Thursday, December 4, 2008

#571 KRAH STRANKE ZA BiH KAO REZULTAT SILAJDZICEVE IZDAJE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

11. Oktobar 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 571

SADRZAJ:

1. DVA KLJUCNA REZULTATA OPSTINSKIH IBORA

1.1 KRAH STRANKE ZA BiH KAO REZULTAT SILAJDZICEVE IZDAJE

1.2 NARODAN STRANKA RADOM ZA BOLJITAK STALA NA ZULJ CETNICKOM PROJEKTU

1.3 PARADA U BOSTONU

2. OTVARANJE PUTA KA LEGALIZACIJI REPUBLIKE SRPSKE

3. NASER ORIC – THE RAINMAKER

4. Silajdzic primio paslamentarnu delegaciju Australije

5. AMERICKI AMBASADOR ENGLISH: BOSNA I HERCEGOVINA JE SUVERENA DRZAVA

6. NE DIRAJTE KLADUSKOGA BABU

7. ULOGA FIKRETA ABDICA U PODJELI R BiH I ZASTO ALIJA NIJE USPIO POKVARITI NAORUZAVANJE DUDAKOVICA

8. CETNICKA OSMA OFANZIVA

PREGLED MEDIJA

9. NI AVAZ VISE NE MOZE DA SKRIVA OCIGLEDNU IZDAJU

10. KRENUO NOVI POLITICKI FORUM

11. ODLICNE WEB STRANICE O BOSNI I AGRESIJI NA REPUBLIKU BiH

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. DVA KLJUCNA REZULTATA OPSTINSKIH IBORA

1.1 KRAH STRANKE ZA BiH KAO REZULTAT SILAJDZICEVE IZDAJE

Glavni rezultata opstinskih izbora je debakl "Stranke za BiH". To je narod potpuno ispravno shvatio kao debakl Harisa Silajdzica, jer je on lice sa naslovnih strana - on kreira imidz stranke.

Narod pamti da je Silajdzic prije opstih izbora obecavao da ce se boriti za cjelovitu BiH, a kada dodje na vlast on spasi od ukidanja cetnicku policiju i izbori se za njenu lagalizaciju, zatim sabotira Distrikt Srebrenica, legalizova Srpsku pravoslavnu crkvu kao drzvnu crkvu u BiH itd. itd.

Stari agent udbe Silajdzic je na putu da sahrani Stranku za BiH. Pitanje je da li ce clanstvo pristati da sa "Haretom" ode na smetljiste istorije ili ce skinuti Hareta i pokusati jos jednom, ovaj put na djelu, a ne samo na rijecima, spasavati drzavu Bosnu i Hercegovinu. Da se u stranci kuha dokazuje i to da je "zbog neuspjeha stranke na izborima" podnio ostavku jedan od Harisovih oslonaca, Samir Silajdzic, Predsjednik Kantona Sarajevo. Da li ce to smiriti clanstvo ostaje da se vidi, jer ipak svi vide da je Samir samo zrtveni jarac.

Silajdzicev neuspjeh se pretocio u Tihicev "uspjeh", ali ne treba velika politicka mudrost da se taj "uspjeh" pravilno analizira. Slijedi par komentara sa foruma sarajevo-x o Tihicevom "uspjehu" na izborima:

- Ni Tihic ni Silajdžic ne grade pobjede na vlastitim uspjesima nego na neuspjesima drugog. Silajdžic je pobijedio jer se narodu smucilo na Tihica. Nakon toga Silajdžic se pokazao licemjerom jer je pobijedio zahvaljujuci pricama o ukidanju RS-a, a prvo šta je uradio su dogovaranja sa Dodikom pa se narodu i na to smucilo i sad su pobjegli Tihicu. Dokle ce se dalje ganjat' ostaje da vidimo, ali mislim da bi najbolje bilo da Silajdžic ukine stranku.

- SBiH ... je samo vratila glasacko tijelo Stranci Demokratske Akcije. Zapravo, to je samo prelijevanje iz šupljeg u prazno. Obzirom da su davno provaljeni da je to jedna stranka (SDA i SBiH) samo imaju dvije expoziture, niko tu ništa nije ni dobio ni izgubio.

1.2 NARODAN STRANKA RADOM ZA BOLJITAK STALA NA ZULJ CETNICKOM PROJEKTU

Poslije Silajdzicevog debakla, druga velika stvar je izborni uspjeh Narodne stranke radom za Boljitak, koja je jedina BH stranka koja je istinski skupila glasove pripadnika svih BH etnickih grupa, npr. na obje strane Neretve u Mostaru.

Ocigledno, osnivaci stranke, Lijanovici nisu iskontrolisani od cetnickih obavjestajnih sluzbi, te su nepoznanica za razbijace Bosne i Herecgovine. Zato je odmah poslije izbora krenula sinhronizovana haranga na Nardonu stranku radom za boljitak (NSRZB). Po principu udbaskog bratstva i jedinstva tu su se nasli i HDZ i "Nasa stranka". Lansirali su optuzbu da je NSRZB davala po 100KM svakome ko glasa za njih.

Ne treba biti izuzetan matematicar pa izracunati da bi za samo 1000 glasova oni platili 100 hiljada KM. Ko ima tolike pare? I sta bi rijesili sa 1000 glasova? Bas nista. Da bi kupovinom glasova stekli ikakav uticaj morali bi potrositi milione? Osim toga, kako bi mogli znati da nisu prevareni od pojedinih glasaca? Da li je iko toliko naivan da ulozi toliki novac u tako nesigurnu investiciju?

Ova sinhronizovana akcija cetnickih agenata iz drugih stranaka je najbolja preporuka za pametne da ubuduce glasaju za NSRZB, jer ova haranga znaci da ta stranka nije pod kontrolim udbinih razbijaca BiH.

1.3 PARADA U BOSTONU

Godisnja parada u gradu Bostonu se odrzava svake godine, prve nedjelje u Oktobru, na Roslindale squeru. Ove godine je to bio 5. oktobar. Na paradi dobrovoljno ucestvuju mnogi politicari iz regije. To im je dobra prilika besplatne promocije. Izmedju mazoretkinja raznih gradskih skola i kompanija, marsiraju izborni timovi politicara svih nivoa vlasti iz Bostona i okolnih gradova. Dijele se djeci bombone, majice, igracke, kape, dok politicari, lezerno obuceni dijele svoje vizit karte i izborne materijale, pricaju sa prisutnim gradjanima, rukuju se i tako par sati, dok parada sporo prolazi svoju rutu kroz Roslindale. Ovakvim nastupima americki politicari dokazuju svojoj bazi na nisu "out of touch" (nedodirljivi, iznad naroda).

Jedan prijedlog: Zasto i nasi politicari ne bi jednom godisnje izasli iz odijela u kojima i spavaju i dosli na takav prisan sastanak sa narodom. Bas bi bilo lijepo vidjeti kako narod pljuje u zivo Harete, Bakira, Sulju, Zlaju, a ne samo po internetu.

Sadasnji kompromitovani politicari-izdajnici bi se zavukli u misju rupu suoceni sa obavezom da se uzivo sastanu sa narodom i prepusitli politicki prostor nekompromitovanim snagama, a buduci politicari bi znali da se barem jednom godisnje moraju suociti sa narodom, kojega bi trebalo da predstavljaju, a ne da se ponasaju kao njegovi vlasnici. Kod drzavotvornih, razvijenih naroda su politicari sluge drzave i naroda, a ne obratno. Narod Bosne i Hercegovine je jedini pozvan da nase politicare podredi narodnim inetersima i ovakve parade bi bile odlicno sredstvo za to.

___________________________________


2. OTVARANJE PUTA KA LEGALIZACIJI REPUBLIKE SRPSKE

Piše: Sven Rustempašic

Sarajevo, 9. oktobar 2008. -- UDBA odn. KOS, su proveli protekle dvije godine u intenzivnom razbijanju Patriotskog bloka sastavljenog od stranaka koje su aprila 2006. godine odbile amendirati dejtonski Aneks 4 (ustav) i tako ozakoniti Republiku srpsku.

1 Haris Silajdžic je solo potezima protiv države BiH, kao i sponzorstvom nad blamažama, skandalima i pljackama njegovih pijuna u njegovoj ¨Stranci za BiH¨, izblamirao i rasturio stranku.

2 Mustafa Ceric je potakao Sejfudina Tokica da iznutra raspolovi SDU na dvije još slabije stranke, koje su na ovim izborima pometene sa scene.

3 Mirnes Ajanovic je sam sebi najefikasniji neprijatelj, pa je BOSS sveo na lokalnu stranku u Tuzli, bez ikakvih šansi u buducnosti.

4 SDA nije ni bila u Patriotskom bloku, ali su ¨za svaki slucaj¨ Sulejman Tihic i Bakir Izetbegovic preostale patriote u SDA uglavnom odstranili. Neki su nezadovoljnici (da li i patrioti? - to ne znamo) napravili stranku A-SDA, ali je i ona pokazala trulost ubrzo nakon osnivanja, jer je svoja pocetna patriotska obecanja i ciljeve (npr. ¨Tražiti cemo obnovu procesa protiv Srbije na Svjetskom sudu¨), pretvorila u kilavo ¨Mi smo na evropskom putu¨.

Da li je sada otvoren put legalizacije RS-a za Sulejmana Tihica i Zlatka Lagumdžiju (mozda potpomognutim i od BPS-a, sto bi bio kraj BPS-a)?

___________________________________


3. NASER ORIC – THE RAINMAKER

Ko s djavalom tikve sadi ....

O ljudskoj naravi postoji tzv. Rainmaker theory (na engleskom je ¨rainmaker¨ vrac, shaman koji priziva kišu). Teorija kaže da vrac pocne svoj ples sa ciljem da od "duhova" izmoli kišu. Dok plese, on sve više pada u trans ocaran zamahom i ljepotom svoga plesa toliko da mu sam ples postaje najvažnija stvar na svijetu, dok potpuno zaboravlja na kisu, zbog koje je ples poceo.

To se dogodilo mnogim braniocima Bosne i Hercegovine koji su ulazili u poduhvate iz najboljih patriotskih namjera, ali su im postepeno vlastiti poduhvati postajali važniji od domovine -- jer su licno njihovi. Sve više su paznje poklanjali svojim licnim projektima i karijerama, biznisima, pa cesto i na stetu domovine - samo da bi njihovi projekti izgledali uspješni i pricinjavali im zadovoljstvo.

To se dogodilo i Naseru Oricu. Poceo je borbu protiv agresora, ali je postepeno stvorio organizaciju koja je vladala Srebrenicom i koja je vremenom postala sama sebi svrha. Zato se i prodao Aliji Izetbegovicu u nadi da ce tako povecati svoj uticaj, ne znajuci da je time poceo sa djavolom tikve saditi, sto je na kraju dovelo do haosa u Srebrenici i pada Srebrenice.

Imao je Oric stotine prilika da javno eksponira istinu o žrtvovanju Srebrenice, ali to nikada nije uradio, nego je godinama izdajnike krio, a ujedno i reketirao, ponekad im priprijetivši da ce progovoriti, ali samo da njega ne bi dirali, a ne radi pravde za Srebrenicu.

Do defintivnog raskola izmedju Orica i Izetbegovic-Tihiceve udbaske grupe u SDA dolazi jer su Tihic i Izetbegovic odlucili da preuzmu potpunu kontrolu nad Bosnjacima Srebrenice. Srebrenica je suvise znacajna u velikosrpskom projektu, zbog presude za genocid, te Tihic i Izetbegovic nisu smjeli prepustiti slucaju izbor bosnjackog rukovodstva u Srebrenici na ovim opstinskim izborima. Za vrijeme rata SDA nije mogla bez Nasera ostvariti uticaj u Srebrenici da bi kreirali haos koji ce na kraju dovesti do pada Srebrenice. Medjutim, sada im Naser vise ne treba, te su ga iskljucili iz igre, postavljajuci Osmana Suljica kao kandidata za gradonacelnika Srebrenice.

Tada Naser Oric staje iza Hakije Meholjica kao kandidata za nacelnika opstine Srebrenica. Time se objasnjava hapsenje Nasera Orica bas u ovom trnutku, uoci izbora.

¨Oric je uhapšen tri dana prije izbora¨, kaže Meholjic za FTV emisiju ¨60 minuta¨, da bi SDA blateci Orica kao mafijaša ujedno oborila Meholjica kojemu je Oric pred narodom pomago. Ne smije se dogoditi da Meholjic bude sada izabran -- nego po svaku cijenu treba da bude izabran kandidat SDA ili SNSD, što sto ce se i dogoditi. Meholjic kaže da se narodu Srebrenice ovim hapsenjem željelo poruciti da je on prijatelj sa "KRIMINALCEM" Oricem, te kao takav nepodoban za funkciju nacelinika opstine.

Meholjic kaže za FTV i to da je Alija Izetbegovic podmetnuo Srebrenicu za pokolj, pa ujedno vidi ulogu Bakira Izetbegovica koji želi sprijeciti Meholjica i Orica da to narodu Srebrenice i BiH koncno totalno dokažu i na osnovu toga osvoje narod Srebrenice na svoju stranu! Meholjic kaže da SDA ¨želi rastjerati i uništiti Srebrenicane¨!

Dakle, partnerstvo Orica i Meholjica nije bila nikakva garancija da ce Oric i ubuduce sutiti te su izdajnici Srebrenice postali nervozni i krenuli u obracun.

Klopku su pripremili Bakir Izetbegovic i njegovi saradnici, tu npr. vidimo ime Damira Fazlica, cetnickog agenta, Srbina po majci, sa nakalemljenim mu tobožnjim ¨high class¨ britanskim pedigreom.

Radi svoje zastite i Naser Oric bi sada morao eksponirati istinu o žrtvovanju Srebrenice i pokazati da su Bakir Izetbegovic i SDA jedini koji imaju stvarni motiv da mu rade o glavi. To mu može sacuvati glavu. Ako ipak odluci da ne progovori, on onda rizikuje da ga ubiju i svale ¨da su ga ubili Srbi”. Sta god se Naseru dogodilo ili ce se dogoditi, bez obzira ko je izvrsitelj, radi se iskljucivo o odlukama Bakira Izetbegovica.

M. B. i S. R.

___________________________________


4. Silajdzic primio paslamentarnu delegaciju Australije

"Naša ekonomija bilježi rast od šest posto. Pored toga, ogroman hidropotencijal nam je još uvijek neiskorišten. U narednom periodu moramo promijeniti sistem, koji je pun blokada i tako omoguciti dobre uslove za život svih gradjana u BiH", kazao je Silajdžic.

Dodao je da se saradnja izmedju dvije zemlje može razvijati, prije svega na planu ekonomije, turizma i kulture.

Izražena je velika zahvalnost Vladi i gradjanima Australije za prihvat velikog broja bh. gradjana, koji su danas korisni australskom društvu.(FENA)

KOMENTAR: Dakle, ponovo se Siljadzic zalaze za nesto za nasto cemu u tom trenutku nije vrijeme. Npr., sta ima veze Australija sa BH elektorpotencijalom. Ne moze BiH izvoziti struju u Australiju.

S druge strane, mogao je Australcima objasnti situaciju sa clanom 17 zakona o BH drzavljanstvu kojim se istjeruju iz BH drzavljastva nasi prognanici u Australiji, i iskoristiti prijateljske ponude iz Australije da se nadje neki nacin i sklopi bilatelarni sporazum da nasi ljudi u Australiji ne izgube BH drzavljanstvo do 2012.

Hare je cetnicki agent, i to je sada vec javna tajna.

Dr. Muhamed Borogovac
___________________________________


5. AMERICKI AMBASADOR ENGLISH: BOSNA I HERCEGOVINA JE SUVERENA DRZAVA

Dosad najdirektnija izjava americkog ambasadora. On je rekao slijedece:

"BiH je suverena država, RS to nije. Pitanje teritorijalnog integriteta BiH je riješeno. Ovo su cinjenice medjunarodnog prava i Ustava BiH. BiH je priznata kao nezavisna, suverena država od SAD 1992. godine. Iste godine je primljena u UN kao suverena država. Njen teritorijalni integritet još jednom je potvrdjen i garantovan Dejtonskim mirovnim sporazumom 1995. godine. Moja vlada nece tolerisati bilo kakvo osporavanje suvereniteta ili teritorijalnog integriteta BiH, bez obzira dolazilo ono izvana ili iznutra, kategorican je ambasador English."

Ovo je dosta korisna izjava s obziroma na ono sto nam serviraju "nasi" politicari, mada u njoj ima i nepreciznosti. Bitna je recenica gdje kaze da su SAD priznale RBiH 1992. Podvaljuje da je Dejton potvrdio cjelovitost BiH, jer je Dejton nacrtao garnice po BiH i otvorio, a ne zatvorio, pitanje podjele BiH.

Dakle, najbolje bi ga bilo eksponirati u lokalnim americkim medijima i ako je ikako moguce to nekakao uklopiti u predsjednicku kampanju pa neka odgovori Amerikancima zasto laze.

Cijeli tekst se nalazi na

http://www.kozarac.ba/modules.php?name=News&file=article&sid=3413

N. N.
___________________________________


6. NE DIRAJTE KLADUSKOGA BABU

Draga gospodo u Bosanskom kongregesu ,

Redovno mi dolazi vas e-mail, ponekad sam htjela da se oglasim, reagiram ili samo komentarisem ali uvjek odlucim da to ne uradim,samo pustim kraju. Ovaj put nisam mogla a da vam ne odgovorim.

Prije svega samo mali komentar na tacku broj 1. Tragicna sudbina Spomenika ubijenoj djeci Sarajeva. Zalosno, to nam pokazuje da u nasoj Bosni i Hercegovini niko jos ne moze doci do izrazaja da uradi ista dobro za svoj narod za svoju drzavu jer oni koji su jaci, lazu i varaju i dalje vladaju nasim narodom, nasom drzavom i manipulisu sa sirotinjom i ne daju napretka, ne mogu podnijeti da se ista dobro napravi pa da ta nasa drzava krene prema dobru.

Ali moj glavni razlog da vam odgovorim je da kazem gospodinu pod tackom broj 11. S.R. , i to cu se izraziti doslovno kako to mi kazemo "po naski" da bi bolje razumjeli:

Gospodine Svene, sjasi sa tog kako ga ti to zoves "cetnickog agenta Fikreta Abdica". On nije medju vama vec vise od 10 godina, i bez njega imas koga da jases imas cetnickih agenata koji jasu nas narod i tebe od kako je rat poceo i zavrsio, posveti se njima.

Tome covjeku, ako nisi znao svake godine pa i ove njegov narod ide u posjetu u hravtski zatvor da proslave njegov rodjendan i da mu kazu da ga postuju i cjene. Ne boje se niti hrvatske niti bisanske mafije.

A u taj zatvor ste ga vi i ovi lopovi sto i dalje rasturaju nasu drzavu strpali jer niste mogli podnijeti da covjek uspije da napravi drzavu u kojoj se zivi i radi, a ne da drzava spadne na sarajevski pasaluk i da nas narod prosi na ulicama i nasa djeca da nemaju uslove za skolovanje, a kamoli za posao.

Jesi li imao od skoro priliku da vidis nekadasnjeg svjetskog giganta AGROKOMERCA koji je hranio pola svijeta u kakvom je stanju danas. Kako i na koji nacin i do cega su ga doveli sarajevske pase (AGE). Sve rasturito, opljackano, i vazno im je da su kamioni ofarbani u zeleno.

Sto nisi naveo za koga da narod glasa ove godine, ko je taj da se moze izbrati, imate li koga a da nije cetnicki agenat, sta ste poduzeli da ih nemate?!

Fatima D.
______________________________________

7. ULOGA FIKRETA ABDICA U PODJELI R BiH I ZASTO ALIJA NIJE USPIO POKVARITI NAORUZAVANJE DUDAKOVICA

Postovana gosp. Fatima, ja cu vam odgovoriti umjesto kolege Svena Rustempasica na gornje optuzbe i uz put pokusati da malo razjasnim ratnu situaciji u krajini, sa informacijom koju ja znam.

Stav Nacionalnog kongresa R BiH je da je izdaja Alije Izetbegovica dovela do izdaje Fikreta Abdica. Kada je Alija pogazio ustavnu zakletvu i krenuo da dijeli drzavu, Abdic je reagovao po onoj narodnoj: "Velmoze se svadjaju kad se carstvo dijeli." Fikret Abdic se polakomio da i on dobije svoju drzavicu, jer ce Karadzic, Alija i Boban podjelom BiH dobiti svoje drzavice. Da je bio covjek i patriota Abdic bi se pozvao na Ustav Republike BiH i pozvao narod cijele Bosne i Hercegovine da otkaze poslusnost izdajniku Aliji i da svi zajedno branimo Republiku BiH. To sto je izdajnik Alija stvorio izdajnika Fikreta, je samo olaksavajuca okolnost za Fikreta, ali on ostaje izdajnik drzave i ustava na kojega se zakleo kada je primao funkciju clana Predsjnistva Republike BiH.

Grijesite i kada izdajnike zovete plemicima, "Sarajevskim agama i begovima." Oni su samo fukare. Plemici se ne bi spustili tako nisko da se bogate na racun naroda izlozenog genocidu, kao sto su se obogatile u ovom ratu npr. familije Izetbegovica i Silajdzica.

Koristim ovu priliku da makar malo, kao svjedok, rasvijetlim kako je stigla pomoc Armiji R BiH, tj. Dudakovicu u potpuno opkoljenu krajinu.

Ja sam pocetkom 1993. godine dosao u Hrvatsku u posjetu familji u izbjeglistvu. Upravo tada poceo rat u Hercegovini sa HVO-om i nisam mogao da se vratim u Tuzlu, te sam veci dio 1993. proveo u Zagrebu.

Tada sam imao priliku da u vise navrata razgovaram sa jednim visokim funkcionerom Iranske ambasade. Jos mu pamtim ime, ali nema potrebe da to sada kazem. Uglavnom Irance je interesovalo da saznaju sto vise o situaciji u BiH. Ja sam im govorio ono sto i danas govorim, da je Alija Izetbegovic izdajnik Bosne i Hercegovine i muslimana. Jednom su me pitali za misljenje kako da se dostavi oruzje do opkoljenog Bihaca.

Ja sam im rekao da to urade tako da na svaki nacin izbjegnu bilo kakav uticaj Alije Izetbegovica, da to urade direktno sa Hrvatskom i Dudakovicem.

Ne tvrdim da su Iranci poslusali bas moje misljenje, jer oni su bili veoma oprezni ljudi i vjervatno su intervjuisali i direktno zainteresovane ljude iz krajine, npr. Irfana Ljubjankica. Kasnije sam saznao iz knjige Mate Granica da su Iranci ponudili direktno Hrvatime velike pare za naoruzavanje Dudakovica. Ovo iznosim upravo u ovom trenutku jer sam ponukan jednom emisijom Beogradske televizije o padu SAO krajine, koju sam nedavno vidio, gdje se sva zasluga za naoruzavanje Dudakovica pripisuju Aliji Izetbegovicu, sto je u stvari samo pokusaj autora emisije da srpskog agenta Aliju okite tudjim perjem. Upravo je suprotno, pomoc je stigla do Dudakovica samo zato sto je Alija bio iskljucen iz toga projekta.

Moja logicna pretpostavka, za koju istina nemam dokaza, je da je Ljubljankic upravo zato likvidiran jer je naoruzavanje Dudakovica uspjesno obavljeno iza ledja Aliji.

Dr. Muhamed Borogovac

_________________________________________


8. CETNICKA OSMA OFANZIVA

Upravo ono sto se spremalo u kuhinji novog vozda, Milorada Dodika pocinje da se realizuje od Ponedeljka u Skupstini RS u Banja Luci.

Milorad Dodik, premijer Republike Srpske i predsjednik SNSD-a, do najsitnijih detalja spremio je sve za raspisivanje referenduma, odnosno otcjepljenje tog entiteta.

Da podsjetimo-Milorad Dodik izvucen je za vrijeme mandata Biljane Plavsic, na zahtjev bivseg predsjednika Srbije, Balkanskoga kasapina, Slobodana Milosevica.

Ljigavi Hare je opet na sceni u podijeli Bosne. Naravno opet na perfidan nacin, nakon svog "patriotskog" govora u UN-u kojim je izscenirao svadju sa cetnicima radi izbora i ujedno dao nove municije Dodiku.

Analiticari bi za taj govor kazali "Tresla se gora, rodio se mis". Al' vraga! To je tajno oruzje srpskih politicara koji ga koriste kao opravdanje da usvoje "dokument" u kojem izmedju ostalog stoji:

- Narodna skupstina RS izrazava punu spremnost da se iskoriste sva pravna i politicka sredstva, ukljucujuci pravo na referendum gradjana Republike Srpske, da bi odbranili njene legitimne interese i sacuvali identitet potvrdjen Dejtonskim mirovnim sporazumom – naglasava se u dokumentu.

Dakle, Bosni i Herecegovini predstoji dramaticna borba za opstanak, jer Dodik svoj plan o raspadu BiH i otcjepljenju RS privodi kraju. Najveca opasnost je sto u tome ima podrsku nekih pritajenih bosnjackih krugova i finansijski mocnih sarajevskih kriminalaca koji su se obogatili na agresiji. Ukoliko se njihove namjere ostvare, najvecu cijenu platit ce ponovo Bosnjaci.

O tome nam govori i Stjepan Mesic-predsjednik Hrvatske, koji ne zna se po koji put upucuje na pravu opasnost od novoga sukoba na Balkanu.

"Milorad Dodik je novi Slobodan Milosevic. Novi krvavi sukob na Balkanu mogao bi dovesti do toga da od BiH ostane 'drzavica muslimana' oko Sarajeva", upozorava Mesic.

Abdulah M.

_________________________________________


PREGLED MEDIJA

9. NI AVAZ VISE NE MOZE DA SKRIVA OCIGLEDNU IZDAJU


http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktuelno/ko-je-kriv-za-politicki-nestanak-bosnjaka-u-rs

---

10. KRENUO NOVI POLITICKI FORUM


http://www.republikabih.net/kafe/index.php

---

11. ODLICNE WEB STRANICE O BOSNI I AGRESIJI NA REPUBLIKU BiH


Ovaj kratki clanak o tome ko i kakvi su stvarno Bosanci (Dobri Bosnjani) je jedan od mnogih clanaka velikog kulturnog i istorijskog nivoa na stranici Duh Bosne.

http://www.duhbosne.org/?lang=bos&x=107&y=108

Stranica je po mome misljenju jedna od najkvalitetnijih stranica o Bosni. Bavi se iskljucivo bosanskom kulturom i to u njenom najboljem obliku.
Bosanci svih religija mogu puno nauciti o svojim korijenima i razumijeti stvarno ko je Bosnjan i sta je Bosna proucavajuci objektivnu istoriju i kulturu.

Vlasnik stranice je americki sociolog Keith Doubt koji je objavio i par knjiga o ratu u Bosni. Keith govori bosanski jezik, a bio je i predavao jedna semestar na Univerzitetu u Sarajevu.

http://userpages.wittenberg.edu/kdoubt/Faculty%20Web%20Page.html

Njegove knjige o Bosni su objektivni svjedok genocidalne agresije Srbije na Republiku Bosnu i Hercegovinu.

http://books.google.com/books?hl=en&id=4Bp0Ml-Ji-oC&dq=Keith+Doubt&printsec=frontcover&source=web&ots=OXifGTh9Fk&sig=zAG8OkSpC24fxisZJUBZEvqhn4M&sa=X&oi=book_result&resnum=5&ct=result#PPA15,M1

Evo zasto ljudi treba da citaju o svojoj istoriji, tj. da citaju ovakve web stranice.

Kada ljudi sami ne uzmu svoj zivot u svoje ruke, automatski predaju svoj zivot manipulatorima koji ih cekaju na svakom koraku: TV, Radio, Internet, Institucije religije (dzamije, crkve, sinagoge). Vidjeh sve i razumijeh cime se bave. Svi su sluge dnevne politike i manipulacije ljudima. Svi su prodani i rade za pare. Treba citati i uzdati se samo u sebe.

Kada ljudi ne zele sami da saznaju ko su i sta su (ne proucavaju sami sebe), onda postaju zrtve propagande, gdje ih politicari i svestenici ubjedjuju da pripadaju njihovom stadu. I nakon mnogih godina zaborave stavrno ko su: Dobri Bosnjani. I tu je i problem sa danasnjom Bosnom: Ljudi puste svojim liderima da im lazu i oderdjuju sudbinu.

Uzmite stvari u svoje ruke. Uzmite knjige i procitajte dobro sta tamo pise. I onda odite u svoje bogomolje i vidite sve lazi i dnevne propagande. I onda pitajte svoje svestenike zasto Bog kaze jedno, a svestenici pricaju suprotno. Pitajte politicare zasto pricaju istu pricu vec 15 godina, a zvanicno potpisuju unistenje onoga sto su se zakleli da ce zivotom braniti. CISTI LICEMJERI.

Ako mislite da nas zivot nije dobar, promijenimo ga. Akcija! Niko drugi nece nam donijeti nikakvo dobro. Mi ga sami mozemo i moramo stvoriti vlastitim radom. A to znaci: proucavati, razumjeti i uraditi kako mi sami zakljucimo, a ne sta nam kazu nasi licemjeri.

Armin K.

**************************

No comments: