic imao i Tudjmanov pistanak, ali da je on u tri godine napornog rada ipak izdejstvovao da Brcko bude distrikt, koji ne pripada niti Federaciji niti RS, te da je kao takva opcina Brcko doista doživjela najveci procvat i uspjeh od svih opcina u BiH.

Sada vodece stranke koje zastupaju Bošnjake, SDA, SBiH i SDP, izgleda pristaju da se vec riješeni status Distrikta Brcko ponovno stavi na diskusiju, sa ociglednom tendencijom da Brcko pripadne Republici srpskoj! Dakle, kamen se kotrlja nizbrdo, i nema kraja eroziji ...

_______________________________________________________


4. ODE SARAJEVO NA PAZAR -- BEZ I JEDNE ISPALJENE GRANATE

Pise: Sven Rustempašic

Sarajevo, 9. septembar, 2008. -- Kao što smo godinama pisali, paganske horde poput cetnika, ne smatraju neku državu pokorenom ako joj ne poharaju, opljackaju, siluju, pobiju ... stanovnike glavnog grada i zatim ga zauzmu! To se Sarajevu nije dogodilo tokom agresije, jer ga je nekoliko stotina hiljada odanih gradjana u jezivoj patnji branilo i u tome položilo preko 10 hiljada života, od toga 1500 djecijih. Ali, sada se sprema cetnicko zauzimanje Sarajeva ¨tihim barutom¨; bez i jedne ispaljene granate, u kolaboraciji sa cetnickim saveznicima u pripremi ¨Zakona o glavnom gradu¨.

Prvo, takav zakon je potpuno NEPOTREBAN. Sve o Sarajevu -- pravno gledano, glavnom gradu jedne ad hoc, privremene unije jedne države u procesu legalizacije, Republike srpske, i jednog procesa zvanog Federacija BiH -- je riješeno u Daytonu, kad se vec prema Daytonu ravnaju. Za dodatni zakon nema niti potrebe, niti obaveze.

Pokušali su godinama zauzeti Sarajevo prevarom ¨Sarajevo distrikt¨. I mi smo to eksponirali. Prevara je, na svu srecu, na kraju odbacena. Ali, neumorne horde i dalje napadaju, ovaj puta oružjem zvanim ¨Zakon o glavnom gradu¨. U taj glavni grad nece uci 10 opština koje su doista cinile grad Sarajevo prije agresije, jer cetnici cuvaju cjelovitost i nedodirljivost Republike srpske. Oni žele, a kako je jedan od lidera Lagumdžijinog SDP-a rekao za TV99, da taj glavni grad obuhvati cetiri opcine u Kantonu Sarajevo: Stari grad, Centar, Novo Sarajevo i Novi grad!

Sarajevo bi i danas bilo potpuno multietnicki grad, ako se gleda svih 10 opcina od prije agresije, jer bi tada i svi Srbi iz tzv. Istocnog Sarajeva pa do Pala, bili gradjani Sarajeva kakvo je ono bilo u Republici BiH. Ali, oni preko SDP-a, ali i gradonacelnice Samihe Borovac (tj. preko Bakira Izetbegovica i njegovog udbaskog mentora Raifa Dizdarevica) traže zakon koji ce oduzeti Sarajevo od Kantona Sarajevo, odn. od Federacije BiH.

Kao mamac Sarajlijama da pristanu na pregovore o promjeni statusa grada oni toboze nude komadic Lukavice u tzv. Istocnom Sarajevu kao doprinos RS-a. Kao i uvijek do sada, to bi na kraju ipak "slucajno" iskliznulo iz Silajdzicevih, Izetbegovicevih ruku na pregovorima, te mi ne bi ni taj mamac dobili, a RS bi stekla vlast nad Sarajevom. Romanijski korpus bi dobio novu krilaticu: ¨Zbogom Pale i Sokolac, odoh na nove polozaje u Sarajevo¨.

_________________________________________


5. Dodik: Ivan Krndelj je kriv za povredu izbornog zakona

Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) uputio je Središnjem izbornom povjerenstvu (SIP) BiH Prigovor zbog povrede Izbornog zakona BiH od strane predsjednika HSS-NHI BiH Ivana Krndelja.

U Prigovoru SNSD-a, kojeg potpisuje predsjednik te stranke Milorad Dodik, Krndelj se optužuje da je u intervjuu pod naslovom "Republika Srpska je pala iz Daytona i ne može biti trajna tvorevina", objavljenom u jednom sarajevskom dnevnom listu, povrijedio pojedine odredbe clanka 7.3. Izbornog zakona BiH.

SNSD smatra da se Krndelj u spomenutom intervjuu koristio jezikom koji bi nekoga mogao navesti ili potaci na nasilje i širenje mržnje.

Izrekao je odredene tvrdnje koje nisu istinite i koje se ne temelje na cinjenicama i relevantnim dokumentima. Naime, imenovani kroz citav tekst provlaci tezu kako Republika Srpska nije ucinila dovoljno kako bi se Hrvati vratili na svoja ognjišta stoji, izmedju ostalog, u prigovoru SNSD-a.

U prigovoru se dalje navodi kako je RS do sada vratila oko 99 posto imovine svim onim koji su tražili povrat, te da "RS ne može silom vracati Hrvate u RS".

Iz SNSD-a traže od SIP-a BiH da poduzme adekvatne mjere i zaštiti Izborni zakon BiH koji, kako navode, krši Ivan Krndelj.

U povodu ovog prigovora Središnje izborno povjerenstvo je od Krndelja zatražilo da im žurno dostavi izjašnjenje vezano za navode sadržane u prigovoru. (FENA)

KOMENTAR: Svaka cast Ivanu Krndelju. Evo zasto je on opasan Dodiku, te Dodik ovako nastoji da ga ukloni. Krndelj je uspio da na terenu skupi i organizuje preko dvije hiljade izbjeglih Posavljaka u Hrvatskoj i da organizuje njihovo registrovanje za lokalne izbore u Derventi. Takva registracija je praktikovana ranije sa pojedinacnim glasacima bez problema u Republici Srpskoj, ali kada su brojevi postali zabrnjavajuci, RS ponistava njihovu registraciju. To se jos rjesava, a cinjenica je da se Dodik plasi da bi pravi momci, Posavljaci koji nisu pod kontorlom srpskih obavjestajnih sluzbi, mogli dobiti toliko glasova u Derventi. To bi promjenilo formulu u Posavini.

Ovako Dodik nastoji da ukloni Krndelja, pa ako HDZ dobije te glasove, nema problema za RS. Naime, HDZ i SDA Posavine su zajedno sa Alijom i Tudjmanom izdali Posavinu da bi omogucili teritorijalni kontinuitet Republike Srpske. Oni su pozeljni "kooperativni" partneri za RS, a ne kao "ustase", oni iz HSS-NHI ili HSP.

Sto se tice Nacionalnog kongresa R BiH, nama je neobicno drago da se na ovim izborima ima za koga glasati u Posavini, a to je za Krndelja i njegove ljude koji kazu da je RS genocidna tvorevina.

Muhamed Borogovac
___________________________________________


6. CETNICI VARAJU I NA IZBORIMA U DOBOJU

Ovim pismom zelim da obavijestim bosansku populaciju o predizbornim nepravilnostima u Doboju.

Moja supruga i ja smo protjerani iz Doboja (kao i vecina ostale populacije)od strane srpskih nacionalistickih hordi. Zadnje izbore smo glasali u Doboju i tamo smo prije rata zivjeli i bili prijavljeni.

Posto je uspjela ispuniti sve uslove za glasanje (za razliku od mene) i sa pravilno ispunjenim obrascima sa zadnjim mjestom boravista u Doboju supruga i ja smo zatrazili od izborne komisije formulare za glasanje.

Dobili smo ih prije dva dana sa pravom da glasa u TUZLI, ne u Doboju kao sto bi bilo ispravno.

Na taj nacin iskljucili su iz glasanja mene (zato sto nisam mogao da izvadim novi rodni list) i moju suprugu "prebacivanjem" u Tuzlu.

Sada pokusavam da nadjem adrese OHCR-a i izborne komisije da prijavim nepravilnosti.

Sa postovanjem

Mirza K.

Australija
__________________________________________


7. ISTRAGA O MINIRANJU IZETBEGOVICEVOG GROBA JE SABOTIRANA I ZATAŠKANA

Danas, 10. septembra, 2008, ¨Dnevni Avaz¨ naslovnicom javlja da je istraga o eksploziji na "turbetu" Alije Izetbegovica, na Kovacima, od augusta 2006. godine propala.

U suštini, cijela stvar je ZATAŠKANA. A zašto? Pa, možemo spekulirati, ali je vjerojatna teza je da bi razrješenje ovog krivicnog djela bilo nepovoljno upravo po SDA odn. njene lidere i njihov projekt. Logicno, eksploziju su uradili oni koji bi od te eksplozije imali neku korist, postigli neki efekt. Ko bi to mogao biti?

Pretpostavlja se bi da su bombu postavili neki ogorceni Bošnjaci, koji su shvatili da ih je Alija Izetbegovic izigrao, te prouzrokovao pogibiju i stradanje njihovih porodica, itd. Sjetimo se da je preko pola pobijenih gradjana RBiH, poglavito i ciljano Bošnjaka, stradalo upravo 1992. godine, jer ih je Alija Izetbegovic suocene sa smrtnom opasnosti ¨hipnotizirao¨ uspavankom ¨Mirno spavajte, rata nece biti¨ i slicnim rijecima, kao i djelima kao sto je odlaskom na pregovore sa Adzicem u Skopje, cime je unistio ultimatum Busha starijeg po kojem se JNA morala povuci iz BiH do 1. maja 1992. Ili, sjetimo se Alijinog slijetanja cetnicima u ruke na aerodromu Sarajevo, cime je spasio njihove opkoljene kasarne u Sarajevu, itd.

Sve su indicije da je istraga SABOTIRANA; a ako i ima nekih podataka, izgleda kao da su ZATAŠKANI. Ustvari, istragu su dvije godine razvlacili, dobivali na vremenu, i na kraju objavili da nema rezultata. A to je za Bakira Izetbegovica i GO SDA, najpovoljniji rezultat.

Sven Rustempasic
____________________________________________


8. Holandski sud odbio zahtjeve Nuhanovica i porodice Mustafic za nadoknadu štete

Okruzni sud u Den Haagu je danas 10 septembra 2008. donio presudu u dva sudska predmeta protiv države Holandije zbog masovnih ubistava Bosnjaka u Srebrenici u julu 1995. godine od strane vojske bosanskih Srba pod vodstvom generala Mladica. Postupke su pokrenuli preživjeli bliski rodaci žrtava. U oba predmeta sud je odbio zahtjeve za nadoknadu štete.

Medunarodni sud pravde je 2007. godine masovno ubistvo više hiljada Bosnjaka izvršeno u julu 1995. u istocnoj Bosni okvalificirao kao genocid. U tom periodu je tamo bio stacioniran holandski bataljon, Dutchbat, u okviru mirovne misije UNPROFOR-a, kao sastavnog djela Ujedinjenih nacija. Mandat koji je UNPROFOR dobio od Savjeta bezbjednosti UN-a bio je usmjeren na zaštitu lokalnog stanovništva u podrucjima koja su bila oznacena kao sigurnosne zone ('safe area'). Srebrenica je bila prvo podrucje koje je bilo oznaceno kao 'safe area'.

Tužioci u jednom od predmeta su preživjeli clanovi familije Rize Mustafica koji je radio za Dutchbat kao elektricar. Smatra se da je on nakon svog neželjenog odlaska iz baze ('compund') Dutchbata bio ubijen. U drugom predmetu je kao tužilac nastupio Hasan Nuhanovic. On je kao tumac bio u radnom odnosu s Ujedinjenim nacijama i radio je, izmedu ostalih, i za Dutchbat. Njegovi roditelji i mladi brat su zaštitu potražili u bazi. I oni su ubijeni odmah nakon sto su morali napustiti bazu.. Sam Hasan Nuhanovic je pripadao lokalnom osoblju koje je moglo ostati s Dutchbatom.

Tužioci su u oba predmeta naveli da su Dutchbat i 'Den Haag' postupali protupravno jer žrtvama nisu ponudili dovoljnu zaštitu i jer su ih izložili neprijatelju. Tužioci zbog toga smatraju da se država Holandija mora proglasiti odgovornom..

Bit odbrane države sadržana je u tome da se radnje Dutchabata ne mogu pripisati državi Holandiji, vec iskljucivo Ujedinjenim nacijama pošto je ta organizacija imala operativnu komandu i kontrolu (‘operational command and control’) nad holandskim bataljonom.

Nazalost, sud je u potpunosti uvažio ovaj stav odbrane.

Ova dva sudska predmeta u kojima je sud danas donio presudu su predmeti individualnih stranaka protiv države Holandije. U jednoj drugoj proceduri, koju vodi Udruženje 'Majke Srebrenice' zajedno sa deset individualnih tužilaca, sud je 10. jula 2008. donio odluku (u takozvanom postupku o osporavanju nadležnosti) u kojoj se navodi da sud nije nadležan za donošenje presude o odgovornosti Ujedinjenih nacija po pitanju gore navedenog masovnog ubistva, zbog imuniteta Ujedinjenih nacija.

Nuhanovic je nakon presude izjavio da nije iznenadjen odbijanjem zahtjeva za nadoknadu stete ali da ipak nije ocekivao potpuno odbacivanje odgovornosti Dutchbata. Rekao je da je cak Holandski institut za ratnu dokumentaciju NIOD u svom izvjestaju od 2002. bio korektniji u kvalifikaciji odgovornosti priznajuci da je Dutchbat bio pasivan u zastiti lokalnog stanovnistva., a ustvari se nije radilo o pasivnosti vec o aktivnostima Dutchbata koje su ljude vodile u direktno u smrt jer je njegovoj porodici pod prijetnjom oruzja naredjeno 13 jula 1995. da napusti bazu a nakon cega je blizu baze ubijena. Nuhanovic je najavio da ce preko svog advokata Lisbeth Zegveld, koja je duboko iznenadjena

stepenom neodgovornosti i neprofesionalnosti suda, raditi na pripremi zalbe pred visim sudom.

Dzevad Kuric

_______________________________________

9. MISKOVICEVA ELEKTRO MAFIJA I LAZNI BOSNJACKI LIDERI

http://republikabih.net/

________________________________________


10. PETCIJA DA SE PODIGNE SPOMENIK BOSANSKOM KRALJU U SARAJEVU

http://www.petitiononline.com/1g4r9e/petition.html

*******************************************************

No comments: