Thursday, December 4, 2008

#550 DAYTONSKI USTAV JE SAMO PRELAZNO STANJE

REPUBLIKA BOSNA I HERCEGOVINA

31. maj 2008.

ONLINE GLASNIK NACIONALNOG KONGRESA REPUBLIKE BiH - br. 550

SADRZAJ:

1. ODLAZAK OHR-a ZNACI KRAJ PRELAZNOG PARIODA - DAYTONSKE BiH. STA SLIJEDI?
1.1 DAYTONSKI USTAV JE SAMO PRELAZNO STANJE
1.2 DAYTONSKA BiH JE NASLIJEDILA GRADJANSKE ZAKONE REPUBLIKE BiH
1.3 I SA DAYTONOM SMO MOGLI SACUVATI DRZAVU
1.4 RASPAD BOSNE I HERCEGOVINE JE POSTAO GOTOVO NEIZBJEZAN
1.5 ONI SU RAK KOJI NAS IZNUTRA UNISTAVA

2. DEFINITIVNI KRAJ SREBRENICE ZA BOŠNJAKE

3. ZAR OPET VERBALNI DELIKT?!

4. LJILJANI U BEOGRADU

5. DEJTONSKI NOGOMET

6. BORBA PROTIV TERORIZMA ILI RAT PROTIV MUSLIMANA

7. ZAHVALIMO SILAJDZICU I TIHICU

8. KACAVENDA U TUZLI, A CRKVA JOS UVIJEK NA DIVICU

9. DELOŽIRANI SRBI TRAŽE OBEŠTECENJE OD HRVATSKIH POVRATNIKA

10. BAKIR HVALI DODIKA KAO STO JE ALIJA HVALIO KRAJISNIKA

11. Ovo treba vidjeti svaki Bosanac i Hercegovac

12. IZBORI 2006: DVA RAZLICITA FORMULARA

-------------------------------------------------------------------------
If you do not want to receive this Online Newsletter just reply with "UNSUBSCRIBE" in the subject line. Then your email address will be promptly deleted.
-------------------------------------------------------------------------

1. ODLAZAK OHR-a ZNACI KRAJ PRELAZNOG PARIODA - DAYTONSKE BiH. STA SLIJEDI?

Pise: Dr. Muhamed Borogovac

U posljednje vrijeme, narocito poslije legalizacije policije RS, sve se cesce govori o mogucem skorom odlasku OHR-a iz BiH. To je prilika da sumiramo sta se zaista dogadja sa Bosnom i Hercegovinom.

1.1 DAYTONSKI USTAV JE SAMO PRELAZNO STANJE

Velika vecina Bosnjaka nikada nije shvatila sustinu Daytona. A sustina je da je sa Daytonom pocelo jedno PRELAZNO stanje, koje ce u istoriji ostati vjerovatno zabiljezeno kao posljednja bosanska drzava - "Daytonska BiH".

Buduci da niko u svijetu, tj. nikoja institucija niti drzava nije nadlezna da nekoj drugoj drzavi, u ovom slucaju Bosni i Hercegovini, kroji Ustav ili mijenja granice, a kada se svijet tokom pregovora uvjerio da i "Bosanci zele da podijele BiH" u Daytonu je uradjeno slijedece:

Posrednici (Holbrooke, tj. "Amerikanci") predlazu sporazum kojim se definisu pravila usvajanja BH zakona u prelaznom periodu, tj. u Daytonskoj BiH. Dakle, institucije daytonske BiH su kreirane da budu mjesto na kojem ce bivse "zaracene strane" odlucivati o buducnosti Bosne i Hercegovine. Uvijek imajmo na umu da su Bosnjaci pristali na to, umjesto da insistiraju na internacionalnom pravu u cilju zastite drzave, zrtve agresije. Da se niko ne bi mogao zaliti kako mu je nesto nametnuto, uvedeno je pravo veta u odlucivanju u daytosnkoj BiH, tj. pravo da, ako zeli, svaki narod moze da zaustavi svaki zakon ako smatra da je tim zakonom ugorzen nacionalni interes doticnog naroda.

1.2 DAYTONSKA BiH JE NASLIJEDILA GRADJANSKE ZAKONE REPUBLIKE BiH

U daytonskoj BiH se pocelo na jedini moguci nacin, tj. od prethodnog pravnog stanja, od postojecih zakona Republike BiH. Ti zakoni su odgovarali gradjanima Bosne i Hercegovine, ali nisu odgovarali Milosevicevom i Tudjmanovom velikodrzavnom projektu i njihovim izvodjacima u BiH. Ovdje nisam posebno spomenuo Izetbegovica jer je on u sustini jedan od izvodjaca Milosevicevog velikodrzavnog projekta, mada se deklarativno zalagao za cjelovitu BiH jer je znao da Bosnjaci upravo to zele cuti. Da bi se usvojio bilo koji zakon Daytonske BiH trebalo je prvo ukinuti doticni zakon Republike BiH. Sjetimo se kako je parlament daytonske BiH bio aktivan za vrijeme Silajdzic-Lagumdjijine alijanse dok su masovno donoseni "zakoni o prestanku vazenja zakona Republike BiH". Sjetimo se npr. da je u tom periodu ukinut i Izborni zakon Republike BiH po kojem je cijela teritorija Republike BiH bila jedna izborna jedinca, te je usvojen trajni daytonski izborni zakon po kojem je RS posebna izborna jedinica. Dakle, tada su Silajdzic i Lagumdjija uveli entitetsko glasanje.

Bosnjacki delegati u skupstini daytonske BiH su mogli svaki daytonski zakon zaustaviti proglasavajuci da je ugrozen bosnjacki nacionalni interes, sto i jest uvijek bio slucaj, jer su daytonski zakoni uvodili entitetsku podjelu drzave, dok su ukidali gradjanske zakone Republike BiH, sto je direktan udarac na opstanak Bosnjaka koji nemaju rezervne domovine.

1.3 I SA DAYTONOM SMO MOGLI SACUVATI DRZAVU

Daytonski PRELAZNI period je mogao zavrsiti na jedan od dva nacina:

Prvi ishod bi bio da su Bosnjacki poslanici odbijali da usvajaju zakone kojima se ukidaju gradjanski zakoni Republike BiH. Tada bi po principu quo ante ostajali na snazi gradjanski zakoni Republike BiH. Tada bi Republika srpska bila samo prazna ljustura bez ikavog sadrzaja, kako Dodik jednom rece. U tom slucaju bi RS vremenom postala mrtvo slovo na papiru, i na kraju bi bilo konstatovano da Dayton nije uspio i na stolu bi jos uvijek bio (privremeno suspendovani) Ustav Republike BiH.

Na zalost, PRELAZNI daytonski period se zavrsava na sasvim drugi nacin. Bosnjaci su davali saglasnost za sve zakone kojima je razbijana drzava, te je sada proces doveden gotovo do kraja, legalizavana je podjela drzave. Planirano je bilo da OHR odlazi iz BiH kada stanje bude legalizovano, ovako ili onako.

Posljednja sansa da spasimo drzavu od podjele nam se ukazala kada je Evropa pokazala interes da napravi jedinstvenu policiju, ali su Silajdzic i Tihic odlucno stali uz Dodika i sacuvali policiju RS, cime su Evropi jasno dali do znanja da ni danas, kao ni za vrijeme Alije, bosnjacki predstvnici ne zele jedinstvenu BiH i nude da RS ide u Evropu kao nezavisna drzava.

Sto se tice Evrope i svijeta, njihov jedini interes je da se oni nisu ogrijesili o internacionalne pravne norme, da su oni ravnopravno svima dali sansu, i da je to sada zavrseno, legalizovano onako kako su sami Bosanci htjeli. To sto je genocidom stvorena srpske drzava zapadno od Drine, to nije njihov problem, jer Bosnjaci su sami odlucili da pregovaraju o Ustavu Republike BiH, da svojim potpisima osnuju RS i da kasnije dobrovoljno, u miru, kroz skupstinsku proceduru daju saglasnost da se uvedu zakoni podjele drzave BiH, zanemarujuci cak i presudu za genocid.

1.4 RASPAD BOSNE I HERCEGOVINE JE POSTAO GOTOVO NEIZBJEZAN

Dakle, proces je zavrsen porazno po nas, RS je gotovo do kraja legalizovana ukidanjem zakona jedinstvene Republike BiH i usvajanjem zakona podjele u petnaestogodisnjem prelaznom procesu i niko joj nece moci osporiti da proglasi samostalnost, po istim principima po kojima ni Bosni i Hercegovini niko, npr. ni Rusija nije mogla osporiti nezavisnost koja joj je pripadala po ustavu Republike BiH, a za kojega su se izborili nasi heroji Hamdija Pozderac, Branko Mikulic, Dr. Fuad Muhic, Bogic Bogicevic i drugi.

Buduci da Federacija BiH nije drzava, ono sto ostane od BiH ce ponovo biti izlozeno apetitima susjeda i malo po malo ce doci do realizacije Karadzicevog prorocanstva da ce nestati bosnjacki narod, mozda jos "ne" bioloski, ali vjerovatno "da" kao politicki faktor. Kada vidimo sta je sve Alija od tada uradio na unistenju Bosne i Hercegoivine, i kada slusamo kako je Alija tada reagovao na tu Karadizcevu izjavu, to nam sada lici na reakciju politicara profesionalca koji nastoji zataskati stetu nanesenu preranim Karadzicevim brbljanjem koje je moglo pokvariti plan. Ovih dana Dodik kaze da ce se raspasti BiH, a danasnji izdajnici nam prodaju selamet na rijecima dok nista ne cine da pokvare Dodikove namjere, isto kao sto je i Alija na rijecima pobio Karadzica, a djelima mu pomogao da dodjemo u ovu bezizlaznu situaciju.

1.5 ONI SU RAK KOJI NAS IZNUTRA UNISTAVA

A kako je doslo do toga da je nestala drzava koju je svijet priznao i koja je slomila oba agresora na bojom polju, ali su joj obje pobjede ukradene izdajom.

Pa, ukratko Bosna i Hercegovina nestaje jer je tokom Jugoslavije veliki broj "Muslimana" asimiliran u srpstvo. Muslimanski Srbi su taj nas kancer koji ce nam doci glave. Oni su 10 puta odaniji srpstvu nego rodjeni pravoslavni Srbi. Njih svugdje ima, od poslanika skupstine, preko radio i TV novinara, do demagoga na raznim internet forumima. Oni to ne rade za pare. Mozda poneko iz partijske discipline i poslusnosti prema Bakiru Izetbegovicu ili Harisu Silajdzicu izvrsava izdajncke zadatke, ali vecinom oni to rade iz cistog srpskog patriotizma. Oni brane Aliju Izetbegovica jer su isti ako Alija koji bez problema sebe i svoju kcerku dovede cetnicima u ruke i svojim i njenim zivotom spasi Kukanjca i njegove opkoljene cetnike iz Sarajeva.

Znamo jednog od njih kojemu su cetnici visestruko silovali zenu dok je on ratovao za njih protiv petog korpusa, a kada cetnici napadose na Kosovo, on vice: ”Sta hoce oni siptari, to sve treba pobiti.” Znamo jednoga kojemu su cetnici ubili brata, a on ih brani i kaze da ga ubise “greskom”. Oni su ta rak rana bosnjacka i bosanska. Necemo ovaj put o Mustafi Cericu, Sujemanu Tihicu, Harisu Silajdzicu, Zlatku Lagumdjiji, Bakiru Izetbegovicu i mnogobrojnim ostalim politicarima i novinarima o cijim zaslugama za srpstvo smo u vise navrata pisali.

Jedina organizovana snaga medju "Bosnjacima" je bila i ostala UDBA koja je crpila ogromnu snagu iz ovih fanaticnih muslimanskih Srba, a koji kontrolisu sve tri “bosnjacke” stranke SDA, SBiH, SDP i koji od medjunarodno priznate drzave BiH napravise Republiku Srpsku i neko nedefinisano geografsko podrucje, Federaciju, gdje ce se belaj nastaviti do konacnog kraja, do potpunog nestanka Bosnjaka kao politickog faktora.

_________________________________________


2. DEFINITIVNI KRAJ SREBRENICE ZA BOŠNJAKE

Pise: Ibran Mustafic

Kada su raspisani prvi izbori za Srebrenicu nakon agresije i genocida, na nagovor mojih prijatelja sam bukvalno natjeran da se prijavim kao nezavisni kandidat. Prihvatio sam taj nagovor i po nekim nezvanicnim izvorima, tada sam dobio oko 3.000 glasova, ali kako sam bio nezavisni kandidat, od tolikog broja glasova, samo sam ja mogao postati clanom opstinskog parlamenta, na ustrb drugih "bosnjackih" stranaka. Tada je na scenu stupila izdajnicka klika i OSCE na celu sa Berijem i dogovorno je prevlast ostvarila bosnjacka strana.

Iskreno, jedan od osnovnih motiva mog izlaska na izbore bio je taj da prve postratne izbore izgubi "bosnjacka" strana, jer nikad nigdje nije zabiljezeno u povijesti da nakon rata moze pobijediti jedan narod koji je doslovno unisten u genocidu. Proglasenje pobjede od strane OSCE-a u Srebrenici, bila je automatska negacija genocida.

Isti ti koji su "pobijedili", nastavili su na provodjenju izdajnickog projekta Izetbegovica, tako sto nece dozvoliti da se u Potocare i Srebrenicu vrate ni kosti mrtvih.

Upornom nasom borbom doslo je do Odluke o izgradnji Memorijalnog centra i mezarja u Potocarima, ali izdajnicka klika nije ni dalje mirovala. Strategija nestanka Srebrenice od strane nase izdajnicke klike je bila: unistiti i posrbiti grad Srebrenicu, ugusiti Potocere i Skelane, kao najvitalnije dijelove opstine Srebrenica.

Tako su vremenom Srbi vec ovladali gradom. Potocari, kao prijeratna najjaca bosnjacka mjesna zajadnica sa 100% bosnjaka od ukupno 4.250 stanovnika, su doslovno iznorisani, a Skelani, iako prije rata mjesna zajednoca da dvotrecinskom vecinom bosnjackog stanovnistva, pocela je da funkcionise de facto kao srpska opstina.

Dok se bosnjacima bacala prasina u oci kako su toboze Bosnjaci na izborima pobijedili, uz saglasnost opstinske vlasti njemacka "humanitarna" organizacija je od sredstava holandske vlade izgradila dva srpska naselja na ulazu u mjesnu zajednicu Potocare na lokalitetu poznatijem kao Zuti Most. Napominjem, ni jedna odluka o ovom planu nije mogla biti donesena bez saglasnosti nacelnika i opstinskog vijeca.

Svi projekti koji su isli preko kancelarije UNHCR-a u Srebrenici, a koji su bili glavna logistika za srpske "biznismene" koji su direktno umijesani u genocid, isli su uz saglasnost bosnjackih predstavnika u Srebrenici.

Nakon pokretanja inicijative za proglasenje Srebrenice distriktom BiH, umjesto da opstinsko vijece donese tu legalnu i legitimnu odluku, opstinsko vijece donosi odluku o ustupanju centralnog zemljista u Skelanima za izgradnju stanova Srbima koji prije rata nisu ni bili stanovnici Srebrenice.

Dok se bosnjackom narodu baca prasina u oci o mogucnosti izlaska na lokalne izbore za Srebrenicu i ako nisu prijavljeni, kako je knjiga Ibrana Mustafica PLANIRANI HAOS stetna za Bosnjake (istina, za izdajnike jako stetna), za to vrijeme opstinsko vijece u Srebrenici koje je u sastavu 17:10 u korist "Bosnjaka", donosi ODLUKU o izgradnji u srcu Potocara stambenog kompleksa za smjestaj kolektivnih centara nastanjenih "izbjeglim" Srbima. Da jos bude gore, kako opstina ni Srbi nikad nisu u srcu Potocara imali ni busen zemlje, a cijela industrijska zona u Potocarima izgradjenja na nacionaliziranoj bosnjackoj zemlji, poslednja ODLUKA koja je donesena za izgradnju, odnosi se na imanje Asima Begovica kojemu je zemlju opstina 80-tih doslovno otela.
Dok se jos centar Potocara nalazi u rusevinama, za to vrijeme "bosnjacka vlast" u Srebrenici nastoji svim silama posrbiti Potocare u kojem nikad nije zivjelo niti jedno srpsko uho.

Izdajnickoj kliki u Sarajevu samo je stalo da "njihovi bosnjaci" u Srebrenici pobijede, jer su sigurniji u njihov zavrsetak projekta posrbljavanja opstine Srebrenica, pogotovo Potocara, nego sto bi to i Srbima poslo za rukom.

Ako ova ODLUKA ostane na snazi, to je definitivni KRAJ za Potocare, arteriju cijele opstine Srebrenica, a to je ujedno definitivni kraj Srebrenice, jer poslije toga ide kompletan plan disolucije cijele opstine.

Donosenje amandmana na postojeci izborni zakon samo jednokratno za Srebrenicu, definitivni je KRAJ Srebrenice.

Ja sam 2000 godine svu svoju energiju potrosio u kampanji za bojkotovanje izbora za Srebrenicu (zbog toga smijenjen od strane Sefera Halilovica sa mjesta potpredsjednika BPS-Sefer Halilovic). Doslo je vrijeme, ponovo nakon 8. godina, da je bosnjackom narodu jedini izlaz bojkot izbora.

Narod koji izlazi na izbore u zlocinackom genocidnom ustavnom uredjenju po zlocinackim i genocidnim izbornim zakonima, nije nista bolje ni zasluzio.
Srebrenica ako sada ne uvidi prevaru, definitivno nestaje.

Ibran Mustafic
________________________________


3. ZAR OPET VERBALNI DELIKT?!

Sarajevo, 29. maj, 2008. -- Pocetkom maja mjeseca se odvijala intenzivna kampanja Svetlane Broz, Titove unuke, uz potporu Lagumdžijinog SDP-a, da se u dejtonskom parlamentu BiH izglasa neki zakon o zabrani fašistickih organizacija, simbola, govora, pisanja. Zakon nije izglasan.

Ustvari, inicijatori su htjeli iz komunistickih katakombi na svijetlo dana vaskrsnuti notorni zakon o ¨verbalnom deliktu¨! Treba to objasniti, da ne bude zabune … jer oni na zabune racunaju.

Naveli su reference iz Drugog svjetskog rata, da bi taj rat ¨osuvremenili¨, pa ga zatim ¨uklopili¨ u novi zakon, koji bi uveo kaznu za ¨verbalni delikt¨.

Hrvati su trebali biti ¨upozoreni¨ da se ne bave ¨ustašlucima¨. Trebala im se je opet natovariti naprtnjaca ustaštva. Anahroni, irelevantni pokret Ustaša iz Drugog svjetskog rata, nema veze sa stanjem u BiH, iako su se, istini za volju, tokom agresije javljali poneki "folklorni elementi", dok je sustina HVO-a bila 180 stepeni suprotna. Jer HVO-vci su zlocinci, koji su za razliku od ustasa cetnicki saveznici u kovanju zavjere kako da se pola Bosne dade cetnicima, ukljucujuci i Posavinu.

Bošnjacima su namjerili napakovati ¨Handžar diviziju¨, jedan anahronizam, jedinicu iz drugog svjetskog rata sastavljenu od nazor mobilisanih Bosnjaka. Istinski problem Bosnjaka nisu fosili iz drugog svjetskog rata nego danasnji tzv. bošnjacki lideri, inace skolovani obavjestajci UDBE i KOS-a, a njih mozemo jedino optužiti za jatacki odnos sa cetnicima, što sa SS divizijom, dakako, nema nikakve veze. Bizarna je bila optužba predstavnika SDP-a u TV emisiji, kada je prisutnom Bakiru Izetbegovicu u lice spocitao ¨da je hvalio Handžar diviziju¨. Bakir Izetbegovic koji je licno prizano Adilu Zulfikarpasicu da radi za UDBU na taj nacin Bosnjacima pakuje fasizam, dok se Srbi, koji su imali i jos uvijek gaje masovne fasisticke i genocidne organizacije, prebacuju na pobjednicku antifasisticku "saveznicku" stranu.

I još jedna o Bošnjacima. Znamo da hodže u hudbama prije džuma namaza podrže muslimane Palestine u njihovoj herojskoj borbi protiv Izraela, a i sve muslimane svijeta u borbi protiv cionizma, koji protiv muslimana vec desetljecima ratuje na sve strane -- od ogromne medijske crne propagande do zasipanja kasetnim bombama. Ali, kako cionisti svaki anti-cionizam automatski preimenuju u anti-semitizam, kojeg zatim izjednace sa fašizmom, eto ti hodžama hapšenja, ispitivanja, prijetnji, tamnovanja!

Srbima se tobože namjeravao spocitati grijeh cetništva, ali, kojega li paradoksa, cetnici bi bili, samo ¨Ravnogorski cetnicki pokret¨ i možda još neka marginalna organizacija -- dok bi cetnici SDS-a, Srpska radikalna stranka, njihova moderna ¨socijaldemokratska¨ fasada SNSD, dakle oni pravi opasni fasisti koji pocinise genocid, bili tim zakonom amnestirani -- jer se upravo od tih cetnickih stranaka tražilo da protiv cetništva donesu zakon, a da same pri tome ne budu proglašene cetnickim.

Tito bi se u grobu prevrtao da vidi svoju Svetlanu, kako traži od cetnika da sami sebe zakonom amnestiraju.

S. R. i M. B.
________________________________


4. LJILJANI U BEOGRADU

Zelio bih samo da se ovim putem zahvalim HEROJU koji je dva puta prosle hefte razvio zastavu sa ljiljanima u sred Beograda. Prvi put u polufinalu pjesme Eurovizije u utorak cijela Europa je mogla vidjeti Ljiljane vise puta u bliskome kadru, i drugi put u finalu u subotu. U subotu je bilo zamjetno da su kamere izbjegavale Ljiljane, ali smo ih ipak vidjeli u publici, mada vise ne u bliskom kadru kao u utorak. Znaci da su postali svjesni promasaja koji se desio u utorak.

Inace i pored srbijanske euforije o uspjehu u organizovanju "Evrovizije" mi ostali bivsi "jugovici" smo se zgrazali nad dozom nacionalizma koji su oni prikazali cijeloj Evropi. Da nabrojim samo neke detalje:

1.Njihova pjesma na vjerskoj osnovi sa refrenom "probudi me na Vidovdan". - neukusno

2.Voditelji: Ovo je srpski obicaj: Mise ljubimo uvek tri puta. Cmok, Cmok, Cmok. (Trebali su jos i dodati i pokazujemo tri prsta kad kada provociramo ostale nacije u bivsoj "Jugi".)

3.U cekanju na prebrojavanje glasova druge zemlje domacice uobicavaju pokazati neku umjetnost na visokoj razini. U Beogradu je to bio bivsi Sarajlija Goran Bregovic sa pjesmom "JURIS". Text pjesme : "Kalasnjikov! bang, bang, bang." Bez komentara....

4.Dvojica prijatelja na poslu (Nijemac i Svedjanin) me pitaju sta je bio cilj dovodjenja Vlade Divca i srpskih tenisera u program? I kakve to veze ima sa Eurovizijom? - Nisam znao da odgovorim na ova pitanja. Pokusajte razmisliti sami, u takmicenju koje sami organizujete hvaliti se - mi smo najbolji u ovome i ovome i ovome....

Pozdrav.
N. N.
________________________________


5. DEJTONSKI NOGOMET

Autor: Sven Rustempašic

Sarajevo, 26. maj, 2008. -- Nogometna reprezentacija države koja po Dejtonu ne postoji, nije ništa drugo do kilavi surogat, izrugivanje onome što bi reprezentacija doista trebala biti. Nogometni savez BiH je udruženje kojem klubovi iz opcina u Federaciji BiH i Republici srpskoj, delegiraju clanove upravnog odbora. Kako velikosrpski, velikohrvatski, a i "bošnjack" -stranacki interesi rade protiv funkcionalne, cjelovite države Bosne i Hercegovine – sasvim je jasno da rade i protiv njene sportske ¨slike i prilike¨, njene nogometne reprezentacije. Kakva dejtonska BiH -- takva i njena reprezentacija!

Kako to da se navijaci godinama bune protiv saboterskog upravnog odbora -- a na utakmicama mašu dejtonskom zastavom BiH (¨odron kamenja na putu¨), kada upravo dejtonski ustroj BiH, kojega ta zastava predstavlja, osigurava kilav, nefunkcionalan, saboterski Nogometni savez, upravni odbor i reprezentaciju BiH?!

Navijaci i svi oni koji žele uspješnu BiH u raznim domenima, pa i u internacionalnom nogometu, moraju se buniti protiv onih koji ovakvu BiH prave, a koja nezaobilazno dovodi do saboterske profilacije Nogometnog saveza BiH, protiv kojega sada organiziraju proteste i na ulicama Sarajeva. Kao i mnogo puta do sada, napada se posljedica, a ne uzrok.

Navijaci trebaju znati da ce se najbolje osvetiti bandi protiv koje protestvuju ako na utakmice i Reprezentacije i svih timova pocnu nositi zastave sa Ljiljanima. Bosnjaci ce biti drzavotvoran narod kada i medju nasim navijacima bude kriticna masa patriotske pameti koja ce se manifestovati u mahanju zastavom Republike BiH pod kojom su najbolji sinovi Republike BiH davali zivote za slobodu, a ne da masu sa zastavom koja simbolise dejtosnku izdaju.
___________________________________


6. BORBA PROTIV TERORIZMA ILI RAT PROTIV MUSLIMANA

Hudba Nezima Halilovica Muderisa
Dzamija na Alipasinom Polju

(Prvi dio hudbe koji govori o pustanju nevino optuzenih Bosnjaka)

Braco i sestre u islamu! Danas 25. džumade-l-ula 1429.h., što odgovara 30. maju 2008. godine, hutbu sam naslovio sa „Borba protiv terorizma ili rat protiv muslimana“.

Za pomenutu temu sam se opredijelio u vremenu opce islamofobije, koja je zahvatila i našu domovinu Bosnu i Hercegovinu, koju su Bošnjaci, drugi muslimani i rijetki pojedinci iz druga dva naroda nesebicno branili i oslobadali. U svijetu je vec duže vrijeme na sceni uistinu otvoreni rat protiv muslimana i u tom ratu se ne biraju metode i ne štede sredstva u cilju ostvarenja "viših ciljeva".

Neposredan povod za hutbu je slucaj cetvorice Bošnjaka, muslimana: Rijada Rustempašica, Muhameda Mece, Abdulaha Handžica i Edisa Velica, koji su polovicom marta uhapšeni pod sumnjom da su kao organizirana grupa pripremali izvršenje teroristickih napada na katolicke crkve, EUFOR-ove LOT timove, Elektroprivredu BiH, Oružane snage BiH i jedinice OS BiH koje se pripremaju za odlazak u Afganistan. Prije hapšenja pomenuta braca nisu bili u kontaktu i veoma rijetko su se vidali, tako da nema govora o bilo kakvoj "organiziranoj grupi".

Mediji u BiH; elektronski i printani su marta ove godine kao udarnu vijest navodili njihovo spektakularno hapšenje, koje je izvela Specijalna jedinica MUP-a Federacije BiH, koja je uz velike snage uspjela "bez gubitaka" uhapsiti pripadnike navodne teroristicke skupine. Jednog optuženog sa lisicama na rukama je zbog ocekivanog otpora vodilo šest specijalaca. Mediji su se nakon toga u narednih nekoliko dana utrkivali, ko ce iznijeti novu "cinjenicu" i time se staviti u službu "boraca za pravnu državu" i "boraca protiv terorizma".

Prilikom hapšenja su im montirani dokazi tipa: kliješta iz alata i žica sa ograde su materijal za spravljanje naprava za "teroristicke akte", obicni dvogled je specijalno sredstvo osmatranja, elektronski mehanizmi za klizna vrata su naprave za planirane teroristicke akcije, lovacka karta kao mapa za teroristicke akcije, mirisovi kao tecnost za spravljanje eksploziva i vojnicka uniforma koju je koristio jedan od osumnjicenih prilikom obavljanja fizickih poslova na gradevini je predstavljena kao odjeca teroriste.
Pomenutoj cetvorki je onemoguceno: uvid u spisak advokata po službenoj dužnosti i odabir odgovarajuceg advokata, u istražnom postupku im je uskracivana hrana i onemoguceno im je komuniciranje sa OHR-om, Evropskom policijom i novinarima. Zet jednog od optuženih je puštan na slobodu, jer je na pitanje da li klanja odgovorio negativno, a na pitanje da li pije odgovorio potvrdno, a nudeno mu je da potpiše da je podmetnuti snajper pronaden kod jednog od optuženih.

Vrhunac svega je bila psovka Boga, od strane inspektora Federalnog MUP-a, što je najteža uvreda za svakog muslimana, a posebno za bracu koji su svoje živote posvetili vjerovanju u Allaha i praktikovanju islama.
Tužilaštvo BiH je polovinom ovog mjeseca dalo šturo saopcenje u kojem stoji da je pomenuta cetvorka puštana na slobodu, jer je utvrdeno da se ne radi o teroristickoj skupini.

Mediji su ovoga puta, za razliku od slucaja njihova hapšenja, bili potpuno pasivni i nisu se udostojili da objave makar šturu informaciju Tužilaštva BiH. O ovom slucaju je objavljen tekst u novom broju magazina Saff.
Optuženi su bez posla i izdržavaju svoje supruge i djecu, obavljajuci teške fizicke poslove kao gradevinski radnici, ali su eto bili optuženi kao teroristi, dok pripadnici Ravnogorskog pokreta slobodno defiluju širom BiH, dok neki zlocinci nose policijske uniforme i zavode red u BiH, dok neki zlocinci kao diplomate Bosne i Hercegovine širom svijeta predstavljaju našu zemlju...

Mediji su kao i svaki put do sada odigrali svoju prljaviju ulogu i sa velikim žarom su osuli po ovoj cetvorici mladih ljudi, a javnost je bila zadovoljna jer su osujeceni "teroristicki akti". Federalni MUP i Tužilaštvo su krupnim slovima upisali još jedan podvig u borbi protiv muslimana...

I nakon tako dobro izrežirane akcije, Bošnjaci su bili ponosni na svoje institucije i napokon su odahnuli, jer je BiH od toga dana bila mnogo sigurnija i bliža Evropskim integracijama...

Cak su i neki vjernici zaboravili na islamsku obavezu provjere informacija, prije nego ih prihvate kao takve. Zaboravili su na u 6. ajet Sure El-Hudždurat, gdje Allah, dž.š., kaže:

"O vjernici, ako vam neki razvratnik donese kakvu vijest, dobro je provjerite, da u neznanju skupini ljudi zlo ne ucinite, pa da se zbog onoga što ste ucinili pokajete.“ (Suretu El-Hudžurat: 6)

Braco i sestre, imajmo na umu citirani ajet i nikada bez predhodne provjere ne prihvatajmo bilo koju vijest, a posebno od medija koji su se stavili u službu otvorene borbe protiv muslimana i koji za šaku dolara, EURA ili Maraka pišu notorne laži, a laž može naškoditi ne samo pojedincu, vec cijelome narodu.

___________________________________


7. ZAHVALIMO SILAJDZICU I TIHICU

U julu prošle godine visoki predstavnik Miroslav Lajcak suspendovao je grupu policajaca iz Republike Srpske koji su osumnjiceni da su ucestvovali u genocidu nad Bošnjacima u Srebrenici 1995. godine. Od tada, po Lajcakovoj naredbi, Tužilaštvo BiH vodi istragu protiv njih.

Sada, nakon što je i definitivno jasno da ostaje policija RS, centri javne bezbjednosti u kojima su radili suspendovani policajci odlucili su da samovoljno ponište odluku visokog predstavnika i vrate ih na posao.

Prvi je to uradio Centar javne bezbjednosti Bijeljina koji je vratio na posao policajca Nenada Andrica. Sada je polcija RS legalna i izvan dometa OHR-a. Visoki predstavnik još nije reagovao ni na koji nacin na odluku bijeljinske policije ....

___________________________________


8. KACAVENDA U TUZLI, A CRKVA JOS UVIJEK NA DIVICU

Da Hare Ljigavi i Suljica Posrbica nista za narod bosnjacki ne rade (ukrali su povjerenje i glasove i iznevjerili narod) govori i cinjenica da crkva sa Divica koja je izgradjena na mjestu srusene dzamije, jos nije pomaknuta iako ima pravosnazna odluka za izmjestanje iste, iako su Bosnjaci, ukljucujuci i opstinu Tuzla cetnicima platili izmjestanje. (To ne bi nikad uradili ljudi koji imaju dostojanstva?! Cetnici bi trebali sami nadoknadjivati stetu koju su pocinili.)

Opstruira Kacavenda Vasilije premjestanje crkve, zlocinac koji je svojevremeno blagosivljao cetnicku kamu za klanje bosnjaka u Bijeljini, i koji sada ima veliku izvrsnu moc. Kako i ne bi imao kada mu Hare i Suljica legalizovase pravoslavnu crkvu/drzavu u BiH, a prije toga i cetnicku policiju. Zaboravio je Vasilije Kacavenda da je Selim Beslagic, tadasnji gradonacelnik Tuzle, o trosku opstine Tuzla popravio dobro ostecenu crkvu usred Tuzle, koju su cetnici s Ozrena gadjali haubicama kao i svu tuzlansku i podrinjsku mladost, kao npr. na Kapiji kobnog 25.Maja 1995.!

Boravio je Vasilije Kacavenda dugo i Bijeljini, a prije toga iz Tuzle pokrao sve ikone i crkvene relikvije i "poneo" ih sa sobom do Bijeljine. Vratio se nedavno u Tuzlu u Vladicanske dvore iz kojih je pobjegao. Vratio se djavo "svijetla obraza".
Nije ga stid ni svoga srpskog naroda kojega je takodjer zaboravio pa je jedan pop iz Zemuna cijelo vrijeme bio u Tuzli uz Srbe koji su ostali u Tuzli i Bosnu smatrali svojom drzavom.

Sacekajmo malo da vidimo koji je naredni izdajnicki korak naseg ljigavog Hareta i Suljice Posrbice. Jer Bosanci svasta znaju, al' "desavanje naroda" na ulicama ne znaju. Da to znaju, i Hare i Suljica i Lagumdzija bi bili s lisicama na rukama otjerani s vlasti i poslani na neki bosanski Goli otok, mjesto koje davno zasluzise.

Ko zna mozda i naucimo sta od toga, jer Bosanci se dokazase kao sposobni da uce u zemljama gdje dodjose i privremeno se skrasise. Mozda naucimo nesto i od patriotizma i nacionalnog dostojanstva od savremenih drzavotvornih naroda svijeta.

Kuku onda Suljici, Haretu i Zlaji, ni Dodik im pomoci nece!

Abdulah M.
___________________________________


9. DELOŽIRANI SRBI TRAŽE OBEŠTECENJE OD HRVATSKIH POVRATNIKA

Cetrdeset i jedan hrvatski povratnik iz Markovic Polja i Gorica kod Brckog uskoro ce se naci na optuženickoj klupi pred Osnovnim sudom u Banjaluci iz razloga nadoknade obeštecenja ratnim i poratnim korisnicima njihove imovine.

Tuženi brcanski povratnici su tijekom minulog rata protjerani iz svojih domova koji su potom, sukladno tadašnjem Zakonu o napuštenoj imovini RS-a, dodjeljivani na korištenje izbjeglim Srbima kao trajni smještaj.

U podnesenoj tužbi oni traže da se obeštete za «svoj rad, trud i sredstva na adaptaciji i održavanju objekata, poljoprivrednih parcela i rašcišcavanje terena.» u ukupnom iznosu 1.568.038,60 KM.

Pojedinacna potraživanja deložiranih iz Markovic Polja i Gorica krecu se od 18.800 KM pa do 61.800 KM.

KOMENTAR JEDNOG BANJALUCANINA: Zavidan broj Banjaluchana je takodjer na sudovima vec skoro deceniju jer ih slichno ovom sluchaju tuzhe za shupu koju su napravili ili treshnju koju su zasadili i zalijevali, samo da se procesi sto vishe otegnu, da ljudima omrznu njihovu imovinu, popiju zhivce, dovedu do psiholoshkog i financijskog ruba i natjeraju na odustajanje. Kakav je to samo Apsudristan: dodijele im tudje kuche, udju, smjeste, sve super, ali ne, oni naprave shupu, betoniraju prilaz i posade jabuku. Potom dolazi potrazhivanje neke odstete sto ja samo vidim kao znak da su oni vjerovali da je to sad njihovo, a to mi je fuj, jer nije li to gradit svoju srecu na tudjoj nesreci. To vishe nema veze sa privremenim smjeshtajem jer, ako je privremeni onda si to znao i kad si ulagao u to - ne pravish li se sad malo lud.

Ono sta se ja pitam je ako ti ljudi imaju pravo na odstetu imaju li ti prognani pravo na kiriju retroaktivno od tih unapreditelja svoje imovine? Mene vishe nista ne chudi, pouchen iskustvom na sudovima u Banjaluci, oni mogu sta im je cheif, dok Dodik i Lajchak u isto vrijeme prichaju o poptpunoj realizaciji povratka imovine?!

Sto je najtragicnije u svemu krizhni putevi ljudi, koji pokushavaju na sudovima u RS vratiti svoje, dogadjaju se daleeeeeeeeeeeko od ociju javnosti. Niko ne zna taj psiholoshki teror kojem se izlazhu pri svakoj raspravi, a vecina ne zheli i nije u stanju da se zhali na nepravilnosti ili tretman, jer kao prvo nemaju kome, kao drugo poucheni iskustvom da su izlozheni dobroj volji pravosudnog sistema u RS boje se da bi, ako prigovore na bilo sta mogli naici na neku odmazdu u obliku inata sudije zaduzhenog za njihov sluchaj. Sve je to tako tuzhno i deprimirajuce, "na nashu srecu" samo za one upletene, javnost to ne unemirava puno.

Izvor: sarajevo-x

KOMENTAR: Primejtimo da se sudjenje odvija u Banja Luci. To je posljedica izdaje Brckog od strane Izetbegovica i Bicakcica, kada su poslije povoljne arbitraze po kojoj je Brcko bilo ujedinjeno po formuli da "Brcko nije ni u RS ni u Fedreciji", istu odbacili i podrzali cetnike u zahtjevu da se to preformulise tako je "Brcko i u RS i u Federaciji", tj. da u sustini ostaje podijeljeno kao sto je i bilo prije arbitraze. Tako su nasi izdajnici ostavili granicu u Brckom po kojoj ce se Brcko podijeliti kada se pristupi definitivnoj podjeli BiH. Oni su time ostavili koridor RS-u i omogucili podjelu BiH u buducnosti. Vidimo sada da dio Brckog, bivsi koridor, pripada pravosudnom sistemu RS, tj. Brcko je prakticno podijeljeno, prema zeljama nasih politicara, a suprotno odluci arbitraze.

M. B.
___________________________________


10. BAKIR HVALI DODIKA KAO STO JE ALIJA HVALIO KRAJISNIKA

Bakir Izetbegovic hvali Dodika i ujedno pokusava da nas prevari kako toboze Dodik radi u interesu BiH, a retorikom vara Srbe?! Bice ipak da Bakir vara nas. Uostalom, to su mu i citaoci Avaza u komentarima poslije clanka jasno kazali.

Primjetimo da je netacan stereotip da Avaz kreira javno mnijenje BiH. Vidimo da i Avazovi citaoci tretiraju Izetbegovice kao izdajnike i kriminalce, a to nisu mogli nauciti u Avazu.

http://www.dnevniavaz.ba/dogadjaji/aktuelno/izetbegovic-dodik-majstorski-vodi-politiku

___________________________________


11. Ovo treba vidjeti svaki Bosanac i Hercegovac

Ovo posebno trebaju vidjeti oni koji nam uporno ponavlja da je Alija dobro uradio sto je prekinuo rat. Jer, Alija nije prekinuo rat, da bi spasio zivote, nego je da bi spasio cetnicku RS.

http://www.youtube.com/watch?v=M6h7q2RiG3o&feature=related

_____________________________________


12. IZBORI 2006: DVA RAZLICITA FORMULARA

Formular PRP-2 ste dobili od Izborne komisije u vašim poštanskim sanducima, ukoliko ste ranije bili registorvani za izbore u BiH i ukoliko Izborna komisija ima vašu tacnu adresu.

Taj formular trebate samo potpisati na naznacenom mjestu i vratiti na adresu Izborne komisije ili faxirati potpisanu stranu formulara zajedno sa fotokopijom važeceg identifikacisjkog dokumenta. Ne trebate popunjavati podatke na drugoj strani, ukoliko su podatci u gornjem dijelu prve strane tacni (Ime, Adresa, Datum rodjenja, Jedinstven Maticni Broj Gradjanina, i Opština).

Faxovi Izborne komisije su: ++387-33-251-333 i ++387-33-251-334

VAŽNA NAPOMENA: Identifikacijski dokument MORA BITI VAŽECI, a može biti ili bosanski (pasoš, licna) ili strani (pasoš, vozacka, "Green Card" itd.). Ako mislite da ste i vi trebali dobiti u pošti ovaj formular, tj. ako ste ranije bili registrovani za izbore, zovite Izbornu komisiju da javite promjenu adrese i da se informišete zašto niste dobili RPR-2 formular u pošti.

Telefoni izborne komisije su: ++387-33-251-331 i ++387-33-251-332
------

Formular PRP-1 sluzi za one koji NISU ranije bili registrovani za glasanje. Nalazi se ne linku

http://www.izbori.ba/documents/2008/Obrasci/PRP1Obrazac_za_prijavu_za_glasanje_izvan_BiH-bos.pdf

Treba ga otprintati i ispuniti, te zajedno sa fotokopijama traženih dokumenata poslati na gore navedene faxove. Vecina nas ima status Izbjeglog lica, pa zato slijedite ta uputstva sa formulara. Medjutim, mnogi od vas imaju specificnu situaciju te trebaju pitati na gornje telefone, šta tacno da urade. Na primjer, ako vam je dijete navršilo 18 godina, onda morate pitati kako da ga registrujete. Ako lice koje se prvi put registruje ima npr. važeci BiH pasoš ili BiH CIPS-ovu licnu, onda je to dokaz da je i državljanin, pa je dovoljno poslati samo fotokopiju važeceg BiH pasoša ili licne. Važno je nekada u buducnosti izvaditi CIPS-ovu licnu, da bi mali pravo na registraciju za buduce izbore.

*******************************************

No comments: